Trumotion

εγώ τελευταία φορά που κοίταξα (2009) της philips,

Προσωπικά τα χειρότερα artifacts τα έχω δει σε Philips, και συγκεκριμένα στην περυσινή 21:9, σε σημείο μάλιστα που η θέαση καταντούσε κουραστική και εκνευριστική.

Προσωπικά τα χειρότερα artifacts τα έχω δει σε Philips, και συγκεκριμένα στην περυσινή 21:9, σε σημείο μάλιστα που η θέαση καταντούσε κουραστική και εκνευριστική.

Πιθανόν. Αυτές δεν τις έχω δει (όλες τις σειράς 04).
[Ελπίζω να δω την σειρά 05... :flipout:]
Εγώ αναφέρομαι στην 9803, και την Α956 (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο). Τον νέο της σάμσουνγκ δεν τον έχω δει.

+1

Aπο τις γνωστες μαρκες η Philips μαλλον το χειροτερο συστημα εχει , γι'αυτο στις δοκιμες βαζουν οτι επεξεργασια υπαρχει στο off...

Λινκ υπάρχει; Που είναι το συγκριτικό;
Είναι διαφορετικό να λέμε ότι είδα πολλά τεχνουργήματα ενώ κοίταζα αυτή την τηλεόραση, και διαφορετικό να λέμε η χειρότερη ή η καλύτερη όλων. Το τελευταίο θέλει συγκριτικό.

Το γιατί όλοι βάζουν τις επεξεργασίες στο off, το έχουμε αναλύσει πολλάκις.

Λινκ υπάρχει; Που είναι το συγκριτικό;

Δεν εχει στην προηγουμενη σελιδα το λινκ απο το FullHD.gr? Καποιος που κανει δοκιμες σε τοσες τηλεορασεις δεν εχει εικονα απο ολες?

Παντως στο AVforums συμφωνουν με εμενα και τον Κωστα...

With so many picture processing tools available on the Philips you would imagine that good results should be second nature. Well that’s sadly not the case as most of this processing power is used to add frame interpolation and motion elements that are not required in the vast majority of cases.

Moving to HD interlaced signals and again results were mixed with some jaggies and flicker seen with interlaced concert footage in 1080i. However 24p playback was of a good standard with no induced judder present. This was with all processing switched off. Looking at the frame interpolation presets, these did smooth motion and improved perceivable motion resolution, but as always this was achieved by adding in artefacts and a ‛soap opera’ look to film content. After checking all the various options available, ‛Off’ seemed to work the best!

http://www.avforums.com/review/Philips-7000-series-LED-37PFL7605-LCD-HDTV-Review.html

Βεβαια δικαιωμα σου ειναι να διαφωνεις και εσυ...-bye-

Για εμένα υπάρχουν "reviewers" και reviewers. Για reviewer, ξέρω μόνο έναν. Από "reviewers" πήξαμε. Τα "reviews" στο συγκεκριμένο site είναι άθλια. Μπορείς να παραθέσεις όσα αποσπάσματα θες. Εγώ ξέρω να ξεχωρίζω την ήρα από το στάρι (ευτυχώς για εμένα)... -bye-

Τα "reviews" στο συγκεκριμένο site είναι άθλια.

Μπορεις να μας το στοιχειοθετησεις αυτο...

Δεν εχουν καλα οργανα-λογισμικο?
Δεν ειναι επαρκως εκπαιδευμενοι?
Δεν ειναι αντικειμενικοι?
Εχουν κατουρησει στο πηγαδι?

Τι συμβαινει απο ολα αυτα?

Απλό: κρύβουν την πραγματικότητα (ή απλά είναι ανίκανοι να την δουν και καταλάβουν). Στο συγκεκριμένο site ειδικά προπαγανδίζουν υπέρ των πανασόνικ πλάσμα. Δεν το πρόσεξες, ε;

Απλό: κρύβουν την πραγματικότητα

Γιατι κρυβουν την πραγματικοτητα , πχ. εγω βλεπω οτι ο Κωστας συμφωνει μαζι τους..

Και εγω επισης...

