Τροφοδοσία ντακ με μπαταρία.

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,633
Βέροια
Θέλω να τροφοδοτήσω το SHEK D2 με μπαταρία μολύβδου έτσι για να δώ τι θα γίνει!
Το μανίσο τροφοδοτικό είναι ένα σταθεροποιημένο παλμοτροφοδοτικό (πακάκι) 800mA/12V.
Το πρόβλημα είναι πως η μπαταρία φουλαρισμένη βγάζει περίπου 14,5V.
Υπάρχει κίνδυνος για το ντακ μ' αυτή την τάση ή να χρησιμοποιήσω σταθεροποίηση στα 12V????

Επίσης θα ήθελα γνώμες από συναδέλφους που ενδεχόμενα έχουν τροφοδοτήσει ντακ με μπαταρία.

Μερσί.

Γιάννη, η μπαταρία θα έπρεπε να βγάζει 13,6 και σε ανάλογη περίπτωση δεν είχα πρόβλημα (ακολουθούμενη από σταθεροποιητή που έριχνε πιο κάτω στα 8V).
Καλή η μπαταρία αλλά μπροστά σε ένα καλοσχεδιασμένο τροφοδοτικό χάνει σε πολλά σημεία.
just my 2 cents

Η μπαταρία σχεδόν αμέσως πέφτει στα 12,5 περίπου βόλτ όπου και σταθεροποιείται .

"Καλή η μπαταρία αλλά μπροστά σε ένα καλοσχεδιασμένο τροφοδοτικό χάνει σε πολλά σημεία."

Δηλαδή;

Κυρίως στα δυναμικά και στην ανάλυση. Σ' όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν μικρές αλλά σαφής βελτιώσεις. Ακόμα και η φημισμένη ησυχία της μπαταρίας παύει να είναι ατού σε αντιπαράθεση μ' ένα καλό τροφοδοτικό.

Πάντως πρόκειται για μια πολύ καλή λύση (η μπαταρία μολύβδου) αν θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος.

Σάββα ο Φουσέ ρώτησε, εσύ απάντησες αλλά εγώ είμαι στούρνος!

Πες μου αν αντελήφθην ορθώς:
1. Χάνει η μπαταρία στα δυναμικά και την ανάλυση ή το τροφοδοτικό?
2. Στα υπόλοιπα υπάρχουν μικρές βελτιώσεις από την μπαταρία ή το τροφοδοτικό?

Το καλό τροφοδοτικό είναι ησυχότερο της μπαταρίας (αυτό μάλλον το πέτυχα, αλλά μπορεί και όχι!)

Ξε-μπερδεγουέη!:grinning-smiley-043

πάρε μιά μολύβδου.
Και έναν αυτοκινητιστικό φτηνό φορτιστή.

στο τεστ της 6moons γιά το trends έδειχνε έτοιμες τέτοιες ιστορίες.
Γίά δες.

Εννοεέιται πως έχω μολύβδου και φορτιστή.
Αλλά ακόμα δεν την έβαλα πάνω στο ντακ γιατί φοβάμαι το μπαμ...

Κανά λίνκ έχεις πρόχειρο?????

Μια απλή ανορθωσούλα και ένας 78ΧΧ δεν λέει πολλά πράγματα σε σχέση με μια μπαταρία. Τα πράγματα βελτιώνονται με bypass πυκνωτές, καλύτερους σταθεροποιητές (317 ή LT1085) κτλ αλλά και πάλι σε μερικά σημεία η μπαταρία ακόμη υπερέχει.

Αν διαθέσει όμως κανείς ας πούμε 100 ευρώ + για μια καλή υλοποίηση τροφοδοσίας τότε δεν υπάρχει αντίπαλος.

Αυτό για τα ψηφιακά, σε προενισχυτές δεν έχω πείρα.

Ενδιαφέροντα, πολύ ενδιαφέροντα...
Σάββα ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.

Πάντως το τροφοδοτικό του SHEK το θεωρώ πολύ αδύνατο σημείο.
Τοροειδή 100VA/12V έχω κάβα. Μάλλον θα κάνω και ένα τροφοδοτικούλι.
Οπότε βλέπω την μπαταρία να πάιζει καλύτερα από το παλμοπακάκι και μετά θα γίνει μάχη με ένα σωστά υλοποιημένο τροφοδοτικό.
Πάλι σε δουλειά μπήκα...

Δημήτρη ακόμα δεν έβαλες μπαταρία στον τρεντ???
Οι φεγγαρόφωτοι βλέπω λενε καλά πράματα.

εδώ δεν προλαβαίνω να τον ακούσω...

αλλά θα βάλω.
Αρκεί να βρώ μιά τέτοια...γενήτρια

Δεν είναι ρε συ τίποτα σπουδαίο η γεννήτρια.
Εκκινητής αυτοκινήτου είναι.
Τουλάχιστον έτσι τον έκοψα.

εγώ τον έκοψα γιά μπαταρία και φορτιστή σε ένα.
λίαν βολικό

Α, γειά σου!
Το άλεξ πακ έχει κατι φθηναδούρες έτσι για να δοκιμάσεις.
Και αν δεν σου κάτσει πάλι θα πιάσει τόπο άμα μείνεις το χειμώνα με τίποτα μείον...
Αφού έχει ισχύ για να γυρίσει μίζα αυτοκινήτου προφανώς τον τρεντς θα τον διακτινήσει.

Φιλε Γιάννη κατά την γνώμη μου μπορεί το DAC να παίρνει 12ν αλλά εσωτερικά πρέπει να έχει σταθεροποιητή δικό του .
μην ξεχνάς ότι τα ψηφιακά δουλεύουν με 5ν η 3,3ν .

Μια απλή ανορθωσούλα και ένας 78ΧΧ δεν λέει πολλά πράγματα σε σχέση με μια μπαταρία. Τα πράγματα βελτιώνονται με bypass πυκνωτές, καλύτερους σταθεροποιητές (317 ή LT1085) κτλ αλλά και πάλι σε μερικά σημεία η μπαταρία ακόμη υπερέχει.

Αν διαθέσει όμως κανείς ας πούμε 100 ευρώ + για μια καλή υλοποίηση τροφοδοσίας τότε δεν υπάρχει αντίπαλος.

Αυτό για τα ψηφιακά, σε προενισχυτές δεν έχω πείρα.

ναι αλλα αν βαλη κανεις καμια μπαταρια με χαμηλο esr τοτε τα δυναμικα θα απογειωθουν διατηρωντας και τα αλλα προτερηματα της μπαταριας.

Φιλε Γιάννη.
μπορείς ακόμα να βάλεις 3 μπαταρίες μολύβδου 6ν σε σειρά οπότε θα έχεις 18ν
και τότε μπορείς να βάλεις το regulator στα 12ν και να κάνεις την δουλειά σου.
βέβαια θα πρέπει να φτιάξεις ένα φορτιστή στα 18ν.
κατά την γνώμη μου το regulator δεν θα σου βάλει καμιά βρωμιά γιατί δεν έχεις
το παραμικρό ίχνος από AC στην είσοδο του.
Υ.Γ
το regulator καλυτερα να ειναι low drop π.χ LT1085
για τα specs του δες εδώ.