Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Βέβαια η παν-τιλτ είναι λιγάκι πιο άβολη και ατσούμπαλη στη μεταφορά της (ειδικά εάν παίρνουμε το τρίποδο σε δικό του σακίδιο)

Όντως, τα χειριστηρια εξεχουν λιγο παραπανω απο οτι θα επρεπε...

Τελικά πήρα το συνδυασμό που είχα δει τις προάλλες.. A-198EX + HD-18 στα 190 . Είδα και το Α-298EX αλλά ήταν πιο βαρύ και πιο μεγάλο, δε μου χρειαζόταν. Τα ίδια και με την HD-28.

RAC_9353.jpg

RAC_9354.jpg

RAC_9355.jpg

RAC_9356.jpg

RAC_9357.jpg

RAC_9358.jpg

RAC_9362.jpg

RAC_9363.jpg

Απάντηση: Τριπόδια..

@send
Μιας και ψάχνω κι εγώ για τρίποδο και σκέφτομαι, εκτός από το 190 και το cullman, την κεφαλή Gitzo G1275M από που την πήρες και πόσο;
Σε μια πρόχειρη αναζήτηση στο skroutz δεν τη βρήκα...

Έχει καιρό φίλε μου, από στοκ αγγλικού καταστήματος, κανένα 100ρι (νομίζω 180+ πήγαινε όταν κυκλοφορούσε). Έχει ήδη αντικατασταθεί. Θα έλεγα ότι η GH2750 είναι η σημερινή αντίστοιχή της (δίχως quick-release και αυτή και ίδιων προδιαγραφών, μισό κιλό βάρος και 5 -πραγματικά- κιλά αντοχή). 180 πηγαίνει κι αυτή όπως βλέπω. Οι έκκεντρες είναι βολικές, μπορούν να πάρουν περίεργες θέσεις.
Κάνε μια αναζήτηση "Gitzo Kopf" στο γερμανικό idealo.de και θα στα βγάλει τα μοντέλα.

Διόρθωση: 140 ευρώ στον Κογχυλάκη
http://www.photoqueen.gr/site.php?file=productdetails.xml&id=1549

165 η έκδοση με quick release. Πολύ καλά!

Last edited:

Η μόνη διαφορά που βλέπω στα δυο μοντέλα, είναι ότι το νέο (2750) το έχουν φθηνήνει λιγάκι και κάνει κάπως πιο ελαφρύ, αντικαθιστώντας τα μεταλλικά χειριστήρια με πλαστικά, δεν βλέπω άλλο τπτ.

Πάντως ακόμη βλέπω πωλείται η 1275 στο εξωτερικό
http://www.digitalrev.com/en/gitzo-g1275m-magnesium-universal-ballhead-3487.html

Εχω μια απορια. Μπορει μια κεφαλη μπαλας να τοποθετηθει σε τριποδο αλλης εταιριας ή σε καθε εταιρία ειναι συμβατα μονο τα δικα της προϊοντα;

Σπείρωμα είναι η υποδοχή, είτε 1/4'' είτε 3/8'', σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αντάπτορες (και πολλά τρίποδα έχουν και τα δυο σπειρώματα, ανοίγοντας την κολώνα)

εγω αγορασα το BENRO A-650EX με την HD-38 στα 175 ευρω

δεν ειναι οτι ελαφρυτερο κυκλοφορει,αλλα με εχει εντυπωσιασει η στιβαροτητα και η ποιοτητα κατασκευης του

φαινεται και στην φωτογραφια αλλωστε
attachment.php

Attachments

• benro_wytrzymalosc.jpg
    benro_wytrzymalosc.jpg
    29.8 KB · Views: 136

Με γεια φίλε Beavis..!!

Εγώ πάλι απέκλεισα τα vanguard αλλά και τα manfrotto που έχουν τη δυνατότητα περιστροφής της κεντρικής κολώνας. Ο λόγος πολύ απλός .. δεν είναι σταθερά, όταν δηλαδή προεκτίνεις την κεντρική κολώνα ακόμα και το βάρος του χεριού σου δημιουργεί ένα μικρό κραδασμό.
1ος κανόνας τρίποδο=σταθερότητα.. άρα πάμε πάλι.

ευχαριστω-bye-
σκεφτομουν και γω για το vanguard alta pro που περιστρεφεται η κεντρικη κολονα

δες το το A-650 (αν δεν σε πειραζει το βαρος)
θα εντυπωσιαστεις απο την κατασκευη του

Τα ξανακοιτάω τα Benro..
Να ρωτήσω (μάλλον ο send μπορεί να απαντήσει). Το Cullmann magnesit 525 τι ύψος φτάνει ΧΩΡΙΣ να σηκωθεί η κεντρική κολώνα ?

