Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

αυτές οι ταχύτητες δεν υπάρχουν για μας!!!..εμένα το απόλυτο που έχω κάνει είναι διαλλειματικά σπριντ στο διάδρομο και σε μία ώρα το κοντέρ είχε γράψει 9,7 Km...άρα έτρεχα με 9,7Km/h μέση ταχύτητα....και μετά είχα σκάσει...τότε συνειδητοποίησα πόσο τρέχουν οι Αιθίοπες και.....μου σηκώθηκε η τρίχα!!

Οι γρήγορες διαλειμματικές που κάνω (400άρια - 800άρια - 1000άρια) είναι με ρυθμό 3:30 -4:00/km δηλαδή με Ταχύτητα 17-15 km/h. Μιλάω δηλαδή για περίπου 6-10 επαναλήψεις με διάλειμμα περίπου 1-2 λεπτά.
Μια επίδοση Μαραθωνίου 2:05:00 ( 2ώρες και 5 λεπτά) σημαίνει ρυθμό 2:57/km δηλαδή ταχύτητα >20km/h, επί 2 ώρες!!!
Μιλάμε για εξωπραγματική ταχύτητα!!!

Στο video ο Παμμέγιστος Haile Gebrselassie σε ένα finish από αγώνα 10 km
Η τηλεόραση (γενικά το video) δεν αποτυπώνει την ταχύτητα. Φαίνεται αρκετά πιο αργή απ'ότι είναι στην πραγματικότητα. Όσοι έχουν δει ζωντανά στίβο με παγκόσμιας κλάσης αθλητές με καταλαβαίνουν. Ο σχετικά αδαής παθαίνει σοκ όταν δει ζωντανά πόσο γρήγορα τρέχουν οι δρομείς. Φυσικά όσο μικρότερη η απόσταση τόσο μεγαλύτερη η ταχύτητα.

http://www.youtube.com/watch?v=iji-AWE6XvI

μιλάμε για απίστευτους σωματότυπους!!...το ότι έχει πέσει βέβαια πάνω τους η τεχνολογία είτε με θεμιτό είτε με αθέμιτο τρόπο ας μη το συζητήσουμε....εγώ κάνοντας διαλλειματική αερόβια στο διάδρομο έχω καταφέρει να τρέξω με 16 km/h για δύο λεπτά και νόμιζα ότι θα πεθάνω και παραλίγο να τραυματιστώ....φαντάσου να έχεις αυτό το τέμπο συνεχώς για 2 ώρες!!!(στον μαραθώνιο)...τι να λέμε τώρα...

Skakinen ενα τεραστιο respect απο μενα. Η ισοροπια που εχεις στη διατροφη, την αθληση και ως λογικο επακολουθο, και στη ζωη σου, ειναι αξιοθαυμαστες. Αποτελεις παραδειγμα προς μιμηση για πολλους ανθρωπους και ευχομαι απο καρδιας, να κανεις ολο και μικροτερους χρονους στον Μαραθωνιο! Σορρυ για το οφ-τοπικ, μπορει να μη σε ξερω, αλλα σιγουρα ξερω (ή μπορω να φανταστω) τις θυσιες σου. Οταν βλεπω τοση αγαπη προς τον αθλητισμο, και δη τον ερασιτεχνικο, δε μπορω παρα να δειξω σεβασμο σ αυτον που ενσαρκωνει το αληθινο νοημα και τα ιδεωδη του.

Για την ιστορία, 15 km σε 1 ώρα είναι ρυθμός 4min/km. Σίμο μάλλον κάτι υπολόγισες λάθος :smile:

Διονύση, έχεις δίκιο, πρέπει να έκανα τουλάχιστον τα διπλά!! πάνε χρόνια βλέπεις!!

Παπούτσια χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ adidas running, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω σε asics. Τα δοκίμασα και μου φαίνονται καλύτερα από πλευράς σταθερότητας και απόσβεσης του ανώμαλου έδαφους.

