Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Αν εννοείς τη βίδα που διαπερνά ανάποδα τη βάση του τριπόδου, στην οποία βίδα βιδώνει η κεφαλή, μήπως έφαγες το σπείρωμα βιδώνοντας τη βίδα υπερβολικά την πρώτη φορά που τοποθέτησες την κεφαλή;

Φτιάξε νέο σπείρωμα, αφού μπορεί ο φίλος σου.

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Πάλι στο ψάξιμο για τρίποδο... Μήκος διπλωμένο το πολύ 35cm, σε ανάπτυξη τουλάχιστον 130cm, βάρος κάτω από 1,5 με την κεφαλή η οποία θα ήθελα να είναι ballhead να δουλεύει γλυκά με χωριστούς κοχλίες για περιστροφή και κλίση. Επιθυμητό κόστος έως 150 όλα. Ζητάω πολλά?

Οχι. Εχω ακριβώς τέτοιο από το 2012

Δες την σειρά UT της velbon. κλειστό 30 πόντους , ανοικτό 1.55 !!

Δυστυχώς όμως σε κανένα μοντέλο δεν δίνουν ballhead κεφλή για χρήση βιντεοκάμερας. Αυτή που δίνει μαζί δεν κάνει (τουλάχιστον για μένα) . Πήρα έξτρα την FHD-52Q. Βούτυρο.....

Κάπου εκεί με βλέπω να καταλήγω, είμαι ανάμεσα στο 43D II και το 53D. Το δεύτερο είναι 200 γραμμάρια βαρύτερο (1.350 gr με την κεφαλή) αλλά τα ποδάρια του είναι 27mm αντί για 24...

Last edited:

Αν εννοείς τη βίδα που διαπερνά ανάποδα τη βάση του τριπόδου, στην οποία βίδα βιδώνει η κεφαλή, μήπως έφαγες το σπείρωμα βιδώνοντας τη βίδα υπερβολικά την πρώτη φορά που τοποθέτησες την κεφαλή;

Φτιάξε νέο σπείρωμα, αφού μπορεί ο φίλος σου.

καλησπέρα. Δεν ασφαλίζει η βίδα της συρόμενης βάσης όπου στερεώνεται η κάμερα. Με πολλές προσπάθειες, και αφού είχαν αγνοήσει όλα τα email μου, επικοινώνησα τελικά τηλεφωνικά με το μαγαζί όπου και μου είπαν να τους στείλω πίσω την κεφαλή για να το προωθήσουν στην εταιρεία. Μάλλον θα το προτιμήσω αντί να πειραματιστεί ο γνωστός μου. Ίδωμεν.

Παρέλαβα το Velbon UT 53D. Εντυπωσιακά μικρό διπλωμένο (30 εκ.), σε πλήρη έκταση πάει στα 155 εκ. (!), αλλά σχετικά βαρύ στα 1350 γραμμάρια. Το στήσιμο είναι πανεύκολο και γρήγορο, ειδικά αφού του πάρεις τον αέρα - η εταιρεία έχει έναν δικό της ιδιαίτερο τρόπο απεμπλοκής των ποδιών από την ανεστραμμένη θέση, και η επέκτασή τους γίνεται με απλή περιστροφή κατά 270 μοίρες χωρίς εμφανείς σφιγκτήρες, πλήν ενός στο 2ο τμήμα, ρυθμίζονται δε σε 3 θέσεις. Η κολόνα δεν αντιστρέφεται και δεν περνάει μέσα από την βάση των ποδιών, αλλά είναι σε δυο τμήματα που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο και ρυθμίζεται με σφιγκτήρα. Τα ποδάρια σε 6 τμήματα με κάναν επιφυλακτικό σε ότι αφορά την σταθερότητα, αλλά όταν το έστησα κατάλαβα τι σημαίνει σοβαρή εταιρεία - θεωρώ ότι τα βάρη που δίνει η velbon (συνιστώμενο 3 κιλά, μέγιστο 4) είναι συντηρητικά, περισσότερο προβληματίζει η έλλειψη γάντζου για να κρεμάσεις κάτι όταν φυσάει - αλλά αυτό λύνεται με την απλή "πατέντα" που έχω φτιάξει για το culmann. Η κεφαλή μπίλιας δεν έχει χωριστό λεβιέ για πανόραμα, αλλά δουλεύει γλυκά και ο κοχλίας είναι μεγάλος και προοδευτικός - δεν είναι απλή "ροδέλα".

Δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω σε πραγματικές συνθήκες, αλλά σίγουρα πρόκειται για σοβαρή κατασκευή - καμία σχέση με "κινεζιές" που τους κολλάνε ένα επώνυμο αυτοκόλλητο και ζητάνε ότι θέλουν. Το βασικότερο είναι ότι όντας μικρό και "εύκολο" σε τραβάει να το πάρεις μαζί σου. Τι θα ήθελα? Μια έκδοση carbon με λογικό κόστος κοντά στο κιλό...

140 με δεύτερη πλάκα γρήγορης απελευθέρωσης (~15 ) από amazon.de (μετά από αποφορολόγηση).

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να στήσω την ΡΕΝ που έχω πάνω σε 2 κινέζικα τριπόδια των 10 (σύνολο) άρχισα να ψάχνω για τριπόδια.
Θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο μαζεμένα <20cm και να είναι οικονομικά.
Κοιτάζοντας τις προηγούμενες 40 σελίδες του νήματος έπεσε το μάτι μου σε 1-2 τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.
Το ένα είναι αυτό: http://joby.com/gorillapod/micro800 στα 26 από Ελλάδα και το άλλο είναι αυτό: http://www.ebay.com/itm/Vanguard-Ti...5894b4d&pid=100033&rk=2&rkt=4&sd=251493120612.
Το ξέρω πως είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους αλλά το καθένα εξυπηρετεί διαφεροτικές ανάγκες και ακόμα δεν έχω καταλήξει στο τι θέλω.
Αυτό που θα ήθελα από εσάς είναι να μου πείτε αν για την τιμή τους είναι τίμια ή αλλιώς τι αντίστοιχο υπάρχει.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ τρίποδο μόνο σε καμιά νυχτερινή και καμιά τύπου selfie οικογενειακή ενώ ποτέ δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε βίντεο αν και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Απάντηση: Τριπόδια..

