Τροφοδοτικό Salas για το Trichord Dino

θα το ελέγξω με το dino συνδεδεμένο γιατί έχω μεγάλη περιέργεια.
χτες στο τελευταίο "ζέσταμα" είδα το θερμόμετρο στους 47⁰C

Δυστυχώς με το dino συνδεδεμένο δεν μπορώ να ελέγξω/ρυθμίσω τάσεις αφού έχω μονώσει τα πάντα...

Εκτός και αν έχω ανοιχτό το dino και βάλω το πολύμετρο στις άχρηστες πια διόδους.. λογικά (και) εκεί πάνε οι dc τάσεις.

23,2v (& -23,2v) οι τάσεις με το τροφοδοτικό κρύο χωρίς το dino πάνω του..

IMG_20250706_150300.jpg

23,1 (& -23,1v) με το dino συνδεδεμένο

IMG_20250706_151250.jpg

Ευτυχώς στους κονέκτορες του dino υπήρχε λίγο γυμνό τυπωμένο και πήρα μέτρηση γιατί από τις διόδους δεν τα κατάφερα..

Βλέπουμε αμελητέα πτώση τάσης αλλά την διαφορά κρύου - ζεστού (τροφοδοτικού) δεν την θεωρώ μικρή..

Δεν νομίζω να πάθει κάτι το dino και ίσως τα 23v να είναι "ωφέλιμα" αν είναι η αιτία που το dino αποδίδει καλά εξαρχής και όχι μετά από 5 ώρες όπως παλιά...

Μένει να δω την διαφορά στην θερμοκρασία με το dino συνδεδεμένο..

IMG_20250706_152059.jpg

Προσωπικά δεν περιμένω διαφορά πάνω από 1 βαθμό

Στις 15:15 η σύνδεση, σε 2-3 ώρες θα ελέγξω

(το θερμόμετρο είναι μέσα στο τροφοδοτικό)

Τελικός έλεγχος μετά από 5 ώρες στις πλέον δύσκολες συνθήκες λειτουργίας...

IMG_20250706_201708.jpg

Και οι 2 τάσεις καρφί στα 22v
(Στην φωτογραφία μόνο η αρνητική)

Η maximum θερμοκρασία που έπιασε εσωτερικά το θερμόμετρο ήταν αυτή:

IMG_20250706_201734.jpg

Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και χαλάλι οι ώρες ενασχόλησης.

Τρύπες στο καπάκι θα γίνουν αν ο κ. Δημήτρης της ALMEK δεν μου φέρει αντίρρηση.. πιστεύω και ελπίζω να είναι μια όμορφη πινελιά πέρα από την χρησιμότητα...

Η επόμενη "αναφορά" μου εδώ θα είναι η τελική μορφή του τροφοδοτικού μιας και οι ρυθμίσεις του έκλεισαν.

Δεν παίζει ρόλο το γλίστρημα των τάσεων του με την θερμοκρασία αφού χρησιμοποιείς το Ubib ως προ-ρυθμιστή. Γιατί δεν αλλάζει η τάση εξόδου των εσωτερικών ρυθμιστών του Dino. Γενικά ρυθμίζουμε ζεστά τα Ubib όχι κρύα, για να πέφτουμε πιο κοντά στον εν λειτουργία στόχο.
Υπάρχει τρόπος αντιστάθμισης του γλιστρήματος στα Ubib βάζοντας παράλληλα στην αντίσταση R5 ειδικού τύπου NTC αντίσταση που αντιδρά στην θερμοκρασία αλλά είναι για περιπτώσεις άλλες, περίπου τύπου 4k7 3590k NTC* αλλά θέλει και εργαστηριακή εμπειρία στην παρατήρηση/κούρδισμα, μην ασχολείσαι.

*B57301V2472J060 σε SMD παράδειγμα για τους ειδήμονες

• Like
Reactions: vlad66