Τριπόδια και φωτογραφικές κεφαλές

Re: Τριπόδια..

Εγώ έχω πάρει αυτό με τη διαφορά ότι η δική μου κεφαλή έχει τρία αλφάδια, προφανώς δεν έχει ενημερωθεί το σαιτ... Είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, στιβαρό και το κουβαλάς άνετα σε πεζοπορία...

Η κεφαλή είναι αυτή...

To δικο σου ξεφευγει σε τιμη λιγο απο αυτο που ψαχνω.
Αν εισαι ευχαριστημενος απο την ποιοτητα κατασκευης, ειναι θετικο... ελπιζω και τα φτηνοτερα μοντελα να λενε κατι και να μην ειναι του πεταματου...θα το δω και απο κοντα βεβαια...

Και αν δεν σε κουραζει σε πεζοπορια με τα 2 κιλα του, το δικο μου με το 1,3 θα ιεναι μια χαρα... αρκει να μη το περνει το...αερακι:afro:

Οι κινήσεις του πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, όρθιο κλπ, θυμίζουν υδραυλική κίνηση, πραγματικά εντυπωσιακό (τουλάχιστον για μένα), εάν αυτή η ποιότητα περνάει έστω κατά το ήμισυ στα πιο φτηνά μοντέλα, θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος...

Kατα τη γνωμη μου κ για τη χρηση που θελω κ νομιζω κ το υπολοιπο 90% του κοσμου, ειναι μεγαλα κ βαρια αυτα τα τριποδια...
Δε νομιζω να υπαρχει λογος για αυτο το επιπλεον βαρος.
Οπως κ η κεφαλη με τους 2 λεβιεδες.
Αυτο που ειδα κ αγορασα εχει ενα λεβιε χειρισμου.
Και ανοιγοκλεινει ευκολα κ γρηγορα.
Δεν ξερω αν χρειαζεται καποιος κατι παραπανω.Εκτος για κινησεις βιντεο , τοτε παω πασο...

Ηλια αν , λεω αν , καταληξεις καπου κ θελεις να το παρουμε στο μπαμ απο Θεσνικη, κανε μου ενα τηλ μπας κ γλιτωσεις κανα φρανγκο...

Γιαννη ευχαριστω, τα φραγκα παντοτε καλο ειναι να τα γλιτωνεις, αλλα υπαρχει περιπτωση να βγει κατω απο 42 ευρα που το βρισκω εδω (το espod plus 203ΑΡ)? Βεβαια δεν ειμαι και Θεσσαλονικη...

Θα δω απο κοντα και αυτο με την κεφαλη μπιλιας στα 57Ε... μου φαινεται πιο πρακτικη η μπιλια απο τους λεβιεδες...

Βεβαια, στα συγκεκριμενα, περαν της φτηνοκατασκευης (αν ειναι τετοια) το σημαντικοτερο μειον τους ειναι το μεγαλο μηκος, κοντα στα 60εκ. διπλωμενα.

Για αυτο http://www.vanguardworld.com/index....to-video/detail-1-4-Tripod+with+head-446.html στα 42 Ε, τι λετε? Κανει δουλεια ή πεταμενα λεφτα και αδικα θα πιανει χωρο?
Aυτο ειναι λιγο μικρο αν δεν κανω λαθος. Δε νομιζω να ειναι οτι καλυτερο για μεγαλη μηχανη. Εγω παντως πηρα αυτο στα 119 ευρω αλλα δεν το μετανιωσα. Αρκετα ελαφρυ για τις διαστασεις του, στιβαρο και γρηγορο στο ανοιγμα, κλεισιμο.
http://www.vanguardworld.com/index.php/en/pv/products/photo-video/detail-1-4-14-78.html

Aυτο ειναι λιγο μικρο αν δεν κανω λαθος. Δε νομιζω να ειναι οτι καλυτερο για μεγαλη μηχανη. Εγω παντως πηρα αυτο στα 119 ευρω αλλα δεν το μετανιωσα. Αρκετα ελαφρυ για τις διαστασεις του, στιβαρο και γρηγορο στο ανοιγμα, κλεισιμο.
http://www.vanguardworld.com/index.php/en/pv/products/photo-video/detail-1-4-14-78.html

απο που το αγορασες?

Γιαννη ευχαριστω, τα φραγκα παντοτε καλο ειναι να τα γλιτωνεις, αλλα υπαρχει περιπτωση να βγει κατω απο 42 ευρα που το βρισκω εδω (το espod plus 203ΑΡ)? Βεβαια δεν ειμαι και Θεσσαλονικη...