Έκανα μια πρώτη κίνηση και παρήγγειλα τα Patriot 4. Από ιντερνετ.
Για λίγα χιλιόμετρα και περισσότερο για δοκιμή. Δυστυχώς στην επαρχία δεν υπάρχουν εξειδικευμένα μαγαζιά και δεν ήθελα να επενδύσω σε μεγάλο ποσό.

Εύκολα αν δε μου κάνουν τα χρησιμοποιώ για βόλτα.

Μήπως τα έχει δοκιμάσει κανείς? Ή να έχει ακούσει?

Αν και δεν είμαι ειδικός νομίζω πως θα είσαι ΟΚ εφόσον έχεις επιλέξει σωστό τύπο και νούμερο παπουτσιού.

Και το λεω αυτό γιατί εγώ την πάτησα, ενώ είμαι ουδέτερος (ετσι νομιζω τουλάχιστον έχοντας δοκιμάσει όλες τις μεθόδους) όσο αφορά τον πρηνισμό και παράγγειλα τα Nimbus 13 της asics μου έστειλαν τα kayano 17 που είναι υπέρ!. Χθες που παρέλαβα δεν άντεξα και τα δοκίμασα 30 λεπτά τρέξιμο, σήμερα εχω πολύ ελαφρούς πόνους στο πέλμα γύρω αλλά και στην καμπύλη. Δεν ξέρω αν ειναι ψυχολογικό η επειδή είναι καινούριο το παπούτσι ίσως σκληρό, αλλά μάλλον το πιθανότερο να μην ταιριάζει απλά στο πόδι μου. Οπότε πάλι από την αρχή και αυτά να δω τι θα τα κάνω.
Κατά τα άλλα είναι φανταστικό παπούτσι ποιοτικά.

Κρίμα, μπήκες στον πειρασμό ενώ μπορούσες να τα επιστρέψεις.

Εγώ προβλέπεται μέχρι τέλη Μάρτη να είμαι Αθήνα οπότε θα το ψάξω για τότε (ήθελα παπούτσια μιας και τα adidas βγήκαν off - τα έβαλα κοντά στο τζάκι και κάηκαν (!!) - και είπα να δοκιμάσω)...

Re: Απάντηση: Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

Αν και δεν είμαι ειδικός νομίζω πως θα είσαι ΟΚ εφόσον έχεις επιλέξει σωστό τύπο και νούμερο παπουτσιού.

Και το λεω αυτό γιατί εγώ την πάτησα, ενώ είμαι ουδέτερος (ετσι νομιζω τουλάχιστον έχοντας δοκιμάσει όλες τις μεθόδους) όσο αφορά τον πρηνισμό και παράγγειλα τα Nimbus 13 της asics μου έστειλαν τα kayano 17 που είναι υπέρ!. Χθες που παρέλαβα δεν άντεξα και τα δοκίμασα 30 λεπτά τρέξιμο, σήμερα εχω πολύ ελαφρούς πόνους στο πέλμα γύρω αλλά και στην καμπύλη. Δεν ξέρω αν ειναι ψυχολογικό η επειδή είναι καινούριο το παπούτσι ίσως σκληρό, αλλά μάλλον το πιθανότερο να μην ταιριάζει απλά στο πόδι μου. Οπότε πάλι από την αρχή και αυτά να δω τι θα τα κάνω.
Κατά τα άλλα είναι φανταστικό παπούτσι ποιοτικά.

- Το σωστό νούμερο στα παπούτσια τρεξίματος είναι 1 παραπάνω από το νούμερό μας στα πολιτικά παπούτσια.

- Παρήγγειλες Nimbus (εξαιρετικό παπούτσι) και σου έστειλαν Kayano; Πώς εξηγείται αυτό;
Δοκίμασε να τα πουλήσεις κι εδώ.

-Πονάκια (ως ένα βαθμό) μετά την πρώτη χρήση του παπουτσιού δικαιολογούνται. Γι'αυτό και κάποιοι προτείνουν πριν αρχίσουμε το τρέξιμο με καινουργια παπούτσια να τα έχουμε περπατήσει κάποιες φορές.

