Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

...καλά..η ανυπομονησία είναι θέμα...
χωρίς να φανώ υπερβολικός: κάποιες φορές έχω τρέξει με ελαφριά βροχή...ελπίζω να μη με περάσετε για..τρελλό....

Re: Απάντηση: Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

Εαν η βροχη δεν συνοδευεται απο ισχυρο ανεμο, προσωπικα οχι μονο δεν εχω προβλημα αλλα μ'αρεσει κιολας πολυ, βαζω απλα το αδιαβροχο μου και παω. Καλο ειναι βεβαια να εχεις ενα δευτερο ζευγαρι παπουτσια που να μη σε νοιαζει αν βραχουν (να μπορεις να το παιζεις και ...steeple στις λιμνουλες :D )

Απάντηση: Re: Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

Και εδώ πάνω ρίχνει χιόνι...γιαυτό κάνω ζέσταμα με

PHOTO 1.jpg

:D

Εδω και 2 - 3 εβδομάδες ξεκινησα να ακουω μουσική στο τρέξιμο (μη βαράτε νεος ειμαι στο κόλπο) και εχω παρατηρήσει οτι η ασκηση ειναι πολυ ποιο ευχάριστη.
Μου δημιουργήθηκαν πολλα ομως ερωτηματικά καθως η μουσικη που παιζει ειναι οτι εχω πετάξει μεσα στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα τα "slow" κομμάτια να με επηρρεάζουν στον ρυθμο του τρεξίματος. αρχισα λοιπον να κάνω συσχετισμους με τον ρυθμο της αεροβιας ασκησης τα bpm της μουσικής και επεσα πανω σε αυτο το αρθρο που απ οτι φαινεται εχει επιστημονική βάση.

http://www.selfgrowth.com/articles/sundquist.html

αλλα πρεπει να το διαβασω 2 φορες ακόμα να το κατανοήσω πλήρως..
Σκοπός ειναι να επιλέξω ποια τραγούδια απο την συλλογή μου "συγχρονιζονται" με το δρασκελισμό μου... (ελπίζω να ειναι κατι εφικτό)

Αλήθεια το έχει ψάξει κανείς?

Oκ, και η περιοστίτιδα μας χτύπησε την πόρτα.

Εχει συμβει σε κανέναν και πως το αντιμετωπίσατε?

PS Ετσι, για να μη μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτό τον κόσμο όπως θέλουμε.... :( @$@%)%)_@

Προφανώς έλαβες διάγνωση από ορθοπεδικό για να χρησιμοποιείς τον όρο.
Πρόκειται για σύνδρομο υπέρχρησης οπότε εκτός των άλλων που συνέστησε ο γιατρός (φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπεία) έχε κατά νου και τα παρακάτω:

1. ξεκούραση
2. ξεκούραση
3. ξεκούραση

Η εφαρμογή πάγου (με κανονικό ψυχρό επίθεμα και όχι σακουλάκια με αρακά κλπ) βοηθάει.
Κατά πάσα πιθανότητα είχες αυξήσει τον προπονητικό όγκο σε όρια μη διαχειρίσιμα από το μυοσκελετικό σου σύστημα.
Περαστικά.

Φίλε Φρα.Πε. περαστικά, κάνε υπομονή ξεκούρασέ το και σύντομα να μπορέσεις να τρέξεις ξανά.

.... (με κανονικό ψυχρό επίθεμα και όχι σακουλάκια με αρακά κλπ)

χαχαχα, βρε φαρμακόγλωσσε δεν το ξέχασες ... αφού σου λέω πως είναι value for the money ο αρακάς ... μάλιστα δεν είναι καν Μπαρμπα-Στάθης... απλά το house brand του τοπικού σούπερ μάρκετ ...

Re: Απάντηση: Τρέξιμο, αρχάριοι δρομείς κα..

αλλα πρεπει να το διαβασω 2 φορες ακόμα να το κατανοήσω πλήρως..
Σκοπός ειναι να επιλέξω ποια τραγούδια απο την συλλογή μου "συγχρονιζονται" με το δρασκελισμό μου... (ελπίζω να ειναι κατι εφικτό)

Αλήθεια το έχει ψάξει κανείς?

