Tsakiridis

Για τους λαμπάτους συνήθως χρησιμοποιώ κάτι παλαιά ηχεία τύπου βάσης, δύο δρόμων και δύο μεγαφώνων της KEF (midbass B200 & T27 tweeter).

Υ.Γ. Διόρθωση: Οι λυχνίες που φαίνονται στα Artemis είναι οι ΚΤ-90 της Ei και όχι ΚΤ-99.

Last edited:
Απάντηση: Re: Tsakiridis

Συμφωνω απολυτα!!!
Τα πριν του 2000 ομως ακουγονταν καλυτερα!!!Ειχαν καποιο συγκεκριμενο voice τα σημερινα ειναι απροσωπα!!!

Uploaded with ImageShack.us

να και τα δικά μου Tsakiridis Artemis μοντέλο του 1999 με λυχνίες ΚΤ-99. Θα παραμείνουν για μερικές μέρες στο ρακ και μετά θα επιστρέψουν στην αποθήκη.

Τα ειχα και το εχω μετανοιωσει που τα ειχα δωσει!!!!

Re: Απάντηση: Re: Tsakiridis

Συμφωνω απολυτα!!!
Τα πριν του 2000 ομως ακουγονταν καλυτερα!!!Ειχαν καποιο συγκεκριμενο voice τα σημερινα ειναι απροσωπα!!!

Μήπως είχαν διαφορετικές λάμπες ?

Υπάρχουν διαφορές και στο κύκλωμα. Κατ' αρχάς τα Artemis πρώτης γενιάς ήταν υβριδικά. Transistors στα πρώτα στάδια και στον driver και λάμπες στο τελικό στάδιο.
Εγώ αργότερα πρόσθεσα έναν διακόπτη για να επιλέγω τριοδική ή ultralinear λειτουργία. Στα σημερινά Artemis αυτή η δυνατότητα προβλέπεται.
Λόγω της προσεγμένης κατασκευής με RF transistors υψηλής τάσης στα πρώτα στάδια, ο θόρυβος του ενισχυτή είναι σχεδόν μηδενικός. Δεν έχω ξανακούσει πιο ήσυχο λαμπάτο τελικό ενισχυτή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Tsakiridis

Έχουν αρκετή δύναμη αυτά τα μηχανάκια και δεν τους φαίνεται.

Εχουν όση χρειάζεται για να οδηγήσουν σε υψηλές στάθμες τα περισσότερα νορμάλ ηχεία της αγοράς. Οι χειροποίητοι μετασχηματιστές του πατέρα των αδελφων Τσακιρίδη είναι για τα σημερινά δεδομένα μία εξαιρετική υλοποίηση. Ονομαστική ισχύς 2 x 45W RMS στα 6 Ω.

Ακόμα και τώρα που έχουν αναλάβει οι υιοί του συνεχίζουν την ίδια φιλοσοφία με αναλογικά χειροποίητα μηχανήματα.

Re: Απάντηση: Tsakiridis

Υπάρχουν διαφορές και στο κύκλωμα. Κατ' αρχάς τα Artemis πρώτης γενιάς ήταν υβριδικά. Transistors στα πρώτα στάδια και στον driver και λάμπες στο τελικό στάδιο.
Εγώ αργότερα πρόσθεσα έναν διακόπτη για να επιλέγω τριοδική ή ultralinear λειτουργία. Στα σημερινά Artemis αυτή η δυνατότητα προβλέπεται.
Λόγω της προσεγμένης κατασκευής με RF transistors υψηλής τάσης στα πρώτα στάδια, ο θόρυβος του ενισχυτή είναι σχεδόν μηδενικός. Δεν έχω ξανακούσει πιο ήσυχο λαμπάτο τελικό ενισχυτή.

:a0210:
αυτό που λετε με την οδήγηση...
ο Powerhouse oδηγούσε Zanadu oπως τρανζιστοράτοι πανω απο 150 καλά βατ!!!!

Και τα καινούγια ωραία ειναι
λίγο πιο λαμπάτα

Ο αγαπημένος μου ειναι ο Αχιλλέας
τον θεωρώ κλοπή για τα λεφτά του!

ΜΜ 'η ΜC υψηλης εξοδου.
Αν ψαχνεσαι για προενισχυτη κεφαλης τσεκαρε MUSICAL FIDELITY XLPSv3. ταιριαζει παραπολυ καλα με τα Αρτεμις. Καλη και οικονομικη λυση

:a0210:
αυτό που λετε με την οδήγηση...
ο Powerhouse oδηγούσε Zanadu oπως τρανζιστοράτοι πανω απο 150 καλά βατ!!!!

Και τα καινούγια ωραία ειναι
λίγο πιο λαμπάτα

Ο αγαπημένος μου ειναι ο Αχιλλέας
τον θεωρώ κλοπή για τα λεφτά του!

Το Powerhouse δεν ειχε τοσο πολυ την γλυκα της λαμπας. Τρελη ποσοτητα αλλα οχι ιση ποιοτητα οπως τα Αρτεμις... Λιγα βατ και καλα...