Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Απάντηση: Τριπόδια..

Γεια σας φίλοι
Ψάχνω κάτι σχετικά μικρό και ελαφρύ (και σχετικά φθηνό) για την τσάντα πλάτης όταν κάνω ποδήλατο...
να πάω μήπως σε κινέζικο κάρμπον?

ευχαριστώ

ρίξε μια ματιά σε αυτό που είχα πάρε εγώ από τη σειρά των benro.

Re: Τριπόδια..

Παιδιά καλησπέρα.Ψάχνω αυτές τις μέρες να αγοράσω ένα σετ (τρίποδο,κεφαλή) για βίντεο.Διάβασα αρκετά μηνύματα στο topic και ψιλοκατατοπίστηκα λίγο στο τι παίζει.Από πόδια έχω δει της Manfrotto το 028b και το 055xprob.Για κεφαλή έχω δει την 701HDV και την mvh502ah.Καμία γνώμη για αυτά,αξίζουν;;Επίσης αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο στα ίδια λεφτά πείτε μου.Ευχαριστώ

Ψαχνω να βρω το συγκεκριμενο για την xz-2 μου, το rollei flexipod 100 ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/9893-Τριπόδια?p=1056298025&viewfull=1#post1056298025 ), αλλα δυστυχως το βρισκω διαθεσιμο μονο σε ροζ(!!!) απο το αγγλικο αμαζον. Στο γερμανικο το εχουν και σε αλλα χρωματα αλλα τα μεταφορικα εκτινασουν την αγορα πανω απο 30ευρο και δεν νομιζω πως αξιζει..
Το eshop εχει το rollei flexipod 300 σε γκρι, αλλα μαλλον θα ειναι λιγο μεγαλο για να το εχεις μαζι σου. Τα ιδια ισχυουν και για την αλλη εναλλακτικη που βλεπω με το gorilla hybrid, και αυτο μαλλον θα ειναι μεγαλουτσικο.. Θελω quick release, κεφαλη που να γυριζει και σε potrait σταση και με ενδιαφερει η φορητοτητα, οποτε μαλλον δεν πρεπει να ξεπερασω τα 20cm.. Το rollei flexipod μου εμοιαζε ιδανικο, βαση και της γνωμης που εχει εκφρασει ο cacau..

Εχουμε καμια ιδεα?

Last edited:
Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Ψαχνω να βρω το συγκεκριμενο για την xz-2 μου, το rollei flexipod 100 ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/9893-Τριπόδια?p=1056298025&viewfull=1#post1056298025 ), αλλα δυστυχως το βρισκω διαθεσιμο μονο σε ροζ(!!!) απο το αγγλικο αμαζον. Στο γερμανικο το εχουν και σε αλλα χρωματα αλλα τα μεταφορικα εκτινασουν την αγορα πανω απο 30ευρο και δεν νομιζω πως αξιζει..
Το eshop εχει το rollei flexipod 300 σε γκρι, αλλα μαλλον θα ειναι λιγο μεγαλο για να το εχεις μαζι σου. Τα ιδια ισχυουν και για την αλλη εναλλακτικη που βλεπω με το gorilla hybrid, και αυτο μαλλον θα ειναι μεγαλουτσικο.. Θελω quick release, κεφαλη που να γυριζει και σε potrait σταση και με ενδιαφερει η φορητοτητα, οποτε μαλλον δεν πρεπει να ξεπερασω τα 20cm.. Το rollei flexipod μου εμοιαζε ιδανικο, βαση και της γνωμης που εχει εκφρασει ο cacau..

Εχουμε καμια ιδεα?

Το βλέπω στο Mediamarkt, αλλά δεν ξέρω από διαθεσιμότητα.

Πηγα mediamarkt και τελικα ειχαν το rollei 100 (10ευρο) σε κοκκινο και πρασσινο σφραγισμενα και εξω για demo το μπλε.. Πηρα το μπλε ακομα και μεταχειρισμενο! Τριζει λιγο αλλα δεν με νοιαζει :P
Επειδη ειχε και τα rollei 300 (15ευρο), να πω για καθε ενδιαφερομενο πως ειναι σχεδον διπλασια απο τα 100αρια, και σιγουρα δεν ειναι pocketable!

