Τροφοδοσίες DAC και κοστολογήσεις… {split from: Συγκριτική ακρόαση τριών DAC}

Re: Απάντηση: Re: Συγκριτική ακρόαση τριών DAC

Στον υπέρηχα! στον υπέρηχα!

Να μου εξηγήσει τώρα τι ακριβώς δεν καταλάβαινε από αυτά που έγραφα για το mdac, την τιμή του και την υπόθεση αναβάθμισής του με εξωτερικό τροφοδοτικό!:p

κάτι μου θυμίζει αυτό, αλλά...όντως μου έχει αφήσει τραύμα:ears:

Re: Συγκριτική ακρόαση τριών DAC

Δεν διαφωνω μαζι σου,απλα να ειμαστε ολοι πιο αντικειμενικοι.Θα πω απλα-και να μην θεωρηθει παρακαλω οτι ριχνω λαδι στην φωτια-οτι,δεν υπαρχει R&D σ'ενα τροφοδοτικο με κοστος 100 ευρω.Αυτο ειναι σιγουρο.

Οσον αφορα εμενα,η νοοτροπια μερικων κατασκευαστων,οποιοι και να'ναι πρεπει να καυτηριαζεται,και οι υποψηφιοι αγοραστες να εχουν ματια 14

Nομίζω πως δόθηκαν εξηγήσεις και μάλιστα η ένταση άρχισε να εκτονώνεται με χιουμοριστική διάθεση, Πάνο.

Εσύ από την πλευρά σου- και λόγω ιδιότητας- καλά θα κάνεις να μην ρίχνεις λάδι( γιατί ρίχνεις) στη φωτιά...

Nομίζω πως δόθηκαν εξηγήσεις και μάλιστα η ένταση άρχισε να εκτονώνεται με χιουμοριστική διάθεση, Πάνο.

Εσύ από την πλευρά σου- και λόγω ιδιότητας- καλά θα κάνεις να μην ρίχνεις λάδι( γιατί ρίχνεις) στη φωτιά...

ελπίζω όλοι να βγήκαμε σοφότεροι.....

Καποτε θα σε παρω τηλ να τα πουμε "περι ιδιοτητας" μου,διοτι μου το ειπες ξανα αυτο καπου αλλου.
Αλλα,και οπως το εννοεις να ηταν,και απο μονο του(ως σταση) θα επρεπε να ειχε προβληματισει :smile::ernaehrung004:

ΟΚ,θα ειμαι ακομη πιο προσεκτικος.

έχω το naim dac το οποίο αναβαθμίζεται με τροφοδοτικά
xps2 κόστος 3750
555ps κόστος 6350
τώρα θα βγάλει και ένα οικονομικό στο 2χιλιαρο

ε,είδατε? υπάρχουν και χειρότερα :BDGBGDB55:

έχω το naim dac το οποίο αναβαθμίζεται με τροφοδοτικά
xps2 κόστος 3750
555ps κόστος 6350
τώρα θα βγάλει και ένα οικονομικό στο 2χιλιαρο

ε,είδατε? υπάρχουν και χειρότερα :BDGBGDB55:

αυτό είναι το εσωτερικό του 555ps

Naim555PS.JPG

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτική ακρόαση τριών DAC

κάτι μου θυμίζει αυτό, αλλά...όντως μου έχει αφήσει τραύμα:ears:

Αν το ξέχασες είμαι ευτυχής! :operator:

Πλάκα κάνω...

Η γνώμη μου είναι ότι μετά τα dac θα έχουμε μόδα με τροφοδοτικά... αυτό είναι όλο...

+++
Για την παρεξήγηση έχω να πω ότι οι άνθρωποι με αξία λύνουν τα θέματα εύκολα... :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτική ακρόαση τριών DAC

Να τον αφήσετε ήσυχο τον υπέρηχα ! Εχουμε ζώα να θρέψουμε ! Να την πέσετε σε μένα που είμαι νιούμπης και αντέχω.....

Εσύ θα φας καλά το Σάββατο, μη βιάζεσαι...

