Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Θα δω τα cullman, merci Kosh. Τις κεφαλες περαν της μπιλιας τις εννοεις για βιντεοσκοπιση? Το λεω διοτι βιντεο δεν τραβαω με τριποδο.

Νομιζω οτι ειναι καλο να μπορει να βγαινει η κεφαλη του τριποδου και να βαζεις αλλη. Ετσι δεν ειναι? Μαλλον θα πρεπει να κοιταξω κατι τετοιο. Ειδα ενα pistol grip και μου αρεσε!! Δεν ξερω βεβαια ποσο χρησιμο/βολικο ειναι για φωτογραφιση.

Bγαζει αλλα δεν ξερω να εχουν καμια φημη οπως τα μανφροτο κλπ.

Φασον τριποδια πρεπει να ειναι για τους φαν της .

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι φαν, και βγαινει και η κεφαλη τους και κοστιζουν κατω απο 50 ευρω!

Καλα το λες. Το ψηλα το χρειαζεσαι για καμμια εκλειψη σεληνης. Εκει με βολεψε αφανταστα το ρωσικο που εχω.
Τωρα το πολυ χαμηλα, σε υψος πολυβολου, δεν νομιζω να το χρησιμοποιησω ποτε για φωτογραφιση, ε, να'χουμε και το γνωθι σ' εαυτον :))

χμ...ακριβα τα cullman. Με βλεπω με κανα τσιπικο hama η μαλλον καλυτερα με το 'ονομαστο' Νικον. Hama με D7000 δε παει, τρομαρα μου :)))

http://www.amazon.co.uk/Hama-000042...ODDS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1323636197&sr=8-2

[h=1]Hama 00004214 Traveller Compact Pro Tripod with 3D Ball Head[/h]

414%2BKKABWmL._AA300_.jpg

Not bad...και κατω απο 50 ευρουδακια με τα μεταφορικα!

Last edited:

Ευτυχως εχω ενα velbon mini και δυο γερα σοβιετικα μεταλικα mini. Κανενα βεβαια με μπιλια, αλλα πολυ σταθερα. Ιδανικα και για το light box.

Εκανα ενα search στο Αμαζον για τριποδα απο 25 μεχρι 40 λιρες (κατω απο 50 ευρω με μεταφορικα) και υπαρχουν μονο αυτα. Συν το Νικον που κοστιζει $60 (Ε 45 με μεταφορικα).
Μεταξυ αυτων των τριων θα πρεπει να αποφασισω μεχρι αυριο μεθαυριο, αν θελω να ειναι εδω μεχρι την πρωτοχρονια.. Οποια αποψη/κριτικη ευπροσδεκτη!

41EfiKs0s9L._SL500_AA300_.jpg

Hahnel Triad 30 Lite Professional Aluminium Alloy 4-Section Tripod with 360º Quick Release Ball Head and Free Carrying Case
Buy new: £33.61 (40 ευρω)
http://www.amazon.co.uk/Hahnel-Tria...1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1323638634&sr=1-1

41z65Pw3tEL._AA300_.jpg

Hama 00004214 Traveller Compact Pro Tripod with 3D Ball Head
Buy new: £37.33 (45 ευρω)
http://www.amazon.co.uk/Hama-000042...2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1323638634&sr=1-2

nikon%20dslr.jpg

Nikon DSLR SLR Camera Tripod 65"+ Ball Head + Bag
New: $60 (45ευρω)

Σαν λιγο μεγαλο να μου βγηκε το picture link της Nikon. Tυχαιο η σημαδιακο? :))

Σημαδιακο ηταν τελικα, αφου παρηγγειλα το Νικον χτες. Για entry level καλο μου φαινεται.
Καλο ειναι οτι η κεφαλη αλλαζει και ετσι μπορουν να δοκιμαστουν και αλλες κεφαλες.
Πονταρα στο γεγονος οτι η Νικον δεν θα αφηνε να εμπαινε το ονομα της (εστω και ανεπισημα) σε μαπα προιον. Να δουμε.
Full review (:guitarist:) με εικονες αμα τη παραλαβη.

