Tripath ενισχυτης με 13 ευρω!!!!!

Το ξερω οτι θα μου πειτε να διαβασω το νημα απο την αρχη. Το εχω κανει, απλα η συζητηση ξεκιναει μερικα χρονια πισω. Βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες λυσεις, διαφορετικα τσιπακια, η γνωστη συζητησ για τροφοδοτικα κτλ. Οποτε θελω λιγη βοηθεια.

Πριν λιγο καιρο, ψαχνοντας για μια απλη λυση απλα για να ακουγεται ο υπολογιστης, που ειναι στο σαλονι οπως και το καλο μου συστημα, κατεληξα να δωσω 40 ευρω για κατι ηχειακια SONY. Παιζουν, αλλα ενταξει δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.

Στο υπογειο εχω κατι ξεχασμενα ΤΑΝGENT http://www.tangent-audio.com/en/model/105_EVO-E4-bookshelf-speaker.html.

Aν με ελαχιστο κοστος, μπορω να βρω εναν ενισχυτακο που να παιζει αξιοπρεπως με αυτα, θα ηταν καλα. Οταν λεω ελαχιστο το εννοω. Γυρω στα 50 ευρω.

Θα ηθελα μερικες συγκεκριμενες προτασεις, ακομα και για καποιο μεταχειρισμενο, απο αυτα που δοκιμαζετε καποιοι κατα ομαδες...-bye-

Ψάξε για ένα 2024 με καλά υλικά στη πλακέτα κυρίως πυκνωτές.
Αυτό τσιπάκι είναι το ποιό ισοροπημένο στο ήχο του.

ευχαριστω συμφορουμιτες, θα το δω,να ρωτησω, μπορω να συνδεσω t amp, με ολοκληρομενο technics, ετσι ωστε ο t amp να λειτουργισει ως προενισχυτης και ο ολοκληρομενος technics ως τελικος? αυτους με τα 13 ευρω (αν και ειδα πως κανουν κατι παραπανω τωρα), ειναι αξιοπιστοι τελικα? διοτι σε αλλους βγηκανε καλοι και σε αλλους οχι...:hmmmm:

Η πλακετα επανω γραφει οτι φοραει το ΤΑ2021Β. Δες και τι λεω περι τροφοδοσιας.

Απο τον Lepai λογικα θα ειναι καλυτερος.
Αν και θα σου ελεγα να πας προς τον Sure 2x100W TK2050. Απλα θελει ενα κουτακι, ενα ποτενσιομετρο (αν σου χρειαζεται) και ενα τροφοδοτικο 24V (παιζει και με 12V / 13.5V).

Αυτο που ειναι και ετοιμο πως το βλεπεις?

http://cgi.ebay.com/Dayton-DTA-100A...209?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c184cdac1

Αυτο που ειναι και ετοιμο πως το βλεπεις?

http://cgi.ebay.com/Dayton-DTA-100A...209?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c184cdac1

Τι να σου πω, αν δεν τ`ακουσεις που λενε...

Παντως απ`οτι φαινεται πρεπει να εχει μονο ενα TP2050 μεσα. Εξου και το 2x 50W.
Το "TK2050" ειναι ο χαρακτηρισμος του σετ TC2000 + TP2050 (διαμορφωτης + σταδιο εξοδου) .
Μπορει να χρησιμοποιηθει μονο ενα TP2050 ή δυο TP2050 σε παραλληλη λειτουργια (που εχει αυξημενη σχεδον κατα το διπλασιο ισχυ).

Tωρα αν παιζει ωραια ή οχι δεν μπορεις να το ξερεις. Μιας και εξαρταται απο τι τιμες εχει χρησιμοποιησει στους πυκνωτες και στα πηνια.

Επισης απο οσο νομιζω (δεν ειμαι και 100% σιγουρος) στην περιπτωση ενος TK2050 που φοραει μονο ενα TP2050 δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις 4Ω ηχεια, αλλά μεχρι 6Ω.
Ενω οταν εχει δυο TP2050 οδηγει και 4Ω.