Λογικο ειναι να ειναι υπερ των Panasonic , δεν υπαρχει site παγκοσμιως που να μην εβγαλε την VT20 ως την καλυτερη τηλεοραση που κυκλοφορησε φετος , μετα την αποχωρηση της Pioneer αυτη ειναι η επιλογη οσων ενδιαφερονται για αντικειμενικα σωστη εικονα. Προφανως ενας ISF calibrator μαθαινει στα σεμιναρια που κανει τι ειναι λαθος και τι σωστο. Δεν γινεται να λεμε σωστη την εικονα οταν γεμιζει artifacts και να παει σαν fast forward...

Για οσους ενδιαφερονται για υποκειμενικα "σωστη" εικονα , υπαρχουν και αλλες επιλογες. Αυτο ομως δεν κανει ψευτες τους παραπανω.

Απλως ειναι η προσωπικη επιλογη καποιου να πηγαινει αντιθετα στο ρευμα.

Γιατι κρυβουν την πραγματικοτητα , πχ. εγω βλεπω οτι ο Κωστας συμφωνει μαζι τους..

Και εγω επισης...

Α, οκ, αυτά είναι δημοκρατικά θέματα, όχι θέματα συγκριτικών. Αφού το σκορ είναι 2-1 λοιπόν, βγάλαμε πόρισμα. Σε τι; :flipout:
Στο ότι έχει τα χειρότερα τεχνουργήματα; Χωρίς σύγκριση ανταγωνισμού στην ίδια σκηνή; Μου αρέσουν αυτά τα επιστημονικά... :2thumb22sup:

Λογικο ειναι να ειναι υπερ των Panasonic , δεν υπαρχει site παγκοσμιως που να μην εβγαλε την VT20 ως την καλυτερη τηλεοραση που κυκλοφορησε φετος , μετα την αποχωρηση της Pioneer αυτη ειναι η επιλογη οσων ενδιαφερονται για αντικειμενικα σωστη εικονα. Προφανως ενας ISF calibrator μαθαινει στα σεμιναρια που κανει τι ειναι λαθος και τι σωστο. Δεν γινεται να λεμε σωστη την εικονα οταν γεμιζει artifacts και να παει σαν fast forward...

Για οσους ενδιαφερονται για υποκειμενικα "σωστη" εικονα , υπαρχουν και αλλες επιλογες. Αυτο ομως δεν κανει ψευτες τους παραπανω.

Απλως ειναι η προσωπικη επιλογη καποιου να πηγαινει αντιθετα στο ρευμα.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Κανένας δεν σου είπε για την χαμένη λεπτομέρεια του τηλεοπτικού, την αδυναμία χειρισμού σημάτων 50 Hz, το εμφανέστατο APL.
Και όσοι στα ψέλλισαν, το έκαναν με προσοχή, μην χαλάσουμε το πρεστίζ της "καλύτερης τηλεόρασης" για φέτος. Λογικό, αν έχεις αποφασίσει ότι θα έιναι η καλύτερη πριν καν την μετρήσεις... :flipout:

Όσο για τους ISF πιστοποιημένους, σιγά την πιστοποίηση. Σε λίγο θα μου τους κάνεις και επιστήμονες. Τους βλέπω από τα reviews. Τόση ασχετίλα, που πήγε και πείραξε το Tint του NTSC, με το οποίο η philips ονομάζει τη θερμοκρασία λευκού σύμφωνα με αυτόν (!), αλλοίωσε την εικόνα, αλλά "έχασε" τα πραγματικά ρυθμιστικά θερμοκρασίας λευκού στη ρύθμιση συνήθη χρωματισμού. Και έχει το θράσος να το ονομάζει και review...

Εγώ 2 καταλαβαίνω: ή είναι εντελώς άσχετοι, ή εντελώς κατευθυνόμενοι. Τώρα αν εσύ τους πιστεύεις και τους ακολουθείς, δικαίωμά σου.

