Τροφοδοσίες DAC και κοστολογήσεις… {split from: Συγκριτική ακρόαση τριών DAC}

Re: Συγκριτική ακρόαση τριών DAC

Πρόσθεση ΦΠΑ στην πώληση?
Κόστος 181.65

.
.
.

Ο καταστηματάρχης είναι μόνος του, δεν απασχολεί προσωπικό, υπολογίζει επίσης 10,00 το ωρομίσθιό του, μικτό.
Κόστος: 230,92
Πρόσθεση του ΦΠΑ:
Τιμή πώλησης: 284,03 .

Καλημέρα Αντώνη. :smile:
Το επιλεκτικό quote το έκανα απλά για να σου δείξω ότι έχεις βάλει 2 φορές το ΦΠΑ.
Και από ότι είδες εγώ το έβγαλα στα 300+ ΦΠΑ, πολύ πιο ακριβό από εσένα (είμαι χουβαρδάς βρε παιδί μου... :flipout:)
Αλλά τόνισα ότι τα υλικά που το εργοστάσιο αγοράζει για 100 ευρώ, ο πελάτης λιανικής τα αγοράζει 200.
Γιατί ένα μαγαζί που πουλάει αντιστάσεις και πυκνωτές, εκτός από την τεράστια γκάμα που πρέπει να έχει, έχει και τρελή φύρα η οποία πρέπει να υπολογιστεί στην τιμή!
Και μιλάμε για φύρα που δεν μπορεί να σπρώξει, ούτε στην τιμή αγοράς.
Οπότε λογικό είναι ότι αν αγοράσεις από το εργοστάσιο, η τιμή θα είναι ένα κλάσμα από ότι αν αγοράσεις από το μαγαζί.
Δεν συζητάμε φυσικά την εκδοχή ότι οι εταιρίες έχουν εργοστάσιο στην Κίνα, οπότε πάνε στη διπλανή πόρτα και αγοράζουν τα υλικά τους από τα εργοστάσια των εταιριών που τα φτιάχνουν...

Επίσης το τι μαγαζί ή εργαστήριο έχει ο καθένας δεν έχει να κάνει με την τιμή. Θεωρώ, ειδικά το μαγαζί, επένδυση η οποία δεν πρέπει να υπολογίζεται στην τιμή όταν μιλάμε για καταναλωτικό προϊόν.

Αλλά τόνισα ότι τα υλικά που το εργοστάσιο αγοράζει για 100 ευρώ, ο πελάτης λιανικής τα αγοράζει 200.

τα ίδια είπα πιό πάνω....

λοιπόν να το τελειώνουμε λίγο ?
και χωρίς διάθεση να προσβληθεί κανείς. Κρίνουμε καταστάσεις στην αγορά του hiend. ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΑ που συμμετέχουν ή όχι στη συζήτηση.

Αν σας χαλάσει το τροφοδοτικό πακάκι στα ηλεκτρονικά θα βρείτε με 20 ευρώ (με το ΦΠΑ).
Αν πιάνει το χέρι σας και έχετε διάθεση και ΔΕΝ σας πειράζει το θέμα όψης, μπορείτε με συνολικό κόστος γύρω στα 50-70 ευρώ να έχετε ένα τροφοδοτικό που να αναβαθμίσει τον ήχο σας, με ένα αξιοπρεπές τετράγωνο κουτί.
Φυσικά η εγγύηση του μηχανήματός σας δεν θα ισχύει.
Είναι μιά παράμετρος (πέραν της ικανότητας να ασχοληθείτε) που θα σας απασχολήσει.
Εγώ πάντως αυτό θα έκανα.
Η επιλογή (του τί θα κάνει ο καθένας και τι θα πληρώσει στην τελική) είναι προσωπική. Απλά είπα να καταγραφεί μια εναλλακτική πρόταση στις μέρες που ζούμε (και όχι μόνο)

Ήδη το μηχανάκι σκέτο ακούγεται υπέροχα, όπως μας λένε οι φίλοι που το άκουσαν.

