Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Θέλεις πανοραμική κεφαλή απο την απλή περίπτωση που η βαση της έχει χαραγμένες τις μοιρες και υπάρχει ειδικός κοχλίας μέχρι πιο εξειδικευμένες 2-3 αξόνων.

Re: Το Φωτογραφικό chat

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω ενα τρίποδο με ballhead που να γίνεται και μονοποδο και ολα αυτά μέχρι 60 ευρώ Μαξ. Είδα μερικά στο Amazon. Αλλά πωλητές είναι απο Κίνα. Θα εχω τελωνείο? Γνωρίζω τις αδυναμίες των φθηνών λύσεων αλλά δεν με παίρνει για περισσότερα.
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B071X...etailBullets_secondary_view_div_1509375664149

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B019I...d+ballhead&dpPl=1&dpID=51Y7KFO66TL&ref=plSrch
Αυτά τα 2 χαζεύω. Ακούω γνώμες και ισως κάποιο που δεν είδα εγω...
Ευχαριστώ

Έχω αυτό https://www.igeekphone.com/review-o...hat-becomes-and-selfie-stick-coupon-included/ το οποίο το ταλαιπώρησα σε απόλυτο σκοτάδι με αποτέλεσμα να χαλάσω το τελευταίο τμήμα ενός ποδιού. Το δουλεύω σαν πιο κοντό ~130cm, και πιστεύω ότι αν του φερθείς με σεβασμό δεν θα έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η ανήθικη τιμή του στην χώρα μας ~100 όταν στην Γερμανία το πήρα κάτω από 50 - δυστυχώς ο έμπορος δεν στέλνει Ελλάδα.

edit: Δες κι αυτά τα cullmann http://avclub.gr/forum/showthread.p...εφαλές?p=1057964610&viewfull=1#post1057964610 αλλά προσοχή, δεν είναι οι "καλές" σειρές με 10 χρόνια εγγύηση, έχουν αρκετά πλαστικά μέρη και 1 μόνο χρόνο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Έχω αυτό https://www.igeekphone.com/review-o...hat-becomes-and-selfie-stick-coupon-included/ το οποίο το ταλαιπώρησα σε απόλυτο σκοτάδι με αποτέλεσμα να χαλάσω το τελευταίο τμήμα ενός ποδιού. Το δουλεύω σαν πιο κοντό ~130cm, και πιστεύω ότι αν του φερθείς με σεβασμό δεν θα έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η ανήθικη τιμή του στην χώρα μας ~100 όταν στην Γερμανία το πήρα κάτω από 50 - δυστυχώς ο έμπορος δεν στέλνει Ελλάδα.

edit: Δες κι αυτά τα cullmann http://avclub.gr/forum/showthread.p...εφαλές?p=1057964610&viewfull=1#post1057964610 αλλά προσοχή, δεν είναι οι "καλές" σειρές με 10 χρόνια εγγύηση, έχουν αρκετά πλαστικά μέρη και 1 μόνο χρόνο...

Μάλιστα, σ ευχαριστώ Δημήτρη, μια χαρά φαίνεται, θα του το πω και βλέπουμε

Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

.......οταν έρθει θα γραψω πιο αναλυτικό review για όσα άλλα δώ απο την εμπειρία χρησης του πια.

Καλησπέρα :) Τελικά, μετά από ένα χρόνο σχεδόν, θα το πρότεινες για αγορά το Rollei Compact Traveler No 1 Carbon;
Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και βολικό (στις προδιαγραφές τουλάχιστον). Δεν το θέλω για μεγάλα φορτία. Το πολύ 1,5 Kg.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Γενικά δεν συνηθίζω να κουβαλώ τριποδι, ο λόγος ειναι οτι η μηχανή μου εχει φοβερή σταθεροποίηση. Όμως το συγκεκριμένο λόγω μικρού μεγέθους, βάρους με εχει κάνει να το κουβαλώ και εκεί που λέω οτι υπάρχει μικρή πιθανότητα χρήσης του. Βέβαια σε υπερβολικό ανεμο θελει προσοχή και να το φορτώσεις απο κάτω αλλά για συνήθη χρήση νομιζω οτι θα καλύψει άνετα όλες τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη. Με δυσκόλεψε λιγο στην αρχή ο τρόπος που ανοίγουν τα πόδια του αλλα πλεον τον συνήθισα. Και η κεφαλή άνετα με έχει καλύψει με τον εξοπλισμό μου που δεν ξεπερνά όμως το 1-1.5 κιλό. Θα λεγα οτι ενα μειονέκτημα ειναι το χαμηλό του ύψος κατι που σε αναγκάζει να ανεβάσεις τον λαιμό του δηλ. το κεντρικό του στέλεχος με αποτέλεσμα να νιώθεις οτι ρισκάρεις λίγο σε ευστάθεια. Στα χρήματα που το πήρα νιώθω οτι όποτε χρειαστώ τρίποδο θα μου κανει την δουλειά που θέλω, μελλοντικά σκοπεύω να του φορέσω μια εξειδικευμένη πανοραμική κεφαλή και ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπο και να μην χρειαστει να κουβάλησω το MANFROTTO 190xproΒ που εχω.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Και εγώ, όπως και εσύ, ενώ έχω το Manfrotto 190, σπανίως το χρησιμοποιώ, γιατί βαριέμαι να το κουβαλάω.
Αλλά από την άλλη, πιάνω τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί πολύ υψηλότερα ISO από ό,τι θα ήθελα, ακριβώς για να αποφύγω την χρήση του τρίποδου και στο τέλος … το μετανιώνω. :-/

Έτσι, μετά από αρκετή μελέτη (και το δικό σου ενθαρρυντικό σχόλιο), παρήγγειλα το Rollei (από amazon.it στα 146 ευρώ).
Όταν το δουλέψω, θα γράψω εντυπώσεις. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Ελπιζω να μείνεις ευχαριστημένος, εγω πρεπει να το είχα παρει σε καποια προσφορά λιγο καλύτερα αν θυμάμαι καλά, εχει και βολική τσαντούλα αλλα και ιμάντα μεταφοράς.

Κωστα στις προδιαγραφες γραφει για 8 κιλα μαξιμουμ.κατα την γνωμη σου ισχυει το νουμερο ή το θεωρεις υπερβολικο.Παντα μεσα απο την δικη σου εμπειρια.Βλεπω οτι γινεται και μονοποδο.

ναι γίνεται και μονόποδο αλλά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως τέτοιο γιατί αν αφαιρέσεις το ένα πόδι και βάλεις την κεφαλή είναι αρκετά κοντό θεωρώ και έχω πολύ πιο καλύτερο μονόποδο το οποίο αν τυχόν θέλω να κάνω χρήση θα πάρω αυτό μαζί μου. Νομίζω ότι ως μονόποδο δύσκολα θα βολέψει ίσως μόνο για βίντεο που το θέλεις πιο χαμηλά με ανοιχτή την οθόνη.

Για το συνολικό βάρος το έχω δει ότι λέει τόσο αλλά δεν μπορώ να σας πω ότι μου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιο βάρος ειδικά η κεφαλή, δεν έχω όμως τόσο βαρύ εξοπλισμό για να το τεστάρω, άλλωστε είπα ότι παρότι το έχω 1 χρόνο δεν κάνω συχνή χρήση αφού τραβώ στο χερι έως και 2-3 δευτέρα με την σταθεροποίηση. Το έχω κυρίως για long exposures και για περιορισμένη χρήση με βαριϋ τηλεφακό αν έχω στατικό θέμα και θέλω να μην ζορίζομαι.

στην χειρότερη μπορώ να το φορτώσω με 2.5 κιλά περίπου (βάζοντας μια βαριά DSLR με γκριπ που έχω και ένα τηλεφακό) και να σας πω. Αύριο βράδυ αν τυχόν έχει καθαρό ουρανό (μιας και έχει τη μεγάλη πανσέληνο) θα προσπαθήσω να φορέσω στον 150/2 (φακός1.5 κιλό) στον διαπλασιαστή και να σας πω περισσότερα.

Επανέρχομαι στην σειρά Neomax της Cullmann, μια και σήμερα τα έπιασα στα χέρια μου και τα "πασπάτεψα" αρκετά. Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική για τα χρήματα που ζητάνε, παρότι έχουν αρκετά πλαστικά μέρη - τα οποία όμως δεν είναι "πλαστικούρα" όπως στα πολύ φθηνά τρίποδα των 25-30 της hama (ας πούμε). Το βασικό είναι ότι το ξεδίπλωμα, στήσιμο και τανάπαλιν γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς κομπιάσματα, ειδικά αν έχεις συνηθίσει αυτό τον τύπο. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί το αντίστοιχο Benro IS-05 που έχω δείχνει πιο ποιοτικό, αλλά οι μηχανισμοί του δεν κλειδώνουν τόσο εύκολα με αποτέλεσμα να του κάνω ζημιά κάποια στιγμή - σφίγγοντας περισσότερο απ' όσο έπρεπε.

