Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Πραγματι αν και η χρήση του για φωτογραφία είναι πολύ περιορισμένη, κυρίως θα δώσει λύσεις ως slider για βίντεο.

ψαχνω για ball head κεφαλη οικονομικη και να αντεχει καδρο σε μακρα εκθεση καθετο την canon 5d mk3 και τηλεφακο .
Αν δεν υπαρχει κανεννα προβλημα , εχω το 804rc της manfrotto απλα πιανει χωρο ...

Σε μια στιγμή παρορμητισμοϋ πήρα μέρος σήμερα σε μια δημοπρασία στο eBay και πήρα μια μτχ. βίντεοκεφαλή την Manfrotto Tripod Head 503HDV, παλιό ακριβό μοντέλο (έπαιζε στα 360$) που δεν κυκλοφορεί πια, από οτι είδα είναι fluid head για εξοπλισμό μέχρι 8 κιλα και αρκετά βαριά κοντά στα 2 κιλά. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι ελπίζω να είναι ακόμα αρκετά λειτουργική.

Βασικά εψαχνα μια καλή geared head κυρίως για εσωτερικά φωτογραφικα τεστ, studio και ελάχιστες φορές να την πάω έξω και αν αυτό γίνει θα γίνει με αυτοκίνητο. Αν έχετε εμπειρία πιστεύεται η συγκεκριμένη με τα κουμάντα της μπορεί να με καλύψει με ακρίβεια για φωτό σε εσωτερικό χώρο? Τρίποδο θα κάνω χρήση αρκετά στιβαρό από τοπογραφικό όργανο.

Την έχω.
Πρίν 3-4 χρόνια αποκόπηκε (!!!) χωρίς κανένα λόγο η αριστερή γραναζωτή βάση του βραχίονα!......
Το τρίποδο με την κεφαλή ήταν αποθηκευμένο με προσοχή, παρατηρώντας το σπασμένο σημείο είδα πάνω στο μεταλλικό γρανάζι μια φουσκάλα νααααα!
Ευτυχώς υπάρχει και δεξιά....

H κεφαλή είναι καθαρά επαγγελματικό μοντέλο και θέλει και πολύ σταθερό τριπόδι.

Ναι το ξέρω Βλάσση, το βάρος της το μαρτυρά, 2 κιλά είναι η συγκεκριμένη κεφαλή , όπως είπα θα την βάλω πάνω σε τριποδι που βάζω total station βάρους 7-8 κιλών. Έχω προμηθευτεί ειδικό αντάπτορα για την βίδα 5/8’ γιατί είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουν τα φωτογραφικα τριπόδια. Τον αντάπτορα τον βλέπετε στην φωτό που βάζω, είναι το στογγυλό μαύρο στο κέντρο και το έχω πάρει για να το χρησιμοποιω με το τρικοχλιο του οργάνου με οποια κεφαλή θέλω. Από σταθερότητα λοιπόν δεν πρόκειται να παει πουθενά.

28EAB512-23A9-49A0-9558-66D5ABA78DB7.jpg

Την έχω.
Πρίν 3-4 χρόνια αποκόπηκε (!!!) χωρίς κανένα λόγο η αριστερή γραναζωτή βάση του βραχίονα!......
Το τρίποδο με την κεφαλή ήταν αποθηκευμένο με προσοχή, παρατηρώντας το σπασμένο σημείο είδα πάνω στο μεταλλικό γρανάζι μια φουσκάλα νααααα!
Ευτυχώς υπάρχει και δεξιά....

Μάλιστα, υποθέτω οτι αυτή που πήρα θα έχει ζοριστεί σε χρήση και θα έχει και γρατσουνιές κλπ. , μου στοίχισε γύρω στα 55 με τα μεταφορικά, αν δεν έχει κάποιο σοβαρό θέμα που δεν αναγράφονταν στην αγγελία θεωρώ οτι είναι καλή αγορά. Ελπίζω να με βολεψει σε αυτό που θέλω. Πάντως είμαι έτοιμος για MF μηχανή πια :flipout:

Το είδα και ημουν έτοιμος να πατήσω το buy it now αλλά είδα τις τιμούλες ... Δεν είναι μόνο τρίποδο αλλά σέτ με κεφαλή για μηχανή έως 8 κιλά. Φοβερά έξυπνο, γρήγορο στο στήσιμο, εξυπηρετεί απο FF μέχρι κινητό, πολυ μαζεμένο και λογικό σε βάρος με μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά σε ευκολία χρήσης και εφόρου ζωης εγγύηση.

Αν βγάλει μικρότερη έκδοση με μήκος κάτω από 30cm ψήνομαι, αλλά με τέτοια τιμή θα περιμένω τα... κινέζικα αντίγραφα!

Ειδα χθες το review του McKinnon και πραγματικά αναρωτιέμαι, γιατί εταιρίες κολοσσοι με πανάκριβα τρίποδα δεν είχαν σκεφτεί αντίστοιχες υλοποιήσεις!??!

Η τιμή ειναι τσιμπημένη, τα αξίζει ομως. Βεβαια για την σχεδόν μηδαμινή χρήση που κάνω , το mini velbonακι που εχω ειναι σουπερ.

Ακριβώς, έχω 3 τρίποδα + 2-3 τσέπης και τα χρησιμοποιώ ελάχιστα, οπότε είναι εξωπραγματικά τα χρήματα αυτά...

Βαζω και τον ανταγωνισμό στη fiber εκδοση, χλωμό το βλέπω τουλάχιστον άμεσα να βγαλουν οι ιδιοι προιον ανταγωνίσιμο στο δικό τους προιον (μιλώ για ακόμη πιο compact λυση), γιαυτο και εχει και ενσωματωμένη θήκη για στήριξη τηλέφνου. Ναι θα βγάλουν οι κινέζοι αλλά όπως και στα strap τους ουδεμία σχέση έχουν τα κλιπ με το original.

tripod.jpg

Εγώ όπως το βλέπω (με λεπτή κεντρική κολόνα) είναι αυτό που γράφει "Travel"...
Aν βάλεις πάνω 200mm f2.8 θα κουνάει...

Re: Απάντηση: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Ακριβώς, έχω 3 τρίποδα + 2-3 τσέπης και τα χρησιμοποιώ ελάχιστα, οπότε είναι εξωπραγματικά τα χρήματα αυτά...

Μια από τα ίδια!!! Ούτε ξέρω από πότε έχω να χρησιμοποιήσω τρίποδα, τρώνε σκόνη στην ντουλάπα, και τα μεγάλα και τα μικρά τσέπης που έχω.