Ενταξει πλαστικουρα ειναι, αλλα οντως δειχνει γερο.. και το πιο σημαντικο, καθησε ακριβως στις διαστασεις για να ξαπλωσει στο τσαντακι χωρις να μου κοβει καθολου χωρο για οτι σλλο εχω μεσα, αρα well done.

Μολις παρηγγειλα και αυτο http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000V7UAJS/ref=oh_details_o00_s00_i06?ie=UTF8&psc=1
Και αυτο pocket, αλλα φαινεται να εξυπηρετει αρκετα πραματακια, οπως το τελικο 77cm υψος, αυτοφωτογραφησεις με το μονοποδο (lame!) και φυσικα να χωραει και αυτο στο τσαντακι (..του σπορτμπιλι σε λιγο!) :flipout:

Last edited:
Απάντηση: Τριπόδια..

Μόλις αγόρασα καινούργια κεφαλή, καθότι η πιστή μου Gitzo g1275M με τον Tamron 200-500, ειδικά σε μεγάλες εκθέσεις, δεεεν.... (και creep είχε που δυσκόλευε στο κεντράρισμα, και σταθερά δεν έβγαζε με το αστρομοτέρ του Χρήστου).

Ήθελα λοιπόν κάτι πραγματικά heavy duty:

Πήρα την Slik SBH 550:
slik-sbh-550-ds-off-center-ball-head-gray-.jpg

Με εξέπληξε η ιδιαίτερα απλή λογική της (μόνο ένας σφιγκτήρας για όλα, όταν τον χαλαρώνεις μπορεί και περιστρέφεται και το τμήμα της κεφαλής όπου η "χούφτα" της μπάλας, όχι μόνο η μπάλα), η εξαιρετική κατασκευή της, με παντελή έλλειψη τζόγων κλπ, και η μεγάλη -εξ όσων έχω μέχρι στιγμής διαπιστώσει, καθώς δεν την έβγαλα έξω για δοκιμή με μακρείς τηλεφακούς- στιβαρότητά της. Κατασκευή σκληρυμένου αλουμινίου, άριστα ρεκτιφιαρισμένου, βάρος 590 γραμ. (είναι μεγάλη σε διαστάσεις), προδιαγραφές για 10 κιλά, τα οποία πρέπει να τα "έχει" πραγματικά (γιατί και μια Benro που έχω, λέει κάτι για 12 κιλά, και καμία σχέση).

Δεν έχει βέβαια quick release και αλφάδια, αλλά αυτό διορθώνεται. Επίσης υπάρχει θέμα με την περιστροφή paning, λόγω ενός μόνο χειριστηρίου, θέλει προσοχή να το χαλαρώνεις τόσο μόνο ώστε να περιστρέφεται η βάση, και όχι η μπάλα.

Last edited:

Παιδιά καλησπέρα.Ψάχνω αυτές τις μέρες να αγοράσω ένα σετ (τρίποδο,κεφαλή) για βίντεο.Διάβασα αρκετά μηνύματα στο topic και ψιλοκατατοπίστηκα λίγο στο τι παίζει.Από πόδια έχω δει της Manfrotto το 028b και το 055xprob.Για κεφαλή έχω δει την 701HDV και την mvh502ah.Καμία γνώμη για αυτά,αξίζουν;;Επίσης αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο στα ίδια λεφτά πείτε μου.Ευχαριστώ

Καμία βοήθεια παιδιά;;;

Σήμερα έκανα μια πρόχειρη δοκιμή-σύγκριση της νεοαποκτηθείσας Slik SBH-550, πλάι στην Gitzo G1275M. Όχι δοκιμή σταθερότητας στη λήψη, αλλά δοκιμή διατήρησης στόχευσης με μακρύ τηλεφακό κατά το κλείδωμα. Το πιο ενοχλητικό φαινόμενο είναι όταν στοχεύεις αλλά η κεφαλή δεν μπορεί να διατηρήσει το κάδρο εκεί που το θέλεις, και ο φακός "πέφτει", όσο και να τη σφίγγεις.

