Τρίξιμο στα ηχεία μόνο το βράδυ;;;

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Παιδιά, ας μου πει κάποιος από εσάς τα αστέρια μια λύση γιατί κοντεύω να τρελαθώ... Σόρρυ για το μεγάλο pos αλλα το κάνω για να σας δώσω όσο περισσότερες πληροοφορίες γίνεται...

Έχω τα ηχεία logitech z-5500 για το pc (δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά anyway). Έχω την εξής συνδεσμολογία:

-ηχεία με το pc με καλώδια surround για pc (5.1 είναι τα ηχεία για αυτούς που δεν τα γνωρίζουν)
-ηχεία με playstation 3 μέσω opticaL
-pc με τηλεόραση samsung lcd
-playstation 3 με την προαναφερθείσα τηλεόραση

όλα αυτά είναι συνδεδεμένα στο ίδιο πολύμπριζο ασφαλείας (ενα belkin).

Παρατηρώ το εξής: όλη μέρα τα ηχεία παίζουν ΑΨΟΓΑ από όλες τις πηγές. Μετά απο κάποια ώρα το βράδυ τα ηχεία αρχίζουν και κάνουν περίεργους ήχους, σαν ήχους ρεύματος κατι, τρίζουν, κτλ. ΜΟΝΟ όταν έχω τον ενισχυτή των ηχείων γυρισμένο στο pc (στο ps3 δεν κάνουν τίποτα). Επειδή έιχα μαζεμένα τα καλώδια τα ξεχώρισα μήπωσ σχημάτιζαν πηνία... άλλες φορές σταματάει για λίγο και ξανασυνεχίζει. Αν βγάλω όλα τα καλώδια ρεύματος πλην των ηχείων, τα ηχεία εξακολουθούν να κάνουν ήχους. Σταματούν παραδόξως όταν αποσυνδέσω τα ηχεία από το pc. Άν κλείσω τελείως το ρεύμα απο το τροφοδοτικό του pc εξακολουθεί να το κάνει (!!!). Το τροφοδοτικό μου παρεπιπτόντως είναι καινούριο και άωογο της antec 600w.

-Πείτε ρε παιδιά τί να κάνω, και πίσω απο το έπιπλο γίνεται το χάος από καλώδια. Πώς να τα συμμαζέψω ώστε να μην έχω πρόβλημα με ρεύματα εξ'επαγωγής;;; ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ. Αλλάζει κάτι στο ρεύμα της ΔΕΗ το βράδυ;;;; Τι να κάνω;;;

-Μπορεί καλώδιο ρεύματος να μεταδώσει σήμα σε καλώδιο ηχείου, κι εκείνο με τη σειρά του να μεταφέρει το σήμα στον ενισχυτή κι εκείνος να το μοιράζει σε όλα τα ηχεια;;;

Άσχετο αλλά επιπλέον προσθέτω ότι έβαλα κάποια dimmer κάπου κοντά, διάβασα κάπου ότι ίσως επηρεάζουν, αλλά δοκίμασα και σε αλλη μπρίζα μακριά απο dimmer...

Παρε τα πραγματα με την σειρα για να μην χασεις την μπαλα.Δηλ´´Δοκιμασε να βαλεις τα ηχεια πρωτα αλλου,να δεις κανουν το ιδιο????Απο το ρευμα δεν ειναι μαλλον το pc ευθυνεται,ουτε τα ηχεια πρεπει να ειναι.Για δοκιμασε....Εννοειτε βεβαια οτι το δοκιμαζεις στης ιδιες εντασεις,ετσι??

Αφού πάντως, όπως λες, παρατηρείς τέτοια παράσιτα μόνο το βράδυ, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις πάλι βράδυ αλλά με τρόπο απόλυτης εξομοίωσης σε όλο το σπίτι, σα να είναι μέρα.
Δηλαδή πρόσεξε να μην ανάβει τίποτα, όμως τίποτα και το βράδυ όπως άλλωστε δεν θα άναβε και την ημέρα.
Δημιούργησε ακριβώς τις συνθήκες στο σπίτι σου όπως θα ήταν την ημέρα. Μην ανοίξεις τίποτα ηλεκτρικό επιπλέον.
Αν δεις ότι έτσι παύει το παράσιτο, δοκίμασε σιγά - σιγά να ανοίγεις ένα - ένα τα όσα ανοίγεις λόγω νύχτας. Σε κάθε τι που ανοίγεις όμως στήνε αυτί να δεις αν ξεκινά το προβληματικό φαινόμενο. Αν κάτι απ' όλα ευθύνεται, πιστεύω θα φανεί έτσι.
Επίσης μπορεί το πρόβλημα να είναι αθροιστικού χαρακτήρα. Δηλαδή να μην προκύπτει από μία μόνο συσκευή - χρήση αλλά από συνδυασμό περισσοτέρων μαζί.

