ΤRENDS VS KINGREX

19 June 2006
8,661
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στη εταιρεία AUDIOSOUL (www.audiosoul.gr) είχα την ευκαιρία να συγκρίνω με το ίδιο σεταπ τα δύο μηχανάκια που στηρίζονται σε class T και έχουν ακουστεί τα καλύτερα .

Το συμπέρασμα που έβγαλα στην πρώτη αυτή ακρόαση ήταν πως το KINGREX μου άρεσε καλύτερα και μάλιστα με κάποια διαφορά.

Μιλάμε για απόλυτη ησυχία, έρχονται οι νότες από από το πουθενά, ακόμη πιο λαμπάτες χροιές από τον Trends , μου ακούστηκε πιο αναλογικός.
Επίσης τον άκουσα πιο μεστό ,πιο ώριμο, πιο Hi-End ας μου επιτραπεί η έκφραση.

Δεν λέω προς θεού ότι ο Trends δεν παίζει. Το αντίθετο μάλιστα.
Αλλά σε αυτό το επίπεδο ο Kingrex για μένα είναι μονόδρομος.

Μάλιστα έρχεται με εξωτερικό τροφοδοτικό (μεγάλη δουλειά) και επιπλέον η εταιρεία βγάζει και προενισχυτή.

Το συγκεκριμένο σετ είναι για μένα μία από τις μεγάλες ευκαιρίες για κάποιον που θέλει με λίγα χρήματα να φτιάξει ένα σύστημα, παραπάνω από αξιοπρεπές.

Τις τιμές δεν τις ξέρω, όποιος θέλει ας ρωτήσει την εδώ αντιπροσωπεία.

t20u.jpg

psu.jpg

Φίλος πήρε και ένα usb dac της εταιρείας και είναι ευτυχισμένος. Δεν το έχω ακούσει οπότε...

Θα επανέλθω σύντομα ύστερα και από δεύτερη ακρόαση που θα κάνω, οπότε ότι ακούσω θα το μεταφέρω.

Α, για να μη το ξεχάσω, τα παιδιά έχουν φέρει και ένα ηχειάκι για pc κυρίως που πρέπει να πάτε να το ακούσετε. Παίζει απίστευτα ο σπόρος.

jb3.jpg

εγω θα διαφωνισω,στα δικα μου αυτια ο τρεντς ακουστηκε καλυτερα σχεδον σε ολα,με μεγαλυτερη στερεοφωνικη εικονα

Θα πρέπει κάποιος να τα έχει με το ίδιο σύστημα(και με ηχεία που τα πάει ο μικρός).Πάντως σαν κατασκευή συνολικά,δείχνει πρός την κατεύθυνση που περιγράφει ο Δημήτρης...

Λάκη εννοείται ότι είναι σεβαστή η άποψη σου.
Εγώ έπαιζα σχεδόν Α-Β στο ίδιο σεταπ και με πολλά είδη μουσικής.
Πάντα λέω πως το ματσάρισμα είναι το νούμερο ένα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με το εξωτερικό τροφοδοτικό τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα σίγουρα.

Βέβαια μιλάμε και για μεγαλύτερο κόστος αλλά σε αυτή την κατηγορία που γράφουμε το επαγγελματικό κλίσμα για να καθαρίζουμε το lazer από σκόνες κάνει 100 ευρώ. Τι να λέμε τώρα.

Θα πρέπει κάποιος να τα έχει με το ίδιο σύστημα(και με ηχεία που τα πάει ο μικρός).Πάντως σαν κατασκευή συνολικά,δείχνει πρός την κατεύθυνση που περιγράφει ο Δημήτρης...

στον ιδιο χωρο τα ακουσα και γω με το ιδιο σεταπ και μαλιστα με καθε πιθανο συνδιασμο και με δικο μου δισκο,αλλα και με κομματια των παιδιων.
Παντως περιμενω ανυπομονα να φερουν καποιον μεγαλυτερο σε βατ,γιατι αξιζει και ο Kingrex τα λεφτα του με το παραπανω.

Τζίμη, όταν είχαμε πάει με το Σωτήρη τον Busoni από τα παιδιά, δεν ακούσαμε καθόλου Trends.

Κάναμε ομως Α-Β τεστ, Kingrex με τροφοδοτικό και χωρίς.
Τεράστια διαφορά, τη στιγμή που το κόστος του τροφοδοτικού είναι αστείο.