Το κακο ειναι οτι δεν δειχνει την πλακετα. Αλλά ουτε και στοιχεια.
Ειναι και καπως ακριβουτσικο.
Κατα τ`αλλα θα τον προτιμουσα απο εναν ετοιμο με TA2020 (που επισης δεν θα ειχα ακουσει) μιας ακομα και με ενα TP2050 ειναι κατα πολυ ισχυροτερος. Αρκει να προσεξεις το θεμα το αν μπορει να οδηγησει 4Ω ηχεια.

Τι να σου πω, αν δεν τ`ακουσεις που λενε...

Παντως απ`οτι φαινεται πρεπει να εχει μονο ενα TP2050 μεσα. Εξου και το 2x 50W.
Το "TK2050" ειναι ο χαρακτηρισμος του σετ TC2000 + TP2050 (διαμορφωτης + σταδιο εξοδου) .
Μπορει να χρησιμοποιηθει μονο ενα TP2050 ή δυο TP2050 σε παραλληλη λειτουργια (που εχει αυξημενη σχεδον κατα το διπλασιο ισχυ).

Tωρα αν παιζει ωραια ή οχι δεν μπορεις να το ξερεις. Μιας και εξαρταται απο τι τιμες εχει χρησιμοποιησει στους πυκνωτες και στα πηνια.

Επισης απο οσο νομιζω (δεν ειμαι και 100% σιγουρος) στην περιπτωση ενος TK2050 που φοραει μονο ενα TP2050 δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις 4Ω ηχεια, αλλά μεχρι 6Ω.
Ενω οταν εχει δυο TP2050 οδηγει και 4Ω.

Το κακο ειναι οτι δεν δειχνει την πλακετα. Αλλά ουτε και στοιχεια.
Ειναι και καπως ακριβουτσικο.
Κατα τ`αλλα θα τον προτιμουσα απο εναν ετοιμο με TA2020 (που επισης δεν θα ειχα ακουσει) μιας ακομα και με ενα TP2050 ειναι κατα πολυ ισχυροτερος. Αρκει να προσεξεις το θεμα το αν μπορει να οδηγησει 4Ω ηχεια.

Μαλλον εχεις δικιο για τα 4 ohm.Το γραφει και ο ιδιος

Note: If an inappropriate power supply or 4 Ohm speakers are used and the unit is damaged, the warranty will be voided.

Δεν ξερω αλλά εμενα δεν μου δειχνει σχεδον τιποτα στο description. Μονο αυτο:

NEW Dayton DTA-100A Class-T Digital amplifier 50W PC TK2050 + Adapter
PRODUCT INFORMATION
Ουτε βρηκα αυτο που παραθεσες.

Δεν ξερω αλλά εμενα δεν μου δειχνει σχεδον τιποτα στο description. Μονο αυτο:

NEW Dayton DTA-100A Class-T Digital amplifier 50W PC TK2050 + Adapter
PRODUCT INFORMATION
Ουτε βρηκα αυτο που παραθεσες.
Ανοιγω το Link Με google chrome με IE δεν μου το δειχνει ουτε εμενα
μεταφερω την περιγραφη

PRODUCT INFORMATION
Dayton DTA-100a Class-T Digital Amplifier 50 WPC - Description