Αν κοστίζει 100 πες οτι το πουλά 200
βάλε φπα, φορους, μεταφορικά, εγγυηση....300ε στον αντιπροσωπο
δεν πρεπει να βγάλει και ο αντιπροσωπος κάτι?
500...βαλε και φπα....600+
λογικά δεν φαίνονται ετσι οπως καταντήσαμε?
αν υπήρχε και λιανέμποριο στη μέση θα περνάγαμε το χιλιάρικο

Σιγά βρε!
Πόσες φορές θα πληρώσεις το ΦΠΑ και από πότε η εγγύηση κοστίζει πάνω από το 15-20% του προϊόντος;
Όταν τα υλικά κοστίζουν 100 , το πουλάς 150 - 200 υπολογίζοντας την εγγύηση και το κέρδος σου.
Μεταφορικά και ΦΠΑ είναι άλλη ιστορία και βαραίνουν τον αντιπρόσωπο.
Από τα 200 λοιπόν, βάζεις ένα καπέλο 50% που καλύπτει μεταφορικά, promotion και κέρδος. Δηλαδή πήγαμε στα 300 + ΦΠΑ.

Και μιλάμε για βαριά βαριά.
Και μην πει κανείς "ποιος δουλεύει για 50 ευρώ καθαρό κέρδος το κομμάτι" γιατί με αυτή τη φιλοσοφία θα αγοράζαμε ένα πακέτο τσίχλες για 200 .
Και φυσικά, κάτι που κοστίζει στο εργοστάσιο 100 , σε έναν ντιούη κοστίζει τουλάχιστον τα διπλάσια!

Περι κοστολογιου και ευρεση μικτου και καθαρου κερδους, ειμαι στην διαθεση σας.

Ε για πες μας και εσύ τη γνώμη σου... :p
Μην ξεχνάμε ότι την ίδια αλυσίδα που περνάει ένα έτοιμο μηχάνημα το περνάνε και τα επιμέρους κομμάτια του.
Μπορεί λιγότερο, αλλά όχι τόσο ώστε να κάνουν τα 100 ευρώ 2000...
Δηλαδή και η αντίσταση που θα αγοράσει ο ντιούης έχει πάνω της κέρδος για το εργοστάσιο, τον αντιπρόσωπο, μεταφορικά, ΦΠΑ κλπ κλπ...

Ε για πες μας και εσύ τη γνώμη σου... :p
Μην ξεχνάμε ότι την ίδια αλυσίδα που περνάει ένα έτοιμο μηχάνημα το περνάνε και τα επιμέρους κομμάτια του.
Μπορεί λιγότερο, αλλά όχι τόσο ώστε να κάνουν τα 100 ευρώ 2000...
Δηλαδή και η αντίσταση που θα αγοράσει ο ντιούης έχει πάνω της κέρδος για το εργοστάσιο, τον αντιπρόσωπο, μεταφορικά, ΦΠΑ κλπ κλπ...

Μιχάλη καλημέρα

Πιστεύω ότι δεν τα υπολόγισες σωστά ; -)

Έστω 100,00 κόστος υλικών.
Χρόνος συναρμολόγησης για να είναι μηχάνημα και όχι υλικά, υπολογίστηκε?
Άντε ένα δίωρο? Κόστος ωρομισθίου? Μικτό 10,00 ? (δε βγαίνει τόσο με τον ΟΑΕΕ να ζητάει, πια, 345,00 το μήνα δλδ. 13.80 την ημέρα αλλά έστω…)
Κόστος: 110,00 .

Είσαι μόνος σου ή έχεις εταιρεία?
Έστω μόνος σου…
Κέρδος για εσένα 25%? (20% από πάνω προς τα κάτω)
Κόστος 137,50 .

Εφορία στο τέλος του χρόνου? 20% άρα
Κόστος: 143,00

Εργάζεσαι σε ένα υπόγειο, ενοικιασμένο, 200,00 το μήνα
Κόστος: 145,00 (ενοίκιο : 25 εργάσιμες : 4 τροφοδοτικά στο 8ωρο εργασίας)

ΟΤΕ, ΔΕΗ, λογιστής, καφές, καθαριστικά για το υπόγειο (δε θα βρωμίσουμε κιόλας).
Κόστος: 147,68 (ο τρόπος υπολογισμού ο ίδιος 25 εργάσιμες : 4 τροφοδοτικά στο 8ωρο εργασίας.