Χρησιμοποιήθηκε ο Nikkor 300/4.5 (βάρος γύρω στο κιλό) σε εστίαση στα 4 περίπου μέτρα, πάνω στη Canon EOS M (x1.6 = 480mm, οπότε παίρνουμε μια καλή ιδέα κάδρου μεγάλου τηλεφακού), με κάποια κλίση προς τα επάνω. Η διαδικασία της δοκιμής ήταν η εξής απλή: καδράρισα στο περίπου, προσπαθώντας να έχω το κουτί της παλιάς Kodan Brownie στην κάτω δεξιά γωνία (δεν ήταν στην άκρη του ραφιού, αλλά πιο μέσα, είπαμε, καρδάρισμα στο περίπου). Μετά έσφιγγα τις κεφαλές, και έκανα τη λήψη στο κάδρο όπου είχαν τελικώς σταματήσει.

Η Gitzo χάλια, έπεσε πάνω από 1/3 του κάδρου:

54127b9d7d_md.jpg

Η Slik, αντίθετα, έκατσε ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που την κλείδωσα, και δεν έπεσε ρούπι!

ebed69cb18_md.jpg

(ο "αέρας" κάτω από το κουτί υπήρχε εξαρχής, είπα ότι το καδράρισμα έγινε στο περίπου).

Και τα αντίστοιχα κροπ, αν και δεν πρόσεξα τόσο την εστίαση, οπότε μην τα παίρνετε και τοις μετρητοίς:

3c7865b4b0_md.jpg

gitzo

fb2f05cd4b_md.jpg

slik

Σε θέματα σταθερότητας κατά τη λήψη δεν έχουν διαφορά πάντως, εκεί το τρίποδο και οι δονήσεις που μεταφέρει, για τον συγκεκριμένο συνδυασμό, είναι ο αδύνατος κρίκος.

χρειάζεσαι το παρακάτω για να κάνεις σωστή δουλειά θα έλεγα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το τρίποδο παρελήφθη σήμερα….

Το νέο τρίποδο ΜΤ190CXPRO4 είναι ένα συμπαγές τρίποδο με στελέχη τεσσάρων τμημάτων από ανθρακονήματα, και έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.
Συγκριτικά με το Manfrotto 190CXPRO4 που είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια είναι καλύτερο.

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    109.7 KB · Views: 256
  • 2.jpg
    2.jpg
    64.6 KB · Views: 256
  • 1.jpg
    1.jpg
    48 KB · Views: 256

Το νέο τρίποδο έχει νέο σχεδιασμό και ο μηχανισμός που επιτρέπει την κεντρική κολόνα να τοποθετείται σε 90 μοίρες έχει επανασχεδιαστεί, κάτι που ανοίγει μία πλειάδα δυνατοτήτων καδραρίσματος και φωτογράφισης.
Αυτή η δυνατότητα κάνει το 190XPRO4 ένα εξαιρετικά ευέλικτο τρίποδο, κατάλληλο για μία ευρεία σειρά εφαρομγών στη φωτογράφιση και στο βίντεο. Ο μηχανισμός οριζόντιας θέσης βρίσκεται εσωτερικό του άνω μέρους του τριπόδου για να εξασφαλίζει μικρό όγκο, αλλά αποκαλύπτεται εύκολα όποτε τον χρειαστείτε. Η μετάθεση από κάθετη σε οριζόντια θέση δεν χρειάζεται καμία αποσυναρμολόγηση και μπορεί να γίνει έστω και αν υπάρχει ήδη τοποθετημένη μία φωτογραφική μηχανή ή κάμερα.

Attachments

• 14.jpg
    14.jpg
    158 KB · Views: 252
  • 13.jpg
    13.jpg
    95.1 KB · Views: 254
  • 13.1.jpg
    13.1.jpg
    61.5 KB · Views: 249

Υπάρχει ενσωματωμένο αλφάδι στο άνω μέρος της κεντρικής κολώνας του τριπόδου για ακρίβεια στο καδράρισμα. Το αλφάδι αυτό περιστρέφεται ελεύθερα γύρω από την κεντρική κολώνα, ώστε να είναι εύκολο να τοποθετηθεί στην πιο βολική για τον χρήστη θέση όσο εκείνος ρυθμίζει το τρίποδο χωρίς να εμποδίζεται από την κεφαλή ή τη φωτογραφική μηχανή ή να εμποδίζει τα πλήκτρα ελέγχου της κάμερας.
Το πάνω μέρος του 190CXPRO4 έχει μια υποδοχή (Easy Link) πάνω στην οποία προσαρμόζονται εύκολα αξεσουάρ φωτογραφικής μηχανής ή κάμερας (όπως φωτιστικό led, φλας, ανακλαστήρας ή άλλα εξαρτήματα) κάνοντας έτσι το τρίποδο ένα πρακτικό κινητό στούντιο.