Dayton Audio's DTA-100a utilizes the Tripath TK2050 chipset that delivers 50W continuous power per channel (100W total) into an 8 ohm load. Class T amplifiers offer the audio fidelity of a Class AB amplifier while providing the power efficiency of a Class D design. The unit features a convenient front mounted 3.5 mm stereo input for quick connection of iPods, MP3 players, and other portable audio devices. A rear mounted RCA-type line level input is also provided for permanent connection of larger devices such as CD players. Speaker output connections are high-current banana plug receptacles spaced on 3/4" centers and compatible with standard double banana plugs (sold separately). High quality screw-on banana plugs that will accept 10~18 AWG wire are included. The DTA-100a also doubles as a high fidelity headphone amplifier that will drive any headphone easily, and delivers colossal sound stage and effortless dynamic range. The 1/4" stereo jack simplifies connection of larger home and studio style headphones. An adapter is also provided so smaller 3.5 mm personal-style headphones can be used. The amplifier comes complete with a world compatible power supply and its associated connectors. Specifications: *Power output: 2 x 50 watts RMS (into 8 ohms @ 3% THD), 2 x 30 watts RMS (into 8 ohms @ 0.01% THD) *Frequency response: 20-20,000 Hz *Efficiency: > 85% *Dimensions: 2-1/8" H (including feet) x 3-3/8" W (at faceplate) x 5-1/2" D (including knob).
50W per channel continuous into an 8 ohm load
Audiophile quality sound with less than 0.01% THD @ 30W
1/4" headphone jack so unit can be used as a high fidelity headphone amplifier
Front-mounted 3.5 mm input for quick connection of portable audio devices
Compact extruded aluminum housing with thick black anodized faceplate
Rear mounted RCA type input for permanent connection of larger audio devices
Short circuit, thermal and overload protection
World compatible 24 VDC switch mode power supply included
DSpecifications:

Power Output: 50 watts RMS x 2 into 8 ohm
Total Harmonic Distortion: <0.01% @30W
<5.0% @50W
Minimum Speaker Impedance: 6 ohm
Signal-to-Noise Ratio: 103 dB, A weighted
Input Impedance: 2 k ohm ±5%
Frequency Response: 20-20,000 Hz
Channel Separation: 95 dB
Efficiency: 85%
Dynamic Range: >100 dB
Electrical Requirement: 24VDC @ 5A center pin positive
Dimensions: 2" H x 3.375" W x 5.625" D
100 Watt Class T
Weight: 1.0 lbs
Note: Operating this unit with a 4 Ohm load may result in
Digital Audio Amplifier damage to the amplifier and void the warranty.

Package detail:

* DTA-100a 100W Digital Class T Amplifier
* World compatible 24V@5A switch mode power supply
* 2 sets of screw-type banana plugs for speaker connection
* 3.5mm to 1/4" headphone adapter
* 3.5mm to 2 RCA “Y” cable
* 6" coiled 3.5mm audio input cable

Important Safety Instructions

To reduce the risk of electric shock, do not remove cover. No user serviceable parts inside. Refer servicing to qualified personnel. To reduce the risk of fire and shock do not expose unit to rain or moisture. The unit should be connected to an earth grounded AC electrical socket. The unit should be operated in a well ventilated area. Minimum clearance is 2 inches from the ventilation openings.

Warranty
Model: DTA-100a

The Dayton Audio DTA-100a is warranted free from defects in material and workmanship for one year from date of purchase. Warranty does not apply to misuse, abuse, neglect, accident, improper use, etc.

Note: If an inappropriate power supply or 4 Ohm speakers are used and the unit is damaged, the warranty will be voided.

Ναι ειναι προφανες οτι χρησιμοποιει μονο ενα TP2050 ή καποιο συμβατο (οπως καποιο της ST).

Αν δεν ηταν καπως ακριβουτσικο θα σου ελεγα να προχωρησεις.

Το ξερω οτι θα μου πειτε να διαβασω το νημα απο την αρχη. Το εχω κανει, απλα η συζητηση ξεκιναει μερικα χρονια πισω. Βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες λυσεις, διαφορετικα τσιπακια, η γνωστη συζητησ για τροφοδοτικα κτλ. Οποτε θελω λιγη βοηθεια.

Πριν λιγο καιρο, ψαχνοντας για μια απλη λυση απλα για να ακουγεται ο υπολογιστης, που ειναι στο σαλονι οπως και το καλο μου συστημα, κατεληξα να δωσω 40 ευρω για κατι ηχειακια SONY. Παιζουν, αλλα ενταξει δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.

Στο υπογειο εχω κατι ξεχασμενα ΤΑΝGENT http://www.tangent-audio.com/en/model/105_EVO-E4-bookshelf-speaker.html.

Aν με ελαχιστο κοστος, μπορω να βρω εναν ενισχυτακο που να παιζει αξιοπρεπως με αυτα, θα ηταν καλα. Οταν λεω ελαχιστο το εννοω. Γυρω στα 50 ευρω.