To κουτί έγραφε nimbus απ έξω κανονικά, εντάξει και οπτικά ψιλοδιαφερουν (ήταν και ποιο ακριβά τα kayano) και έγινε η στραβή (φαντάζομαι) στο καταστημα ισως σε καποια δοκιμη ποιος ξερει.

Δε τα περπάτησα, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που πήγα κατευθείαν στο γήπεδο.... αλλα δε ξέρω, να δοκιμάσω πάλι? απο την αρχή "ένιωσα" στην καμάρα κατι διαφορετικό (οχι τοσο θετικο) σε σχέση με τα προηγούμενα απλά nike που είχα.

Βασικά παίζει να εχω και λανθασμένη κρίση οσο αφορα τους πόνους γιατί είμαι και λιγο ψιλοπιασμένος απο έντονη ορεινή πεζοπορία το ΠΣΚ που μας πέρασε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

Δε τα περπάτησα, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που πήγα κατευθείαν στο γήπεδο.... αλλα δε ξέρω, να δοκιμάσω πάλι? απο την αρχή "ένιωσα" στην καμάρα κατι διαφορετικό (οχι τοσο θετικο) σε σχέση με τα προηγούμενα απλά nike που είχα.
Λογικό είναι να τα νιώθεις ''κάπως'' διότι αφ'ενός είναι καινούργια αφ'ετέρου έχουν ενίσχυση εκεί όπου πιθανώς δεν χρειάζεσαι.

Βασικά παίζει να εχω και λανθασμένη κρίση οσο αφορα τους πόνους γιατί είμαι και λιγο ψιλοπιασμένος απο έντονη ορεινή πεζοπορία το ΠΣΚ που μας πέρασε.
Φυσικά και υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο
...

Απίστευτο

ο τύπος τρέχει 2 μαραθώνιους την ημέρα για 10 μήνες, χωρίς διακοπή!! Η διαδρομή: από τον βόρειο πόλο έως τον νότιο.... και το καλύτερο... σχεδόν έχει τελειώσει!!!
Σκοπός του να μαζέψει χρήματα για τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

respect στον 48χρονο Αυστραλό Pat Farmer πρώην πολιτικό και νυν ultramarathoner

Δείτε εδώ!

To κουτί έγραφε nimbus απ έξω κανονικά, εντάξει και οπτικά ψιλοδιαφερουν (ήταν και ποιο ακριβά τα kayano) και έγινε η στραβή (φαντάζομαι) στο καταστημα ισως σε καποια δοκιμη ποιος ξερει.

Καλησπέρα φίλε φρα.πε αν έχεις όντως πρόβλημα με τα kayano ενδιαφέρετε να αγοράσει ένας φίλος μου αν αποφασίσεις να τα πουλήσεις πες μου νούμερο και τιμή.

Υ.Γ..Πριν λίγες μέρες παρήγγειλα τα nimbus 13(έχω ακούσει τα καλύτερα)από το star fitness για να δούμε...

Καλησπέρα φίλε φρα.πε αν έχεις όντως πρόβλημα με τα kayano ενδιαφέρετε να αγοράσει ένας φίλος μου αν αποφασίσεις να τα πουλήσεις πες μου νούμερο και τιμή.

Υ.Γ..Πριν λίγες μέρες παρήγγειλα τα nimbus 13(έχω ακούσει τα καλύτερα)από το star fitness για να δούμε...

Τι να σου πω, πλεον τα εχω συνηθήσει.. δεν εχω τα αρχικα συμπτωματα αλλα δε ξέρω αν θα προκυψει κατι μελλοντικα απο αυτην την κατάσταση μιας και παρατηρω αλλα πραγματα και δεν ξέρω αν οφειλονται στα παπουτσια (ελαφρύς πονος στο καλάμι) η αν ειναι φυσιολογικα.

Συνεχόμενες μέρες βροχής εδώ και όλα έχουν μείνει στάσιμα.

Εσείς τι κάνετε? Πως μπορώ να "συντηρηθώ" χωρίς να πάω καθόλου πίσω?