Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Ακριβώς, απλά έλεγα μήπως θέλει κάποια ρύθμιση αλλά δεν... Του έστειλα μύνημα και περιμένω.

Δημήτρη συνήθως ο μοχλός ασφάλισης έχει 2 θέσεις.
Στην πρώτη η πάνω πλάκα γλιστράει αλλά δεν φεύγει από την κεφαλή του τρίποδου.
Στην δεύτερη ασφαλίζει εντελώς και γίνεται ακλόνητη.
Μήπως έχει κάποιο κουμπί ή θέλει κάποιο κόλπο?
Δεν κανένα βίντεο στο you tube να δεις πως ασφαλίζουν γενικά αυτά τα quick release.

Όχι είναι τελείως απλό, δεν παίρνει ρύθμιση. Το πιθανότερο είναι ότι μου έστειλε λάθος πλάκα. Εντάξει οι κινέζοι δεν παίζονται, εδώ άλλος μου έστειλε 2 φορές λάθος μπαταρία και τώρα περιμένω την τρίτη :bang:

Ήρθε το zip shot mini, καλοφτιαγμένο, εξαιρετικά εύκολο στο στήσιμο-μάζεμα. Μαζί πήρα και ένα mini quick release (όχι το δικό του). Η χρήση του σε σχέση με τα τύπου gorilla είναι διαφορετική, δηλαδή δεν ψάχνεις μέρος να ακουμπήσεις - το απλώνεις κι είσαι έτοιμος. Από την άλλη μεριά βέβαια, δεν παίρνει καμία ρύθμιση σε ύψος, είναι πολύ χαμηλό (με ότι αυτό σημαίνει), και βέβαια η σταθερότητα που προσφέρει είναι σχετική - αέρας αποκλείεται και απαιτεί σχεδόν οριζόντια επιφάνεια. Εννοείται ότι είναι ακατάλληλο για οτιδήποτε παραπάνω από mirrorless, άντε και καμιά μικρή dslr με τον κιτ.

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

για την GM1 ειναι λουκουμι, δες την φωτο που ειχα βαλει στο νημα της αν θελεις να το χαμηλωσεις κιαλλο , το εχω καθημεριμνα μαζι μου κατω απο την θεση στην μηχανη για παν ενδεχομενο

Καλημέρα.Ψάχνω για κεφαλή + τρίποδο μέχρι 100 ευρώ συνολικά για φωτογράφιση σε εσωτερικούς χώρους μόνο .Μέγιστο ύψος 155 -170cm και κεφαλή με προστατευτικό (κάτι σαν μαξιλαράκι στη βάση) .Θα ήθελα να ρωτήσω αν όλες οι κεφαλές κάνουν σε όλα τα τρίποδα ή υπάρχουν δεσμεύσεις.Προορίζεται για mirrorless φωτογραφική.

Μιας και δε βρήκα ανταπόκριση ,έκανα μια έρευνα αγοράς και κατέληξα σε vanguard espod plus 233AP ,το οποίο μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του ,για κάποιον που δε θέλει να δώσει 170-250 ευρώ για να κινηθεί σε καλά επίπεδα .Κάνει άνετα τη δουλειά του το συγκεκριμένο ,με κόστος Ελλάδα 115-120 ευρώ. Αρχικά είπα να κινηθώ σε manfrotto και άλλες γνωστές μάρκες ,αλλά στην ίδια τιμή παρόμοια δε βρήκα,μάλλον χειρότερα και με πιο λεπτά πόδια σε σχέση με το espod το οποία έχει και κάποια χαρακτηριστικά των επαγγελματικών. Στα θετικά:

-Στιβαρό και πολύ σταθερό alloy.
- Η προστατευτική γόμα των ποδιών έχει και καρφιά για μεγαλύτερη σταθερότητα πχ σε χιόνια ή σε χώματα ,για να μη λερωθούν.
- 3 way pan head ,ιδανικό και για βίντεο .
- Μεγάλο extend φτάνει 1.60+,αλλά και πολύ μικρό .Έχει μηχανισμό ώστε να φτάνει στο ελάχιστο επίπεδο με κατακόρυφη περιστροφή 180 μοιρών,μεγάλη ευκολία
- Έχει και αλφάδι:2thumb22sup:

Αρνητικά
Προς το παρόν το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι το μεγαλο βάρος ,1.6kg ,αλλά προσωπικά δε με απασχολεί ιδιαίτερα.

Εξαιρετικό είναι. Καμία σχέση με τα μικρά gorilla, πολύ στιβαρό, σφιχτές οι ενώσεις.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Ευχαριστω Γιαννη.

Απο που να το παρω ?
(ειμαι σιγουρος πως ξερεις την καλυτερη πηγη ;-) )

Αξιζει εναντι του λιγο μικροτερου ?
http://joby.com/gorillapod/slrzoom

Γυρω στα 2kg θελω να κραταει καλα.

Το focus εχει βαρος μισο κιλο, ενω το slrzoom μολις 200+

Μαζί με το Ballhead-X στο amazon.it στα 130 μαζί με τα μεταφορικά.

Δεν θα έπαιρνα κανένα μικρότερο μοντέλο. Καμία σχέση δεν έχει το Focus με τα μικρά.

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

αν τελικα κατεβαινεις Πειραια καθημερινα και θες να δεις και να δοκιμασεις το slrzoom το εχω με φορεμενη κεφαλη Manfrotto και εξοπλισμο γυρω στο 1.5 κιλο πάνω, φερνεις φυσικα και την τσαντουλα για ελεγχο και ειμαστε και οι δυο ευχαριστημενοι απο το ραντεβου...

Απάντηση: Τριπόδια..

Εγώ πάντως έχω καραβολευτεί αυτό:
http://www.velbon.biz/product/ut.html

Ελαφρύ, 1 κιλό, , μικρό κάτω από 30 πόντους κλειστό αλλά και πάνω από 1.5 μέτρο ανοικτό

Το μειονέκτημα είναι ότι η κεφαλή δεν κάνει για ομαλό panning κάμερας (έχω καλομάθει από το manfrotto) και θέλει αλλαγή. Μιλάμε τώρα αν έχεις απαιτήσεις στην λήψη. Για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει πως στρίβει η κάμερα, θα κάνει άνετα την δουλειά του.

Το σημαντικό ξαναλέω, είναι ότι είναι ελαφρύ και μικρό=άριστο για ταξίδια.

Το γομάρι το manfrotto το έχω παροπλίσει....

Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

αν τελικα κατεβαινεις Πειραια καθημερινα και θες να δεις και να δοκιμασεις το slrzoom το εχω με φορεμενη κεφαλη Manfrotto και εξοπλισμο γυρω στο 1.5 κιλο πάνω, φερνεις φυσικα και την τσαντουλα για ελεγχο και ειμαστε και οι δυο ευχαριστημενοι απο το ραντεβου...

:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τασο, ειναι βαρυ και ογκωδες για εκει που θελω να το χωσω.

Οχι εκει βρε :D

Είμαι σε αναζήτηση και εγώ, κατά βάση θέλω ομαλές κινήσεις για λήψη video σε εσωτερικό χώρο, μπορώ να διαθέσω μέχρι 100 .

Μου άρεσε αρκετά το Velbon EX-547 και έπειτα το Manfrotto Compact Advanced

Υπάρχει κάποιος κάτοχος ? Οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη

Μάλλον δεν μου κάνουν και τα δυο, όπως φαίνεται πρέπει να κινηθώ σε fluid head, αναμένω προτάσεις