Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Για να δωσω μια ταξη μεγεθους, η λυχνια στη μπρουτζινη βαση ειναι μικροτερη απο 1cm, και η αποσταση των 2 καθετων που κρατανε το συρματακι γυρω στα 3 χιλιοστα.

Απάντηση: Τριπόδια..

Ο αισθητήρας σου θέλει καθάρισμα. Όσο καλά βέβαια και να το κάνεις, λίγο spot removal (ιδανικά στη μετατροπή του raw) δεν το γλυτώνεις σε τέτοιες μεγεθύνσεις.

Ωχ!! Αυτο με τον αισθητηρα με τρομαζει.. τωρα το ειδα και σε ευχαριστω για την παρατηρηση send!
Απο την αλλη δεν πιστευω οι αλλοι στο service να ειναι πιο προσεκτικοι απο μενα, αλλα και παλι αν δεν εχεις ξανα ασχοληθει φοβασαι μην προκαλεσεις καμμια ζημια.
Τι συνηθιζεται? Service καθαρισμου η καθαρισμα στο σπιτι?

Σιγά μην την έτρεχα κάθε τρεις και μία στο σέρβις.... Αν και πρέπει να παραγγείλω ειδικά swabs μάλλον. Στο μάκρο, ειδικά μετά το 1:1 υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Φαίνονται ακόμη και οι πιο ψιλοί κόκκοι. Εσύ φαίνεται και από τι σμίκρυνση ακόμη πως το έχεις το θεματάκι σου, τώρα στο 100% πρέπει να γίνεται πανηγύρι.

Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Παω για ειδικα swabs..
Μου φαινεται οτι πρεπει να υπαρχει ξεχωριστη dslr, dedicated αποκλειστικα για μακρο.
Οι μισες φωτογραφιες μου ειναι μακρο η σχεδον μακρο. Και macro slider 'tripod' της προκοπης.. εκ των ουκ ανευ.

Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο τρίποδο Manfrotto 190CXPRO4 4-Section Carbon Fiber Tripod.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι κεφαλή μπάλας να αγοράσω.
Θέλω να μπορεί να σηκώνει τουλάχιστον τον 70-200 f/2.8.

Η αγορά θα γίνει τέλος του μήνα από New York και υπάρχει κάποια άκρη για επιπλέον έκπτωση αν πάρω κεφαλή Gitzo.

Σκέφτομαι την παρακάτω αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Αν κάποιος έχει την κεφαλή ας γράψει εντυπώσεις…. Ευχαριστώ…

http://www.bhphotovideo.com/c/product/752287-REG/Gitzo_GH1780FQR_GH1780FQR_Series_1_Safari.html

Καπου ειχα διαβασει, οτι καλυτερα τα τριποδα (όπου υπαρχει επιλογη, οπως στα συγκεκριμενα μανφροτο) να ειναι με 3 sections στα ποδια και οχι 4, για καλυτερη σταθεροτητα...

Το πρόβλημα είναι με το μήκος, με 3 είναι 58 cm χωρίς κεφαλή και γίνεται 70 cm με κεφαλή.
Στο αεροπλάνο πρέπει να το βάλεις στις αποσκευές και όταν περνά από τον έλεγχο, σε βάζουν να το ανοίξεις κλπ…………….

Το πρόβλημα είναι με το μήκος, με 3 είναι 58 cm χωρίς κεφαλή και γίνεται 70 cm με κεφαλή.
Στο αεροπλάνο πρέπει να το βάλεις στις αποσκευές και όταν περνά από τον έλεγχο, σε βάζουν να το ανοίξεις κλπ…………….
Απο και προς Παρίσι εμένα ουδέποτε μου ζήτησαν να ανοίξω βαλίτσα και έχω πάντα μέσα αυτό το τρίποδο το μακρύ (όμως είναι carbon). Εχω πάει με αυτό περι τις 4 φορές. Η διαδικασία για να ανοίξουν κλειδωμένη αποσκευή είναι πολύ δύσκολη. Αλλο η χειραποσκευή

Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο τρίποδο Manfrotto 190CXPRO4 4-Section Carbon Fiber Tripod.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι κεφαλή μπάλας να αγοράσω.
Θέλω να μπορεί να σηκώνει τουλάχιστον τον 70-200 f/2.8.