Θα το μετρήσω... νομίζω το 1.40 το έχει, χωρίς την κεφαλή. Το προσοφθάλμιο της μηχανής πρέπει να βρίσκεται κάπου μεταξύ 1.55-1.60. Δεν σκύβω και πολύ πάντως (μην ξεχάσουμε να αφαιρέσουμε καμια 10ριά πόντους από το ύψος μας, για το ύψος του ματιού μας).

Στα τεστάκια που έκανα πάντως παραπάνω, η κεντρική κολώνα ήταν σηκωμένη τουλάχιστον 10 πόντους, το προσοφθάλμιο έφθανε στο ύψος του ματιού μου δίχως να σκύβω.
Τα cullmann έχουν και κοντή κολώνα στη συσκευασία, πάντως.

Last edited:

Θα το μετρήσω... νομίζω το 1.40 το έχει, χωρίς την κεφαλή. Το προσοφθάλμιο της μηχανής πρέπει να βρίσκεται κάπου μεταξύ 1.55-1.60. Δεν σκύβω και πολύ πάντως (μην ξεχάσουμε να αφαιρέσουμε καμια 10ριά πόντους από το ύψος μας, για το ύψος του ματιού μας).

Άμα είναι 1.40 είναι ότι πρέπει. Στο 1.62 είναι το μάτι μου οπότε βάλε 10cm κεφαλή, βάλε και 10 cm η μηχανή μέχρι το προσοφθάλμιο είναι ότι πρέπει.
Έχεις δει καθόλου την κεφαλή της Cullman 8.5. Μου αρέσει πολύ (είναι γαιδούρι βέβαια) αλλά λέω η διαφορά τιμής απ´τα μικρότερα μοντέλα είναι μικρή , οπότε αξίζει.Τώρα θα μου πεις , διπλάσιο κόστος η κεφαλή (και χαρακτηριστικά) απ'τα πόδια ?

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρω..-bye-

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω το αγαπημένο Manfrotto 190 που κάπου ξέχασα μετά από νυχτερινή φωτογράφηση και δεν θυμάμαι πού. Τυχερός όποιος το βρήκε.

Έψαχνα να βρω κάποιο Benro σαν αυτό που πήρε ο racer και ήμουν έτοιμος να πάω στον Κώστα τον Ρεπέλλα για παραγγελία. Όμως το μεσημέρι είδα σε διπλανό φόρουμ για το super save delivery του Amazon uk που αφορά και την Ελλάδα. Να μην τα πολυλογώ, ψάχνοντας να δω αν συνέφερε ένα Benro να έλθει στην Ελλάδα (δεν συμφέρει) έπεσε το μάτι μου σε μια προσφορά (manfrotto 190 xdb με κεφαλή manfrotto 496 rc2) στις 85.4 λίρες. Δεν είχε super save delivery, αλλά το χτύπησα. Θα μου βγει 117 ευρώ χωρίς promotion cards.

Αν το σκέφτεται και κανείς άλλος να το λινκ http://www.amazon.co.uk/Manfrotto-190XDB-Basic-Tripod-496RC2/dp/B002Q6CDN8/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1300399660&sr=8-3

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω το αγαπημένο Manfrotto 190 που κάπου ξέχασα μετά από νυχτερινή φωτογράφηση και δεν θυμάμαι πού. Τυχερός όποιος το βρήκε.

Έψαχνα να βρω κάποιο Benro σαν αυτό που πήρε ο racer και ήμουν έτοιμος να πάω στον Κώστα τον Ρεπέλλα για παραγγελία. Όμως το μεσημέρι είδα σε διπλανό φόρουμ για το super save delivery του Amazon uk που αφορά και την Ελλάδα. Να μην τα πολυλογώ, ψάχνοντας να δω αν συνέφερε ένα Benro να έλθει στην Ελλάδα (δεν συμφέρει) έπεσε το μάτι μου σε μια προσφορά (manfrotto 190 xdb με κεφαλή manfrotto 496 rc2) στις 85.4 λίρες. Δεν είχε super save delivery, αλλά το χτύπησα. Θα μου βγει 117 ευρώ χωρίς promotion cards.