Οπότε, παίρνεις το μηχανάκι, το χαίρεσαι και όταν λήξει η εγγύηση, παίζεις και με την τροφοδοσία.
Just my 2c...

Σε "έπιασα" Μιχάλη : -))))

Όλες οι τιμές είναι υπολογισμένες προ ΦΠΑ και στο τελικό τιμολόγιο εμπεριέχεται ο φόρος ; -)
Διαφορετικά 181,65 + διπλοχρεωμένος φόρος = 223,42... δε βγαίνει το κόστος (μετά) των 230,93 + φόρος ; -)

Το κατοστάρικο των υλικών είναι πραγματικό για κατασκευή του τροφοδοτικού! Μη ξεχνάς οι υπολογισμοί έγιναν χωρίς στοκ υλικών (κόστος χρήματος) άρα δυνατότητα μείωσης τιμών

supersonic:

Μόνο το National κοστίζει 9,50 προ φόρου και μεταφορικών, με τις νέες τιμές. Είχε 13,00 ...
Το linear μπορούμε να το προμηθευτούμε από τη Γερμανική εταιρεία, μόνο, με κόστος 8,43 προ φόρου και μεταφορικων...
Οι γεφυρούλες έχουν "μηδενικό" κόστος, γύρω στα 0,45 λεπτά προ φόρου και μεταφορικών...
Μπορώ να ρωτήσω για το κόστος μετασχηματιστή, σασί κλπ. που επιλέξατε για να έχετε "πρόχειρα" σε κατάστημα της γειτονιάς το παραπάνω κόστος?

Δεν "επιτίθεμαι", συζήτηση κάνουμε, την ίδια συζήτηση που θα κάναμε αν πίναμε ένα καφέ, ένα κρασί και συζητούσαμε για το θέμα κόστους τροφοδοσίας χωρίς να εμπλακούν καταστήματα, μεταπωλητές.
Δύο τύποι που θέλουν να φτιάξουν ένα τροφοδοτικό για ένα μηχάνημα.

Last edited:

supersonic:

Μόνο το National κοστίζει 9,50 προ φόρου και μεταφορικών, με τις νέες τιμές. Είχε 13,00 ...
Το linear μπορούμε να το προμηθευτούμε από τη Γερμανική εταιρεία, μόνο, με κόστος 8,43 προ φόρου και μεταφορικων...
Οι γεφυρούλες έχουν "μηδενικό" κόστος, γύρω στα 0,45 λεπτά προ φόρου και μεταφορικών...
Μπορώ να ρωτήσω για το κόστος μετασχηματιστή, σασί κλπ. που επιλέξατε για να έχετε "πρόχειρα" σε κατάστημα της γειτονιάς το παραπάνω κόστος?

Δεν "επιτίθεμαι", συζήτηση κάνουμε, την ίδια συζήτηση που θα κάναμε αν πίναμε ένα καφέ, ένα κρασί και συζητούσαμε για το θέμα κόστους τροφοδοσίας χωρίς να εμπλακούν καταστήματα, μεταπωλητές.

[/COLOR][/FONT]

Σαφώς Αντώνιε....
πίνουμε καφέ και συζητάμε.
Εσύ βρήκες δυό τρία πραγματάκια.
Λοιπόν
πίσω του το + ζητάει 18 V στα 10 W.

Αυτός ο 7015 νομίζω είναι ακριβώς στα μέτρα του
http://www.ringkerntrafo.nl/category.php?id_category=14
και ταιριάζει και στις διαστάσεις (μπορεί ναναι και ο ίδιος).
29.33 επώνυμος. Με τα μεταφορικά από Ολανδία ίσως να πάει στα 40 ευρώ.
Αν το πάρεις από Γιατρά ή άλλους τοπικούς κατασκευαστές πέφτεις πολύ κάτω από την τιμή αυτή.

Κουτί συζητάμε για κάτι αντίστοιχης ομορφιάς με αυτό

zodiac+powersupply-1_0.jpg

που ήδη έχουν οι κάτοχοι του + και το κρύβουν κάτω από το ρακ.
Τέτοια κουτιά με 10 ευρώ βρίσκεις.

