Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Τέτοιο θέλω!
Εγώ θεωρούσα δεδομένες τις οριζόντιες και κατακόρυφες κινήσεις και νόμιζα πως το ballhead σου δίνει και την ευχέρεια της κίνησης στην τρίτη διάσταση!
Σε ευχαρστώ και πάλι φίλε _tzo_!

αν υπάρχει κάποια πρόταση σαν του βίντεο όποιος μπορεί ας βοηθήσει...
ψάχνω κάτι που θα σηκώνει και βαρείς φακούς (ποτέ δεν ξέρεις! :flipout:)
και δεν θα αρχίσει να τα παίζει μετά από 2-3 χρόνια ερασιτεχνικής χρήσης...

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο μικρό τρίποδο εως 80 ευρώ, αγορά από Ελλάδα, μέγεθος μικρό από αυτά του τύπου travel/nano, για να πάρω μαζί στις διακοπές για την d7100 με τον sigma 17-50.
Δεν είμαι πολύ του τριπόδου, έτσι, ψάχνω κάποιο για το σεταπ μου που να μπορώ να το κουβαλάω κάπως εύκολα για να το στήνω μια στο τόσο όταν χρειάζεται.

Καλησπέρα φίλοι μου. Είμαι σε αναζήτηση ενός τριποδου. Είμαι κάτοχος μιας mirrorles Olympus m10 mark iii με τον κιτ φακό και στον κοντινό μέλλον εαν δεν αλλάξει κάτι κάτοχος και του 12-40 pro. Οι απαιτήσεις μου δεν είναι ιδιαίτερες απλώς αυτό που θέλω είναι να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο και εύκολο στη μεταφορά, αναδιπλωση-τοποθετηση. Η χρήση του θα είναι καθαρά σε ταξίδια οπότε μου είναι απαραίτητο το μικρό μέγεθος και η εύκολη μεταφορά. Δεν έχω κάποια εμπειρία σε αυτόν τον εξοπλισμό οπότε θα ήθελα μια μικρή καθοδήγηση στο που να κοιτάξω.
Επίσης έχω δει κάποιες κεφαλές για εύκολη τοποθέτηση - απελευθέρωση αυτές μπαίνουν σε όλα τα τρίποδα ή πρέπει να κοιτάω κάποιες προδιαγραφές?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λέω να αξιοποιήσω αυτό το τρίποδο από φτηνό τηλεσκόπιο:
DSC06771.jpg
με ένα τέτοιο αντάπτορα:
https://www.ebay.co.uk/itm/31212407...99&_trkparms=gh1g=I312124070588.N36.S1.R1.TR3

που μαντεύω πως θα ταιριάξει.
Έχει κανείς κάνει αντίστοιχη πατέντα;

edit: φυσικά το σκεπτικό είναι να μπεί επάνω μια Benro s8! :AFADF0:

Είμαι διακοπές και δεν πρόλαβα να αγοράσω πριν φύγω τρίποδο για να πάρω μαζί και εδώ που είμαι έχει πολύ χαμηλή φωτορύπανση και είναι ότι πρέπει για αστροφωτογραφιση / γαλαξία κλπ.

Βρισκω σε όλο το νησί μόνο ένα τρίποδο, αυτό του τίτλου. Αξίζει να το πάρω για να στήσω έστω κάπως και να τραβήξω ή τζάμπα κόπος; Μηχανή d7100 με sigma 17-50.

Δε μπορώ να βρω κάπου το ποσό ονομαστικό συνολικό βάρος σηκώνει το τρίποδο. Σε ξένο forum διάβασα το εξής:

«If my memory serves me the Jessops tp320 is a branded version of the Giottos iy232 this is made of light aluminium sections and a plastic quick release head unit, total weighs under a kilo»

Re: Τριποδο - Βοηθεια για επιλογη

Καλησπέρα σε όλους!
Το ξεθάβω λίγο το θέμα για να μην ανοίξω νέο...
Ψάχνω για ένα τρίποδο για χρήση φωτογραφίας (όχι βίντεο δηλαδή)
τώρα εχω την nikon d60 με τον κιτ 18-55 και τον 35αρη, βέβαια θα με ενδιέφερε σε πιθανή αναβάθμιση να σηκώνει αρκετό βάρος (π.χ και μια d7200 ή 7500)
Εχω δεί τα παρακάτω και θέλω γνώμες !