Θα δω απο κοντα και αυτο με την κεφαλη μπιλιας στα 57Ε... μου φαινεται πιο πρακτικη η μπιλια απο τους λεβιεδες...

Βεβαια, στα συγκεκριμενα, περαν της φτηνοκατασκευης (αν ειναι τετοια) το σημαντικοτερο μειον τους ειναι το μεγαλο μηκος, κοντα στα 60εκ. διπλωμενα.

Καλά δεν το πιστεύω ... θα αποκτήσει η 40D τρίποδο !!! Καιρός ήταν.

Ηλία δεν το έχω δεί το 203 αλλά τόσο ελαφρύ και φθηνό ... κάτι δεν μου κάθεται καλά. Φοβάμαι τις ελαστικότητες. Μαξιμουμ φορτίο 2 κιλά είναι λίγο. Είσαι και ψηλός .... Και θα είναι απαγορευτικό το portrait.

Θα έλεγα το 233 του Γιάννη ακούγεται καλύτερα. Mην τσιγκουνευτείς την μικρή διαφορά.

Καλά δεν το πιστεύω ... θα αποκτήσει η 40D τρίποδο !!! Καιρός ήταν.

Ηλία δεν το έχω δεί το 203 αλλά τόσο ελαφρύ και φθηνό ... κάτι δεν μου κάθεται καλά. Φοβάμαι τις ελαστικότητες. Μαξιμουμ φορτίο 2 κιλά είναι λίγο. Είσαι και ψηλός .... Και θα είναι απαγορευτικό το portrait.

Θα έλεγα το 233 του Γιάννη ακούγεται καλύτερα. Mην τσιγκουνευτείς την μικρή διαφορά.

Εεεε... Λιακο, αφου πηραμε φακο πορτραιτου να μη παρουμε και ενα τριποδακι να δεσει?

Παντως, το ειδα απο κοντα και σε οτι γραφεις επεσες μεσα... πολυ ψευτικο...ακομα και για 42Ε το σκεφτομαι... παραδοξως η κεφαλη του μου φανηκε καλη, αλλα τα "ποδαρια" πολυ ψευτικα...

...οντως αυτο που πηρε ο Γιαννης, δειχνει πιο στιβαρο...δε θα ελεγα μερα με τη νυχτα, αλλα εχει εμφανη ποιοτικη διαφορα και αξιζει τα όποια παραπανω ευρω ζηταει...

Θα το σκεφτω ομως λιγο ακομη... :guitarist: προς το παρον προσπαθω να βγαλω χερατη νεταρισμενη φωτο στο 1,8 στα 85mm... δυσκολο :violent-smiley-030:

Οταν είχαμε κάνει την νυχτερινή στα κάστρα (είχε και αέρα αν θυμάσαι) μία στις τέσσερις/πέντε φωτο μου ηταν κουνημένη και πετάχτηκε. Είχα έλθει με ένα φτηνό κακομεταχειρισμένο Gitzo (με βιντεο κεφαλή) και παρόλλο που ο Βλάσης μου είχε κρατήσει τρίποδο καλό χρησιμοποίησα το "δικό μου".
Αφου είδα τα προβλήματα των φωτο στο μονιτορ το ψαχούλεψα και είδα οτι είχε ενιοτε ελαφρύ τζόγο στην πατούρα quick release, και η ελαστικότητα των ποδιών ηταν μεγάλη και το παραμικρό κούνημα έκανε αρκετά δευτερόλεπτα να αποσβεστεί.
Είναι κρίμα να χάνεις φωτο για τέτοια προβλήματα. Οπως και πολύ σημαντική θεωρώ την αξιόπιστη λειτουργία σε πορτραίτ.

233 vs 203.
Χονδρικά ισχύει για σωλήνες οτι για 2Χ αντοχή σε λυγισμό-στρέψη χρειάζεσαι 1,5Χ πιό βαρύ (=ακριβό) σωλήνα (τόσο περίπου διαφέρει και το βάρος 203 vs 233). Το ότι δίνουν 3 κιλά φορτίο στο 233 εναντι 2 στο 203 το βρίσκω πολύ τίμιο και σημαίνει οτι οι τηλεσκοπικές συναρμογές δεν έχουν και τόσο καλύτερη συμπεριφορά στο 233 σε σχέση με το 203. Δηλ τα δυο μοντέλα έχουν εφάμιλη ποιότητα κατασκευής απλά αλλάζει η διατομή.