Κατά τα λοιπά είναι πανάλαφρα, πολύ μικρά όχι μόνο σε μήκος αλλά και συνολικά ως όγκος και η κεφαλή μινιατούρα που έχουν είναι αρκετά "γλυκειά" και δεν μένει ποτέ "χύμα" ακόμα κι αν λασκάρεις τελείως τον κοχλία. Η πλάκα γρήγορης απελευθέρωσης είναι custom (σε αντίθεση με του benro που είναι μινι arca swiss), και με πολύ μικρό πάτημα. Πιστεύω ότι οι mirrorless δεν θα έχουν πρόβλημα αλλά DSLR οτιδήποτε άλλο εκτός από τις entry level με μικρούς φακούς δεν... Εξάλλου είναι και εκτός προδιαγραφών τους - ακόμα και του "μεγάλου" 260. Το οποίο μάλλον είναι το πιο ενδιαφέρον φθάνοντας σε ύψος τα 138 εκατοστά, που σημαίνει στην πράξη ότι σκύβοντας ελαφρά ένας άνθρωπος μέσου ύψους μπορεί να δει μέσα από το σκόπευτρο - στα μικρότερα μοντέλα θα πρέπει να αρκεστείτε στην οθόνη. Έχουν και κρίκο για να κρεμάς κάποιο βάρος - απαραίτητο αν φυσάει για να μην... απογειωθούν μαζί με την μηχανή.

Γενικά μου έκαναν καλή εντύπωση και θα έπαιρνα σίγουρα ένα, το 260 για γενική χρήση - ή το 240 για χρήση με την GM1 ή την TZ100 αν δεν είχα ήδη το benro. Το 220 με ύψος μόλις 78 εκατοστά πέφτει σε ανταγωνισμό με άλλα μικρά και ελαφρά τρίποδα από την άπω ανατολή, οπότε μπαίνουμε σε άλλα χωράφια...

Παρέλαβα σήμερα...
Ήμουν μεταξύ του συγκεκριμένου Sirui και του Manfrotto MVMXPROC5 και σε όσα συγκριτικά διάβασα έβγαζαν καλύτερο το Sirui...
Δεν ξετρελάθηκα με την ποιότητα κατασκευής του Sirui, η δε θήκη που έχει μέσα είναι 20 εκατοστά μακρύτερη από το μονόποδο...
Επίσης σαν μέγεθος είναι τεράστιο και δεν βολεύει στη μεταφορά, μετάνιωσα που δεν πήρα το Manfrotto...

2.jpg20171219_155042.jpg

Attachments

• 20171219_152949.jpg
    20171219_152949.jpg
    68.1 KB · Views: 288
μεγιες φιλε μου.Κοιταζα και εγω το συγκεκριμενο.Τελικα πηρα αυτο το μικρο τριποδο για την πολη,το οποιο περιμενω με αγωνια.https://www.amazon.de/gp/product/B01AWCQPGS/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
Υ.Γ.Δημητρη μολις το παρω στα χερια μου θα χρειαστω την καθοδηγηση σου για μια μικρη παρουσιαση.

Καλημερα σε ολους σας.Σημερα πηρα το δωρο αναπαντεχα(το περιμενα μετα τις γιορτες) απο το amazon.de.Συσκευασια καλοφτιαγμενη για την μεγιστη προστασια.Το τριποδο με εξεπληξε ευχαριστα,γιατι ειναι μικροσκοπικο,στιβαρο μα πανω απ'ολα ελαφρυ.Μολις 980gr.
Καμμια σχεση με το BENRO που εχω,το οποιο ζυγιζει πανω απο 2 κιλα.Την ποιοτητα του θα την χαρακτηρισω σαν πολυ καλη,με τους μηχανισμους κλειδωματος των ποδιων πανω στο σωμα αριστη.Μεσα η συσκευασια ειχε εξτρα προστατευτικα για το κατω μερος των ποδιων καθως επισης
θηκη για την τοποθετηση του σαν μονοποδας στην μεση

Attachments

• IMG_20171220_1051290.jpg
    IMG_20171220_1051290.jpg
    111.8 KB · Views: 230
  • IMG_20171220_1051420.jpg
    IMG_20171220_1051420.jpg
    95.5 KB · Views: 231
  • IMG_20171220_1054580.jpg
    IMG_20171220_1054580.jpg
    160.5 KB · Views: 233
  • IMG_20171220_1057120.jpg
    IMG_20171220_1057120.jpg
    122.4 KB · Views: 230
  • IMG_20171220_1059260.jpg
    IMG_20171220_1059260.jpg
    78.1 KB · Views: 234
  • IMG_20171220_1059420.jpg
    IMG_20171220_1059420.jpg
    101.8 KB · Views: 230
  • IMG_20171220_1115360.jpg
    IMG_20171220_1115360.jpg
    85 KB · Views: 231
  • IMG_20171220_1104570.jpg
    IMG_20171220_1104570.jpg
    113.4 KB · Views: 229
  • IMG_20171220_1105430.jpg
    IMG_20171220_1105430.jpg
    107.4 KB · Views: 226
Last edited:
Το τρίποδο είναι απλά σούπερ συμπαγές, ελαφρύ και άνετο ιδανικό για κάθε περίσταση.