Tronsmart Vega S95 Telos Review (2gb ram , 4K , Blu Ray menus, HD Audio)

Δεν χάνεις και τίποτα. Αυτό εδώ είναι https://www.dropbox.com/s/ds95s7jlv...nAPI15_maxAPI22(armeabi-v7a)(320dpi).apk?dl=0
Πάντως με έχουν ξενερώσει κάποια πράγματα στο Android. Σε αυτό δεν βρήκα άκρη. Μόνο με πείραγμα του Build.prop ίσως διορθώσει τα πράγματα αλλά δεν ξέρω. Με όλα τα άλλα σίγουρα δεν έγινε κάτι που δοκίμασα

Last edited:
Μπα αλλαξα εγώ πριν 2 μέρες build prop το έκανα Nexus 10 αλλά τίποτα
Σημ. Δεν μιλάμε για το tronsmart Vega s95 , πρός αποφυγή παρεξηγήσεων, για όποιον δεν διαβάσει τα προηγούμενα ποστ.

Κακώς υποστηρίζετε και αγοράζετε ένα player που παραβιάζει το GPL, την ανοιχτού λογισμικού άδεια χρήσης του Kodi. Το Kodi έχει εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα, ανοιχτού κώδικα, και δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την κάθε εταιρεία να αλλάζει τον κώδικα χωρίς να δημοσιεύει τις αλλαγές της. Στο 99% του κώδικα προσθέτουν 1% δικό τους και έχουν και το θράσος να κλειδώνουν τις δικές τους αλλαγές. Απλώς απαράδεκτοι. Η Vidon και οι εταιρείες που φορτώνουν στα μηχανήματά τους την πειραγμένη έκδοση Kodi της Vidon είναι κοινοί κλέφτες - κλέφτες της δουλειάς δεκάδων επώνυμων και ανώνυμων προγραμματιστών που έκαναν το Kodi αυτό που είναι.

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252356

Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο ?
Κατάφερε κάποιος να δώσει σε όλα τα android μηχανάκια hd audio και blu ray menus?
Εξάλλου ειδικά στο vega s95 δεν πληρώνει ο χρήστης κάτι έξτρα για αυτό.
Επίσης δίνεται και ή δυνατότητα για εγκατάσταση οποιουδήποτε άλλου προγράμματος.
Στο κάτω κάτω, ξέρεις ότι στο δίνουν έτσι , με πρόσχημα τις έξτρα δυνατότητες.Αν δεν το θες , αγοραζεις κάποιο άλλο.

Ο λόγος είναι ότι η Vidon δε σέβεται την άδεια χρήσης GPL. Δηλαδή δε σέβεται τον κόπο που έκαναν όλοι οι προγραμματιστές που έχουν ασχοληθεί με το Kodi. Χωρίς το Kodi, δεν υπάρχει Vidon. Αν η Vidon θέλει να χρησιμοποιεί τον κώδικα του Kodi, οφείλει να σέβεται την άδειά του. Και η άδειά του προβλέπει πως αν κάνεις αλλαγές σε ένα open source πρόγραμμα και διανέμεις μία δυαδική (binary) έκδοση, οφείλεις να δώσεις τις αλλαγές στον κώδικα. Κάτι που η Vidon αποφεύγει καιρό τώρα να κάνει. Η Vidon έχει δύο επιλογές: ή φτιάχνει κάτι νέο από την αρχή ή αν θέλει να χρησιμοποιεί το Kodi σαν βάση, πρέπει να κάνει διαθέσιμες τις αλλαγές.

Ως καταναλωτής που υποστηρίζω open source λύσεις αλλά και ως μέλος open source projects, θεωρώ αδιανόητο να δώσω έστω και 1 ευρώ σε κάποιον που παραβιάζει το GPL. Και αν σας αρέσει τόσο το Kodi όσο και το Android, projects που βασίζονται σε open source, οφείλετε να σέβεστε την επιθυμία των προγραμματιστών να έχουν άδεια GPL (και όχι κάτι τελείως free όπως BSD license πχ) και να μην πριμοδοτείτε εταιρείες που παραβιάζουν το θέλω των προγραμματιστών αυτών των projects.

Τελικά ο καθένας φυσικά κάνει τις επιλογές του, αλλά να θυμάστε πως όταν επιλέγετε εταιρείες που παραβιάζουν τα δικαιώματα του open source, υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχετε πια open source στο μέλλον. Και ειδικότερα, σε ότι αφορά το Kodi, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κάποια εταιρεία που είναι Diamond Sponsor του Kodi και βοηθάει τους προγραμματιστές (Minix, nVidia, Wetek).

Αντιλαμβάνομαι την άποψη σου αλλά τα περί ηθικής σε μία πλατφόρμα ή οποία είναι πάτημα για πχ παράνομο streaming , μου φαίνονται λίγο μυστήρια και σίγουρα με πολλά κενά.

Αυτό έλειπε, επειδή λόγω της δυνατότητάς του να δουλεύουν μέσω αυτού python addons τα οποία ξεφεύγουν του ελέγχου του core προγράμματος, να αμφισβητούμε και τα δικαιώματά του που προβλέπει η άδεια χρήσης του.

Re: Απάντηση: Tronsmart Vega S95 Telos Review (2gb ram , 4K , Blu Ray menus, HD Audio

Αυτό έλειπε, επειδή λόγω της δυνατότητάς του να δουλεύουν μέσω αυτού python addons τα οποία ξεφεύγουν του ελέγχου του core προγράμματος, να αμφισβητούμε και τα δικαιώματά του που προβλέπει η άδεια χρήσης του.