Το έχω πει πολλές φορές: καλά τα πρότυπα, αλλά μικρό μέρος μόνο της εικόνας. Εμένα μια τηλεόραση με ΔΕ 1 που δεν μπορεί να δείξει τηλεοπτικό μου είναι άχρηστη. Για άλλον μπορεί να είναι κορυφή. Εγώ απορρίπτω όρους του στυλ "καλύτερη φετινή τηλεόραση". Οι ανάγκες κάθε ενός είναι διαφορετικές. Για εμένα η VT είναι μια καλή τηλεόραση. Δεν είναι όμως η καλύτερη. Και η κούρο καλή ήταν. Δεν ήταν όμως η καλύτερη. Ούτε καν ξέρουμε πως παίζει στο τηλεοπτικό...

Τα artifacts στην 21:9 ήταν χαρακτηριστικότατα σε βιντεάκι (μάλλον demo της Philips) που έδειχνε έναν τύπο να κάνει parkour (αυτό το άθλημα που τρέχουν σε ταράτσες, πηδούν εμπόδια κ.λ.π.). Η τηλεόραση ήταν στο media markt της Κηφισίας, και ρυθμισμένη σε dynamic mode (κλασική τακτική Philips). Ηταν και 5-6 πελάτες του καταστήματος και την χάζευαν. Αυτό που χαρακτηριστικά φαινόταν στον άνθρωπο που έτρεχε, ήταν συνεχόμενες παραμορφώσεις στα πόδια και στα χέρια του αντικείμενα δηλαδή τα οποία κινούνταν γρήγορα. Επίσης παραμορφώσεις στα ψηλά κτίρια στις οριζόντιες και κατακόρυφες κινήσεις της κάμερας. Η πλάκα ήταν πως όσοι χάζευαν την τηλεόραση ήταν ενθουσιασμένοι με την dynamic εικόνα μιας και δεν είχαν προσέξει τα τεχνουργήματα αυτά. Μόλις τους τα επισήμανα και τους έδειξα τι πρέπει να προσέξουν στην εικόνα, πραγματικά εξεπλάγησαν και άρχισαν να ρωτούν γιατί γίνονταν αυτά και μήπως η τηλεόραση ήταν χαλασμένη. Βέβαια μετά από 1-2 λεπτά είχαν εξαφανιστεί όλοι εμπρός από την 21:9....

Ευτυχώς δεν ήταν κανείς της Philips εκεί, θα με κυνηγούσε... :D

Εγώ 2 καταλαβαίνω: ή είναι εντελώς άσχετοι, ή εντελώς κατευθυνόμενοι. Τώρα αν εσύ τους πιστεύεις και τους ακολουθείς, δικαίωμά σου.

Εγω πιστευω και ακολουθω αυτα που βλεπω. Και αυτα που βλεπω ειναι οτι σε ολες τις Philips που εσυ πιστευεις-αγαπας-εμπιστευεσαι (πες το οπως θες) η εικονα ειναι απαραδεκτη με τα "βελτιωτικα" (ο θεος να τα κανει) ενεργοποιημενα. Μερικες φορες ειναι απαραδεκτη και με τα βελτιωτικα απενεργοποιημενα.

Οπως λεει και η παροιμια η "στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε" , απλως επειδη λενε την αληθεια για την αγαπημενη σου μαρκα τους βγαζεις ασχετους και καθαρισες ενω στην πραγματικοτητα συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Ασχετοι θα ηταν αν δεν τα εβλεπαν ολα αυτα.

Εγω πιστευω και ακολουθω αυτα που βλεπω. Και αυτα που βλεπω ειναι οτι σε ολες τις Philips που εσυ πιστευεις-αγαπας-εμπιστευεσαι (πες το οπως θες) η εικονα ειναι απαραδεκτη με τα "βελτιωτικα" (ο θεος να τα κανει) ενεργοποιημενα. Μερικες φορες ειναι απαραδεκτη και με τα βελτιωτικα απενεργοποιημενα.

Οπως λεει και η παροιμια η "στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε" , απλως επειδη λενε την αληθεια για την αγαπημενη σου μαρκα τους βγαζεις ασχετους και καθαρισες ενω στην πραγματικοτητα συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Ασχετοι θα ηταν αν δεν τα εβλεπαν ολα αυτα.

