Τρόφιμα,είδη καθημερινής χρήσης και...χημεία.Πόσο κινδυνεύουμε;

Θα σας εγραφα για το champix αλλα η αληθεια ειναι οτι το κανπισμα κοβεται μαχαιρι. τα λοιπα ειναι ημιμετρα

Απάντηση: Re: Τρόφιμα,είδη καθημερινής χρήσης και...χημεία.Πόσο κινδυνεύουμε;

ΥΓ
Μιχάλη ήσουν το παράδειγμά μου για "κόψιμο",εύχομαι να το ξανασταματήσεις σύντομα!

οταν λες,κοψιμο; :earmuffs:

Απο χημικης πλευρας ο εθισμος στην νικοτινη ξεπερνιεται στις 3 εβδομαδες. Αν δλδ για τρεις εβδ δεν καπνισεις καθολου ο εγκεφαλος σταματα να αναζητα την δοση του.

Το ψυχολογικο της διαδικασιας, κινησης, συνηθειο η οπως αλλιως θελει να το πει ο καθενας δεν περνα ποτε. Απλα ειναι στο μυαλο.

Κλείνω 7.5 χρόνια χωρίς τσιγάρο (από ένα πακέτο 25 g στριφτά ημερησίως). Η λύση είναι μόνο μία: μαχαίρι!
Η έλλειψη νικοτίνης (και γενικά η στέρηση της όλης "διαδικασίας" στρίψιμο, κλπ. κλπ.) ξεπερνιέται κατ' εμέ μετά από δύο χρόνια "πιστής" και αυστηρής αποχής. Και βέβαια τα παραπανίσια κιλά είναι μες' το πρόγραμμα.

Ε τότε είμαι περίπτωση, για ένα χρόνο κάπνιζα μόνο το ηλεκτρονικό με φθίνουσα πορεία.

Πλέον έκλεισα και ένα χρόνο χωρίς το ηλεκτρονικό...

Αν γνωρίζετε,στη χώρα μας απαγορεύτηκε (!!!) το 1932 η καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού,του δημητριακού που έθρεφε επι χιλιάδες χρόνια τους λαούς της Ευρώπης και της Ασίας.Πλούσιο σε μαγνήσιο και πολύτιμη λυσίνη..Ούτε γλουτένη ούτε λοιπά δηλητήρια..Χάριν συμφερόντων..Δειλά δειλά η καλλιέργειά του επανακάμπτει απο κάποιους τολμηρούς βιοκαλλιεργητές.Αν κάποιος γνωρίζει το θέμε απο πρώτο χέρι ας μας διαφωτήσει,δε θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω πηγές,προτιμώ τη γνώση κάποιου...

Καλή η βιο καλλιέργεια, μπορεί να αποτελέσει την Apple των τροφίμων, άλλα δεν μπορεί να θρέψει φθηνά όλους τους πληθυσμούς, αυτό είναι το θέμα...

Δεν μπορουμε να γυρισουμε σε νορμαλ εποχες ... γιατι φτιαξαμε οικονομιες (υπερ)κλιμακας.
Και τις φτιαξαμε επειδη ξεπερασαμε τα 7 δις. Το 2050, οι πιο αισιοδοξοι μιλουν για 9.5 δις ψυχες.
Ο πλανητης ΜΠΟΡΕΙ να καλυψει μεχρι 15-16 δις αλλα .... ΜΟΝΟ διατροφικα, ΟΧΙ ενεργειακα.
Ενεργειακα δαπανουμε (και ρυπαινουμε) με οριζοντα το 2100 (καποιοι λενε το 2090) οσον
αφορα το πετρελαιο γιατι η εξορυξη γινεται ολοενα βαθυτερη και ΕΚΘΕΤΙΚΑ δυσκολοτερη
και δαπανηροτερη. Πετρελαιο υπαρχει και στα 20 χιλιομετρα (βαθος). Κατεβα παρτο !!!!

Εμεις δεν θα ζουμε το 2090 .... αλλα οσοι ζησουν .... θα φτυνουν στους ταφους μας !

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ (το δικο μας σημερα).

