Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
To τεύχος του Hi-Fi News που κυκλοφορεί έχει σε τέστ τον Αλέξανδρο με τον Απόλλωνα του Τσακκιρίδη με πολύ καλή βαθμολογία.

Αγόρασα το τεύχος γιατι έχω τον Αλέξανδρο ,αλλα δυστυχώς το ξέχασα σε ένα αυτ/το που έφυγε Αθήνα (!!!).Θα το πάρω σε 1-2 εβδομάδες.Ατυχία.Ισως κάποιος που αγόρασε το τεύχος να βοηθήσει την κατάσταση.Κανονικά έπρεπε να καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Tsakiridis Devices ,αλλα δυστυχώς αυτή είναι εδω καί μιά 3ετία υπο κατασκευή.Συναγωνίζεται σε κακομοιριά αυτή της Audio Spectrum.Kαι μετα θέλουμε καί ελληνικα εξαγώγιμα μηχανήματα.

Re: Απάντηση: Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

αλλα δυστυχώς αυτή είναι εδω καί μιά 3ετία υπο κατασκευή.Συναγωνίζεται σε κακομοιριά αυτή της Audio Spectrum.Kαι μετα θέλουμε καί ελληνικα εξαγώγιμα μηχανήματα.

χαχα και της roister για καποια χρόνια ήταν εξαφανισμένη η σελίδα, εγω τουλαχιστον δεν την εβρισκα πουθενα. ευτυχώς έστω και μετά απο καιρό δεν το άφησαν έτσι το θέμα.

Re: Απάντηση: Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

Αγόρασα το τεύχος γιατι έχω τον Αλέξανδρο ,αλλα δυστυχώς το ξέχασα σε ένα αυτ/το που έφυγε Αθήνα (!!!).Θα το πάρω σε 1-2 εβδομάδες.Ατυχία.Ισως κάποιος που αγόρασε το τεύχος να βοηθήσει την κατάσταση.Κανονικά έπρεπε να καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Tsakiridis Devices ,αλλα δυστυχώς αυτή είναι εδω καί μιά 3ετία υπο κατασκευή.Συναγωνίζεται σε κακομοιριά αυτή της Audio Spectrum.Kαι μετα θέλουμε καί ελληνικα εξαγώγιμα μηχανήματα.

Οντως πολυ κριμα και δυστυχως θελουν να τους παιρνουν και στα σοβαρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

Οντως πολυ κριμα και δυστυχως θελουν να τους παιρνουν και στα σοβαρα.

Δηλαδή από την ιστοσελίδα κρίνεται η σοβαρότητα του κατασκευαστή και η ποιότητα των προϊόντων του ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

Δηλαδή από την ιστοσελίδα κρίνεται η σοβαρότητα του κατασκευαστή και η ποιότητα των προϊόντων του ;

Η σοβαροτητα ναι , η ποιοτητα οχι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

Η σοβαροτητα ναι , η ποιοτητα οχι.

Δηλαδή δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τα προϊόντα των Αφων Τσακιρίδη γιατί ακόμη δεν έχουν ιστοσελίδα της προκοπής . Μήπως θα έπρεπε να πούμε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά την διαφημιστική και επικοινωνιακή ικανότητα της εταιρίας ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

Δηλαδή δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τα προϊόντα των Αφων Τσακιρίδη γιατί ακόμη δεν έχουν ιστοσελίδα της προκοπής . Μήπως θα έπρεπε να πούμε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά την διαφημιστική και επικοινωνιακή ικανότητα της εταιρίας ;

Φιλε μου το ξεκαθαρισα πιστευω πιο πανω.
Δεν εχω τιποτα με την ποιοτητα των μηχανηματων των Αφων Τσακιριδη. Το αντιθετο θα ελεγα.
Οσο για την διαφημιστικη και επικοινωνιακη ικανοτητα της εταιριας και ειδικοτερα το τμημα της , θα ελεγα οτι μαλλον δεν υπαρχει καν τετοιο τμημα και αυτο αν μη τι αλλο μονο σοβαροτητα δεν δειχνει εν ετη 2010.