Πρόσθεση ΦΠΑ στην πώληση?
Κόστος 181.65

Πρέπει να υπολογίσεις το ΦΠΑ στα κόστη λειτουργίας του υπογείου γιατί δεν έχουν ΦΠΑ οπότε πρέπει να υπολογιστούν για να μη χρειαστεί να βάλεις από το 20% του κέρδους σου.
Τα παραπάνω υπολογίζονται για άμεσες πωλήσεις, χωρίς κανένα στοκ υλικών, άρα χωρίς υπολογισμούς κόστους χρήματος, χωρίς την οιαδήποτε διαφήμιση σε έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο, χωρίς κανένα υπολογισμό εσφαλμένων υλικών, χωρίς καμία υποστήριξη που θα «κλέψει» χρόνο από την παραγωγή των 4 τροφοδοτικών στο 8ωρο εργασίας, ΟΚ?
Αν κάνω λάθος κάπου, έχουμε ένα σωρό λογιστές εδώ που μπορούν να διορθώσουν.

Το στέλνεις σε μεταπωλητή:

Μεταφορικά εντός Ελλάδας:
9, 00 μέσω μίας ταχυμεταφορικής και 1% του τιμολογίου ως ασφάλεια ή ελάχιστη ασφάλεια 25,00
Κόστος: 156,68 (ανασφάλιστο)

Κέρδος αντίστοιχο του κατασκευαστή 20% ή 25% από πάνω προς τα κάτω:
Κόστος: 186,22 .
Εφορία στο τέλος του χρόνου 20%
Κόστος: 188,02

Αν ο κατασκευαστής είχε αύξηση κόστους 47,68%, το κατάστημα έχει παραπάνω γιατί:
Μεγαλύτερο ενοίκιο λόγω ανάγκης μεγαλύτερου χώρου για την επίδειξη των εμπορευμάτων προς πώληση. Ας πούμε ότι είναι «μάγκας» ο καταστηματάρχης και έχει 500,00 ενοίκιο.
Κόστος: 193,02

ΔΕΗ (λόγω λειτουργίας καταστήματος, παραπάνω σε σχέση με το 8ωρο του κατασκευαστή), ΟΤΕ (λόγω καταστήματος, παραπάνω από τον κατασκευαστή), Λογιστής (έστω ίδιας κατηγορίας βιβλία) κλπ.
Κόστος: 205,92

Ο καταστηματάρχης είναι μόνος του, δεν απασχολεί προσωπικό, υπολογίζει επίσης 10,00 το ωρομίσθιό του, μικτό.
Κόστος: 230,92
Πρόσθεση του ΦΠΑ:
Τιμή πώλησης: 284,03 .

Από 100,00 κόστος υλικών, με φειδωλούς υπολογισμούς ως προς το κομμάτι κόστους χρήματος, άμεσης πώλησης, για εντός εσωτερικού η κατασκευή, η αποστολή και η διάθεση, έχουμε τελική τιμή προσαυξημένη κατά 131% προ ΦΠΑ…

Αν τώρα υπολογίσουμε κόστος συσκευασίας, κόστος απόσβεσης εργαστηριακού εξοπλισμού για τον κατασκευαστή (σε μία πενταετία, πάγιο 20% το χρόνο), εξοπλισμό καταστήματος (πάγιο 20% στην πενταετία, επίσης), βάλαμε την εφορία να χρεώνει στο κέρδος της διαφοράς αγοράς και κέρδους μεταπωλητή και όχι στη διαφορά που προκύπτει από την τελική τιμή πώλησης είτε αφορά κατασκευαστή, είτε μεταπωλητή και λοιπά κόστη που επίτηδες κρατήσαμε χαμηλά και εκτός υπολογισμών, το 131% θα ήταν μεγαλύτερο… : -(

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

τα υλικά κοστίζουν 25 ευρώ...με το ΦΠΑ στον τελικό αγοραστή περαστικό στο δρόμο χωρίς έρευνα και για ένα κομμάτι δηλ λιανική. (δική μου εκτίμηση και ίσως απαισιόδοξη).

Καλό ΣΚ σε όλους επίσης.