Tuner failed ?

Δυστυχώς ΔΕΝ λειτουργεί έτσι καθόλου. καμιά άλλη ιδέα ??

Απάντηση: Re: Tuner failed ?

Δυστυχώς ΔΕΝ λειτουργεί έτσι καθόλου. καμιά άλλη ιδέα ??
Με την προϋπόθεση ότι συνδέεις σωστά τα λνβ στις εισόδους του διακόπτη και τα δηλώνει ομοίως σωστά στον δέκτη, πιθανολογώ ότι πρέπει να αλλάξεις διακόπτη..

Και δυστηχώς ρωτάω ξανά. Να πάω σε spaun 411 (211 δεν μπορώ να βρω)? (τιμή 32Ε) και πιστεύω να εισηχάσω ή έχει κάποιος άλλος να προτείνει κάτι άλλο που να παίζει? Υπάρχει πιθανότητα να φταίει κανένα lnd ? Τώρα πάνω έχω ένα παλιό humax 0.5 (4-ετίας) για hotbird και ένα νέο 0.10 για astra. (λέω να αντικαταστήσω και αυτό του horbird)..

Απάντηση: Re: Tuner failed ?

Και δυστηχώς ρωτάω ξανά. Να πάω σε spaun 411 (211 δεν μπορώ να βρω)? (τιμή 32Ε) και πιστεύω να εισηχάσω ή έχει κάποιος άλλος να προτείνει κάτι άλλο που να παίζει? Υπάρχει πιθανότητα να φταίει κανένα lnd ? Τώρα πάνω έχω ένα παλιό humax 0.5 (4-ετίας) για hotbird και ένα νέο 0.10 για astra. (λέω να αντικαταστήσω και αυτό του horbird)..
Δεν είναι απαραίτητο να πας σε Spaun. Διάλεξε κάποιον άλλο Diseqc 2.0 διακόπτη και μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.
Παίζει και η εκδοχή να έχεις σύνθετο πρόβλημα ασυμβατότητας διακόπτη και lnb.

Ευχαριστώ. Θα πάω κλιμακωτά. Θα αλλάξω πρώτα το lnd το παλιό, μετά το κουτί με άλλο και τέλος spaun...

Σήμερα θα αλλάξω lnb-diseqc αλλα το κουφό είναι το εξής. Εχω βρει 3-4 κανάλια (στον hotbird 13) που αν κάνω αλλαγή σε αυτά δεν χάνει το σήμα!!!! Ετσι από astra -> hotbird αν πάω πρώτα σε αυτά και μετά όπου θέλω δεν υπάρχει πρόβλημα!!

Λοιπόν έκανα τα εξής:
1. Αλλαξα και το δεύτερο lnb με αυτό που ήδη είχα και στον astra (max 0.1) αλλά το πρόβλημα δεν έφυγε.
2. Εβαλα νέο diseqc edison 2x1. Τίποτα και χειρότερα!!!!
3. Πάω να παραγγείλω ένα spaun και μου λέει ένας φίλος: έχω έναν "TETHYS LC 2x1". Να στο δώσω? Το βάζω και τέτοιο κάρφωμα και ταχύτητα εναλλαγής δεν έχω ξαναδεί. Ενα πράγμα το μισό από edison με ένδειξη MADE for Europe!!!! Δεν ξέρω αν πουλιέται πουθενά αλλά με 10 ευρώ που του έδωσα του φίλου μου (εγώ του τα έδωσα) μάλλον πιο φθηνή λύση δεν νομίζω να υπάρχει.

Το tuner failed το είχα και εγώ σε 800 άρη γνήσιο με διακόπτη 8/1 .
Σήμερα αποφάσισα και έβαλα το EMP Centauri 16/1 (τό έχω πάνω απο ένα μήνα αλλά συνεχώς ανέβαλα την τοποθέτηση).
Εκανα ένα σκανάρισμα στους δορυφόρους γιατί είχα πολύ καιρο να κάνω.
Το μήνυμα δεν ξαναεμφανίστηκε .

Οσοι είναι κατασκευασμένοι μετά από τέλος 2008, αν δεν κάνω λάθος, έχουν μια διόρθωση ειδικά για τον 800 και παίζουν οκ.

Τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις. Εβαλα τον spaun 411 (άφησα και 2 κενές θέσεις για μελλοντικές προσθήκες) και είδα φως. Αν και πολλή καλός και ο σχεδόν noname "Tethys", πάλι έβγαζε σποραδικά το μήνυμα tune failed. Τελικά είναι μονόδρομος αυτό το diseqc και το λέμε για μην παιδεύεστε άδικα.

επιδή αντιμετοπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει κανείς να προτείνει μαγαζί να αγοράσω ένα spaun 2χ1; να είναι εξωτερικό (στη ταράτσα) γιατί με λίγο ψάξιμα βρίκα 4χ1 αλλά για εσωτερική χρήση.

επιδή αντιμετοπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει κανείς να προτείνει μαγαζί να αγοράσω ένα spaun 2χ1; να είναι εξωτερικό (στη ταράτσα) γιατί με λίγο ψάξιμα βρίκα 4χ1 αλλά για εσωτερική χρήση.

http://www.stamelectronics.com/product.php?productid=183&cat=58&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20162

Last edited:
Ευχαριστώ, βρήκα και αυτό που είναι και Αθήνα και με βολευει να περάσω να το πάρω σήμερα κιόλας...