Θα ηθελα μερικες συγκεκριμενες προτασεις, ακομα και για καποιο μεταχειρισμενο, απο αυτα που δοκιμαζετε καποιοι κατα ομαδες...-bye-

Βασίλη αν θέλεις μπορώ να σου δανείσω τον δικό μου Lepai 2020 ωστε να ακούσεις και να εκτιμήσεις τον ήχο του όπως πρέπει. Για εμένα παράγει αξιοπρεπέστατο ήχο ειδικά για τον χώρο στον οποίο εχει εγκατασταθεί (υπνοδωματιο).

Ας κάνουμε κι ένα update.

Τα Χριστούγεννα λοιπόν ο 'λεπα' μετακόμισε μόνιμα στο εξοχικό όπου και χρησιμοποιήθηκε σε... παρτάκι... με ένα ζευγάρι μονόδρομα ηχεία από ένα παλιό στερεοφωνικό 35ετίας no-name (αγνώστου εμπέδησης και λοπόν στοιχείων).

Χωρίς πλάκα και... ανεξάρτητα ποιότητας ήχου...:afro: έπαιξε για 4-5 ώρες αξιοπρεπέστατα και συνεχώς κοντά στο max και δεν είπε ούτε κιχ...:flipout:

Πάλι καλά δηλαδή γιατί περίμενα να τα φτύσει από την πρώτη ώρα!:FSGSFGS4:

Last edited:
Αγόρασα από το ebay έναν Topping TP20 mark 2 με το TA2020 και μου ήρθε σήμερα.
Toν σύνδεσα με τα καινούρια μου crystal audio TX-B1 που έχουν ευαισθησία 89db.

Λογικά θέλει μερικές ώρες στρώσιμο τόσο ο ενισχυτής όσο και τα ηχεία έτσι?

Εντάξει η ένταση είναι αποδεκτή γύρω στο 12 (ώρα)
Από εκεί και πέρα δεν ανέβασα γιατί δε θέλω να τα ζορίσω με το καλημέρα.

Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες.
Παίζει πεντακάθαρα με καλή στερεοφωνική εικόνα. Σε συνδιασμό με τα ηχεία αυτά δίνει μπάσο ακριβές και σφικτό και καθαρά πρίμα. Τραγούδια με φωνή και κιθάρες (ηλεκτρονικές και μή) ακούγονται πολύ όμορφα χωρίς χρωματισμούς. Μου άρεσε επίσης και σε παλιά ροκάκια που έχουν αρκετό ηλεκτρικό μπάσο (box tops - the letter κτλ)
Ακόμα σε chill out κομμάτια είναι πολύ ωραίος ο ήχος.
Τα μεσαία είναι λίγο ψυχρά πάντως.
Λίγο η ένταση με χάλασε αλλά τον δουλεύω απευθείας με φορητές πηγές ήχου και όχι κάποιο προενισχυτή. Αλήθεια σκεφτόμουν κάποιο φθηνό λαμπάτο κιτ από κίνα για προενίσχυση.

Πάντως θα το αφήσω να παίξει χαλαρά 2-3 μέρες όλο το σύστημα και μετά θα δώ τί κάνει από ένταση. Αλλά μόνο τα 6-7 watt στα 8 ohm είναι εκμεταλλεύσιμα λόγω παραμόρφωσης.

Για αρχή πάντως θα έλεγα ότι ακούγεται πολύ καλύτερα από ένα μινι σύστημα των 300-400 ευρώ. Το μόνο που λείπει είναι η ένταση. Αλλά και για τον μικρό χώρο που έχω για σαλόνι είναι μια χαρά. 12 τμ μόνο.

Λέτε να έχει διαφορά με το στρώσιμο το όλο σύστημα? Παρατηρήσατε κάτι τέτοιο στους lepai ή τους υπόλοιπους?

Αργότερα μπορεί να πάω για το TK2050.

Last edited:
Μπα δεν θελει στρωσιμο.
Με το "στρωσιμο" απλα το μονο που θα αλλαξει ειναι οτι θα τον συνηθισεις μετα απο αρκετες ωρες και θα σου φαινεται καλυτερος.