Με το δρασκελισμο να συγχρονιζεις παντα την αναπνοη σου. Ασε την μουσικη σαν background να ομορφαινει μονο τη διαδρομη. Το συνηθιζεις πανευκολα και ειναι πιο διασκεδαστικο απο το να κανεις επιλογες.
Εκτος αν κανεις (ημι)πρωταθλητισμο :)

Περαστικα, υπομονη και καλη επανοδο!

Εδώ και 2 ημέρες ψήνομαι να λάβω μέρος.
Ο καιρός θα είναι αρκετά καλός (συννεφιά). Η κουταμάρα είναι ότι πήγε πίσω η προπόνηση για λόγους φόρτου εργασίας.
Λέω απλά να πάω να βγάλω τη διαδρομή (το 10άρι φυσικά). Τι λέτε?

7ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

10. 000 μ. και 21.100 μ. (ημιμαραθώνιος)
Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. διοργανώνει τον 7ο Αχίλλειο Αγώνα Δρόμο 10.000 μ. και 21.100 μ. (ημιμαραθώνιος). Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 9 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Απριλίου 2012.

α) τον 7ο ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10.000 μ.
Η αφετηρία θα είναι το Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών με κατεύθυνση τη διασταύρωση του Ποντή, το Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Αχιλλείων, τη διασταύρωση Βρυώνη, θ´ ακολουθήσουν την Εθνική Λευκίμμης, περνώντας από τη Χρυσίδα, το Πέραμα Γαστουρίου, τη Γέφυρα του Κάιζερ και θα τερματίσουν στην πλατεία των Μπενιτσών.

ΣΚΟΠΟΣ
Ο ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ σκοπό έχει ν´ αναπτύξει αθλητικά κίνητρα στο Δήμο της Κέρκυρας, όπου λαμβάνουν χώρα ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με διεθνή χαρακτήρα, αλλά και να προάγει το δίπτυχο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΥΓΕΙΑ».

καλώς τον....
απ´όσο καταλαβαίνω θα τρέξεις σε άσφαλτο...
και τι σημαίνει το να "βγάλω τη διαδρομή"???...ας πούμε να την τρέξεις σε μιάμιση ώρα???...δηλαδή με 7χιλ/ανά ώρα μέση ταχύτητα???
αν δεν έχεις προπονηθεί..προβληματίζομαι για τραυματισμό...

Γύρω στο 1.05 - 1.10 υπολογίζω σε άσφαλτο...

Δε νομίζω για τραυματισμό. Απλά έχω να κάνω αρκετό διάστημα συνεχόμενα 10 χλμ.
Θα πάω και με φίλο που το έκανε 51 λεπτά πρόσφατα και φοβάμαι μη παρασυρθώ αν νιώσω καλά στην αρχή.

προσωπικά...δεν θα το τολμούσα....είσαι απροπόνητος κατά την γνώμη μου.......εκτός αν πας περπατώντας...

αν έτρεχες δεκάρι...μια φορά την εβδομάδα για 3-4 μήνες θα ήσουν έτοιμος...

ΥΓ: εγώ τρέχω 10χιλ. 3-4 φορές την εβδομάδα...και κάποιες φορές κουράζομαι στην άσφαλτο...

Καλημέρα.

Λόγω υποχρεώσεων έχω αλλάξει την ώρα της προπόνησης μου από απόγευμα σε πρωί.

Έχω ξεκινήσει 4-5 μέρες τώρα αλλά έχω παρατηρήσει ότι στον ίδιο χρόνο που έκανα το απόγευμα, βγάζω λιγότερη απόσταση και η καταπόνηση είναι ελάχιστα περισσότερη.

Διάβασα ότι η πρωινή προπόνηση καταπονεί περισσότερο το σώμα γιατί θέλει κάποια ώρα να ξυπνήσει. Δεδομένου ότι είμαι στο δρόμο και έτοιμος στις 7, είναι δύσκολο να το πάω πιο πρωί. Το έχετε παρατηρήσει αυτό για την πρωινή προπόνηση?

Αν είχατε δυνατότητα επιλογής πρωί ή απόγευμα θα επιλέγατε?

ΥΓ Χθες είχε ένα ωραίο ντοκυμαντέρ η ΕΤ1 για το τρέξιμο. Το είδε κανείς?