Καλή επιτυχία, μόνο αν βρεις τον ένοχο, ρίξε ένα σήμα κι από εδώ!

lol.... προς το παρον έκανα τα εξής...

πήγα και αγόρασα ´καινούρια καλώδια για τα εμπρος ηχεία (δυστυχώς ο βλάκας τα πήρα λίγο κοντά... γκρρρ, τουλαχιστον 2 στα 3 βολεύτηκα)...
..άλλαξα τα πίσω 5μετρα καλώδια με 3μετρα για τα surround ηχεία ώστε να αποφύγς διπλώματα κτλ...

...άλλαξα θέση ΟΛΕΣ τις συσκευές ώστε να έχω δα λιγότερα δυνατά μπλεγμένα καλώδια....

...και τέλος αντικατέστησα τα direct rca καλώδια με ένα coaxial (ευτυχώς το υποστηρίζει και το mobo και τα ηχεία - βγάζει καλύτερο ήχο παρεπιπτόντως;;)

θα περιμένω ως το βράδυ να δω... και ο θεος βοηθος να ησυχασω με τη σαχλαμαρα..

Αν και μετά από όσα έκανες δεν άλλαξε κάτι τότε θα σου πρότεινα αυτό

...συγνώμη που παίζω με τον πόνο σου, απλά αστειεύομαι λόγω των ημερών (αν κι έχω βρεθεί κάποτε στη θέση σου με πρόβλημα ηχητικό τέτοιες μέρες).

Ελπίζω να βρεις άκρη.

Καλή Χρονιά

Χμ.. νέα εξέλιξη... άρχισε να βραδιάζει... ξαφνικά ακούω ΠΑΛΙ τα ηχεία να τρίζουν... ανεβαίνω σφαιρα στον πανω όροφο να δω τι αναψε η μανα μου... το φουρνο..

...τα ηχεια εξακολουθουν και τρίζουν ΜΟΝΟ απο το pc. στο ps3 τπτ... δε μπορω να το καταλάβω ρε παιδια αυτο.. ειδικά τώρα που το coaxial καλώδιο δε στέλνει ήχο παρά μόνο όταν κάτι "παίζει" στο pc διαπιστώνω πως μόνο όταν παίρνει σήμα κάνει τα παράσιτα.. αν δηλαδή ειναι συνδεδεμένο και δεν "στείλω" σήμα στο pc τότε δεν κάνει τπτ... κουφο;;;

Υπάρχει τρόπος να ελέγξω την τάση στο motherboard? :/ Μάλλον πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να αλλάξω φάση στο ρεύμα στον κάτω όροφο κι ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα... γιορτές τώρα, φάτο στο μάπα... κλασικά μόνο σε αργίες και σαβ/κα γίνονται ζημιές..

Χμ.. νέα εξέλιξη... άρχισε να βραδιάζει... ξαφνικά ακούω ΠΑΛΙ τα ηχεία να τρίζουν... ανεβαίνω σφαιρα στον πανω όροφο να δω τι αναψε η μανα μου... το φουρνο..

...τα ηχεια εξακολουθουν και τρίζουν ΜΟΝΟ απο το pc. στο ps3 τπτ... δε μπορω να το καταλάβω ρε παιδια αυτο.. ειδικά τώρα που το coaxial καλώδιο δε στέλνει ήχο παρά μόνο όταν κάτι "παίζει" στο pc διαπιστώνω πως μόνο όταν παίρνει σήμα κάνει τα παράσιτα.. αν δηλαδή ειναι συνδεδεμένο και δεν "στείλω" σήμα στο pc τότε δεν κάνει τπτ... κουφο;;;

Υπάρχει τρόπος να ελέγξω την τάση στο motherboard? :/ Μάλλον πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να αλλάξω φάση στο ρεύμα στον κάτω όροφο κι ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα... γιορτές τώρα, φάτο στο μάπα... κλασικά μόνο σε αργίες και σαβ/κα γίνονται ζημιές..

Δοκιμασες αλλα ηχεια στο pc...????