Απ' όσο θυμάμαι, ο προενισχυτάκος ο Kingrex έχει και USB είσοδο απευθείας. Το θεωρώ το απόλυτο συνοδευτικό για ενεργά ηχειάκια PC. Επίσης, μια πιθανή συνταγή είναι δυο Trends σε μονομπλόκια με τον Kingrex για προ.

Την απόλυτη πλάκα την έπαθα όταν είδα το εσωτερικό ενός προ, που είχε "σφάξει" ο Γιώργος στο σπίτι του, επειδή είχαν ξεχάσει να του τον ρυθμίσουν στα 220V.
Μιλάμε για τρελή κατασκευή, πόσο μάλλον για τα λεφτά του.

το καλυτερο ακουσμα του βασιλια ηταν με ολα τα συνοδα του,αλλα επειδη ακουσα και τον τρεντς με τα συνοδα αυτα παλι στο ιδιο συμπερασμα κατεληξα.
Ο τρεντς με προ τον Kingrex ηταν σαν να ακουγες παλι τον Kingrex

Nαι Λάκη. Μιλάμε για τον ίδιο ηχητικό χαρακτήρα έτσι και αλλιώς.

Απλά επειδή εγώ δεν μπορώ τις τρελές αναλύσεις και γουστάρω πιο παλιομοδιτικούς ήχους , πιο αναλογικούς εκεί εντόπισα τη διαφορά.

Πάντως ότι και να λέμε ,τα πράγματα αλλάζουν. Και αν δεν έμπαιναν οι Κινέζοι με φθηνά λαμπάτα στην αγορά, η νέα τεχνολογία θα επικρατούσε ψιλοεύκολα.

συμφωνω με αυτα που λες,απλα επειδη ο κινγκρεξ ακουγεται πιο ξεκουραστος μετα απο λιγη ωρα,πιστευω πως φταιει το συγκεκριμενο ηχειο(λογω κορνας),γιατι εχω ακουσει τον τρεντς στο σπιτι μου και ηταν πολυ πιο ξεκουραστος στο δικο μου σεταπ,δηλ. πιστευω οτι αδικηται το μηχανακι (τρεντς)μ'αυτα τα ηχεια(ισως συμβαλλει και το πλειερ που επαιζε οταν τα ακουσα)

Βρε παιδιά μια ερώτηση πραγματικά χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ή σνομπισμού και με μεγάλο σεβασμό στις απόψεις όλων των φίλων που έχουν ποστάρει:

- Αυτό που ακούσατε είναι ήχος hi-end ή όχι;

- Αν είναι, τότε καλώς το συζητάμε εδώ και καλώς θα κάνουμε να το ψάξουμε και οι υπόλοιποι, αφού πρόκειται για τρελή ευκαιρία.

- Αν δεν είναι και πρόκειται για κάτι καλό στο hi-fi, γιατί δεν το ανοίγουμε εκεί να τονώσουμε και την κατηγορία, γιατί τώρα τελευταία όλο κάτι θέματα για μηχανήματα των 300 ευρώ βλέπω εκεί και δεν βλέπω πουθενά τις ενδιάμεσες κατηγορίες τιμής, που νομίζω είναι και αυτό που στο AVClub εννοούμε hi-fi.

Το λέω με πόνο ψυχής και τσέπης, γιατί έχω καταλάβει ότι σαν μέσος χομπίστας (δηλ. χωρίς τις τρελές γνώσεις για λάμπες, τοπολογίες, πολώσεις, φάσεις κλπ) αν δεν ανέβεις σε χρήμα (σαφώς πάνω από τα 3 χιλιάρικα) δεν ακούς ήχο απαιτήσεων.

Βρε παιδιά μια ερώτηση πραγματικά χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ή σνομπισμού και με μεγάλο σεβασμό στις απόψεις όλων των φίλων που έχουν ποστάρει:

- Αν είναι, τότε καλώς το συζητάμε εδώ και καλώς θα κάνουμε να το ψάξουμε και οι υπόλοιποι, αφού πρόκειται για τρελή ευκαιρία.

- Αν δεν είναι και πρόκειται για κάτι καλό στο hi-fi, γιατί δεν το ανοίγουμε εκεί να τονώσουμε και την κατηγορία, γιατί τώρα τελευταία όλο κάτι θέματα για μηχανήματα των 300 ευρώ βλέπω εκεί και δεν βλέπω πουθενά τις ενδιάμεσες κατηγορίες τιμής, που νομίζω είναι και αυτό που στο AVClub εννοούμε hi-fi.

