Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Δυο λόγια παιδιά για τις κεφαλές.

Κατ´αρχήν οι κεφαλές κρίνονται με τηλεφακούς 2.8 και κατά προτίμηση με την κάμερα πλαγιαστή (portrait) κι όχι όρθια (landscape).

Το δεύτερο ότι οι κεφαλές έχουν επίσης βάρος . Μια κεφαλή 700 γρ. + τριπόδια με ανθρακονήματα είναι το ίδιο με μια απλή κεφαλή με αλουμινένια πόδια. Βέβαια η πρώτη λύση θα είναι εξαιρετικά πιο στιβαρή, αλλά το βάρος βάρος..

Με μεγάλους τηλεφακούς Βλάση δεν υπάρχει λόγος να θέσουμε την κεφαλή σε θέση portrait. Η στήριξη θα είναι ούτως ή άλλως στο ποδαρικό του φακού, οπότε απλώς γυρίζουμε τον φακό στην αντίστοιχη θέση portrait δίχως να πειράζουμε καθόλου την κεφαλή.
Το πιο μεγάλο βάρος που θα κληθεί έτσι, στην πράξη, να στηρίξει η κεφαλή σε θέση portrait, δεν ξεπερνά τα δυόμιση με το πολύ τρία κιλά (εάν έχουμε κάποιο μεγάλο επαγγελματικό σώμα + φακό του κιλού + φλας). Συνήθως θα είναι κάτω από δύο.

Με μεγάλους τηλεφακούς Βλάση δεν υπάρχει λόγος να θέσουμε την κεφαλή σε θέση portrait. Η στήριξη θα είναι ούτως ή άλλως στο ποδαρικό του φακού, οπότε απλώς γυρίζουμε τον φακό στην αντίστοιχη θέση portrait δίχως να πειράζουμε καθόλου την κεφαλή.
Το πιο μεγάλο βάρος που θα κληθεί έτσι, στην πράξη, να στηρίξει η κεφαλή σε θέση portrait, δεν ξεπερνά τα δυόμιση με το πολύ τρία κιλά (εάν έχουμε κάποιο μεγάλο επαγγελματικό σώμα + φακό του κιλού + φλας). Συνήθως θα είναι κάτω από δύο.

σωστό.

Απάντηση: Τριπόδια..

εγω παντως εχω βρει εναν παρα πολυ ξεκουραστο τροπο να κουβαλαω βαρυ τριποδι σε πεζοπορειες
το ανοιγω στο 1 μετρο περιπου με κλειστα τα ποδια και το χρησιμοποιω σαν μπαστουνι
βολευει απιστευτα,δοκιμαστε το-bye-

Καλησπερα σε ολους.Εχω διαβασει αρκετες σελιδες εδω και εχω μπερδευτει μπορω να πω.Το θεμα μου ειναι οτι θα παραγγειλω την βιντεοκαμερα Panasonic SD900.Ψαχνω εναν καλο τριποδα μεταξυ 40-80 ευρω με εξοδα αποστολης μεσα.Εχω ψαξει στο ebay και εχω βρει τα εξης:
http://viewitem.eim.ebay.gr/CULLMANN---NANOMAX--260-mit-3-Wege-Kopf-und-Etui--NEU/390299910176/item
http://viewitem.eim.ebay.gr/Pro-FANCIER-FT6662A-Tripod-w-6160H-3way-Pan-Head-Bag/120643384519/item
http://viewitem.eim.ebay.gr/Tripod-FANCIER-FT6663A-Ball-head-bag-Pro-light-weight/230591099037/item
Εχει καποιος να μου προτεινει καποιο αλλο ή να μου πει την γνωμη του για καποιο απο αυτα;
Σας ευχαριστω πολυ!

Δεδομένου ότι η μηχανή Panaconic είναι πανάλαφρη, θα σου πρότεινα το Cullmann.

Προσοχή βέβαια:

Εκτός από πρακτικό,ένα τρίποδο πρέπει να είναι και σταθερό και να μην κουνιέται με το παραμικρό φύσημα ή πάτημα κουμπιού.