Ξεκαθάρισε του τύπου να είναι το large Size: 260X60X60mm , διότι στον τίτλο γράφει mini large . Δεν έχω δει τέτοιο τίτλο , ξέρω μόνο πως υπάρχει το mini Size: 165*35*35mm και αυτό που προανέφερα .
Την ΕΜ-10 με τον 40-150 τα κρατά άνετα .

Το πρώτο είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα, με την έννοια ότι μπορείς να το έχεις μόνιμα στην μηχανή - η αύξηση όγκου-βάρους είναι αμελητέα.

Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα πως καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.
Το πρώτο θα το έχω μόνιμα πάνω στη μηχανη χωρίς να ενοχλεί.
Από την άλλη δεν είχα ποτέ τύπου gorilla και δεν ξέρω πόσο βολικά είναι.
Δεν είναι μπέρδεμα το να ισιωνεις τα πόδια κάθε φορά ώστε η μηχανή να ευθυγραμμιστεί;
Για δέντρα βραχια και άλλες ανώμαλες επιφάνειες μοιάζει καλό αλλά για επίπεδες επιφάνειες δεν είναι λίγο ταλαιπωρία;
Και κάτι τελευταίο: χρησιμοποιείτε quick release κεφαλές για τα τραπεζάκια σας; Ακόμα και για τα φτηνά;

Απάντηση: Τριπόδια..

Δεν χρειάζεται να ισιώσεις τα πόδια , όπως κάτσει, αφού υπάρχει μπίλια στην κεφαλή.

Παιδιά καησπέρα και απο εμένα. Είμαι νεός στην φωτογραφία και σκέφτομαι την αγορά τριπόδου για βραδινές λήψεις. Δεν έχω ιδέα από τρίποδα αλλά στην Σύρο που πήγα διακοπές χρησιμοποιήσα αυτο http://joby.com/gorillapod/focus (ήταν ενός φίλου) κάτι που δεν είχα ξαναδεί (έξυπνη πατέντα) και με βόλεψε τρομερά. Επειδή ήθελα κάτι οικονομικό μπορείτε να μου εξηγήσετε τις διαφορές του focus με αυτό http://joby.com/gorillapod/slrzoom και αυτό http://joby.com/gorillapod/hybrid ? Σας ευχαριστώ!

αναλογα το βαρος της μηχανης σου - φακου διαλεγεις ενα απο τα τρια, max 5 κιλα το πρωτο, 3 κιλα το δευτερο , 1 κιλο το τριτο , το γραφουν απο κατω τα χαρακτηριστικα , υπολογισε οτι αυτα ειναι υπολογισμοι του κατασκευαστη οχι πραγματικοι και αφαιρεσε κατιτις

To Focus είναι μεταλλική, σοβαρή κατασκευή με την αντίστοιχη στιβαρότητα και σταθερότητα.
Τα υπόλοιπα είναι πλαστικά. Βάρος μπορεί να αντέχουν και τα μικρά μοντέλα, αλλά δεν έχουν την ίδια σταθερότητα με το Focus στις αρθρώσεις των ποδιών.

Κατά τη γνώμη μου, το Focus αξίζει τη χρηματική διαφορά και με το παραπάνω. Ακόμη και με ελαφριά μηχανή, το Focus θα επέλεγα.

To Focus είναι μεταλλική, σοβαρή κατασκευή με την αντίστοιχη στιβαρότητα και σταθερότητα.
Τα υπόλοιπα είναι πλαστικά. Βάρος μπορεί να αντέχουν και τα μικρά μοντέλα, αλλά δεν έχουν την ίδια σταθερότητα με το Focus στις αρθρώσεις των ποδιών.

Κατά τη γνώμη μου, το Focus αξίζει τη χρηματική διαφορά και με το παραπάνω. Ακόμη και με ελαφριά μηχανή, το Focus θα επέλεγα.

Αρα δεν ειναι μονο θεμα βάρους..Είναι και υλικου.. Tην sony α6000 exω..Δεν είναι βαριά..¨αρα πάμε σε αγορά απο amazon ..Κανένα απ' τα άλλα 2 δεν αξίζει?

Τη δουλειά σου θα την κάνεις ακόμη και με το original. Απλά δεν θα έχεις την ίδια σταθερότητα και αξιοπιστία.
Αφού δούλεψες το Focus, ξέρεις τι εννοώ. Δεν το φοβάσαι όπως και αν το στήσεις. Εμπνέει σιγουριά σαν κατασκευή.

Και στο βίντεο λειτουργεί και ως rig. Τα πόδια μένουν σταθερά σε οποιαδήποτε θέση:

G44C0272b-660x582.jpg

εχω το μεσαιο το slrzoom και ειναι ηδη πολυ μεγαλο και σταθερο για ολες τις mirrorless με τους περισσοτερους φακους, εχω βαλει και DSLR , με τον καιρο θα δεις οτι τα συγκεκριμενα τριποδα εχουν περιορισμους και θα παρεις και κατι αλλο οποτε δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πας στο ακριβοτερο με την μια εκτος και αν δεν σκεφτεσαι τιποτε αλλο στο μελλον,