Last edited:

Εννοείται βρε συ...
Απλά σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλό να γίνει καμιά μεταφορά σε άλλο νήμα γιατί έχει ξεφύγει προ πολλού και τη σπάμε στον άνθρωπο που ξεκίνησε ένα τόσο ωραίο νήμα. :smile:

Y.Γ. Μιχάλη εκοψες το κάπνισμα?

Όχι βρε. Μου άρεσε το bannerάκι και είπα να το βάλω στην υπογραφή μου... :flipout:

Δες στην Επί παντός το νήμα e-smoke. :p

...
Οπότε λογικό είναι ότι αν αγοράσεις από το εργοστάσιο, η τιμή θα είναι ένα κλάσμα από ότι αν αγοράσεις από το μαγαζί.
...
Επίσης το τι μαγαζί ή εργαστήριο έχει ο καθένας δεν έχει να κάνει με την τιμή. Θεωρώ, ειδικά το μαγαζί, επένδυση η οποία δεν πρέπει να υπολογίζεται στην τιμή όταν μιλάμε για καταναλωτικό προϊόν.

Για την αγορά hiend οι ποσότητες είναι αστείες για απ ευθείας συνεργασία με εργοστάσια. Θυμηθείτε το φτύσιμο που έφαγαν όλοι οι κατασκευαστές ηχείων αλλά και οι DIYers απ την AUDAX πριν μερικά χρόνια. Με δεδομένες τις μικρές ποσότητες οι τιμές που θα πάρει θα είναι πολύ υψηλότερες απ τους χονδρέμπορους.

Οπότε ας πάμε στους χονδρέμπορους όπως Mouser, RS, Digikey, Farnel κτλ. Κοιτάξτε τις τιμές για ένα κομμάτι ή για >1.000 το οποίο είναι αρκετά μεγάλο νούμερο για πολλές εταιρείες του hiend.

Παράδειγμα ενός επώνυμου ηλεκτρολυτικού 10μF/35V
http://eu.mouser.com/ProductDetail/...=sGAEpiMZZMvwFf0viD3Y3RRqmf4Xgt4YndfwfenSf0k=
Εκπτωση ~40%

Τα παραπάνω για να υπάρχει μια βάση/αναφορά στους υπολογισμούς/σκέψεις.

Εαν πουλας noname εταιρια που ειναι γνωστη μονο στον χωρο των λεγομενων και audiophile και διαφημιζεται δωρεαν μεσω γνωστων και φιλων διαμεσου των παγκοσμιων φορα, το μικτο κερδος και του κατασκευαστη αλλα και του εμπορου, ειναι τερααααααααααστιο.

ΔΕν ξερω ποσοι απο εσας γνωριζετε το μικτο κερδος του εμπορου-μεταπωλητη οποιασδηποτε γνωστης ανα την υφηλιο εταιριας η οποια δαπανα τεραστια ποσα στην διαφημιση των προιοντων της...

Μαλλον δεν γνωριζετε.

Το παραμυθι που ελεγε να πειμενουμε να γκρεμιστει η αγορα για να αγορασουμε φτηνα, εξεπνευσε.
Το κερδος βρισκεται σε αντικειμενα αξιας κατω του 1 ευρω οπου το ποσοστο μικτου κερδους μπορει να ειναι μεχρι και 2000%.

Η υποψια, η επιθυμια και η ξερολιτιδα μπορει ευκολα να γινουν ενα εκρηκτικο κοκτειλ παραπληροφορησης.
Η δε ταση κοστολογησης απο μη ειδικους, μου προκαλει γελια.

Γιατι τα γραφω ολα αυτα? Ετσι μου την εδωσε, ειμαι μονος στο γραφειο και δεν δουλευει το χρυσοπληρωμενο ταξις.

εκτός από το εμφανές κέρδος (αξία πώλησης - αξία αγοράς), υπάρχουν και άλλα ...

είτε λέγονται yeb (year end bonus ανάλογα με τον τζίρο - στόχο)
είτε λέγεται συνδιαφήμιση ....