Εγω οσο και να προσπαθησα δεν καταφερα να τον κανω να ζεσταθει. Οποτε μην περιμενεις να γινει κατι τετοιο.

Άντε καλορίζικος! -bye-

Στρώσιμο θέλουν σίγουρα τα ηχεία σου, οπότε μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα...

Για τα ηχεία τί να προσέξω?
Πόσες ώρες/μέρες πρέπει να τα στρώσω και πώς?

Ένα tone control πάντως μπορεί να τονίσει ελαφρώς τον ήχο στα μέσα, όπου υπάρχει μια μικρή υστέρηση. Μπορεί πάντως να οφείλεται στα ηχεία...

Πάντως χθές αργά που καλοπρόσεξα κομμάτια ηλεκτρονικά dream house (Robert Miles- Children / Fable κτλ) ακούγονται υπέροχα!!!

Αν εννοείς μεσαία και φωνές αυτές δεν είναι το δυνατό σημείο των ηχείων που αγόρασες.
Μπορεί να βελτιωθούν λίγο αλλά μην περιμένεις πολλά Spendor δεν θα γίνουν.

Πάντως έγχορδα (βιολοντσέλα, κιθάρες, βιόλες) ακούγονται υπέροχα.
Μάλλον τα ηχεία υπερτονίζουν λίγο τα πρίμα.

Σκέφτομαι να προσθέσω κάτι τέτοιο
http://cgi.ebay.com/Buffer-6N3-Tube...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item4aa67d9d8c

Διάβασα καλούτσικα λόγια σε άλλο ξένο φόρουμ.

Τι κανει στις μεσσαιες;
*Τα ηχεια σου θα ειναι παντως.
Απο χροιες σε φωνητικα πως ειναι;
Απο σαξοφωνο; Ακουγεται το κλαμα, παραπονο ή η τσαχπινια του; Ή δεν εχει καθολου εικονα του τι αισθημα βγαζει; Ψυχρο και φλατ;

Εκτος και αν εχεις μαθει σε ακουσματα με ηχεια που χρωματιζουν πολυ τις μεσσαιες και σου φαινονται καπως αυτα.

*Παιξε πρωτα με την πηγη. Αυτη καθοριζει τι θα παιξει το συστημα. Μαπα μεσσαιες, μαπα θα παρουν τα ηχεια και θα παιξουν οπως τους τα εδωσε η πηγη.

EDIT Τωρα ειδα οτι αναφερεσαι σε λανθασμενη γκαμα εγχορδων.

Πάντως έγχορδα (βιολοντσέλα, κιθάρες, βιόλες) ακούγονται υπέροχα.
Μάλλον τα ηχεία υπερτονίζουν λίγο τα πρίμα.

Σκέφτομαι να προσθέσω κάτι τέτοιο
http://cgi.ebay.com/Buffer-6N3-Tube...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item4aa67d9d8c

Διάβασα καλούτσικα λόγια σε άλλο ξένο φόρουμ.

Tα ηχεία αυτά φτιάχτηκαν με βασικό κριτήριο το Home Cinema για αυτό και έχουν άκρα.
Αυτά είναι καλά για ηλεκτρονική μουσική αλλά θα έχεις πρόβλημα με τις φωνές.

Μάλλον έχεις δίκιο για τα άκρα αλλά νομίζω έχουν καλή απόδοση για την τιμή που τα βρήκα. Οι φωνές πάντως δεν μου φάνηκαν αφύσικες. Το αντίθετο μάλιστα. Εντάξει γλυκά χρωματισμένα μέσα δεν έχει.
Αργότερα με μεγαλύτερο ενισχυτή θα μπορούσα να παίξω περισσότερο με ισοσταθμιστές αφού η οδήγησή τους θα είναι ευκολότερη.

Θα ήθελα και έναν ενισχυτή με TA2024 αλλά θα έχω πραγματικά πολύ χαμηλές στάθμες. Οπότε το ξεχνάω.
Για την ώρα μαλλον θα πάω για τον προενισχυτή με τις λυχνίες και ας είναι και φτηνός.