Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

Asics trabuco max 4 αν και τρέχω με speedgoat 5. Από Hoka θα πήγαινα προς mafate μερια πάντως...

Same Sh1t...Different Day.

Σας διαβάζω και σας χαίρομαι!

14 χρονια πριν που ανοιξα αυτο το νημα εκανα τα πρωτα βηματα μου χωρις να αντεχω πανω απο 1 λεπτο τρέξιμο. Με τον καιρο ειχα φτάσει εως το επιπεδο να βγάζω ανετα 10km <1h
5 χρονια συστηματικά κράτησε το όνειρο. Ομως ενας τραυματισμός στην επιγονατίδα με καθηλωσε κι επειτα με τα παραπάνω κιλά δεν ετρεξα ξανά. 9 χρόνια τώρα απλα θεατής και μου λειπει η αλήθεια.
Ο τοτε τραυματισμός άφησε κουσούρι (κύστη baker) που ανακάλυψα πρόσφατα οταν μετα απο πεζοπορία ζορίστηκε το γόνατο (επιγονατίδα @$@$|) και αρχισα να ψάχνω. Αυτο με την σειρά του μετα την γενικότερη θεραπεια πάνω σε μια κίνηση έφερε αστάθεια στήριξης κι εκοψα έσω μηνισκο. Ενός κακού, μύρια έπονται....

Καλη επιτυχία σε όσους τρέξουν το ΣΚ!

Το Μάιο 100 κιλά ( 1,81) μετά από ενάμιση χρόνο στον πάγκο λόγω αστραγαλου. Σήμερα 83-84(με την υδατανθρακωση) αν και δεν κατάφερα να φτάσω στα 78 που ήμουν όταν χτύπησα λέω να προσπαθήσω να φτάσω στο Καλλιμάρμαρο την Κυριακή...
Έβαλα 22 κιλά με το που γύρισα τον αστραγαλο(σε ενάμιση χρόνο).

1762746849687.png

Τι ωραία που ήταν. Φτάσαμε από ένα συνδυασμό τμημάτων των μονοπατιών 10-14. Δύο σημεία ήταν μόνο πολύ ανηφορικά. Περπατώντας κατά βάση. Πρώτη φορά για φέτος λίγο πάνω από 7 κμ σε περίπου 2 ώρες με 2 ολιγόλεπτες στάσεις.

Έφτασα στο Καλλιμάρμαρο και στο χρόνο που υπολόγιζα σε σχέση με την προετοιμασία που ΔΕΝ έκανα όπως θα έπρεπε λόγω τραυματισμού.
Όταν είμαι σε κάποιο μπλοκ προπόνησης αυτόματα μπαίνω και σε διαλλειμματικη νηστεία και γενικά προσέχω τι βάζω στο σώμα μου. Έτσι είμαι. Όταν δεν είμαι σε κάποιο πρόγραμμα δεν προσέχω καθόλου.
Λίγο πριν χτυπήσω ήμουν σε πρόγραμμα για αγώνα 50 χιλιομέτρων σε βουνό, με 70-80 χιλιόμετρα την βδομάδα. Συνέχισα να τρώω όπως έτρωγα εκείνη την περίοδο και αμέσως μάζεψα κιλά.
Δεν ξέρω αν για κάποιους είναι υπερτιμημένη η άσκηση για την απώλεια βάρους αλλά σε μένα δουλεύει και πολύ καλά μάλιστα. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και το τι δουλεύει σε μένα δεν σημαίνει τπτ για κάποιον άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον καναπέ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν γίνεται δουλειά.