Τουναντίον , αλλα αυτό δεν σημαίνει κάτι για το κάθε Vidon. Εγω το βλέπω σαν tweaked kodi , οπου το tweaking χρεώνεται.Αν θέλω το αγοράζω , αν δεν θέλω οχι ...
Γιατι δηλαδή ο εξτρα προγραμματισμός της Vidon να είναι ντε και καλά free ? Με αυτή τη λογική ολα freeware επρεπε να ηταν.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η άδεια που κατέχει το kodi λέει ότι όποιος θέλει να το τροποποιήσει (και να το δημοσιεύσει) με τον οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια άδεια, η οποία υποχρεώνει την δημοσίευση του κώδικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tronsmart Vega S95 Telos Review (2gb ram , 4K , Blu Ray menus

Τουναντίον , αλλα αυτό δεν σημαίνει κάτι για το κάθε Vidon. Εγω το βλέπω σαν tweaked kodi , οπου το tweaking χρεώνεται.Αν θέλω το αγοράζω , αν δεν θέλω οχι ...
Γιατι δηλαδή ο εξτρα προγραμματισμός της Vidon να είναι ντε και καλά free ? Με αυτή τη λογική ολα freeware επρεπε να ηταν.

Γιατί δεν είναι κάποιο plugin ή κάποιο εξωτερικό player. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να ενσωματώσουν τη λύση τους για BD Menu στο ίδιο το Kodi, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ανοίξουν τον κώδικα. Η άλλη τους εναλλακτική είναι να μη χρησιμοποιήσουν το Kodi. Ας φτιάξουν δικό τους πρόγραμμα από την αρχή.

Τέλος πάντων, για να μη βγαίνουμε off topic, εγώ απλώς ήθελα να γίνει γνωστό πως όποιος ενδιαφέρεται για το open source καλό θα ήταν να αποφεύγει προϊόντα από εταιρείες που το παραβιάζουν.

ΥΓ: Διαβάζοντας αναλυτικότερα το νήμα στο forum του kodi, φαίνεται πως η Vidon έχει δημοσιεύεσει μέρος των αλλαγών στο github, αλλά όχι το 100%.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tronsmart Vega S95 Telos Review (2gb ram , 4K , Blu Ray menus

Τέλος πάντων, για να μη βγαίνουμε off topic, εγώ απλώς ήθελα να γίνει γνωστό πως όποιος ενδιαφέρεται για το open source καλό θα ήταν να αποφεύγει προϊόντα από εταιρείες που το παραβιάζουν.
Το πρόβλημα φίλε malakudi είναι πως λόγω της επιτυχίας του kodi και του μεγάλου selling point που διαθέτει, έχει μπει στο open source κάθε τυχάρπαστος, που ούτε το κατανοεί, αλλά ούτε το αποδέχεται/ασπάζεται.
Τέλος offtopic, sorry.

Ήρθε σήμερα το Tronsmart .
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το μέγεθος του .
Διάβασα ότι είναι μικρό , δεν περίμενα να είναι τόσο μικρό .

Έβαλα να δω κάποια ταινία , να δω πως παίζει , σε πρώτη ματιά είδα η ποιότητα εικόνας ήταν πολύ καλή .
Αυτό που δεν μπόρεσα να βρω , ήταν πως εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ,το έψαχνα πολύ ώρα και δεν μπόρεσα να βρω πως εμφανίζονται .

Kodi>settings>video>subtitles>character >greekiso>download subtitles >greek
Default tv show>subtitles.gr
Default movies>subtitles.gr

Το δοκίμασα , ευχαριστώ .

Με παίδεψαν οι υπότιτλοι και ο ήχος , πρώτα να βρω τις ρυθμίσεις και ύστερα επειδή δεν κούμπωνε καλά το καλώδιο optical και δεν είχα ήχο .

Έχει βλέπω πολύ καλή ποιότητα εικόνας , μου φαίνεται ότι παίζει καλύτερα από το PopCorn A-400 , βλέπω όμως κολληματάκια στην εικόνα .

Απάντηση: Re: Tronsmart Vega S95 Telos Review (2gb ram , 4K , Blu Ray menus, HD Audio

Kodi>settings>video>subtitles>character >greekiso>download subtitles >greek
Default tv show>subtitles.gr
Default movies>subtitles.gr

καλύτερα greek windows

εννοεις κολληματάκια από σκληρό ή από streaming?
Μου έκανε κολληματάκια σε επεισόδιο σειράς ,από την κάρτα μνήμης .
Το streaming δεν το δοκίμασα ακόμα , γενικά δεν το πολύ χρησιμοποιώ .

Μου έκανε το άλλο χτες , κολλούσε στην αναπαραγωγή ταινίας (τς περισσότερες φορές όταν το πήγαινα μπροστά ή πίσω) , και μετά δεν μου έπαιζε´καμιά άλλη ταινία , έπρεπε να το βγάλω από το ρεύμα .
Μου το έκανε μερικές φορές .

μπορει να φταει και η καρτα μνημης, ειναι λογικο να κολησει αν το τυραννουσες :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καλύτερα greek windows
Εγω παντα greek iso βαζω γουστα ειναι αυτα ποτε δεν ειχα προβλημα.

μπορει να φταει και η καρτα μνημης, ειναι λογικο να κολησει αν το τυραννουσες :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω παντα greek iso βαζω γουστα ειναι αυτα ποτε δεν ειχα προβλημα.

Το Greek iso βγάζει πρόβλημα όταν τονίζεται το πρώτο κεφάλαιο φωνήεν μιας λέξης. Πχ στο "Άυριο" δεν εμφανίζει το Ά

Το Greek iso βγάζει πρόβλημα όταν τονίζεται το πρώτο κεφάλαιο φωνήεν μιας λέξης. Πχ στο "Άυριο" δεν εμφανίζει το Ά

Στο Αύριο δεν τονίζεται το πρώτο κεφαλαίο φωνήεν :idea: