Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Υπήρχε λόγος για τόσο πολύ?

Τις ρυθμίσεις τις θυμάσαι?

Εξαιρετική....:award:

300s f/7.1 iso400, Sigma 15-30/3.5-4.5 @15mm, Canon 5D2

Φυσικά και υπήρχε λόγος, είναι λήψη μια ώρα μετά τη δύση του ήλιου στο σκοτάδι. Το χρώμα έρχεται από τη διάχυση των φώτων της Εγνατίας στο βάθος στα σύννεφα. Μπροστά βοήθησα ελάχιστα με τον led φακό του κινητού μου.

@send ..Απίστευτη η φωτογραφία..

Και εγώ συνεχίζω το ψάξιμο για το τρίποδο + κεφαλή, έχω ψιλομπλεχτεί γιατί πρώτα πρώτα θέλω να είναι σταθερό (και σε λογικό βάρος) , αλλά μου αρέσει και η δυνατότητα να περιστρέφεται ελεύθερα η κεντρική κολώνα.
Έχω ρίξει τις ελπίδες μου την άλλη εβδομάδα στην έκθεση ..

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

την άλλη εβδομάδα στην έκθεση ..

Περισσότερες λεπτομέρειες;Που, πότε...

@send: άριστο αποτέλεσμα, βέβαια εγώ προτιμώ τις πραγματικές συνθήκες (βότσαλα, άμμος,αέρας, λασπώδες έδαφος, κρεμαστή γέφυρα κλπ).

Όχι ότι είναι άσχημος ο συνδυασμός τριπόδου-καφαλής και δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει στα δύσκολα.Πχ στην -υπέροχη-φωτογραφία με τις βάρκες, τι έδαφος είχε από κάτω; Ήσουν με το ίδιο τρίποδο;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Όχι ότι είναι άσχημος ο συνδυασμός τριπόδου-καφαλής και δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει στα δύσκολα.Πχ στην -υπέροχη-φωτογραφία με τις βάρκες, τι έδαφος είχε από κάτω; Ήσουν με το ίδιο τρίποδο;

Ίδιο τρίποδο ίδια κεφαλή, το έφαφος ....το βλέπεις ντε! (15ρης γαρ). Χόρτα-καλαμιές. Νηνεμία βέβαια (φαίνεται από τα κλαδιά του δέντρου εξάλλου, δεν υπήρχε περίπτωση αλλιώς να γράψουν έτσι με έκθεση 5 λεπτών). Βέβαια η κεφαλή σε πιο δύσκολη portrait θέση. Εάν έχει αρκετό αέρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ταλαντωθεί το σύνολο μηχανής-φακού εάν είναι πολύ μακρύ, όχι μόνο σε τέτοιες εκθέσεις αλλά και πολύ μικρότερες (πχ 5-10 δευτερολέπτων).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Ίδιο τρίποδο ίδια κεφαλή, το έφαφος ....το βλέπεις ντε! (15ρης γαρ). Χόρτα-καλαμιές. (πχ 5-10 δευτερολέπτων).

Έτσι μάλιστα! Κοινώς το έδαφος δεν ήταν και ό,τι πιο σταθερό. Ακόμα και η παραμικρή μετατόπιση, με τέτοιο χρόνο θα "έγραφε". Και ήταν και σε portait

Ρωτάω για το έδαφος μήπως ήταν στην άκρη του δρόμου ή κάτι τέτοιο, που δεν φαίνεται στη φωτογραφία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Έτσι μάλιστα! Κοινώς το έδαφος δεν ήταν και ό,τι πιο σταθερό. Ακόμα και η παραμικρή μετατόπιση, με τέτοιο χρόνο θα "έγραφε". Και ήταν και σε portait

Ρωτάω για το έδαφος μήπως ήταν στην άκρη του δρόμου ή κάτι τέτοιο, που δεν φαίνεται στη φωτογραφία.

15άρης σε FF μην το ξεχνούμε... τέτοια καρέ δύσκολα βλέπουμε σε APSC μηχανές.