Attachments

• 10.jpg
    10.jpg
    69.3 KB · Views: 254
  • 11.jpg
    11.jpg
    68.6 KB · Views: 257
  • 12.jpg
    12.jpg
    77.3 KB · Views: 256
  • 9.jpg
    9.jpg
    68.4 KB · Views: 256
  • 9.1.jpg
    9.1.jpg
    125.9 KB · Views: 257

Το νέο Quick Lock Power (QPL) σύστημα είναι ένα ισχυρό εξαιρετικά γρήγορο και εργονομικό σύστημα κλειδώματος που επιτρέπει τη γρήγορη, πλήρης έκταση των ποδιών με τη λειτουργία όλων των κλειδαριών, σε κάθε πόδι, είναι δυνατόν με το ένα χέρι. Κάθε πόδι μπορεί με μία κίνηση να έρθει σε πλήρη ανάπτυξη.
Έξυπνοι και εργονομικοί επιλογείς γωνίας θέσης του κάθε ποδιού, του δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετηθεί ανεξάρτητα από τα άλλα δύο σε προεπιλεγμένες θέσεις-γωνίες, κάτι που επίσης δίνει ελευθερία στην τοποθέτηση του τριπόδου.
Στην πρώτη επαφή φάνηκε να στηρίζει άνετα εξοπλισμό 2,5Kg σε όλες τις θέσεις.

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    59.7 KB · Views: 252
  • 5.1.jpg
    5.1.jpg
    85.6 KB · Views: 255
  • 5.2.jpg
    5.2.jpg
    60.9 KB · Views: 253
  • 5.jpg
    5.jpg
    61.3 KB · Views: 251
  • 6.jpg
    6.jpg
    66.1 KB · Views: 245
  • 7.jpg
    7.jpg
    61.3 KB · Views: 247

Προσπαθώντας να δω στο αμαζον πόσο κάνει βρήκα ότι βγάζει το ίδιο και σε έκδοση αλουμινίου MT190XPRO4.
Η διαφορά τους στο βάτος είναι 0.5Kg (1.65 και 2.1) και η διαφορά στην τιμή του κοντά 200 ευρώ (420 και 223 αντίστοιχα).
Οι πιο έμπειροι τι λέτε αξίζει το μισό κιλό τα 200 ευρώ παραπάνω, κάνει τη διαφορά στο κουβάλημα το μισό κιλό...στη τσέπη κάνει διαφορά σίγουρα!

Προσπαθώντας να δω στο αμαζον πόσο κάνει βρήκα ότι βγάζει το ίδιο και σε έκδοση αλουμινίου MT190XPRO4.
Η διαφορά τους στο βάτος είναι 0.5Kg (1.65 και 2.1) και η διαφορά στην τιμή του κοντά 200 ευρώ (420 και 223 αντίστοιχα).
Οι πιο έμπειροι τι λέτε αξίζει το μισό κιλό τα 200 ευρώ παραπάνω, κάνει τη διαφορά στο κουβάλημα το μισό κιλό...στη τσέπη κάνει διαφορά σίγουρα!

ειλικρινά δεν είναι το μισό κιλό η διαφορά. Είναι η διαφορετική συμπεριφορά των υλικών στους κραδασμούς. Το carbon είναι νεκρό, το αλουμίνιο όχι. Αν θα δουλέψεις σε μέρος με κραδασμούς (π.χ. πάνω σε πλοίο) ή σε δάπεδο μη σταθερό η διαφορά θα είναι σημαντική και άμεσα ορατή. Αν όμως το θέλεις για απλή χρήση στήριξης, τότε και το αλουμίνιο θα κάνει τη δουλειά του. Εγώ δουλεύω πάντως με αλούμινιο της Manfrotto.