Απάντηση: Τριπόδια..

Άιντε άιντε.... πάντως θέλω να πιστεύω ότι ένας Κανονάκιας δεν θα την πατούσε έτσι, δλδ να πάρει εν προϊόν εν γνώσει του ότι η Canon απλώς βάζει τη φίρμα της επάνω, αγνώστου πραγματικής προελεύσεως, με την πεποίθηση και μόνο ότι το όνομα αποτελεί εγγύηση. Χώρια που όσο πιο υψηλή φήμη έχει η εταιρεία που το κάνει, τόσο πιο πολύ ξεπέφτει στα μάτια μου. Και δεν την είχα τη Νίκον για τέτοιες αρπαχτές, την Κάνον, ναι.
Αυτά σε όσους παίρνουν Νίκον (εντάξει όχι όλους, μην γενικεύουμε) και ... Apple τα βλέπω. Τεσπα.
Το θέμα με τα τρίποδα δεν είναι εάν χαλάσουν (εντάξει με τα εντελώς ξεφτίλα υπάρχει και αυτό το θέμα) αλλά το πόσο ανταποκρίνονται στις υποτιθέμενες προδιαγραφές τους. Όπως το βλέπω μου κάνει για τυπική κινεζιά που αποκλείεται να τα σηκώνει, όχι τα 4, αλλά ούτε και τα 2 κιλά εκεί που θα χρειαστεί (μακρύς φακός ή/και υπό γωνία κλπ).

Last edited:

Με το καλό να το παραλάβεις.
Με απασχολεί αν η κεφαλή είναι ικανή να κρατήσει υπο κλίηση ένα σχετικά βαρύ σύνολο π.χ. 1kg με το σύστημα που φαίνεται να έχει.Και δεν εννοώ ότι θα σπάσει απλά ότι δεν θα μένει σταθερή αλλά θα πέφτει. Έχω σε μονόποδο (Canon) το ίδιο σύστημα και δεν αντέχει.
Επίσης η ροδέλα που έχει για να σφίγγει η κεντρική κολώνα δείχνει ότι και εκεί υπάρχει αστάθεια.
Κατά τα άλλα με αυτά τα λεφτά μια χαρά φαίνεται και απ'το καθόλου σίγουρα είναι καλύτερο.

@send.. Με πρόλαβες...

Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Πονταρα στο γεγονος οτι η Νικον δεν θα αφηνε να εμπαινε το ονομα της (εστω και ανεπισημα) σε μαπα προιον. Να δουμε.
Νόμιζω ότι ακριβώς επειδή φέρει το όνομα της Νικον, αν επρόκειτο για κάτι αξιόλογο, σίγουρα θα είχε... μαθευτεί!

Αυτά σε όσους παίρνουν Νίκον (εντάξει όχι όλους, μην γενικεύουμε) και ... Apple τα βλέπω. Τεσπα.
Πολύ βαρύ, με γενίκευση ή χωρίς! :ADFADF1: Τι δουλειά έχουμε εμείς με τα fanboys; :damnyou:

Απάντηση: Τριπόδια..

Δεν ξέρω. Ίσως να είναι οι λάτρεις του "Άι" και έχοντες ταυτόχρονα σύστημα Νίκον εκείνοι που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά, τι να πω.
ΑΛήθεια, καλά διάβασα παραπάνω ότι κυκλοφορεί στην αγορά και "Canon" τριποδάκι;

Μονοποδάκι, δεν ξέρω αν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα μου το έστειλαν δώρο απ'τη σχολή μου στη Νέα Υόρκη.
Της πλάκας, για καμιά compact και μόνο.
Μ'αρέσει που μια μέρα μου ήρθε η ιδέα να βάλω και τον 70-200 επάνω. Λυποθύμησε αμέσως ....

Nikon τριποδάκι έχω κι' εγώ.. Είναι για τον μΠΕΟ kaVala :p

Ναι, κυκλοφορει ενα μικροτερο τριποδακι Νικον που μοιαζει με hama 05.

Δεν φανταζομαι να εχεις αυτο που παρηγγειλα :))))

Sent, για τριποδο κατω απο 50 ευρω, επιθυμητο max. υψος που ζητουσα, αποσπωμενη κεφαλη και για εξοπλισμο γυρω στα δυο κιλα δεν ειχα και πολλες επιλογες. Τωρα, αν η Νικον βαζει τη σταμπα της σε μαπα προιον και τα 4 κιλα δεν ειναι ουτε δυο, θα το ξερω σε κανα διβδομαδο. Το καλο ειναι οτι οι αναγκες μου ειναι απλες, ουτε μακρυς φακος υπαρχει ουτε υπο γωνια τραβαω:)). Ο βαρυτερος συνδυασμος που εχω με την Δ7000 δεν ξεπερναει το 1.5 κιλο. Αν αναβαθμιστω (σε εξοπλισμο/γνωσεις) θα αναβαθμισω και το τριποδακι φυσικα. Παντως ειμαι περιεργος το τι θα παραλαβω αλλα ειμαι και αισιοδοξος!

Με το καλό να το παραλάβεις.
Με απασχολεί αν η κεφαλή είναι ικανή να κρατήσει υπο κλίηση ένα σχετικά βαρύ σύνολο π.χ. 1kg με το σύστημα που φαίνεται να έχει.Και δεν εννοώ ότι θα σπάσει απλά ότι δεν θα μένει σταθερή αλλά θα πέφτει. Έχω σε μονόποδο (Canon) το ίδιο σύστημα και δεν αντέχει.
Επίσης η ροδέλα που έχει για να σφίγγει η κεντρική κολώνα δείχνει ότι και εκεί υπάρχει αστάθεια.
Κατά τα άλλα με αυτά τα λεφτά μια χαρά φαίνεται και απ'το καθόλου σίγουρα είναι καλύτερο.

@send.. Με πρόλαβες...

Thanks man! Θα κανω και review με περιεργες γωνιες με παλια βιντεοκαμερα-γομαρι, μηπως και..
Αν τωρα ειναι μαπα, τουλαχιστον θα μου μεινει η τσαντουλα να βαζω μεσα το hama :)))

Αν ομως ειναι καλο και στιβαρο οπως δειχνει η κλινικη του εικονα απο τις παραπανω φωτο, θα ξαναπαρω τριποδακι οταν αναβαθμισω σε full frame με 2.8 ζουμ κουμουτσες:))

Μονοποδάκι, δεν ξέρω αν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα μου το έστειλαν δώρο απ'τη σχολή μου στη Νέα Υόρκη.
Της πλάκας, για καμιά compact και μόνο.
Μ'αρέσει που μια μέρα μου ήρθε η ιδέα να βάλω και τον 70-200 επάνω. Λυποθύμησε αμέσως ....

Μονοποδακι..χμ..παρηγγειλα και ενα τετοιο, αλλα καλυτερα να το συζητησω οταν το παραλαβω και το τεσταρω πρωτα διοτι ο send ειναι ετοιμος.. και μαλλον δικιο θα'χει εδω :))

Ποια σχολη σου στελνει τριποδακια? To NYU SCPS? :))

Last edited:

Κοίτα 1.5 κιλό δεν είναι και λίγο. Αν το ζητήσεις και υπο κλίση η ball head πρέπει να είναι καλή για να μην έχεις blur.Επίσης για macro θέλεις στιβαρό εξοπλισμό αλλά και να κατεβαίνει χαμηλά και να είναι γενικά "ευκίνητο".
Αν πάλι το έχεις για απλές λήψεις για ελαφρύ εξοπλισμό πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αλλά πάλι είπαμε μη ζητάμε και τρελά πράγματα για 50 Ευρώ.

Η σχολή μου είναι η NYIP.. http://www.nyip.com/