Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Καλησπέρα. Ψάχνω κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μικρό με δυνατότητα να είναι flexible για SONY A6500 ή παρόμοια. Μικρό σαν το Joby GorillaPod 325. Το θέλω για τοποθέτηση σε αυτοκίνητο και γενικά σε χώρους με μικρή άνεση και χώρο οπότε όσο πιο μικρό τόσο πιο καλά.
Σκεφτόμουν αυτό που ήδη ανέφερα, δηλ. το Joby GorillaPod 325 όμως δεν ξέρω αν μπορεί να υποστηρίξει κάμερες όπως η Sony a6500. Εχει κάποιος δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο ?

ευχαριστω

Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Είναι πολύ light δεν θα το εμπιστευόμουν με βάση τις προδιαγραφές, το 500 ή 1Κ τουλάχιστον να έχουν αυξημένη αντοχή τα πόδια και οι ενώσεις, εγώ έχω το Slr zoom με δικη μου κεφαλή από μονόποδο της Manfrotto για εξοπλισμό m43 (για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο).

Πιθανότατα έχεις δίκιο. Πες μου κάτι μιας και έχεις το Slr Zoom. Ολα αυτά τα flexible τριποδάκια της Joby, μπορούν να μικρύνουν ? δηλ. να αφαιρέσεις ένα μέρος από αυτές τις "μπίλιες"(να το πω έτσι :D ) ? Είδα στο site της εταιρείας ότι και το 500 μάλλον κάνει αλλά ίσως καλύτερα το 1Κ. Το Slr zoom είναι άλλη σειρά ή παλαιότερη έκδοση ?

Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Είναι παλαιότερη σειρά περίπου το αντίστοιχο με το 3K και το δίνουν και με κεφαλή τώρα (εγώ το είχα πάρει σκέτο), μάλιστα το δικό μου ίσως το έλεγαν και καπως αλλιώς τοτε. Όχι δεν αφαιρούνται από τη δικη μου έκδοση οι μπίλιες και δεν νομίζω να αφαιρούνται και από κάποια άλλη.
Επίσης δεν συνιστώ κινεζικες απομιμήσεις γιατί οι ενώσεις έχουν τελειως άλλη αντοχή και ελαστικότητα.

Re: Το Φωτογραφικό chat

Έχουμε ιδέα πως μπορούμε να έχουμε ιμάντα και στη συνέχεια γρήγορη τοποθέτηση κάμερας σε μονόποδο;

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Βασίλη θα το απέφευγα με βαρείς φακούς, λόγω μεγάλης έκκεντρότητας δημιουργεί ροπή στην βάση της μηχανής και μπορεί να γίνει ζημιά μιας και δεν έχει υπολογιστεί για τέτοια χρήση.

Μια Arca Swiss plate που στην άκρη της θα έχει την κλασσική τρυπουλα στήριξης όπου θα βάλεις ένα quick connector της Opteck ή της Peak design (μόνο ή και διπλό ανάλογα το βάρος) είναι αρκετή και μπαίνει άμεσα η μηχανή στο τριποδι ή στο μονόποδο.

Να μια δικη μου λύση με το plate και το anchor (στηρίγματα δέστρες) της peak design, θα δεις οτι η Plate είναι Arca Swiss και έχει και στις τέσσερις άκρες δυνατότητα σύνδεσης. Το πλαϊνό hand strap το έχω φτιαξει εγώ ως ιδιοκατασκευη μόνο για την προσαρμογή στο anchor με ένα κινεζικο αντίγραφο του στηρίγματος της Peak design (η μηχανή είναι ελαφριά γιαυτο)

BCCA6C24-9995-4451-B1DB-9AE98E0AF2E9.jpg

Το παρακάτω θα μπαίνει στο κολάρο - παπούτσι του φακού έτσι δε θα επιβαρύνεται η μοντουρα ... όπως κάνω και τώρα ιμάντας στο φακό. Το βρήκα σα την ιδανικότερη λύση.

https://www.amazon.de/dp/B00I8Q3XW0...s=arca-swiss+platte&qid=1580415184&sr=8-41%A8

Συν το παρακάτω που θα βιδώσει πάνω στο μονόποδο. ... το ίδιο το μονοπόδι έχει δυνατότητα για στροφή 360 ο

https://www.amazon.de/dp/B0083IM3ZQ/ref=pe_3044161_185740101_TE_item

Καλησπέρα, ποιά οικονομική γραναζωτή κεφαλή προτείνετε για κινήσεις ακριβείας;
να σηκώνει ανετα α7r3 + 90mm & 24-70mm

Για ποσων θεσεων ρυθμισεις ? Και τι διαμετρου ? 75-100-150 ?

Αντιβαρα με τετοιο μικρο βαρος δεν χρειαζεσαι εκτος αν βαλεις πανω μονιτορ , μιξη ηχου ή οτι αλλο.

3 θέσεων xyz ανεξαρτητου κλειδώματος. Δίαμετρος φαντάζομαι 75.

Σε τι τριποδο θα μπει ? Ρωταω για το αν θες fixed ball head ή flat ας πουμε ?

Εγω ως ελαφρια λυση εχω παρει την N8 Nitro Manfrotto για βαρος τετοιου τυπου. Με ρυθμιζομενη κλιμακουμενη σκληροτητα και την εχω βαλει μιας και ειναι flathead σε 100αρα μπαλα για πιο βαρυ τριποδι.

Δεν νομιζω οτι στα λεφτα της θα εβρισκα κατι καλυτερο.

Το νεο μοντελο ειναι το 608.

https://www.manfrotto.com/us-en/products/video-tripods/video-heads/

Δεν ψάχνω για κεφαλή video, φωτογραφική θέλω.
Geared 3 way head γραναζωτή με απόλυτη ακρίβεια κίνησης και σταθερότητα και σε ορθια / κάθετη θέση με τον παραπάνω εξοπλισμό.

Α το 3way δεν το προσεξα ειδες ?

στο μυαλο το δικο μου και οι fluid head γραναζωτες ειναι .

Για να σου πω define οικονομικη....μια ταξη μεγεθους ?