Last edited:

Μόλις έφτασε το 190 xdb με την 496rc2.
Εν πρώτοις, πολύ στιβαρή κατασκευή.
Ευχαριστώ Βλάση για το λινκ στο amazon.co.uk!

Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Δεδομένου ότι η μηχανή Panaconic είναι πανάλαφρη, θα σου πρότεινα το Cullmann.

Προσοχή βέβαια:

Εκτός από πρακτικό,ένα τρίποδο πρέπει να είναι και σταθερό και να μην κουνιέται με το παραμικρό φύσημα ή πάτημα κουμπιού.

Ελλαδα το εχει ο Κατερελος αλλα με τα εξοδα αποστολης μου ερχεται πολυ ακριβοτερα απο το να το παρω απο Ebay.Φανταζομαι το Cullmann να εχει σταθεροτητα και να μην κουνιεται με το παραμικρο.Τωρα ειδα οτι δεν εχει αλφαδι...

Last edited:

Μια πρόταση: Δοκίμασε πρώτα, δες και τις άλλες προτάσεις που έχει το μαγαζί με τα φωτογραφικά είδη και μετά προχώρα.

Τώρα θα μου πεις, να μπω σε τόσο κόπο για 60 ; Σκέψου ότι θα δεις από κοντά πόσο στιβαρό είναι,και αν είναι κατάλληλο για σένα.

Αν το ταξίδι για Αθήνα είναι ασύμφορο, τότε προχώρα στην αγορά από το ebay.

Δυστυχως ειναι δυσκολο να παω Αθηνα.Ξενερωσα που δεν εχει αλφαδι το Callmann.Το fancier φαινεται καλο,αλλα δεν ειναι γνωστο.

Καλημερα και καλως σας βρηκα :)

Πριν απο λιγο καιρο φιλος απεκτησε την Panasonic TM700 και πηρε μαζι ενα τριποδο, το οποιο του πλασαραν σε γνωστο μαγαζι και δυστυχως απλα εδωσε γυρω στα 100 ευρω τσαμπα. Αυτο γιατι αυτο που του εδωσε ο πωλητης ηταν τριποδο με κεφαλη για ψηφιακη μηχανη, πολυ ελαφρυ για την δουλεια που το ηθελε και με τραγικο travelling.

Ετσι, τωρα θελει να το αλλαξει με κατι σαφως καλυτερο για τα δεδομενα της καμερας. Μπορειτε να προτεινετε καποιους συνδυασμους κεφαλης και τριποδου με ανωτατο οριο τιμης περιπου τα 200 ευρώ και τα δυο μαζι ή και καποιους λιγο πο ακριβους, ωστε να δουμε καποιες διφορετικες λυσεις και εαν αξιζει η ακριβοτερη να στοχευσουμε προς αυτη;

Καθε βοηθεια δεκτη, γιατι στην αγορα της καμερας ηταν ευκολα τα πραγματα, λογω τεχνικων γνωσεων που διαθετω, ομως στο τριποδο ειναι λιγο περιεργη η κατασταση, γιατι δεν εχω τετοιου ειδους εμπειρια.

Ευχαριστω

Καλημερα και καλως σας βρηκα :)

Πριν απο λιγο καιρο φιλος απεκτησε την Panasonic TM700 και πηρε μαζι ενα τριποδο, το οποιο του πλασαραν σε γνωστο μαγαζι και δυστυχως απλα εδωσε γυρω στα 100 ευρω τσαμπα. Αυτο γιατι αυτο που του εδωσε ο πωλητης ηταν τριποδο με κεφαλη για ψηφιακη μηχανη, πολυ ελαφρυ για την δουλεια που το ηθελε και με τραγικο travelling.