Έφτασα στο Καλλιμάρμαρο και στο χρόνο που υπολόγιζα σε σχέση με την προετοιμασία που ΔΕΝ έκανα όπως θα έπρεπε λόγω τραυματισμού.
Όταν είμαι σε κάποιο μπλοκ προπόνησης αυτόματα μπαίνω και σε διαλλειμματικη νηστεία και γενικά προσέχω τι βάζω στο σώμα μου. Έτσι είμαι. Όταν δεν είμαι σε κάποιο πρόγραμμα δεν προσέχω καθόλου.
Λίγο πριν χτυπήσω ήμουν σε πρόγραμμα για αγώνα 50 χιλιομέτρων σε βουνό, με 70-80 χιλιόμετρα την βδομάδα. Συνέχισα να τρώω όπως έτρωγα εκείνη την περίοδο και αμέσως μάζεψα κιλά.
Δεν ξέρω αν για κάποιους είναι υπερτιμημένη η άσκηση για την απώλεια βάρους αλλά σε μένα δουλεύει και πολύ καλά μάλιστα. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και το τι δουλεύει σε μένα δεν σημαίνει τπτ για κάποιον άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον καναπέ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν γίνεται δουλειά.
Μπράβο για την προσπάθειά σου!
70-80 km είναι σεβαστός προπονητικός όγκος!

Τέτοιας ποσότητας άσκηση, προφανώς έχει μεγάλη επίδραση στο θερμιδικό ισοζύγιο (όσον αφορά το calories out), οπότε ενδεχόμενη διακοπή της, χωρίς ανάλογη παρέμβαση στην διαττροφή, θα οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους. Το διαπίστωσες και μόνος σου, όταν συνέχισες να τρως όπως έτρωγες, κι έγινε το αναμενόμενο.
Κάθε οργανισμός είναι τρόπω τινά μοναδικός, αλλά υπόκειται σε κάποιες θεμελιώδεις αρχές. Άλλα 99 άτομα, να έκαναν το ίδιο με σένα, το ίδιο πράγμα θα γινόταν.

Γενικά μιλώντας, το κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, είναι μια υπεραπλούστευση, εν πολλοίς ανακριβής, που αναπαράγεται από γενιές ασκουμένων, είτε στη διατροφή, είτε στο τρέξιμο, είτε στα βάρη κλπ. Όλοι οι άνθρωποι, την ίδια ανατομία και βιολογία έχουμε, με μικρές αποκλίσεις (δεν μιλάω για παθολογικές καταστάσεις).

• Like
Reactions: Δημοκηδής
View attachment 260606

Τι ωραία που ήταν. Φτάσαμε από ένα συνδυασμό τμημάτων των μονοπατιών 10-14. Δύο σημεία ήταν μόνο πολύ ανηφορικά. Περπατώντας κατά βάση. Πρώτη φορά για φέτος λίγο πάνω από 7 κμ σε περίπου 2 ώρες με 2 ολιγόλεπτες στάσεις.
πως δεν σε ειδα καθε ΣΚ κανω πανω απο 17 χλμ Υμηττο (απο Αγιαννη Κυνηγο σε Καλοπουλα και πισω )

1000038659.jpg

Δυστυχως υπάρχει και αυτή η πλευρά. Και καπου εχουν δικιο , οχι για τους δρόμους που κλεινουν αλλα τύμπανα καθε τρεις και λίγο, δυνατές μουσικές και αλλα ομορφα που ακολουθούν τις διαδρομές και ενοχλούν τους περίοικους. Σίγουρα με σωστή μεριμνα θα μπορουσαν να βρίσκονται σε σημεία με την λιγότερη όχληση. Οσο αφορά το κυκλοφοριακό ντάξει ασχολίαστο μέρα παρα μέρα εχει πορείες στο κέντρο..

Το κερασάκι στην τούρτα ο εντελώς άκομψος σατυρισμός απο το λούμπεν

1000038660.jpg 1000038661.jpg
1000038662.jpg
...ανεργοι καλοφαγάδες που τρέχουν για τα social...

Η άθληση είναι έξω από την κουλτούρα του (νεο)έλληνα.
Ο ξινός με την πινακίδα (αν είναι αληθινή η φωτογραφία), δεν αντιλαμβάνεται ότι όλοι αυτοί, στο γήπεδο (και όχι μόνο) τρέχουν όλο το χρόνο, ώστε μια μέρα από τις 365 να βιώσουν την επιβράβευση των κόπων τους, μέσα από ένα μαζικό δρομικό event.
Δεν καταλαβαίνει ο μικρόνους, το μέγεθος της υπέρβασης που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Είτε οι ταπεινοί αργοκίνητοι των >35' του 5αριού, είτε οι 3ωροι του μαραθωνίου.