Οσον αφορα τις διατροφικες συνηθειες των ελληνων .... η παιδικη παχυσαρκια στην χωρα μας
ειναι η πρωτη στην Ευρωπη. Και εχουμε και υπογεννητικοτητα ... :laugh: ... που να μην ειχαμε !
Τα καρδιακα θεριζουν καθε Πασχα, Χριστουγεννα και 15αυγουστο (το κατιτις παραπανω)
και η κριση ΜΟΝΟ τα γυραδικα και τις τζελατεριες δεν εχει χτυπησει. Η "σκατοφαγια" (junkfood)
ειναι το τελευταιο πραγμα που απειλειται σ'αυτη την χωρα. ΔΕΙΤΕ τι χτυπαει για πρωινο ο μεροκαματιαρης
αλλα και η μαθητιωσα νεολαια στις 8 και 9 το πρωι, για να μην πω μετα ... αργα το βραδακι, μπροστα
απο τις LED και Plasma (επιεικως τραγωδια !!!!). Eνα απο τα πιο συντομα αστεια ειναι η περιβοητη
Μεσογειακη διατροφη (ποιος ηρθε ? :p)

Last edited:
Η πολύ καλή μου φίλη γιατρός, μου είπε λίγα πράγματα για την καλή (HDL) και κακή (LDL) χοληστερόλη.
Σύμφωνα με αυτήν,η LDL που εξετάζουμε,είναι η LDL-C ενώ θα έπρεπε να εξετάζουμε αν η LDL μας είναι τύπου Α ή τύπου Β,όπου ο κινδυνος αυξάνεται όταν είναι ανεβασμένη η LDL τύπου Β.
Βέβαια βολεύει πάρα πολλούς-ξέρετε ποιούς-να παίρνουμε φάρμακα για να ρίξουμε την ανεβασμένη "κακή" χοληστερόλη.

Αν γνωρίζετε,στη χώρα μας απαγορεύτηκε (!!!) το 1932 η καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού,του δημητριακού που έθρεφε επι χιλιάδες χρόνια τους λαούς της Ευρώπης και της Ασίας.Πλούσιο σε μαγνήσιο και πολύτιμη λυσίνη..Ούτε γλουτένη ούτε λοιπά δηλητήρια..Χάριν συμφερόντων..Δειλά δειλά η καλλιέργειά του επανακάμπτει απο κάποιους τολμηρούς βιοκαλλιεργητές.Αν κάποιος γνωρίζει το θέμε απο πρώτο χέρι ας μας διαφωτήσει,δε θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω πηγές,προτιμώ τη γνώση κάποιου...

Μάλλον αναφέρεσαι στο σιτάρι ζέα.

Βρίσκεις πια ψωμί από τέτοιο σιτάρι, αν και αρκετά τσιμπημένο (Περίπου δυόμισι Ευρά το καρβέλι).

Αν εννοείς hoax Αιμίλιε τα περί επιβολής καλλιέργειας νέου τύπου σίτου με σκοπό την..."αποβλάκωση των Ελλήνων" θα συμφωνήσω.Κατα τα λοιπά το άρθρο είναι κάθετο,αφοριστικό,ειρωνικό και ξερολίστικο.Για το Γερμανικό σιτάρι έχω δει πολλά άρθρα,τα γνωρίζω αυτά που αναφέρει.Εν πάσει περιπτώσει το θέμα θα το κρίνω εγώ προσωπικά δοκιμάζοντας το εν λόγω δημητριακό.Άλλους πάτρονες,με ειρωνικό-συγκαταβατικό κτλ ύφος δε θα ξαναακούσω.

Νικόλα φυσικά ο στόχος μου ήταν να ενημερώσω εσένα και όποιον άλλο θέλει περι του hoax οτι απαγορεύτηκε το σιτηρό αυτό, οτι ήταν το Α και το Ω των Αρχαίων Ελλήνων και άλλα τέτοια που διαβάζω δεξιά και αριστερά στο Internet. Ο καθένας μας την παθαίνει κατα καιρούς με διάφορα τέτοια και δεν το θεωρώ ως "παράπτωμα", αλίμονο.

Ο Σαραντάκος έχει γράψει πολλά "ειρωνικά" άρθρα, αλλά στα περισσότερα έχει δίκιο και τουλάχιστον παραθέτει επιχειρήματα με στοιχεία.....

Περι της διατροφικής του αξίας δεν γνωρίζω τίποτα παραπάνω, ούτε απο οτι θυμάμαι το θίγει και ο Σαραντάκος.
Τεσπά.