Ετσι, τωρα θελει να το αλλαξει με κατι σαφως καλυτερο για τα δεδομενα της καμερας. Μπορειτε να προτεινετε καποιους συνδυασμους κεφαλης και τριποδου με ανωτατο οριο τιμης περιπου τα 200 ευρώ και τα δυο μαζι ή και καποιους λιγο πο ακριβους, ωστε να δουμε καποιες διφορετικες λυσεις και εαν αξιζει η ακριβοτερη να στοχευσουμε προς αυτη;

Καλημερα φιλε.Επειδη το εψαξα και ενω ελεγα να δωσω εως 80 εθρω, τελικα κατεληξα να παρω για την δικη μου καμερα ενα ακριβοτερο γυρω στα 130 ευρω.Ειναι της Cullmann και συγκεκριμενα αυτο http://www.cullmann.de/en/detail/id/magnesit-525-cw30.html
.Δεν μου εχει ερθει ακομα για να σου εντυπωσεις,αλλα το περιμενω συντομα.Και απο βαρος ειναι καλο και η κεφαλη του ειναι πολυ καλη για καμερα (αντοχη σε βαρος,αλφαδια πολλα).Υπαρχει σε ελληνικα μαγαζια και μπορεις λογικα αν εισαι Αθηνα να το δεις απο κοντα.Τωρα παντως αν ο τριποδας που εχει ο φιλος σου ειναι καλος( ο σκελετος μονο χωρις την κεφαλη) και μπορεις να αλλαξεις μονο την κεφαλη,τοτε μπορεις να το ψαξεις λιγο και να παρεις μονο μια πολυ καλη κεφαλη με τα λεφτα αυτα.Οταν παραλαβω το cullmann θα σας αναφερω και τις εντυπωσεις μου.Αυτα τα λιγα με τις φτωχες γνωσεις μου απο εμενα!

Ευχαριστω για την απαντηση. δυστυχως το τριποδο επαθε και ζημια στο ενδιαμεσο, οποτε θελει αναγκαστικά αλλαγη. Για να παθει ζημια, καταλαβαινετε τι "πασαριστηκε", αν και δεν γνωριζω τις συνθηκες που εγινε το "ατυχημα".

Ψαχνοντας στο διαδικτυο ειδα οτι μια λυση ειναι να καταληξω προς ενα τριποδο της Cullmann, αλλα οι κεφαλες της δεν μου εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση, για να ειμαι ειλικρινης. Ας πουμε οτι το Magnesit 528 θεωρω οτι ειναι μια καλη λυση, αν και καπως ελαφρυ για να ειμαι ειλικρινης. 2 κιλα ειδα στα χαρακτηριστικα του.

Η Manfrotto απο την αλλη εχει ετυπωσιακες κεφαλες, αλλα τα τριποδα της δεν μου γεμιζουν το ματι. Για παραδειγμα η κεφαλη 701HDV φαινεται πολυ καλη, χωρις βεβαια να βαζω το χερι μου στη φωτια, μιας και απο κοντα δεν εχω δει τιποτα ακομα. Ειδα στα χαρακτηριστικα της οτι ζυγιζει 4 κιλα απο μονη της ομως και αυτο μου προκαλει μια ανησυχια.

Στην περιπτωση που προτεινω αυτα τα δυο, την κεφαλη δηλαδη της manfrotto που ζυγιζει 4 κιλα και το τριποδο της cullmann που ζυγιζει 2 κιλα, δεν θα υπαρχει ασταθεια κατα τη διαρκεια της ληψης λογω υψηλου κεντρου βαρους?

Να τονισω οτι το θεμα για το οποιο προοριζεται η αγορα ειναι κινουμενο, οποτε θελω η κινηση να ειναι οσο το δυνατον πιο ομαλη και γενικα το συνολο καμερα τριποδο να ειναι ισορροπημενο, γιατι ειναι κριμα μια καλη καμερα να χαντακωνεται απο ενα τριποδο ή κεφαλη της πλακας..

Last edited:

4 κιλά είναι το μέγιστο βάρος που σηκώνει. Το βάρος της ίδιας της κεφαλής είναι 830gr.

Εχεις δικιο, αλλου ειχα το μυαλο μου και δεν το διαβασα οπως επρεπε.

Αν τελικα αξιζει να επιλεξω κεφαλη Manfrotto, η διαφορά τιμης του 701HDV με το 501HDV ειναι σχετικα μικρη. Αναρρωτιεμαι αν το 501 αξιζει τα παραπανω χρηματα ή η βελτιωση ειναι αμελητεα και δεν εχει νοημα να ξεφυγουμε τοσο απο το αρχικο budget?