παιδιά, δε βγάζω άκρη πραγματικά... τώρα το έκανε και στο πλειστεσιον, μετακίνησα λίγο τα καλώδια ρεύματος και είναι όλα μια χαρά ΚΑΙ στο pc... τι να πω! Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ... δε μπορω να ελέγξω τι γινεται για να διορθώσω... 200 πραγματα φαίνεται ότι φταίνε ταυτόχρονα...

..όχι άλλα ηχεία δε δοκίμασα, και δεν εχει και νόημα άλλωστε, γιατι αυτά που έχω δεν τα αλλάζω... αφού δουλεύουν κανοικά στο πλειστασιον...

Θα έλεγα στατικός ηλεκτρισμός από το pc.
Το γιατί όμως μόνο βραδυ, είναι ένα καλό ερώτημα.
Σορυ αν το είπες και μου διέφυγε αλλά δοκίμασες να μοιράσεις τις συσκευές σε 2 πρίζες? Αν όχι, κάνε μια δοκιμή. Όλα τα συμπτώματα δείχνουν θέμα με τον ηλεκτρισμό.
Σχετικά με τη ΔΕΗ, στην περιοχή μου ακριβως στς 10 κάθε βράδυ έχουμε μια μικρή πτώση της τάσης και εναλλαγή σε νυχτερινό.

Last edited:
καλη χρονια σε ολους παιδια...!

λοιπον, και σε δυο μπριζες που τα δοκιμασα (τηλεοραση, πισι, πλειστεισον σε μια και τα ηχεια σε αλλη) γινοταν παλι το ιδιο πραγμα...

πως μπορω να απαλλαγω απο το στατικο ηλεκτρισμο στο πισι;; παιζει ρολο που δεν παταει στο πατωμα αλλα σε ξυλινη κατασκευη; το εχω κανει desktop με οριζοντιο κουτι της lian li (pc-c32b) και το εβαλα κατω απο την τηλεοραση σε ξυλινο επιπλακι απο τα ΙΚΕΑ...

δουλευει "παραδοσιακη" γειωση α'λα λαστιχο στα παλια αυτοκινητα που ακουμπουσε το εδαφος;;; ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ;;;

παιδιά, δε βγάζω άκρη πραγματικά... τώρα το έκανε και στο πλειστεσιον, μετακίνησα λίγο τα καλώδια ρεύματος και είναι όλα μια χαρά ΚΑΙ στο pc... τι να πω! Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ... δε μπορω να ελέγξω τι γινεται για να διορθώσω... 200 πραγματα φαίνεται ότι φταίνε ταυτόχρονα...

..όχι άλλα ηχεία δε δοκίμασα, και δεν εχει και νόημα άλλωστε, γιατι αυτά που έχω δεν τα αλλάζω... αφού δουλεύουν κανοικά στο πλειστασιον...

Μαλλον δεν δουλευει καλα ουτε στο ps.Βεβαιωε και εχει νοημα για να δεις τι φταιει.Κατεμε ειναι τα ηχεια.

καλα, καλα κοροιδευετε εσεις... μολις γυρισα απο ενα φιλαρακι που ασχολειται με μουσικη κτλ και μου ειπε να μονωσω τις γειωσεις απο τα καλωδια ρευματος... το εκανα κι αυτο... αντε να δουμε τις εξελιξεις.. απο χτες παντως δε μου εκανε κανενα χουνερι... 3 ταινιες ειδα σημερα (χεχε, πρωτοχρονια και λιωσιμο οεο).. θα σας κρατω ενημερους... ξερω ποσο σας ενδιαφερει :Ρ

Ίσως χαζό αλλά...
Γείωση έχει κανονικά στην ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι;
Μπορεί να φαίνεται απίθανο αλλά, πίστεψέ με, δεν έχουν όλες οι εγκαταστάσεις καλές γειώσεις ειδικά οι παλιότερες.

ναι, το σπιτι εχει γειωση... και απ'οτι φαινεται μεχρι στιγμης δεν παρουσιαστηκε ξανα το προβλημα... ας περασουν λιγες μερες να δουμε... θα σας κρατω ενημερους...

φιλε μου αυτο που εκανες ειναι παρολο που μπορη να λυση το προβλημα ειναι επικινδυνο.

τουλαχιστον μια γειωση πρεπη να μεινη συνδεδεμενη αλλιως υπαρχη περιπτωση να εχει ρευμα το σασι των συσκευων.

παντως και το dimmer ειναι πολυ υποπτο για μενα.