Last edited:

Έχω αρχίσει και κοιτάζω για πιο "σοβαρό" τρίποδο και μου αρέσει αρκετά το Vanguard Alta Pro 264At. Το συγκεκριμένο μου αρέσει γιατί η κεντρική κολώνα έχει τη δυνατότητα περιστροφής (πέραν απ'τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά -δυνατότητα προσαρμογής ποδιών υπο γωνία κλπ)..
Το βάρος του είναι 2.1 κιλά (χωρίς κεφαλή), αλλά πιστεύω μπορώ να το αντέξω (δεν κάνω πολύωρες εξορμήσεις περπατώντας)

Επίσης σκέφτομαι να πάω σε κεφαλή ball, πιστεύω ότι δίνει περισσότερη ευχρηστία σε πορτρέτα, τοπία, αντικείμενα.Ποιά θα προτείνατε ?

Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω και που μπορώ να τα δω ?

Απάντηση: Re: Τριπόδια..

Έχω αρχίσει και κοιτάζω για πιο "σοβαρό" τρίποδο και μου αρέσει αρκετά το Vanguard Alta Pro 264At. Το συγκεκριμένο μου αρέσει γιατί η κεντρική κολώνα έχει τη δυνατότητα περιστροφής (πέραν απ'τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά -δυνατότητα προσαρμογής ποδιών υπο γωνία κλπ)..
Το βάρος του είναι 2.1 κιλά (χωρίς κεφαλή), αλλά πιστεύω μπορώ να το αντέξω (δεν κάνω πολύωρες εξορμήσεις περπατώντας)

Επίσης σκέφτομαι να πάω σε κεφαλή ball, πιστεύω ότι δίνει περισσότερη ευχρηστία σε πορτρέτα, τοπία, αντικείμενα.Ποιά θα προτείνατε ?

Έχει κανείς άποψη για τα παραπάνω και που μπορώ να τα δω ?

http://www.galaiosphoto.gr/index.php?cPath=9_36_51&filter_id=&sort=2a&filter_id=&page=4
Ρίξε μια ματιά εδώ.

Σε αντίστοιχο μέγεθος κοίτα και το Cullmann 525 magnesit. Βάρος σκέτο 1.8 κιλά, προδιαγραφές για 6 κιλά (τα οποία τα έχει). Κλείνει σε 3 τμήματα (όχι 4) άρα κλειστό είναι λιγάκι μακρύτερο από τα ταξιδιωτικά, αλλά και πιο (εννοείται!!) σταθερό. Δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα.

Πρώτο σε σχετικό τεστ για όποιον ξέρει γερμανικά.

Last edited:

@halaros...Σ'ευχαριστώ για το link.

@send..Πολύ ενδιαφέροντα τα Cullmann, ομολογώ ότι δεν τα ήξερα.. Μάλιστα είδα το μοντέλο 528Q στο οποίο η κεντρική κολώνα περιστρέφεται 360 μοίρες, όπως το vanguard που είχα δει.. Θα τους ρίξω μια ματιά, σε ευχαριστώ για την πληροφορία...

Τα είχα δει κι εγώ τα περιστρεφόμενα, είναι καινούργια μοντέλα, η διάθεσή τους άρχισε από τον Δεκέμβριο. Δεν ξέρω από άποψη ευστάθειας όμως, υποτίθεται ότι η λογική τους είναι το μάκρο, ωστόσο ένα σύνολο 2+ κιλών (εάν βάλεις και ένα μάκρο φλας, πάμε στα 2,5+) το βλέπω λιγάκι δύσκολο να μπορεί διατηρηθεί σταθερά σε τέτοια περίεργη θέση.
Το 525 είναι εξαιρετικά σταθερό, οι άκρες του έχουν λαστιχάκια και με μια περιστροφή φανερώνουν ακίδες εάν θέλουμε. Έχει και τα πιο μεγάλα 528 και 532. Το τελευταίο είναι για πολύ βαριά συστήματα ή/και για πολύ ψηλούς φωτογράφους, εάν σηκωθεί η κολώνα του φωτογραφίζει ανετότατα δίμετρος+ δίχως να σκύβει καθόλου.

Όντως πρέπει να υπάρχει μια αντιστοιχία μεταξύ τους. Η κεφαλή δείχνει τη σημασία και ποιότητά της στις κάθετες λήψεις, ειδικώς με τηλεφακούς όταν το σύνολο αρχίσει και υπερβαίνει τα 2 κιλά. Εκεί οι απλές δεν μπορούν ούτε να κρατήσουν τη θέση του φακού εκεί που τις κλειδώνεις.

Σίγουρα η κεφαλή παίζει σημαντικότατο ρόλο.. Λέω να πάω σε ball καλή κεφαλή αντίστοιχη του τριπόδου. ¨Εχω περίπου ένα μήνα για έρευνα αγοράς, θα ενημερώσω ανάλογα...-bye-