Υπαρχει εμπειρια απο τριποδα της Manfrotto για βιντεοκαμερες? Αξιζει να κινηθω προς αυτα, εστω κι αν δεν πειθομαι στην πρωτη ματια?

Ολα αυτα θα προσπαθησω να τα δω το επομενο Σαββατο, αλλα θελω να παω προετοιμασμενος και να ξερω τι να προσεξω..

Τελικά μετά απο πολύ καιρό και πολύ διάβασμα , τόσο εδώ όσο και αλλού , αξιώθηκα να πάρω το πρώτο μου τρίποδο για την 7D .
Κατέληξα σ ένα BENRO Travel Angel , δυστυχώς η μεγάλη διαφορά στην ισοτιμία ευρώ / δολάριο , δεν άφησε χώρο για συναισθηματισμούς και η αγορά έγινε απο ebay απο ΕΔΩ .
Μικρές διευκρινίσεις , το τρίποδο είναι kit με κεφαλή μαζί , το πλήρωσα λιγότερο απο ότι λέει τώρα ( -10 % , 148 λίρες = 172 ευρώ ) στην πόρτα μου.
Το τρίποδο είναι πραγματικά κορυφαίο , εξαιρετική ποιότητα και τρομερή ευκολία στο ανοιξε κλείσε , και πολύ μικρό.
Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και φώτος.

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες απο το Νέο μου απόκτημα.
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• iphone 093.jpg
    iphone 093.jpg
    144.8 KB · Views: 172
  • iphone 094.jpg
    iphone 094.jpg
    91.3 KB · Views: 170
  • iphone 097.jpg
    iphone 097.jpg
    134.3 KB · Views: 168
  • iphone 101.jpg
    iphone 101.jpg
    116.9 KB · Views: 170
  • iphone 105.jpg
    iphone 105.jpg
    112.7 KB · Views: 169
  • iphone 111.jpg
    iphone 111.jpg
    94.9 KB · Views: 168
  • iphone 116.jpg
    iphone 116.jpg
    68.4 KB · Views: 172
  • iphone 123.jpg
    iphone 123.jpg
    62.9 KB · Views: 172

τα παιξε μετα απο 3 χρονια το τριποδο μου των 25 ευρω, και λεω να παρω κανα καλο στα 100 ευρω περιπου αντε λιγο παραπανω, επειδη δεν ξερω τιποτα απο αυτα, εχετε να μου προτηνετε κατι?
Το βασικο ειναι να κατεβαινει πολυ χαμηλα, για μακρο, και να μην ειναι ουτε πολυ μεγαλο ουτε πολυ βαρυ, και να αντεχει!:)
Αν υπαρχει κατι καλο απο ebay , η εξωτερικο γενικα, δεν εχω προβλημα.

τα παιξε μετα απο 3 χρονια το τριποδο μου των 25 ευρω, και λεω να παρω κανα καλο στα 100 ευρω περιπου αντε λιγο παραπανω, επειδη δεν ξερω τιποτα απο αυτα, εχετε να μου προτηνετε κατι?
Το βασικο ειναι να κατεβαινει πολυ χαμηλα, για μακρο, και να μην ειναι ουτε πολυ μεγαλο ουτε πολυ βαρυ, και να αντεχει!:)
Αν υπαρχει κατι καλο απο ebay , η εξωτερικο γενικα, δεν εχω προβλημα.

Παύλο έχεις περιορισμό σε βάρος ή ύψος (με την κεντρική κολώνα κατεβασμένη) ή γενικά κάποιο άλλο περιορισμό ? Π.χ. όταν το μαζεύεις να μην περνάει τους 50-55 πόντους ? Επίσης όταν λες χαμηλά σου κάνουν οι 12-15 πόντοι ή θέλεις να κατεβαίνει στους 6 ?
Κεφαλή έχεις ή θέλεις ? Αν δεν έχεις θέλεις ball ή pan ή κάτι άλλο ?
Θα πρέπει να δώσεις και ένα βάρος εξοπλισμού (το βαρύτερο συνδυασμό) ώστε να αντέχει τόσο το τρίποδο όσο και η κεφαλή.
Τέλος καταλαβαίνεις ότι ανάλογα με τις απαντήσεις διαμορφώνεται και το κόστος..