Τρόφιμα,είδη καθημερινής χρήσης και...χημεία.Πόσο κινδυνεύουμε;

Με αφορμή το πολύ ενδιαφέρον νήμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις επιδράσεις ακτινοβολιών στην υγεία μας,ανοίγω το παρόν για να συζητήσουμε μια άλλη σκοτεινή παράμετρο της καθημερινότητάς μας.Τις χιλιάδες χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε όλες τις δραστηριότητές μας,απο τη διατροφή,ως την προσωπική και οικιακή φροντίδα.
 
Ξεκινω απο το πολυ απλο, ακομα και τα πλαστικά ταπερ που ειναι κατάλληλα για τρόφιμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για να θερμαίνονται ΜΑΖΙ με τροφιμα στο φούρνο μικροκυμμάτων. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα πλαστικά που ενδείκνυνται γι αυτή την χρήση.
τα ταπεράκια λοιπόν που ερχονται με συσκευασιες γλυκων. παγωτων κλπ κλπ που ΟΛΟΙ χρησιμοποιούμε κάνουν ΜΟΝΟ για αποθήκευση.... οι χημικές ουσίες που παράγονται κατά την θέρμανση τους παρουσία τροφίμων είναι επικίνδυνες!

Εντελώς πρόχειρα κι ενα λινκ κι εδώ
 
Last edited:
Επανειλημένα γιατροί,μου έχουν συστήσει να αποφεύγω με κάθε τρόπο τα κόκκινα κρέατα.Ολα...
Οι περισσότεροι καρκίνοι του πεπτικού συστήματος,προέρχονται απο αυτά μου τόνισαν.
Αφήνουμε στην άκρη κυκλοφοριακά και καρδιές.

Οσο για τα ψάρια,επίσης να αποφεύγω τα μεγάλα λόγω συγκέντρωσης υδραργύρου κι απο πράσινα και φρούτα να τρώω μόνο απο επιβεβαιωμένες βιολογικές καλιέργειες ή απο δικό μου άνθρωπο.:ADFAD2:

Απο νερό τέλος,πολύ καλό φίλτρο κι ο Θεός βοηθός...:Banane0:


Τώρα θα μου πείτε,ο κοσμάκης τρώει απο τα σκουπίδια είτε ούτε απ' αυτά,λιμοκτονεί...Αυτοί θα πάνε επιβεβαιωμένα απο ασιτία τουλάχιστον...:fahne90:
 
Last edited:
Α,καλά,όσο για τα μεγάλα ψάρια όπως τόνος και ξιφίας,αυτά είναι τοξικές αποθήκες.Βιοσυσσώρευση γαρ..Ακόμα περιέχουν πέρα απο βαρέα μέταλλα,και ανιχνεύσιμες ποσότητες DDT 50 χρόνια μετά τη γενικευμένη χρήση του..
 
Οχι μόνο γαλέο.














Το μυστικό όμως είναι,ότι κάτι τεράστιες φέτες ψαριού,που συνήθως πωλούν ή σερβίσουν είναι απο σκυλόψαρο(ήγουν μεγάλο ψάρι)...Ο γαλέος είναι μικρό σχετικά ψάρι...:Banane0:
 
Ναι βρε είναι καρχαριοειδές.Φθάνει κάπου το ένα μέτρο...

Οχι γαλάζιος καρχαρίας(απο μερικές δεκάδες εκατοστά μέχρι μέτρα),που συνήθως πουλούν για γαλέο.
 
Δεν θελω να σας χαλασω την ορεξη, οποτε βαζω ενα ακακο βιντεο απο το discovery channel (που δεν δειχνει και πολλα..)

στο 3.30" θα ηθελα να επιστησω την προσοχη σας στο πως καθοριζεται το φυλο των κοτοπουλων. Οποιος εχει δει κοτετσι στην ζωη του ξερει οτι τα αρσενικα απο τα θυληκα κλωσσοπουλα δεν ξεχωριζουν λιγες ωρες μετα την εκκολαψη. Οι μαεστροι λοιπον εχουν βαλει ενα γονιδιο (ναι, ειναι γενετικα τροποποιημενα) στο DNA το οποιο στα θυλικα βγαζει μια φτερουγα με κοντα πουπουλα...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεn ξερω αν εγινα κατανοητος, στην ουσια τρωμε μεταλλαγμενα κοτοπουλα 38 ημερων με την βουλα.

Ο αφηγητης καταληγει buy free range (ελευθερας βοσκης) or turn vegeterian και μιλαμε για το Discovery channel.....
 
Αστο Τολη.

Αν καποιος πιστευει οτι εστω και ενα ειδος εμπορικου κρεατος η ζαρζαβατικου ειναι "καθαρο" μπορει να μου το πει για να τον στεναχωρησω. και αυτα χωρις να ανοιξω κανα ειδικο βιβλιο περι συντηρητικων η να ανατρεξω σε αρθρα απο Pubmed.
 
Απάντηση: Re: Τρόφιμα,είδη καθημερινής χρήσης και...χημεία.Πόσο κινδυνεύουμε;

και τι θα τρώνε ?

αφού, αν κατάλαβα καλά, όλα χάλια είναι (λίγο πολύ) ......

Αν εννοείς τα ζωντανά, οτι τα τάιζαν και οι παππούδες μας!
 
ε ναι, το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει κουνελι στην επικρατεια που να μην μεγαλωνει με κουνελινη (ας μην υπερβαλω, το 98% μεγαλωνει με κουνελινη το αλλο 2% το ψαχνουμε να το βρουμε).

Ασε το ιχθυοτροφια, τα μυδια στρειδια, τα φρουτα, τα βαρεα μεταλα, τα αναβολικα, τα ζωικα αλευρα, τα νοσηματα που ο αγορανομικος κανονισμος επιτρεπει, τα παρανομα σφαγεια που δεν ξερουν τι εστι υγιεινη και πολλα αλλα.