Νίκο εξαιρετική παρουσίαση εύχομαι να το ξεσχίσεις και να είναι καλότυχο
Θα το γονατισει ο Νικος ειναι βεβαιο.
Καλοστηριχτο Νικο και οποτε περασεις φερτο να το χαζεψω απο κοντα.
Το ζηλεψα.
Καλοριζικο Νικο...
να ρωτησω γενικοτερα... οι συγκεκριμενες σειρες της μανφροτο (055 και 190) εβγαιναν με 3 και 4 προεκτασεις στα ποδια... καπου ειχα διαβασει οτι οσο περισσοτερες, τοσο πιο επιρρεπες το τριποδο σε κραδασμους... ισχυει? και αν ναι, τι εξυπηρετουσαν οι 4 προεκτσεις? Παραπανω υψος ή και κατι αλλο?
Θεωρητικα οσο λιγοτερα αρθρωτα σκελη εχει ενα τριποδο τοσο πιο στοιβαρο γινεται. Ολα αυτα βεβαια ειναι θεωρητικα.
Το πρακτικο οφελος-οπως πολυ σωστα αναφερθηκε-ειναι οτι στο μαζεμα γινεται πιο 'κοντο' και μπαινουν πιο ευκολα σε βαλιτσες.
Μεγεια το νεο τριποδο. Εγω εχω carbon τριποδα της breno και πλεον δεν τα αλλαζω για αλουμινενια.
Ειναι ελαφρυα μεταφερονται πιο ευκολα και το κυριοτερο (ΜΗΝ γελασετε) τα πιανεις το χειμωνα και δεν ξεπαγιαζουν τα χερια σου.
Μενει να δουμε ποσο αντοχη εχουν στο χρονο σε πραγματικη χρηση.
Τότε το ψηλό χωρίς δεύτερη σκέψη![]()
Κάτσε, απ' όσο βλέπω στα specs (http://www.manfrotto.com/product/83...nium_4-section_tripod,_with_horizontal_column), με την κολώνα κάτω, το τρίποδο είναι 135. Μαζί με κεφαλή, μηχανή κτλ. και φτάνει τόσο ψηλά που να μη σε βολεύει; Πόσο είναι το τελικό ύψος δηλαδή;
Επίσης, ακόμα κι αν σου είναι άβολο στο όποιο ύψος, γιατί δεν το χαμηλώνεις; Θεωρείς ότι είναι καλύτερα να έχεις τα πόδια σε πλήρη έκταση; Θα υπέθετα ότι το πρόβλημα είναι να το βρίσκεις κοντό, όχι να σου πέφτει ψηλό (εφόσον μπορείς να το χαμηλώσεις). Χάνω κάτι;
Εγώ πάντως θέλω ένα τρίποδο που να μπορούν να το χρησιμοποιούν και ψηλοί (190+) και (αρκετά) πιο κοντοί (160). Θα υπέθετα ότι είναι καλύτερο να πάρω κάτι ψηλό που χαμηλώνει, παρά κάτι μέτριου - ας πούμε - ύψους που... δεν ψηλώνει. Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω ότι ψηλότερο τρίποδο σημαίνει και μεγαλύτερο τρίγωνο βάσης, που δεν είναι πάντα διαθέσιμο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.