Μόλις γύρισα από Ρεπέλλα.

Το Manfrotto 055XPROB είναι κορυφαίο. Πολύ καλή κατασκευή, πολύ στιβαρό, ΤΕΡΑΣΤΙΟ και ΘΕΟΒΑΡΟ. Ευτυχώς που δεν το είχα παραγγείλει από κανά ebay κλπ. Απορρίπτεται.
Πρώτη κεφαλή που έβαλα η 486RC2. Καλή ήταν η πρώτη μου εντύπωση, ειδικά σε σχέση με τη μούφα που έχω τώρα, μου πρότεινε όμως ο κ. Βάιος την 804RC2. Την έβαλα, μου άρεσε περισσότερο από τη ballhead. Είχα τη D200 και τον AF-S 80-200mm f2.8 χωρίς το κολάρο του.
Το Manfrotto 190 δεν το είχε, γι' αυτό κοίταχα τα Benro. Δε θυμάμαι το μικρότερο μοντέλο που είδα αλλά μου άρεσε το A-198EX. Πολύ πιο μικρό και ελαφρύ από το 055, αρκετά στιβαρό. Δοκίμασα και την κεφαλή της Benro, την HD-18. Αρκετά πιο ελαφριά από την 804 της Manfrotto, μου φάνηκε να υπολείπεται λίγο σε ποιότητα κατασκευής αλλά στην πράξη δεν παρατήρησα κάποια διαφορά με τον 80-200 σε σχέση με τη Manfrotto.
Άρα καταλήγω προς το παρόν στο συνδυασμό Α-198ΕΧ + HD-18.

Πραγματικά άψογη εξυπηρέτηση από το Ρεπέλλα πάντως.

Δυο πράγματα έχω να παρατηρήσω.

Πρώτον ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα όταν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για άτομα που θέλουν να μάθουν ή για έμπειρους ερασιτέχνες αφιερώνουν πολύ χρόνο στη διδαχή και στην εξυπηρέτηση, δίνοντας πληροφορία τόση που δεν περιμένει κάποιος. Και ποτέ δεν σπρώχνουν κάτι σε βάρος κάποιου άλλου.

Δεύτερον, δεν γνωρίζω την κεφαλή της BENRO αλλά επειδή έχω την 486 και τον afs 80-200 μπορώ να βεβαιώσω ότι ακόμη και με το κολάρο του ο φακός είναι τέτοιος που μπορεί να στρέψει την κεφαλή σε κάθετες λήψεις με πάνω από ένα δευτ. έκθεση. Το ίδιο φαντάζομαι ότι θα συμβαίνει με κάθε τηλεφακό ζουμ 2.8. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη. Ειδικά με τη d200 που είναι apsc δηλ. το κούνημα Χ1,5 τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Το στραμπούληγμα της κεφαλής από τον φακό φαίνεται ολοκάθαρα όταν η μηχανή (η όποια μηχανή μπαίνει σε Live view).

Το Manfrotto 055XPROB είναι κορυφαίο. Πολύ καλή κατασκευή, πολύ στιβαρό, ΤΕΡΑΣΤΙΟ και ΘΕΟΒΑΡΟ. Ευτυχώς που δεν το είχα παραγγείλει από κανά ebay κλπ. Απορρίπτεται.

Το Manfrotto 190 δεν το είχε, .

Μη νομιζεις οτι και το 190 ειναι πιο ελαφρυ... κι εγω τα δοκιμασα σε καποιο καταστημα και απογοητευτηκα... δεν κουβαλιουνται για πλακα πχ αν πας τουρισμο...

Ισως να δεις αυτα που παραγγελνει ο send απο Πολωνια... ενα τελευταιο που κοιτουσε ζυγιζε καπου στο κιλο και ηταν και καρμπον και ειχε ενα 120ρι περιπου...

Ισως να δεις αυτα που παραγγελνει ο send απο Πολωνια... ενα τελευταιο που κοιτουσε ζυγιζε καπου στο κιλο και ηταν και καρμπον και ειχε ενα 120ρι περιπου...