Το αν είναι άνεργοι ή όχι, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει και τι σημασία έχει.
Ίσα ίσα, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, προσπαθούν να στριμώξουν την προπόνησή τους μέσα στην ήδη ασφυκτική καθημερινότητά τους.

Last edited:
Απλα κάποιοι ενοχλούνται που δεν ειναι ωχαδελφιστές του καναπέ και δε κανουν τίποτα εξω απο το comfort zone τους όπως αυτοί.

Πιθανως θέλανε να πανε για πρωινό καφεδακι/brunch και οδήγησαν 2 στενά παραπάνω παράκαμψη.
Έλληνας- (αριστερό)νεοέλληνας....
(χωρις να θέλω να το γυρίσω πολιτικά, απλά αναφέρω την χροιά που μου βγάζει ο εν λογω "εναλλακτικός" ιστότοπος, ο οποιος βγαζει και άλλα -επιτυχημένα ευτυχως- σατυρικά )

Από gadgetακια πως πάτε για το τρέξιμο; Χρησιμοποιείται απλά το ρολόι σας ή έχετε κάτι παραπάνω;

Αρχικά χρησιμοποιούσα το app MapMyWalk χωρίς πληρωμή, που είναι οκ για αυτά που προσφέρει και εδώ και μια εβδομάδα έχω πάρει το Amazfit Helio Strap και είμαι σούπερ ικανοποιημένος. Επειδή μου αρέσει να φοράω αναλογικά ρολόγια το strap είναι μια χαρά συμβιβασμός και το έχω στο δεξί.

Ρολόι, ζώνη παλμών κι ακουστικά.
Και ζώνη μέσης για να έχω μαζί μου νερό στα μεγάλα τρεξίματα πάνω από ώρα (αν και δεν είναι γκαντζετακι, είναι απαραίτητο ειδικά το καλοκαίρι).

Ρολόι Samsung Galaxy Watch7 και STRAVA. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος όσον αφορά το GPS accuracy, αν και το διαφήμιζαν ως βελτιωμένο. Αν σοβαρέψω και άλλο το τρέξιμό μου, μπορεί να πάω σε Garmin.
Ακουστικά Sony WF-C710, τα χρησιμοποιώ μόνο όταν τρέχω στo στάδιο για λόγους ασφάλειας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς είναι ελαφριά, με καλή εφαρμογή στο αυτί με αποτέλεσμα να μην ενοχλούν. Το τηλέφωνο δε χρειάζεται να το κουβαλάς πάνω σου και να σε βαραίνει, μένει στην τσάντα όσο εσύ τρέχεις καθώς τα νέα πρωτόκολλα ΒΤ υποστηρίζουν μεγάλες εμβέλειες.

Όταν τρέχω στο δρόμο δεν κουβαλάω τίποτα, ούτε ζώνες ούτε τηλέφωνα ούτε νερά. Στα long runs (ο θεός να τα κάνει, το μεγαλύτερό μου είναι 18χλμ) πετάγομαι την προηγούμενη μέρα και αφήνω κανένα μπουκαλάκι νέρο στη διαδρομή.

Αν και δεν είναι gadgetάκι, από παπούτσια χρησιμοποιώ τώρα Adidas Adizero EvoSL. Καλό παπούτσι φαίνεται, με ουδέτερο πάτημα και πολύ ελαφρύ. Πριν είχα Asics Kayano.

Το asics είναι βαρύ και stability shoe. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα πρηνισμου κακώς τα φόραγες. Δεν κέρδισες κάτι φορώντας τα εννοώ..

Η δρομική μου καριέρα τελείωσε το 2016.
Επί χρόνια χρησιμοποιούσα το θρυλικό Garmin Forerunner 310XT.

11061.jpg

• Like
Reactions: karajim80
Το asics είναι βαρύ και stability shoe. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα πρηνισμου κακώς τα φόραγες. Δεν κέρδισες κάτι φορώντας τα εννοώ..

Όντως βαρύ, η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα Adidas. Το πάτημά μου είναι ελαφρώς με το εσωτερικό μέρος του ποδιού. Και τα δυο πάντως τα αισθάνομαι πολύ καλά στο πόδι μου.

• Like
Reactions: karajim80