1) http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=9_36_51&products_id=7752
2) https://www.photoagora.gr/tripod-and-support/tripoda/manfrotto-tripod-befree-mkbfra4-black.html
3) https://www.skroutz.gr/s/13945099/Benro-Mefoto-A1350SQ1-Τρίποδο-Φωτογραφικό.html
4) https://www.adorama.gr/fotografia/t...izomos-gp-26c4-with-ghp-30d-head-carbon-fiber

Με μια προτίμηση στο 1

Εννοείτε αν μου υπάρχει και καποια αλλη πρόταση καλοδεχούμενη!

Παιδιά καλησπέρα κι απο μένα ,

προσωπικά με εχει απασχολήσει το σπείρωμα 1/4 που εχουν τα τρίποδα και δεν μπορώ να μοντάρω τίποτα πάνω. ΠΧ ενα φωτιστικό.

Στο χρωματοπωλείο και στα καταστήματα δεν υπάρχουν παξιμάδια βίδες προεκτάσεις κτλ στα 6.35 χιλιοστά που είναι το 1/4 αλλά υπάρχουν τα κλασικα 5mm 6mm και 7mm τα οποία δεν κάνουν.

Θέλω να δώ πως θα "κοτσάρω¨" ανθρώπινα ενα φωτιστικό ή ενα Sofbox Κτλ ..

Σκέφτηκα να βγάλω απο την βάση του τριπόδου το 1/4 και να βάλω μια 6άρα βίδα ή 8άρα αλλά όπως το βλέπω θα την χαλάσω τη βάση .

Τι κάνετε εσείς σε παρόμοιες περιπτώσεις ;

Επίσης γιατι είναι δυσεύρετο και ακριβό αυτο το σπείρωμα τουλάχιστον απο Ελλάδα ;

Όχι αυτό είναι για lightstand. Μάλλον ψάχνει κάτι σε θυλικό 1/4 -> άλλο σπέιρωμα.

Εγώ πάντως μετά από ψάξιμο είχα βρει κάποτε παξιμάδια και "πεταλούδες". Αν βρεις που νομίζω αν ψάξεις θα βρεις, μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις μια μικρή λάμα ή ένα αλουμινένιο στοιχείο σε σχήμα "Π", να ανοίξεις μια τρύπα στο ένα πόδι του "Π" όπου θα την στηρίξεις με το παξιμάδι στο 1/4' και στο άλλο πόδι προσαρμόζεις αντίστοιχα ό'τι θες.

Last edited:
Γιατί δεν δοκιμάζεις να χρησιμοποιήσεις των 6 χλστ που ανέφερες παραπάνω ότι βρήκες, με λίγο τεφλον για να καλύψεις την διαφορά? Πιστεύω θα δουλέψει.

Αν ναι δώσε στο e-bay 1/4 to 3/8 convert screw adapter for tripod.
Επίσης υπάρχουν τρίποδα που έχουν στο σώμα θηλυκό σπείρωμα 3/8...

Καλησπέρα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις !

Το 3/8 είναι 8άρι παξιμάδι που βρίσκουμε και στο εμπορίο ; Στη μετατροπή που κάνω 3/8 σε ιντσες είναι 9.52 σπείρωμα . Πάλι δεν υπάρχει στο εμπορίο .

Του ebay aliexpress τα έχω δεί και μάλλον απο εκει θα πάρω αν δεν βρώ κάτι.

Σκόπος μου είναι να μετατρέψω αυτο το 1/4 σε ενα κοινό σπείρωμα 8άρι για παράδειγμα που θα βρίσκω παξιμάδια βίδες και θα μπορώ να μοντάρω πράγματα πέρα απο μηχανές φωτιστικά κτλ.

Και το 3/8 υποδιαίρεση της ίντσας είναι.

Ναι δεν έχει νόημα.

Μόνη λύση νομίζω αυτό που σου έγραψα με πατέντα. Λάμα και τρύπημα. Το έχω εφαρμόσει κι εγώ που ήθελα custom βάση πολλών speedlight σε lightstand.

Ψάχνουμε για το Μanfrotto MKBFRA4D-BH το εξάρτημα που μπαίνει κάτω από τη μηχανή, quick release plate λέγεται αν δεν κάνω λάθος, γιατί χάθηκε.
Η κεφαλή του είναι η κλασική φωτογραφική δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο.
Που μπορώ να το βρω να πάρω 1-2.