Ίσα-ίσα είναι άσχετοι επειδή τα βλέπουν μόνο σε συγκεκριμένες μάρκες.
Βλέπω το γεγονός ότι καλίμπραρε μια τηλεόραση από το tint το προσπερνάς με ευκολία... Αυτό δείχνει τραγική ασχετοσύνη του reviewer. Δεν είναι κάτι που το φαντάστηκα, είναι μέρος του review που παραθέτεις για να στηρίξεις την άποψή σου (πάνω σε θέμα που το ξέχασα. Για τι θέμα μιλάμε; )

Εγώ προσπαθώ να κάνω αντίλογο στην εύκολη ανάδειξη των κορυφών και των των φαραγγιών. Άλλο οι ενδείξεις, οι διαπιστώσεις και άλλο τα συμπεράσματα. Επειδή δηλαδή εγώ διαπίστωσα σε μια τηλεόραση αδυναμία χειρισμού τηλεοπτικού, δικαιούμαι να λέω ότι αυτή η μάρκα έχει το χειρότερο τηλεοπτικό; Με τι στοιχεία;

Μπορεί και ο trumotion να έχει τις αδυναμίες του (όλοι έχουν), αλλά δεν του αρμόζει να τον βαφτίσουμε τον χειρότερο αβασάνιστα, χωρίς συγκριτικό. Γιατί το κάνουμε;

Πάντως στην δική μου στα δύο mode isf που έχει δημιουργήσει μετά το calibration o Μανώλης, όλες οι επεξεργασίες είναι στο [off].

Και γιατι να ειναι λαθος το καλιμπραρισμα μεσω της αλλαγης του white balance (tint)?

Δηλαδη και αυτοι ασχετοι ειναι?

The [Custom Tint] submenu on the Philips 32PFL8404H HDTV allows you to tweak the white balance for greyscale calibration...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/philips-32pfl8404h-32pfl8404-20100105162.htm

It's under Custom Tint. it seems to allow adjustments to be made to "White Point (R, G & B)" and "Red Black Level Offset" and "Green Black Level Offset".

http://www.avforums.com/forums/isf-calibration/1198950-philips-47pfl7404h-calibration.html

Ειναι αυτο που λεμε καλυτερα να μασας παρα να μιλας.

Πάντως στην δική μου στα δύο mode isf που έχει δημιουργήσει μετά το calibration o Μανώλης, όλες οι επεξεργασίες είναι στο [off].

Petasis said:
Όσο για τους ISF πιστοποιημένους, σιγά την πιστοποίηση. Σε λίγο θα μου τους κάνεις και επιστήμονες.

...-bye-

Τι επεξεργασίες προσφέρει η κούρο;

- Pure cinema
- Text Optimization
- Intelligent mode
- DRE
- Black level
- ACL
- Enhancer mode
- CTI
- Colour space
- 3DNR
- Field NR
- Block NR
- Mosquito NR
- 3DYC
- I-P MODE

Aν θέλεις κατέβασε το manual από εδώ για να δεις τι κάνει κάθε ένα απ' τα παραπάνω. -bye-

Και γιατι να ειναι λαθος το καλιμπραρισμα μεσω της αλλαγης του white balance (tint)?

Δηλαδη και αυτοι ασχετοι ειναι?

The [Custom Tint] submenu on the Philips 32PFL8404H HDTV allows you to tweak the white balance for greyscale calibration...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/philips-32pfl8404h-32pfl8404-20100105162.htm

It's under Custom Tint. it seems to allow adjustments to be made to "White Point (R, G & B)" and "Red Black Level Offset" and "Green Black Level Offset".

http://www.avforums.com/forums/isf-calibration/1198950-philips-47pfl7404h-calibration.html

Ειναι αυτο που λεμε καλυτερα να μασας παρα να μιλας.

Όταν λέω εγώ άσχετοι... Έτσι που γράφουν, που να καταλάβεις τι έκαναν;
Τι σχέση έχει αυτή η φωτογραφία:
custom-tint-2.jpg

Με αυτή του review, που έχει 3 ρυθμιστικά; Έπρεπε να τονίσει ότι φέτος άλλαξε το μενού και έχει ρύθμιση ενός σημείου αντί για 2, για να καταλάβουμε και εμείς που έχουμε άλλα μενού ότι μπήκε στο σωστό σημείο.