Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Απάντηση: Τριπόδια..

Δεν ήξερα αν επιτρέπεται να τη γράψω για να μη θεωρηθεί διαφήμιση. Σχεδίαζα να κάνω και μια προσφορά για τα μέλη του φόρουμ, ρώτησα το συντονιστή και θα το ανακοινώσω στη σχετική κατηγορία. Αν αντιτίθεται με τις αρχές του φόρουμ παρακαλώ ενημερώστε με γιατί δε θέλω να παραβώ κάποιο όρο. Ευχαριστώ

Παιδιά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πλέον τα προίόντα της Benro κυκλοφορούν επισήμως και στην ελληνική αγορά. Θα τα βρείτε στο www.photozone.gr , στο κατάστημα του κ. Σταυρινάκη στην Πατησίων και στο κατάστημα του κ Γαλαίου στην Αριστείδου. Επίσης υπάρχουν και στην Πάτρα και σύντομα κοντά σας.

Re: Τριπόδια..

Σήμερα έχει πανσέληνο και είπα να δοκιμάσω επιτέλους το 785Β που το αποφεύγω.

Κάπου είδα ότι μπορεί να σηκώσει 1,3-1,4kg οπότε μια δοκιμή θα με πείσει (η D90 με τον 55-200 είναι περίπου τόσο)....

Ελπίζω να μη ψάχνω τρίποδο στα καλά καθούμενα.:damnyou:

Σήμερα έχει πανσέληνο και είπα να δοκιμάσω επιτέλους το 785Β που το αποφεύγω.

Κάπου είδα ότι μπορεί να σηκώσει 1,3-1,4kg οπότε μια δοκιμή θα με πείσει (η D90 με τον 55-200 είναι περίπου τόσο)....

Ελπίζω να μη ψάχνω τρίποδο στα καλά καθούμενα.:damnyou:

Παίδες, ρίχτε μια ματιά.

attachment.php

Τι λέτε? Όχι σα φωτογραφία, αλλά σα σταθερότητα...

Είναι στα 4''.

Θα άνοιγα thread για αυτό το post, αλλά πιστεύω ότι ταιριάζει εδώ.
Είμαι στα πρόθυρα αγοράς τριπόδου. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί χρειάζονται τόσο πολλά λεφτά για ένα απλό και αξιοπρεπές τρίποδο. Δηλαδή βλέπω τιμές 150+ ευρώ και απορώ. Είχα δοκιμάσει τρίποδο των 40E για εκθέσεις των 1+ λεπτών και ήταν απόλυτα σταθερό. Η μηχανή με τον φακό ζυγίζει το πολύ 2 κιλά..Θέλω να ρωτήσω αν η κεφαλή ενός κιτ μπορεί να αφαιρεθεί και αν μπορείτε να μου προτείνετε ενα καλό μέχρι 70Ε......

Οι συνθήκες που ένα τρίποδο δείχνει την αξία του είναι:

Δονήσεις από το έδαφος (γέφυρα), με αέρα στο βουνό, στην παραλία, μέσα σε λάσπες, μέσα σε άμμο, σε νερό,σε βράχια,σε πέτρες, με οποιάδήποτε φακό και γωνία.

Αν μετά από αυτές τις δοκιμασίες μείνει σταθερό και χωρίς σχεδόν καθόλου σημάδια,τότε αξίζει τα λεφτά του.

Σε όλα αυτά προσθέτουμε και το κεφάλαιο "κεφαλή" που είναι βασικό.

Να θυμάσαι το εξής:
Ακόμα και οι δονήσεις από το πάτημα του κουμπιού του κλείστρου μπορεί να προκαλέσουν "θολούρα".

Ένα καλό κόλπο είναι να θέτεις τον χρονοδιακόπτη σε λειτουργία, όταν το θέμα σου είναι ακίνητο.

Πολλές φορές, τα χρήματα που ξοδεύεις για κάτι καλό (gitzo,manfrotto) αποτελούν μια καλή επένδυση για τις λήψεις σου. Θα ήταν δυσάρεστο να αποκτήσεις βαρύτερο εξοπλισμό, και να θέλεις και σταθερό τρίποδο επιπλέον

Για να απαντήσω στην ερώτησή σου η κεφαλές των περισσότερων τριπόδων αφαιρούνται, από τη στιγμή που είναι βιδωτές.

Καλά τρίποδα φαίνονται (δεν τα έχω δοκιμάσει) τα Benro.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση φίλε μου. Αν και ξεφεύγει λίγο από το budget μου, αυτό πιστεύεις πως θα κάνει την δουλεία? http://www.photozone.gr/product.asp?catid=242

Καλό θα ήταν να μας αναφέρεις τον πραγματικό εξοπλισμό σου προκειμένου να σου προτείνουμε το κατάλληλο μοντέλο. Πολλές φορές ξεκινάμε να αγοράσουμε ένα οικονομικό τρίποδο και επειδή δεν καλύπτει τις ανάγκες μας αγοράζουμε άλλο ένα μεγαλύτερο κτλ και στην ουσία χάνουμε λεφτά.
Όσον αφορά το κόστος όπως έχουμε πεί και στο φόρουμ στα μέλη θα ισχύουν ειδικές τιμές. Το ζητούμενο είναι να πάρεις ένα αξιόπιστο τρίποδο που να καλύπτει τις ανάγκες σου σε μια λογική τιμή που θα το αξιοποιήσεις και θα το χαρείς. Για παράδειγμα και η παρακάτω σειρά είναι οικονομική
http://photozone.gr/categories.asp?Catid=155

Πάρα πολύ σωστά.Τρεις φράσεις του halaros πολύ σημαντικές:

Αξιόπιστο

Καλύπτει τις ανάγκες σου

Λογική τιμή.