Αν το σκέφτεται και κανείς άλλος να το λινκ http://www.amazon.co.uk/Manfrotto-190XDB-Basic-Tripod-496RC2/dp/B002Q6CDN8/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1300399660&sr=8-3

Πολυ καλη προσφορα αλλα τι διαφορά εχει απο την pro?
Αξιζει τον κοπο απο τον συνδυασμο της pro με την ιδια κεφαλή?

Άμα είναι 1.40 είναι ότι πρέπει. Στο 1.62 είναι το μάτι μου οπότε βάλε 10cm κεφαλή, βάλε και 10 cm η μηχανή μέχρι το προσοφθάλμιο είναι ότι πρέπει.
Έχεις δει καθόλου την κεφαλή της Cullman 8.5. Μου αρέσει πολύ (είναι γαιδούρι βέβαια) αλλά λέω η διαφορά τιμής απ´τα μικρότερα μοντέλα είναι μικρή , οπότε αξίζει.Τώρα θα μου πεις , διπλάσιο κόστος η κεφαλή (και χαρακτηριστικά) απ'τα πόδια ?

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρω..-bye-

Δεν είναι τόσο τελικά, λάθος θυμόμουν. 1.27 είναι με τέρμα κατεβασμένη την κολώνα, 1.38 με την κεφαλή. Ε βάλε και άλλους 10 πόντους περίπου το σκόπευτρο... Μη νομίζεις πάντως ότι το να σκύψεις 10 και 15 πόντους είναι τίποτα το ιδιαίτερο, συνήθως σε λήψεις τοπίου τα ανοίγω τα πόδια ακόμη περισσότερο, πέφτω στο μέτρο και κάτω.
Πάντως το ξαναλέω, και με σηκωμένη την κολώνα, σταθερό είναι, και σε κάθε περίπτωση για να κερδίσουμε 10 πόντους βάζουμε και την παρεχόμενη κοντή κολώνα. Μετά υπάρχει και το 528.
Πάντως εγώ 1.83 είμαι και δεν μου φαίνεται κοντό.

Την 8.5 δεν την έχω δει, έχω δει όμως την εξαιρετική 6.5 που έχει μέλος εδώ...
Δεν νομίζω να χρειαστείς τίποτα παραπάνω, είναι μπετόν αρμέ.

Last edited:

Κρίμα. Τουλάχιστον να το βρει κάποιος που να ξέρει και τι είναι...

Δεν είναι τόσο τελικά, λάθος θυμόμουν. 1.27 είναι με τέρμα κατεβασμένη την κολώνα, 1.38 με την κεφαλή. Ε βάλε και άλλους 10 πόντους περίπου το σκόπευτρο... Μη νομίζεις πάντως ότι το να σκύψεις 10 και 15 πόντους είναι τίποτα το ιδιαίτερο, συνήθως σε λήψεις τοπίου τα ανοίγω τα πόδια ακόμη περισσότερο, πέφτω στο μέτρο και κάτω.
Πάντως το ξαναλέω, και με σηκωμένη την κολώνα, σταθερό είναι, και σε κάθε περίπτωση για να κερδίσουμε 10 πόντους βάζουμε και την παρεχόμενη κοντή κολώνα. Μετά υπάρχει και το 528.

Φίλε send,σε χιλιοευχαριστώ...Αυτές τις ημέρες έψαξα αρκετά για τρίποδα (εκτός απο τα cullman τα άφησα για το τελος). Η ιστορία μου με τα τρίποδα είναι απλά ότι δεν με θέλει. Είχα αποφασίσει να δώσω ένα αρκετά μεγάλο ποσό αρκεί να είχε τα χαρακτηριστικά που ήθελα (σταθερότητα,ύψος -με κατεβασμένη την κολώνα-, βάρος και μήκος μαζεμένο - να μπορώ να το έχω μαζί μου ΠΑΝΤΑ-) , εκεί που βρήκα ένα benro -carbon- δεν υπάρχει και κάτι διαβάζω ότι έχει καταργηθεί.
Η επόμενη λύση (που να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά) είναι gitzo.. Με ακόμα πιο υψηλό κόστος.. Βέβαια το παίρνεις και λογικά το έχεις θεωρητικά για πάντα.
Τα cullman ξεφεύγουν λίγο σε βάρος και απ'ότι μου λες και σε ύψος με τν κολώνα κατεβασμένη.
Δεν ξέρω έχω πελαγώσει... κάθε άποψη ευπρόσδεκτη...

Ποιό μέλος την έχει την 6.5;