Η αγορά θα γίνει τέλος του μήνα από New York και υπάρχει κάποια άκρη για επιπλέον έκπτωση αν πάρω κεφαλή Gitzo.

Σκέφτομαι την παρακάτω αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Αν κάποιος έχει την κεφαλή ας γράψει εντυπώσεις…. Ευχαριστώ…

http://www.bhphotovideo.com/c/product/752287-REG/Gitzo_GH1780FQR_GH1780FQR_Series_1_Safari.html
Δεν ξέρω το κατα πόσο θα σε βοηθήσω , αλλα ΟΤΑ ήμουν και γω σε αναζητηση τριποδου κεφαλής αυτήν είχα βάλει στο μάτι και απο το διάβασμα που είχα ρίξει τότε , ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου.
Τελικά και δυστιχως δεν κατάφερα να την πάρω και κινήθηκαν πολυ πιο οικονομικά.
Απο κει και πέρα κανε το προφανές πήγε με στο καταστημα που δίνεις το ling και δες την ή καλύτερα δούλεψε την ώστε να κατασταλαξης.

Τί θέλεις να κάνεις με τη μηχανή και το φακό; Τί θέλεις να τραβάς; Νυχτερινά; Φύση; Πορτρέτα; Σπορ; Αναλόγως και το είδος της κεφαλής...

Ένα γερμανικό τεστ που είχα διαβάσει, έβγαζε πολύ καλές, άριστες για την τιμή τους, τις κινέζικες Triopo, τις B-2 και B-3. Η τελευταία κοστίζει περίπου 53 ευρώ από Πολωνία. Εάν δεν κάνω λάθος, το δύσκολο τεστ τους ήταν με σώμα+γκριπ και τον EF 300/2.8, στα 3,5 κιλά. Έλεγα να την πάρω, αλλά έχω ήδη μια έκκεντρη Gitzo που με καλύπτει (μάλλον). Δεν έχω τόσο βαρύ φακό, ούτε πολύ τέλε, ίσως τελικά να την χτυπήσω στο μέλλον.

Θα έπαιρνα την Manfrotto MH054M0-Q2 η οποία είναι κατά πολύ φτηνότερη και σηκώνει μέχρι 10 kg. αλλά ζυγίζει 610 gr…
Τι να κάνω να πάρω την Gitzo η οποία είναι ακριβότερη σηκώνει μέχρι 10 kg. είναι ελαφρύτερη ζυγίζει 350 gr?

Θα έπαιρνα την Manfrotto MH054M0-Q2 η οποία είναι κατά πολύ φτηνότερη και σηκώνει μέχρι 10 kg. αλλά ζυγίζει 610 gr…
Τι να κάνω να πάρω την Gitzo η οποία είναι ακριβότερη σηκώνει μέχρι 10 kg. είναι ελαφρύτερη ζυγίζει 350 gr?

Δεν ξέρω αν είδες την απάντησή μου πιο πάνω για τις Markins. Πχ η "μικρή" Q3 Emille ζυγίζει 375gr και σηκώνει 30Kg. Βέβαια κοστίζει και δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Αλλά και εγώ γι'αυτό την πήρα (σχέση βάρους-αντοχής).

Την είδα και σε ευχαριστώ πολύ……..
Δυστυχώς το bhphotovideo δεν έχει markins…

Μην κοιτάτε τις προδιαγραφές, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα στη σύγκριση δύο κεφαλών. Σε δύσκολες συνθήκες δυσκολεύονται οι περισσότερες να κρατήσουν και 2,5 κιλά ακόμη (για σύνολο που έχει κάποιο μήκος), και ας γράφουν 10 και 20 και 30 κιλά.

Ωχ ναι, έχεις δίκιο. Πάντως για ελαφρύ τρίποδο δεν σου πάει να πάρεις βαριά κεφαλή . Ένα άλλο χαρακτηριστικό που εγώ έψαχνα είναι όταν κλείνεις το τρίποδο να μπαίνει "μέσα" η κεφαλή.