Περα απο τις οποιες διαφωνιες που μπορει να υπαρχουν γυρω απο την προβολη (οχι για την ποιοτητα τους βεβαια που δεν το συζηταμε) νομιζω οτι θα ηταν πολυ καλο -πρωτα για την ιδια την επιχειρηση- να 'χει ενα καλαισθητο κι ενημερωμενο site και μ'αυτον τον τροπο να μπορουσε να προβληθει αμεσα και καλυτερα και εδω αλλα και στο εξωτερικο.

Ας πουμε τελευταια οι Αφοι Τσακιριδη εχουν βγαλει και νεα σειρα προιοντων (νεας και πολυ ωραιας αισθητικης) που μονο απο κατι φωτογραφιες εκθεσεων μπορουμε να τις δουμε μερικοι.

Κακα τα ψεματα Κυριοι, το internet ειναι πλεον η βιτρινα των επιχειρησεων κι αυτο με μικρο κοστος αλλα με τη μεγαλυτερη απηχηση στο κοινο (IMHO παντα).

Δοκιμάστε να στείλετε μέιλ σε κάποιο site του εξωτερικού που εμπορεύεται προϊόντα ήχου-εικόνας. Μέσα σε ώρες, συχνά μέσα και σε λιγότερο από μία ώρα έχεις ολοκληρωμένη απάντηση.
Εδώ στέλνεις μέιλ, μετά τους παίρνεις τηλέφωνο να τους πεις ότι τους έστειλες μέιλ, μετά σου απαντούν ότι λείπει ο υπεύθυνος που ασχολείται μ' αυτά!! (έτσι κι αλλιώς δύο άτομα είναι όλα κι όλα) και μετά από πέντε μέρες στην καλύτερη, έρχεται μια ανορθόγραφη απάντηση του τύπου: ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Αυτό εννοούμε έλλειψη σοβαρότητας.

Πάντως οι Αφοί τσακιρίδη απαντούν αμέσως σε όλα τα e-mails , είναι ευγενέστατοι , εξυπηρετικότατοι , και στο τηλέφωνο πάντοτε απαντούν οι ίδιοι προσωπικά. Τουλάχιστον έτσι λέει η δική μου μικρή εμπειρία .

Δοκιμάστε να στείλετε μέιλ σε κάποιο site του εξωτερικού που εμπορεύεται προϊόντα ήχου-εικόνας. Μέσα σε ώρες, συχνά μέσα και σε λιγότερο από μία ώρα έχεις ολοκληρωμένη απάντηση.
Εδώ στέλνεις μέιλ, μετά τους παίρνεις τηλέφωνο να τους πεις ότι τους έστειλες μέιλ, μετά σου απαντούν ότι λείπει ο υπεύθυνος που ασχολείται μ' αυτά!! (έτσι κι αλλιώς δύο άτομα είναι όλα κι όλα) και μετά από πέντε μέρες στην καλύτερη, έρχεται μια ανορθόγραφη απάντηση του τύπου: ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Αυτό εννοούμε έλλειψη σοβαρότητας.

Εντάξει, ας μην υπερβάλλουμε για το support των ξένων εταιρειών. Όταν έστειλα mail στην Cambridge Audio να μου πουν πώς ενεργοποιώ τους ελληνικούς υπότιτλους στο DVD τους, αυτοί απάντησαν ότι "ισως δουλεύει ο <ταδε> κωδικός"...

Από την άλλη πλευρά, ειναι αλήθεια οτι η μέση ελληνική επιχείριση δεν έχει εξοικειωθεί με την προβολή της στο internet. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αυτό πρέπει να μας οδηγεί σε συμπεράσματα για τη σοβαρότητα των αδελφών Τσακιρίδη. Ας μείνουμε στο ότι ένα ξένο περιοδικό δοκίμασε μηχάνημά τους και στο ότι όλοι όσοι έχουν αγοράσει απο αυτούς έμειναν τουλάχιστο ευχαριστημένοι. Κι ας θυμόμαστε οτι το customer support, όπως κι άλλα πολλά, κοστίζουν και προστίθενται στην τελική αξία του προϊόντος. Από value for money ομως τα Τσακιριδέικα μηχανήματα πάνε πολύ-πολύ καλά, απ' όσο ακούω.

Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ο εκσυγχρονισμός και η σχέση με την τεχνολογία. Αυτή (η σχέση) είναι καθρέφτισμα της νοοτροπίας, της λογικής που διαπερνά ολόκληρο σχεδόν το κοινωνικό σώμα. Τα συμπτώματα της έκπτωσης τα ζούμε καθημερινά. Δεν είναι εδώ ο χώρος να αναπτύξω τις απόψεις αυτές (αν και προσωπικά είμαι αντίθετος σε έναν κλινικό διαχωρισμό της θεματολογίας όπου όταν κάτι πάει να ξεφύγει από τα μηχανήματα καταπνίγεται σαν αμπελοφιλοσοφία και διοχετεύεται στην κατηγορία περί παντός- δεν παθαίνουν τίποτα οι Αφοι Τσακιρίδη αν αναφερθούμε σε ό,τι μας πονάει γενικότερα στην ελληνική πραγματικότητα) και πάντως η τοποθέτησή μου δεν αφορά ένα-δυο παραδείγματα και τις μια-δυο εξαιρέσεις τους.

Μιλάμε για την καθήλωση μιας ολόκληρης κοινωνίας, την αδυναμία της να επικοινωνήσει δραστικά/ δημιουργικά με τον έξω κόσμο, να παραγάγει ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, να συγκροτήσει αξιόπιστη εμπορική ταυτότητα. Ο σύγχρονος κόσμος είδε στο ίντερνετ μια ευκαιρία να στήσει καταστήματα που να απευθύνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη και μέσα από τον επαγγελματισμό του εδραίωσε την εμπιστοσύνη πωλητών-καταναλωτών.

Στη δική μας πραγματικότητα ξέρουμε όλοι ότι περισσεύει το αφ' υψηλού υφάκι (ακούστε κύριε / τι είναι αυτά που λέτε κύριε/ πού τα είδατε αυτά κύριε- μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτό το κύριε που κοτσάρεται εν είδει βρισιάς στο τέλος κάθε πρότασης) το ύφος λοιπόν και η οίηση ενός κόσμου που προβάλλει εαυτόν ως ανώτερο είδος ακριβώς για να αναπληρώσει τη μειονεξία που του δημιουργεί η συνειδητοποίηση της θέσης του. Η μέση ελληνική επιχείρηση είναι ένα άδειο κέλυφος.

Συγνώμη για το απόλυτο ύφος μου- ουσιαστικά απευθύνομαι σε όποιον έχει κάνει παρόμοια διαδρομή/ανάγνωση στο ελληνικό φαινόμενο και νιώθει πλέον εξοντωμένος.
Τέλος: μπράβο και χίλια μπράβο στους Αφους Τσακιρίδη για τη διάκριση.

Last edited:
Μήπως κάποιος μπορεί να σκανάρει κ να ανεβάσει σε ένα pdf το άρθρο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tσακιρίδης στο Hi-Fi News

κρινεται και απο εκει, οχι ομως η ποιοτητα. Οταν η "βιτρινα" σου που ειναι στη θεα ολου του πλανητη ειναι μονιμως υποκατασκευη και παντα καποιος decorateur καθυστερει, δειχνει μια νοοτροπια. Εν ετει 2010 που το πιο ευκολο πραγμα ειναι να βρεις στη χειροτερη εναν αποφοιτο ΙΕΚ να σου φτιαξει σε 3 μερες μια ιστοσελιδα, δεν δικαιολογειται ελληνας κατασκευαστης τοσον ετων στην αγορα να μην εχει μια τουλαχιστον αντιστοιχη της βαρυτητας του ονοματος του που θελει να εχει.

Πάντως στις εκθέσεις πάνε.

Υπάρχει μια μεγάλη στην Αγγλία,όπου θα μετέχουν.

