Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

Η δρομική μου καριέρα τελείωσε το 2016.
Τελειώνει η δρομική καριέρα? Ιδιαίτερα για σένα που έτρεχες πιο σοβαρά από το μέσο απλό ερασιτέχνη?
Ούτε πιο χαλαρά?
Εκτός και αν υπήρξε θέμα υγείας. Κρίμα πάντως...

Εδώ και 4 χρόνια που θεωρώ τον εαυτό μου λίγο πιο πάνω πλέον από τον εντελώς αρχάριο δρομέα έχω ένα fenix 6 το οποίο (στην κυριολεξία) του έχω βγάλει το λάδι. Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο 9 baro, αλλά, άλλους δύο εναπομείναντες αγώνες που έχω μπροστά μου θα τους τρέξω με το garmin ως φόρο τιμής... :)
Κάνω 20-30χλμ σε σύνολο 2-3 φορές την εβδομάδα και μόνο μέχρι 8-10χλμ λόγω προβλήματος στο αριστερό μετατάρσιο. 2-3 φορές το μήνα τρέχω επίτηδες χωρίς ρολόι. Όσο με πάει...
Τρέχω με nimbus 24 τα οποία πάνε σιγά - σιγά για απόσυρση γιατί μετρούν ήδη 550χλμ και τα speedgoat 5 για βουνό.
Από εφαρμογές κλασικά του garmin. Ακουστικά τώρα τελευταία δε βάζω.

Λοιπόν έχω ακριβώς το ίδιο θέμα! Στο αριστερό μετατάρσιο (ενόχληση αρχικά και πόνος μετά από 40-50 λεπτά συνεχούς τρεξίματος). Έχει να κάνει με την πίεση που ασκείται στο συγκεκριμένο σημείο η οποία δημιουργεί κακή κυκλοφορία του αίματος. Περνάει μόλις σταματήσεις για 1-2 λεπτά αλλά επανέρχεται σταδιακά. Τώρα γιατί μόνο στο ένα πόδι, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Στην περίπτωσή μου έχει βοηθήσει πολύ το ότι έχω χάσει καμιά δεκαριά κιλά το τελευταίο εξάμηνο. Τα σύγχρονα δρομικά παπούτσια βοηθάνε πολύ στην εξάλειψη του προβλήματος.

Ίσως "περνάτε" περισσότερη ώρα σε αυτό το πόδι ή τρέχετε με συγκεκριμένη φορά σε γήπεδο πχ αριστερόστροφα. Με ένα καλό ρολόι ή μια ζώνη μπορεί να δει κανείς σε τι ποσοστό πατάει με το δεξί και σε με τι ποσοστό στο αριστερό πόδι ώστε να κάνει απαραίτητες προσαρμογές.

Same Sh1t...Different Day.

• Like
Reactions: jim...
Νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με ανατομική ασυμμετρία. Ακόμη και λίγο πιο παχύ να είναι το πόδι σε αυτό το σημείο μπορεί να κάνει διαφορά.

Περνάει μόλις σταματήσεις για 1-2 λεπτά αλλά επανέρχεται σταδιακά.
Ακριβώς. Τελικά αρχίζω και κουτσαίνω και σταματάω. Μέχρι και για Morton μου έχουν πει.
Πριν 1-2 χρόνια δε με πείραζε γιατί μέχρι εκεί μπορούσα. Τώρα τελευταία όμως που έχω ακόμα ανάσες με πειράζει που δεν μπορώ έναν ημί ή κάτι τέλος πάντων παραπάνω.

Δοκίμασε να τρέξεις σε βουνό είναι πολύ καλύτερα.

Τελειώνει η δρομική καριέρα? Ιδιαίτερα για σένα που έτρεχες πιο σοβαρά από το μέσο απλό ερασιτέχνη?
Ούτε πιο χαλαρά?
Εκτός και αν υπήρξε θέμα υγείας. Κρίμα πάντως...
Δεν τελείωσε άδοξα η δρομική μου καριέρα, κάθε άλλο!
Ο τελευταίος μου αγώνας (20 Km) ήρθε με πρωτιά στην ηλικιακή κατάταξη και χρόνο 1:23:04.

Είχα μαραθώνιο (κλασική) 3:12, 10άρι σε 39:42 και 5άρι σε 18:50.
Ήταν συνειδητή η απόφαση να κλείσω τον δρομικό μου κύκλο.
Είχα βαρεθεί να έχω το σώμα του δρομέα, οπότε άρχισα βάρη και έβαλα γύρω στα 12 κιλά.
Τώρα για αερόβια άσκηση κάνω σάκο πγμαχίας και σχοινάκι.

Πλέον η σχέση μου με το τρέξιμο είναι προπονητική. Ο οδοντίατρός μου κατάφερε και έτρεξε 10άρι σε κάτω από 40 λεπτά.

8v6qZmf.jpeg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

O Παύλος...ένας υπέροχος άνθρωπος και υπεραθλητής. Ο άνθρωπος που με μύησε στους υπολογιστές!

Φοβερή περίπτωση ο Παύλος Μπασδέκης!