Εγώ έχω το Cullmann 525 magnesit (αλουμινίου, με πηγάδι μαγνησίου -έτσι λέει τουλάχιστον)
CUM525.JPG

Παραπάνω είναι με τη μακρυά κολώνα, δωρεάν δίνεται και κοντή σε μικρό τσαντάκι που μπορεί να μείνει μόνιμα κρεμασμένο σε ειδική υποδοχή του τριπόδου.

Με κεφαλή τη Gitzo G1275M
G1275M.jpg

Έχω και μια Benro KS-1 και μια στιβαρούτσικη pan-tilt, αλλά η gitzo χωράει στη τσάντα του τριπόδου.
Αρκετά στιβαρός για τον εξοπλισμό μου ο συνδυασμός.

Last edited:

Μη νομιζεις οτι και το 190 ειναι πιο ελαφρυ... κι εγω τα δοκιμασα σε καποιο καταστημα και απογοητευτηκα... δεν κουβαλιουνται για πλακα πχ αν πας τουρισμο...

H διαφορά στον όγκο και στο βάρος είναι πολύ σημαντική. Και φαίνεται στο κουβάλημα. Αν τώρα κάποιος νομίζει ότι και ο συνδυασμός 190/486 είναι βαρύς, αυτό είναι άλλο θέμα, και φυσικά από την πλευρά του έχει δίκιο.

Υπάρχει κάποια αντίρρηση για το συνδυασμό των Benro που ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα μήπως τα πάρω αύριο;

Κεφαλή την HD-18 ή την 804RC2; Στα ίδια λεφτά είναι, η Manfrotto μου φάνηκε καλύτερη ποιοτικά αλλά είναι αρκετά πιο βαριά.

Το Cullman 525 δεν ξέρω αν το έχει το Ρεπέλλα, θα ρωτήσω.

Για το 190XPROB τι έχετε να πείτε; Βλέπω ότι είναι στο ίδιο βάρος με το Benro, πιο μικρό από το 055 και με τη δυνατότητα για μάκρο.

Ο Benro συνδυασμός είναι ~ στο 200άρι, παίζει να τα βρω από έξω σε καλύτερη τιμή;

Last edited:

Μετα απο αυτα που εγραψε ο Βλασης παραπανω, πηγα κι εγω σημερα και ειδα το 190ΧΡRΟΒ και την 804... μου φανηκε πιο συμπαθητικο :smash:

Τιμη, το τριποδο στα 125Ε και η κεφαλη στα 62Ε (για την κεφαλη δεν θυμαμαι ακριβως) αν θελεις να συγκρινεις...

Μετα απο αυτα που εγραψε ο Βλασης παραπανω, πηγα κι εγω σημερα και ειδα το 190ΧΡRΟΒ και την 804... μου φανηκε πιο συμπαθητικο :smash:

Τιμη, το τριποδο στα 125Ε και η κεφαλη στα 62Ε (για την κεφαλη δεν θυμαμαι ακριβως) αν θελεις να συγκρινεις...

http://www.mdigitalphoto.gr/product_info.php?products_id=3202

Καλή τιμή, σίγουρα. Βέβαια η παν-τιλτ είναι λιγάκι πιο άβολη και ατσούμπαλη στη μεταφορά της (ειδικά εάν παίρνουμε το τρίποδο σε δικό του σακίδιο)

Ο Benro συνδυασμός είναι ~ στο 200άρι, παίζει να τα βρω από έξω σε καλύτερη τιμή;

Το δικό μου (C-269 m8) το είχα πάρει στις 11/8/2009 323USD (τότε 233 ) από Hong Kong (ebay) με μηδενική επιβάρυνση από τελωνείο και άψογα συσκευασμένο. Τη δε κεφαλή (B-2+PU60), κανα μήνα αργότερα, πάλι από ΗΚ, στις 110GBP (τότε 125 ).
Οι τιμές που βλέπω σήμερα στο photozone είναι 315 και 162 αντίστοιχα.