Δεν νομίζω ότι ο στόχος των Αφών Τσακιρίδη ήταν και είναι να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Ούτε και να πωλούν άπειρες ποσότητες. Τα πράγματα είναι απλά, μπορούν, κερδοφόρα, να κατασκευάσουν κάποιες ποσότητες, συγκεκριμένης ποιότητας και να τις διαθέσουν αποκομίζοντας συγκεκριμένα κέρδη. Τι αποκομίζουν, δεν έχουν τράπεζες, δεν ξέρουν τι θα πεί ΙΚΑ, δεν έχουν τμήματα μαρκετινγκ κλπ, σημαντικοί παράγοντες προσδιορισμού του κόστους και συνεπακόλουθα της τιμής πώλησης. Γιατί δηλαδή πρέπει να τους κρίνουμε με τα υποτίθεται σημερινά μοντέλα επιχειρήσεων άλλων μεγεθών και στόχων; Είναι τόσο δύσκολο να αποδεχθούμε ένα μοντέλο, που απο ότι αυτοί οι άνθρωποι περίτρανα αποδεικνύουν, που δουλεύει άριστα τόσα χρόνια, που λέει ότι αναπτύσσομαι ελεγχόμενα και πουλάω αυτό που εγώ ξέρω να κάνω και μπορώ; Είναι εύκολο να ακολουθήσει κανείς το σημερινό μοντέλο των βόρειων χωρών (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία κλπ) δηλαδή την δημιουργία μκρών επιχειρήσεων με αξιόλογα προιόντα, μέσου όρου όμως (έχω την εντύπωση ότι μπορούν και για πολύ καλά αλλά είναι άλλη κουβέντα γιατί δεν εξαπλώνονται σε αυτήν την κατηγορία) που στο τέλος δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να είναι άλλη μια ομάδα κατασκευαστών που χρειάζονται άλλα εργαλεία για να πουλήσουν (μαρκεντινγκ, πολιτικές κλπ), με εντελώς άλλα όμως τραπεζικά, φορολογικά και εν τέλει οικονομικά περιβάλλοντα που ζούν και αναπτύσσονται. Για το site θα μου επιτρέψεται να πώ ότι είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να είναι, σε πληροφορεί για τα τρέχοντα μοντέλα, τα under construction μέρη δείχνουν ότι δεν πωλούν φούμαρα.
Δηλαδή υπάρχει μια Ελληνική επιχείρηση η οποία πανέξυπνα και μαγκικα δεν μπλέχτηκε μέσα σαυτήν την Ελληνική παλινωδίαι και αλλαλούμ των δήθεν αναπτυξιακών νόμων, του δημόσιου τέρατος, και γενικά γυρίζει την πλάτη στην σύγχρονη Ελληνική καρικατούρα της αγοράς η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι γεμίζει την αγορά με πέτσινες επιταγές και αέρα και την κατακρίνουμε κιόλας;
Εγώ θα έλεγα ότι θα έπρεπε πολλές επιχειρήσεις να είναι στο στυλ "Αφών Τσακιρίδη" σε πείσμα αυτών που δεν κατανοούν την ελληνική πραγματικότητα και να γυρίζουν την πλάτη στο Ελληνικό κατεστημένο της αγοράς που δυστυχώς εργάζεται παρασιτικά και να μην ταίζει τα μαρκετιγκ, τράπεζες, δημόσιο κλπ., αλλά αυτό είναι για άλλο θέμα.

Γειά σας. Εγώ θα έλεγα ότι τα παιδιά είναι αξιέπαινα για αυτό πού κάνουν. Ξεκίνησαν από το μηδέν, έχουν συνέπεια και τα μηχανάκια τους είναι τίμια. Μου κάνει εντύπωση και το πως διατηρήθηκαν σε αυτό το χώρο που υπάρχει τόση αμάθεια, εμπάθεια, αγωνία για χαϊλίκη, αρπαχτή, ασυνέπεια, τεχνική ανεπάρκεια κλπ. Μάλλον αγαπάνε αυτό που κάνουν. Ας μην μειώνουμε την προσπάθεια.