Παιδιά, καλή σας μέρα.
Γράφω τα πρώτα μου μηνύματα στο AV και σας χαιρετώ όλους.
Με το συγκεκριμένο θέμα (Tuner failed) αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα. Αρκετά κανάλια για πολλές ώρες τη μέρα χάνεται το σήμα. Ξαφνικά από 90-93 γίνεται 0. από ότι διαβάζω ο db800 θέλει συγκεκριμένα diseqc και lnb (τέτοιο θέμα δεν είχα ποτέ με τον 7020). Διαβάζω ότι προτείνετε το diseqc Spaun. Από τις περιγραφές που μελετώ αυτά που προτείνετε εδώ είναι για ένωση 2-4 Universal LNB σε ένα καλώδιο καθώδου (ατομική λήψη). Επειδή εγώ έχω φτιάξει ενα σύστημα με 3 σταθερούς δορυφόρους (hotbird,astra, hellas) αλλά δίνει σήμα ξεχωριστό σε δύο σπίτια φαντάζομαι ότι το θα πρέπει τα καλώδια καθόδου να είναι δύο; Πριν αρχίσω να κάνω αλλαγές και αγοράζω πράγματα άσκοπα παρακαλώ την συμβουλή σας.
υπάρχει κατι άλλο που πρέπει να υποδείξω στο τεχνικό μου γιατί απο ότι μου φαίνεται ούτε αυτός γνωρίζει το θέμα σε τόση λεπτομέρεια.
Ευχαριστώ
Cy67

Παιδιά, καλή σας μέρα.
Γράφω τα πρώτα μου μηνύματα στο AV και σας χαιρετώ όλους.
Με το συγκεκριμένο θέμα (Tuner failed) αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα. Αρκετά κανάλια για πολλές ώρες τη μέρα χάνεται το σήμα. Ξαφνικά από 90-93 γίνεται 0. από ότι διαβάζω ο db800 θέλει συγκεκριμένα diseqc και lnb (τέτοιο θέμα δεν είχα ποτέ με τον 7020). Διαβάζω ότι προτείνετε το diseqc Spaun. Από τις περιγραφές που μελετώ αυτά που προτείνετε εδώ είναι για ένωση 2-4 Universal LNB σε ένα καλώδιο καθώδου (ατομική λήψη). Επειδή εγώ έχω φτιάξει ενα σύστημα με 3 σταθερούς δορυφόρους (hotbird,astra, hellas) αλλά δίνει σήμα ξεχωριστό σε δύο σπίτια φαντάζομαι ότι το θα πρέπει τα καλώδια καθόδου να είναι δύο; Πριν αρχίσω να κάνω αλλαγές και αγοράζω πράγματα άσκοπα παρακαλώ την συμβουλή σας.
υπάρχει κατι άλλο που πρέπει να υποδείξω στο τεχνικό μου γιατί απο ότι μου φαίνεται ούτε αυτός γνωρίζει το θέμα σε τόση λεπτομέρεια.
Ευχαριστώ
Cy67

Aφού έχεις μόνο 3-4 δορυφόρους , δεν χρειάζεται να ξοδευτείς άδικα σε επώνυμα diseqc 1.0, πάρε κάποιο φτηνό στα 15 ευρώ δεν χρειάζεται να είναι spaun.
Για δύο δέκτες ανεξάρτητους θα χρειαστείς εκτός από δεύτερο καλώδιο και διπλά lnb για κάθε θέση.
Το tuner fail σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρες είναι καθαρά πρόβλημα οριακής λήψης του συγκεκριμένου καναλιού.
Επίσης αν κατεβάζεις έτοιμες λίστες καναλιών μπορέις να έχεις tuner fail.

Φίλε Λευτέρη, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Δεύτερο καλώδιο και διπλά lnb για κάθε θέση έχω ήδη εγκατεστημένα. Το πρόβλημα ξεκίνησε με το που αγόρασα το db800αρι αφού προηγουμένως με τον 7020 δεν το αντιμετώπισα ποτέ. Γιατί με το 7020 να μην έχω πρόβλημα και να έχω με τον 800αρι; Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνομαι για νέα diseqc και lnb που να ανταποκρίνονται καλύτερα με τον 800αρι(αν υπάρχουν τέτοια).
Το θέμα του προβλήματος με τη οριακής λήψης που θέτεις το υποψιάστηκα και εγώ αλλά γιατί να μην το αντιμετωπίζω 4 χρόνια τώρα και να εμφανιστεί φέτος του άλλαξα τον 7020 με τον 800αρί;
Ευχαριστώ
Cy67

Eπειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου δεν μπορώ να αποκλείσω να υπάρχει θέμα μη συμβατότητας του συνδυασμού lnb-diseqc στον 800άρη.
(πιο πιθανή λύση η αντικατάσταση του diseqc).
O 800άρης έχει πιο καλό τιούνερ από τον 7020 νομίζω.
Τα κανάλια είναι έτοιμα ή εσύ σκανάρεις;
Η 2η παροχή έχει το ίδιο diseqc?
Δεν δοκιμάζεις να συνδέσεις εκεί τον 800 !