δεν υπάρχει χρυσός κανόνας, εξαρτάται και από το μέγεθος του εμπόρου και τι έξοδα έχει, από τον τζίρο που κάνει ...

είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη και πάλι μόνο adhoc , δεν μπορεί να ισχύσει γενικά ....

*επίσης μη ξεχνάμε οτι η κοστολόγηση είναι ξεχωριστός κλάδος της λογιστικής και ιδιαίτερα ενδιαφέρων (για μένα ..... :Banane0:)

Last edited:

Επισης η βαση της συζητησης ,το οτι ο εμπορος εχει ποσοστο κερδους 20~25% ειναι αστειο, το λιγοτερο.

Καλησπέρα Σταύρο,

Και για τον κατασκευαστή το ίδιο ποσοστό έγραψα νωρίτερα... που είναι εξίσου αστείο ; -)

Καλές Γιορτές και χαιρετίσματα στον κύριο Αντρέα

Αντώνης

FARNELL No:167-5054 (30VA) toroidal 18 ευρω λιανικη με ΦΠΑ (click it) με νέες μειωμένες τιμές έως 29-12-2011...
Έχω service, Audiolytic, γνωρίζω τις τιμές...

Last edited:

Καλησπέρα Σταύρο,

Και για τον κατασκευαστή το ίδιο ποσοστό έγραψα, που είναι εξίσου αστείο ; -)

Καλές Γιορτές και χαιρετίσματα στον κύριο Αντρέα

Αντώνης

FARNELL No:167-5054 (30VA) toroidal 18 ευρω λιανικη με ΦΠΑ (click it) με νέες μειωμένες τιμές έως 29-12-2011...

Εφ οσον γνωριζεις Αντωνη προς τι το ερωτημα σου το μεσημερι?

Tο ποστ μου ηταν συμπληρωματικο στο αμεσως προηγουμενο του supersonic.Το ξερω οτι γνωριζεις τις τιμες :ernaehrung004:

Γεια σου Αντωνη
Ευχαριστως

Οταν ο διανομεας εχει τουλαχιστον 50%~70% κερδος,εννοειται οτι του κατασκευαστη ειναι αρκετα λιγοτερο ,και σε ορισμενες περιπτωσεις μικροτερο και απο αυτο του 20%

Καλες γιορτες παιδες

Κύριε Δημήτρη, έχουμε φτάσει, για ένα ξεχωριστό τροφοδοτικό καλύτερο από το αρχικό, με τιμολογήσεις από εταιρείες που προμηθεύουν τα ανταλλακτικά, στο 100στάρικο (και βάλε), αυτό που έγραψε ο Μιχάλης.
Αν έβγαιναν τα αρχικά νούμερα, και αναφερόμαστε πάντα σε εμπορικό σήμα που σημαίνει έξοδα, ίσως να είχαμε σταματήσει τη συζήτηση νωρίτερα… αλλά δε βγαίνουν.
«Κατηγορήθηκα» ότι έβαλα μικρό ποσοστό στους: κατασκευαστής, μεταπωλητής και η αύξηση ήταν 131% … σκεφτείτε να έβαζα παραπάνω, υπολογίζοντας και αυτά που, επίτηδες, άφησα εκτός… Θα έιχαμε υπερβεί και την τιμή του «γαλαντόμου» Μιχάλη : -))))

Έχει διαφορετικό κόστος να κατασκευάσεις κάτι για εσένα, για το φίλο σου και έχει διαφορετικό κόστος κάτι που «τρώνε» πολλοί από την πώλησή του!
Αν μετρήσουμε πόσοι «τρώνε» από αυτό το τροφοδοτικό (κράτος, επιχείρηση κατασκευής, επιχείρηση μεταπώλησης, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΑΕΕ, ΕΥΔΑΠ, super market, δήμος, ιδιοκτήτες χώρων στέγασης επιχειρήσεων, διαφημιστές, λογιστές κλπ) πώς να είναι στην τιμή που θα θέλαμε? :-| :-(