σ' ευχαριστώ,θα ήθελα να δω πρώτα κάτι από Ελλάδα
Παρήγγειλα σήμερα την κεφαλή Manfrotto MVH502AH και θέλω να την συνδυάσω με ένα μονόποδο που διαθέτει legs, μεγάλος πόθος είναι το Sirui P204 αλλά πάει overbudget και προσγειώνομαι, σκέφτομαι το Benro A38FD.
Πιστεύετε ότι θα έχω σταθερότητα (χρησιμοποιώ μόνο την Samsung NX1) για να χρησιμοποιώ πλήρως την κεφαλή με pan/tilt ή θα με κουράσει ?
Το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα. Κι αυτό γιατί οι κεφαλές βίντεο εφαρμόζουν δυνάμεις εκτός του κεντρικού άξονα του τριποδιού. Για να ελαχιστοποιήσουν τς πιθανότητες κουνήματος κλπ. οι κατασκευαστές συστήνουν τριπόδια στιβαρά και με μεγάλο άνοιγμα ποδιών έτσι ώστε όλη η κεφαλή να είναι μέσα στο τρίγωνο. Εσύ δεν έχεις ένα απλό στιβαρό τριπόδι όπως το manfrotto 190 σε κάποια από τις διάφορες εκδόσεις του αλλά ένα μονόποδο που έχει πολύ μικρό τρίγωνο, οι δυνάμεις από την κεφαλή θα φθάνουν ενισχυμένες στα πόδια και θα προκαλούν ταλαντώσεις.
Θέλω να χωρέσω 2 καρπούζια στην ίδια μασχάλη το καταλαβαίνω, αν είχα το budget θα έπαιρνα ξεχωριστά ένα αξιόλογο μονόποδο και για το σπίτι ένα τρίποδο.
καλησπέρα σας. Σαν νέος κάτοχος του Manfrotto 055 CXPRO4 με κεφαλή την 410 junior gear head είμαι σε αναζήτηση τρόπου μεταφοράς. Θα προτείνατε shoulder strap ή θήκη ή και τα δυο.
καλη αγαρα Μιλτος, αλλα αυτη η κεφαλι δεν με βολεψε, ειναι πολυ χρονοβορα... προτιμω head ball
θα συμφωνησω με τον Βλαση, το λουρι σε δυσκολευει παρα σου λυνει τα χερια...
εγω η το δενω επανω στην τσαντα η στο τσαντακι του μεσα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.