Προτείνω το εξής:Μαζί με τον εξοπλισμό σου, κάνε μια δοκιμή σε κατάστημα φωτογραφικών ειδών. Βάλε φακούς πιο βαριούς απ' αυτούς που χρησιμοποιείς.

Αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα και η τιμή, προχώρα

Ο εξοπλισμός μου είναι η Canon 550D με τον kit φακό, αλλά θέλω να σηκώνει κάτι παραπάνω από αυτό γιατί μπορεί να αναβαθμίσω φακό στο μέλλον. Επίσης από λίγο ψάξιμο έχω καταλάβει ότι γενικά τα ball-heads δεν είναι τόσο αξιόπιστα γιατί δεν είναι τόσο σταθερά, αλλά και είναι δύσκολο να τα ισιώσεις στον ορίζοντα. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Ο εξοπλισμός μου είναι η Canon 550D με τον kit φακό, αλλά θέλω να σηκώνει κάτι παραπάνω από αυτό γιατί μπορεί να αναβαθμίσω φακό στο μέλλον. Επίσης από λίγο ψάξιμο έχω καταλάβει ότι γενικά τα ball-heads δεν είναι τόσο αξιόπιστα γιατί δεν είναι τόσο σταθερά, αλλά και είναι δύσκολο να τα ισιώσεις στον ορίζοντα. Ισχύει κάτι τέτοιο?

όχι, τα ballheads είναι τα πιο εύκολα και γρήγορα στο στήσιμο κι αρκετά σταθερά. Σε σχέση με τα videoheads σαφέστατα καλύτερα (στα ίδια χρήματα). Τα pantilt heads είναι καλύτερα αλλά για πολύ συγκεκριμένεσ εφαρμογέσ (π.χ. αρχιτεκτονική φωτογραφία ή μάκρο).

Το να βγάλεισ στραβό τον ορίζοντα, συγνώμη, αλλά δεν φταίει ποτέ το τρίποδο!!!

Το να βγάλεισ στραβό τον ορίζοντα, συγνώμη, αλλά δεν φταίει ποτέ το τρίποδο!!!

Σίγουρα, αυτό εννοείται..Απλά στην περίπτωση των ball-heads έχω διαβάσει ότι είναι πιό δύσκολο να τα "ισιώσεις", ενώ με videoheads επειδή κινείσαι σε άξονες είναι πιο βολικά.

Σίγουρα, αυτό εννοείται..Απλά στην περίπτωση των ball-heads έχω διαβάσει ότι είναι πιό δύσκολο να τα "ισιώσεις", ενώ με videoheads επειδή κινείσαι σε άξονες είναι πιο βολικά.

σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι να τραβήξεισ φωτο με videohead σε portrait?

Μακάρι να ήξερα...Δεν έχω εμπειρία σε τρίποδα. Απλά μου φαίνεται πιο εύχρηστο το να ελέγχω την κίνηση της μηχανής πάνω σε άξονες από το να την γυρνάω τυχαία πάνω σε μια μπάλα...Δεν ξέρω, κάνω υποθέσεις από αυτά που διαβάζω και βλέπω. Τελικά είναι μεγάλη ιστορία τα τρίποδα...:bigcry:

(Γενικά πόσα χρήματα πιστεύετε πως πρέπει να διαθέσω για τον εξοπλισμό που έχω για να έχω αξιοπρεπή αποτελέσματα?)

σκέφτεσαι πόσο δύσκολο είναι να τραβήξεισ φωτο με videohead σε portrait?

Καθόλου δύσκολο, μιας και το έχω κάνει αρκετές φορές. Η κεφαλή που έχω (βλ. post #375) τερματίζει ακριβώς στο κάθετο σημείο (90 μοίρες) όταν απελευθερώνεις (ξεβιδώνεις) το λεβιέ για τον κάθετο άξονα (στη φωτογραφία το μπροστινό).

Μακάρι να ήξερα...Δεν έχω εμπειρία σε τρίποδα. Απλά μου φαίνεται πιο εύχρηστο το να ελέγχω την κίνηση της μηχανής πάνω σε άξονες από το να την γυρνάω τυχαία πάνω σε μια μπάλα...Δεν ξέρω, κάνω υποθέσεις από αυτά που διαβάζω και βλέπω. Τελικά είναι μεγάλη ιστορία τα τρίποδα...:bigcry:

(Γενικά πόσα χρήματα πιστεύετε πως πρέπει να διαθέσω για τον εξοπλισμό που έχω για να έχω αξιοπρεπή αποτελέσματα?)

Και οι δύο κεφαλές (μπίλια και videohead) νομίζω είναι καλές.

Πόσα λεφτά; Κάνε επι τόπου δοκιμές.Με ακριβά (150) και φτηνά(60) τρίποδα. Πάντως εγώ το φτηνό που πήρα (50) το έχω για να στηρίζει το φλάς...

Καλημέρα σας -bye-

Έχετε να προτείνετε κάποιο τρίποδο για κάποιον αρχάριο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Πάλι καλά που δεν το έκανες απλώστρα Νίκο...!:flipout::flipout:

Καλημέρα...-bye-:grinning-smiley-043

Καλημέρα Jim! Το σκέφτηκα, αλλά είχα κάνει το μηχανικό ποδήλατο και...

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::

Last edited: