Tribute σε ένα θρύλο:Technics SL-1200 MKII

Status
Not open for further replies.
αποσπασματικα εγω βλεπω και το παρακατω ¨

"Heavy gear isn’t necessarily better sounding, and lightweight gear isn’t necessarily garbage. One thing’s for sure: the SL-1200Mk2 is the only $550 turntable on the market today that stands a chance of being handed down to my grandchildren. ....the SL-1200Mk2 could well be a lifetime investment. "

"My beloved Rega P2 is a higher-quality unit than any of the Music Hall or Thorens models, but next to the Technics, it feels like origami.. Plus, the P2 arrived with a few minor quality control gaffes (broken dustcover hinges, etc.) that I had to correct or replace. The Technics, which is mostly hand built in Japan to this day, was 100% perfect out of the box save for a tiny scuff near the pitch slider. Impressive."

καποιος ειπε οτι εχει τα μισα λεφτα ..εεε λογικο ειναι,αφου σε καμμια 20αρια χρονια θα παρεις 2ο

"My Rega P2 is mostly free from motor rumble where it counts: on the platter. The plinth is also relatively quiet. ..
Surprisingly, the Technics is also commendably quiet, especially considering the powerful drive system. "

καποιος ειπε για θορυβο.τα εχω ακουσει και τα 2 και δεν ακουσα καποια διαφορα.το SL το εχω.θα επερνα το P2 για το design και μονο (ειναι πιο sexy) αλλα καθε φορα που θα εβαζα 45αρι θα το :violent-smiley-030:
ασε που καθαριζεις και τον δισκο την ωρα που παιζει.
Τεσπα σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω οτι θα μπορουσες να αγορασεις κατι καλυτερο.Οταν ο γιος σου γινει αρκετα υπευθυνος για να ακουμπαει δισκους του το χαριζεις και πας για αναβαθμιση.Χαμενο δεν θα παει ,μετα θα το παρουν τα εγγονια σου

+39

Last edited:
Στο τέλος μου τα χάλασες λίγο! Για δες που συγκρίνεται με πολύ ακριβότερα και τελικά θεωρείται "THE SEXIEST OF ALL". Στο συνημμένο...

Attachments

συγνωμη αλλα το θεμα εμφανιση ειναι κολοκυθοπιτα
δεν μπαινει θεμα συγκριτικου

εγω ειμαι εδω

:grinning-smiley-043

project_rpm91.jpg

+37

Re: Απάντηση: Tribute σε ένα θρύλο:Technics SL-1200 MKII

Πάντως στοιχεία από τρίτη μη "εμπλεκόμενη" πλευρά έχουν ένα "βάρος"...

Τις "γυναίκες" μας δεν τις επιλέγουμε βάση μη "εμπλεκόμενων" πλευρών, άρα το βάρος είναι μηδαμινό.. ;)

Παρεπιπτόντως για μένα το ΜΚΙΙ είναι απαίσιο οπτικά, κάτι που σε αφήνει αδιάφορο εάν προορίζεται για επαγγελματική χρήση βεβαίως βεβαίως..

Έχει ξαναπαρατηρηθεί! Κάτι απαίσιο οπτικά να είναι ταυτόχρονα και σέξυ... (Τι να κάνουμε, προσπαθώ να συγκεράσω τις απόψεις...). Φυσικά για επαγγελματική χρήση υπάρχει ολόκληρος...στρατός που πίνει νερό στο όνομά του και σίγουρα δεν τον ενδιαφέρει η εμφάνιση. Άρα η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ του εμφάνιση κατά πολλούς, (βλέπε και συνημμένα, κείμενο και video you Tube), σίγουρα απευθύνεται στον ΟΙΚΙΑΚΟ χρήστη! (Βεβαίως, βεβαίως).

Βρε φίλε hellenic vanagon να είχες κ το μκ να έλεγα...τι σπρώξιμο είναι αυτό βρε παιδί μου...;;.........;;;....

Εντάξει καταλάβαμε...είναι το καλύτερο, το πιο ωραίο, το πιο σέξυ κ.α. :dancing:

Καμμία σχέση... Άλλωστε εγώ τουλάχιστον έχω δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν ξαναγοράζω pick up. (Ούτε και έχω!).

Καμμία σχέση... Άλλωστε εγώ τουλάχιστον έχω δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν ξαναγοράζω pick up. (Ούτε και έχω!).
Το έχω καταλάβει...δεν βρίσκω όμως λογική πίσω από αυτή τη σταυροφορίας υπέρ του μκ...τι να σου πω, εσύ ξέρεις...

Απλά πιστεύω σε ορισμένα πράγματα και έτυχε ένα από αυτά να είναι το συγκεκριμένο. Όταν λοιπόν είδα κάποιες, (κατά την γνώμη μου), ατυχείς συγκρίσεις θέλησα να ενημερώσω για κάτι πολύ, έστω και από μακριά, αγαπημένο (ΦΕΤΙΧ).

Απόψεις που είναι δανεικές κ όχι δικές μας, τότε απλά είναι αναφορές...
Κ εγώ μπορώ να πιστεύω ότι το χ πλατό είναι σούπερ, να κάτσω να βρω αναφορές στο διαδίκτυο κ μετά να ανοίξω ένα θέμα. Τι κέρδισα ; Τίποτα. Τι κατάφερα να μεταφέρω στους συνομιλητές μου ; Τίποτα γιατί δεν είναι δικές μου εμπειρίες... Δεν μπορούμε να στηριχθούμε λοιπόν σε άλλους, που μπορεί να ακούν, να λένε, να γράφουν, να συγκρίνουν ότι κ όπως θέλουν...

Προσωπικές απόψεις και εμπειρίες σίγουρα έχω. Αλλά αν στηριζόμουν σε αυτές θα είμουν υποκειμενικός. Παρουσιάζοντας λοιπόν το τι λέγεται από κάποιους περισσότερο ειδικούς ίσως στηρίζω και τις δικές μου απόψεις καλλίτερα!

Καλά είναι ειδικοί αυτοί που παραθέτεις στα link σου από το διαδίκτυο ;
Οι μισοί για να μην πω οι περισσότεροι είναι απόψεις από χρήστες...
Κ ναι το πιο σημαντικό είναι οι προσωπικές μας απόψεις, υποκειμενικές μεν, όσο γίνεται πιο αντικειμενικές όμως, όσο κ αν γίνεται.
Μάλιστα, για να φτάσουμε να λέμε τόσο θετικά λόγια για ένα πικάπ για παράδειγμα όπως αυτό το θέμα, θα πρέπει πρώτα πριν γράψουμε να το έχουμε ακούσει με τα αυτιά μας, να έχουμε κάνει κάνα δύο δοκιμές κιόλας, για να έρθουμε κ να πούμε ότι πράγματι ναι ότι λέμε ισχύει...όταν στηριζόμαστε σε άλλους, τότε είναι πολύ εύκολο να βρεθούν τόσα κ άλλα τόσα αντίθετα links κ άντε να βγάλουμε άκρη μετά...

Ισως πρέπει να εξηγήσω, (πάλι), ότι είχα το 1200 ΜΚ Ι από το 1974,75 (δεν θυμάμαι ακριβώς), έως το 2001, οπότε έπαψε να μου ανήκει για λόγους ανωτέρας βίας, και έτσι έχω σχηματίσει μία εξαιρετικά ολοκληρωμένη εικόνα! (Με βραχίονα INFINITY BLACK WIDOW και κεφαλή STANTON 881 S).

Και για αυτό φωνάζω τόσο! Δεν μπορώ να δεχτώ να περνάει απαρατήρητο ένα προϊόν που μπορεί να προσφέρει αυτά που είχα εγώ την ευκαιρεία να απολαύσω τόσα χρόνια, ούτε και να συγκρίνεται με προϊόντα που παράγονται από βιοτεχνίες με όσο μεράκι και πάθος! Εδώ την χρυσή εποχή των LP, που υπήρχε η προοπτική για το μέσον ακόμα, δαπανήθηκαν από ένα κολοσσό απίθανα ποσά για να δημιουργηθεί το 1200!

Last edited:
Αντί λοιπόν να μας γράψεις για τις εντύπωσεις σου μας δίνεις links άλλων χρηστών.
Καμιά δοκιμή είχες κάνει όλα αυτά τα χρόνια με άλλο μηχάνημα για να επιβεβαιώσεις όλα αυτά που μας μεταφέρεις ;
Γιατί μπορεί κάποιο άλλο μηχάνημα, που είναι κ το πιο πιθανό κιόλας, να έπαιζε/παίζει καλύτερα...

Και για αυτό φωνάζω τόσο! Δεν μπορώ να δεχτώ να περνάει απαρατήρητο ένα προϊόν που μπορεί να προσφέρει αυτά που είχα εγώ την ευκαιρεία να απολαύσω τόσα χρόνια, ούτε και να συγκρίνεται με προϊόντα που παράγονται από βιοτεχνίες με όσο μεράκι και πάθος! Εδώ την χρυσή εποχή των LP, που υπήρχε η προοπτική για το μέσον ακόμα, δαπανήθηκαν από ένα κολοσσό απίθανα ποσά για να δημιουργηθεί το 1200!
Θεωρώ ότι υποστηρίζεις μια θέση τόσο θερμά χωρίς να είσαι σίγουρος ότι όλα αυτά πράγματι ισχύουν 100%, μην έχοντας κάνει δοκιμές με άλλα σύνολα...
Μην ξεχνάμε ότι η technics δεν είναι/ήταν η μοναδική εταιρεία που έριχνε/ρίχνει χρήματα για να αναπτύσει αυτό το πικάπ. Η τεχνολογία εξελίσσετε όπως γνωρίζεις, τόσα χρόνια έχουν βρεθεί κ άλλα πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ την μουσική αναπαραγωγή.
Από ένα σημείο κ μετά, θεωρώ ότι η τόση φωνή που βγάζεις θα οδηγήσει να χάσεις κ το δίκιο σου που πιθανότατα μπορεί κ να έχεις...

Status
Not open for further replies.