Το λέω με πόνο ψυχής και τσέπης, γιατί έχω καταλάβει ότι σαν μέσος χομπίστας (δηλ. χωρίς τις τρελές γνώσεις για λάμπες, τοπολογίες, πολώσεις, φάσεις κλπ) αν δεν ανέβεις σε χρήμα (σαφώς πάνω από τα 3 χιλιάρικα) δεν ακούς ήχο απαιτήσεων.

εξαρταται απο τα συνοδα:
για παραδειγμα στο σπιτι μου με το σεταπ που εχω μου κανει για hi fi
στην αντιπροσωπια που τον ακουσα με ηχεια των 20000+ μου εκανε για hi end
σιγουρα με καποια δυσκολα ηχεια αν τα καταφερει να παιξει θ'ακουστει σαν low fi
Συμπερασμα?
για τι χρηση τον θες και με τι συνοδα θα παιξει,εκει ειναι ολη η ιστορια

Re: Απάντηση: ΤRENDS VS KINGREX

να μην ξαναμπούμε στην ίδια συζήτηση: "τι είναι ήχος hiend "

παίζει εξαιρετικά
απίθανα δυσανάλογα γιά τα λεφτά του.
είναι καινοτομία
είναι πολύ νέα τεχνολογία που δεν έχει δείξει τα δόντια της ακόμα.

Διακρίνω μια εμμονή...

Οταν ανοίχθηκε το θέμα,ξεκαθαρίστηκε,τουλάχιστον απο την μεριά του γράφοντος σε απλή γλώσσα γιατί ανοίχθηκε.

Υπάρχουν νέα και παλιά μέλη που αναζητούν ποιοτικές και φθηνές λύσεις,η κατηγορία είναι και γι' αυτούς.

Last edited:
Prepei na akouseis ton Trends me to extra trofodotiko tou Kingrex giati ekei einai h diafora.
Kata ta alla ta tsipakia idia einai paromoia tha paizoun.
Ta JP3 hxeia pou les kanoun 300+ euro kai se auta ta lefta yparxoun kalyteres epiloges.

Sorry gia ta greekglish den exei ellhnika to thlefwno.

Έχω ακούσει και τα δύο μηχανήματα και στο σπίτι μου και στον αντιπρόσωπο. Πράγματι ο KingRex έχει ποιό "εξευγενισμένο" ήχο, πιό γληκόηχο και "λαμπάτο" αν και εξ ίσου αναλυτικό με τον Trends. Το κουφό είναι ότι ενώ θεωρητικά έχει μεγαλύτερη ισχύ, είναι λιγότερο δυναμικός απ' τον Trends και χρειάζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ευαίσθητο ηχείο γιά να παίξει ζωντανά, ενώ o Trends ακούγεται ξεκάθαρα δυνατότερος, γρηγορότερος και δυναμικότερος. Προσωπικά κατέληξα οριστικά στον Trends. Δοκίμασα τροφοδοσία από μπαταρία η οποία μου έδωσε μικρές αλλά σημαντικές διαφορές με καθαρότερο και λίγο βαθύτερο χαμηλό (!!!) πιο λεία πρίμα και ακόμα πιό σαφή στερεοφωνία. Με συμβατικό τροφοδοτικό πιστεύω ότι το μόνο πιθανό όφελος θα είναι η ενδεχομένως μεγαλύτερη ταχύτητα των πυκνωτών έναντι της μπαταρίας στη απόδοση αιχμών ρεύματος. Έπονται σχετικές δοκιμές.

Επιπλέον ο KingRex χρειάζεται τουλάχιστον το special τροφοδοτικό του για να μπορέσει να συγκριθεί με τον Trends άρα μιλάμε γιά πολλαπλάσιο κόστος που μπορεί να ξοδευτεί σε πιό σημαντικά πράγματα. Η μόνη αντίρρηση ως προς το κόστος είναι το USB DAC που φοράει ο King στη σχετική έκδοσή του και είναι πράγματι εξαιρετικό value γιά όποιον το χρειάζεται.
Πάντως τα μηχανάκια έχουν αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα ώστε κανείς να πρέπει να διαλέξει με τα ίδια του τα αυτιά (και τα συνοδά του). Και γίνεται φανερό ότι η σχεδίαση και τα υλικά παιζουν πολύ μεγάλο στον τελικό ήχο, πέραν του chip.

Πυκνωτες μπορεις να βαλεις και παραλληλα στην μπαταρια χωρις επιπλεον προβληματα αλλα δεν νμζ οτι θα εχει μεγαλη διαφορα ειδικα αμα η μπαταρια ειναι απο αυτες για το αυτοκινητο.