Turbo-X SD-1000

Re: Έχει κανείς τον turbo-x sd-1000 ?

γίνεται με κόλπο...

Υπάρχει ένα κουμπάκι στον turbo-x που αν τον έχεις συνδεδεμένο στο scart γυρνάει την τηλεόραση στο κανάλι που ήσουνα (αυτό συμβαίνει σε μερικές τηλεοράσεις όμως).

Πρακτικά στο σκάρτ υπάρχει ένα καλώδιο/pin που δίνει σήμα στην tv ότι υπάρχει εικόνα απο το σκάρ.
όταν το σήμα αυτό δίνεται η τηλεόραση σου αλλάζει αμέσως στο κανάλι του σκάρτ αυτόματα... όταν κλείνει η τηλεόραση γυρνάει στο κανάλι που ήσουνα (συνήθως... άλλες μένουν στο μαύρο).

ο turbo-x έχει ένα κπουμπάκι που χωρίς να κλείνει τον δέκτη καταργεί το σήμα και η τηλεόραση γυρίζει στο κανάλι που ήσουνα... αν το ξαναπατήσεις επιστρέφει στο ψηφιακό σήμα σε λιγότερο απο δευτερόλεπτο...

το σπάσιμο είναι ότι αφού το πατήσεις πας στο άλλο τηλεκοντρόλ...

είναι ημίμετρο αλλά είναι αρκετά βολικό αν το συνηθίσεις..[/QUOTE]
Ποιο κουμπι φιλε?γινεται και αν βαλω scart στη τηλεοραση και τα 3 καλωδια(χωρις scart) στο δεκτη?

Ποιο κουμπι φιλε?γινεται και αν βαλω scart στη τηλεοραση και τα 3 καλωδια(χωρις scart) στο δεκτη?

Δεν είμαι σπίτι αλλά νομίζω το AV.

γίνεται μόνο αν συνδέσεις την tv με τον δέκτη μέσω scart και αν η τιβί γυρνάει αυτόματα στο κανάλι του σκάρτ όταν ανοίγεις τον δέκτη και επιστρέφει εκεί που ήσουν όταν κλείνεις τον δέκτη.

Επίσης μερικές τηλεοράσεις ανοίγουν κιόλας (από stadby) μόλις εντοπίσουν σήμα στο scart και ξανακλείνουν (standby) όταν χαθεί το σήμα από το scart.

Καλημέρα σε όλους,
Εχω κι εγώ τον TurboX εδώ και 1 μήνα περίπου. Για τα χρήματα του καλός είναι, συγκριτικά με κάποιον της Funai που είδα σε φίλο και κάνει 70 ευρώ, ο TurboX πετάει, ο άλλος ούτε το EPG έχει στα ελληνικά.
Εχω ένα πρόβλημα με την εγγραφή, κούμπωσα ένα USB 8GB και έκανα διαμόρφωση σε FAT μέσα από το μενού του αποκωδικοποιητή. Μετά επιλέω κάποιο κανάλι και πατάω το REC στο τηλεκοντρόλ για να κάνει εγγραφή και μου βγάζει το εξής μύνημα: Stream bitrate too high to action.
Μήπως ξέρει κανείς τη σημαίνει αυτό ή τι έκανα λάθος; Μήπως είναι καμιά πατάτα του αποκωδικοποιητή;
Επίσης το πρόβλημα με την τάση όταν είναι κλειστός ο αποκωδικοποιητής, εν μέρει το διόρθωσα. Πήρα ένα Τ και το έβαλα στην ΤV, το καλώδιο της κεραίας πάει στην TV και απο εκεί στον αποκωδικοποιητή, μετά βγαίνει το RF Out από τον αποκωδικοποιητή και πηγαίνει στην TV. Το σήμα, όταν κλείνω τον αποκωδικοποιητή είναι καλό στην TV, αλλά δεν πιάνει τα ψηφιακά της ΕΡΤ ή τα πιάνει μερικές φορές με προβλήματα.
Να επισημάνω πως το Τ που πήρα ήταν μεταλικό γιατί είχα διαβάσει σε ένα Φόρουμ ότι είναι καλύτερο, ε σας πληροφορώ ότι δεν δούλεψε, ενώ ένα πλαστικό παλιό που είχα μου έκανε τη δουλειά.
Αν κάποιος ξέρει κάτι για την εγγραφή ας ποστάρει παρακαλώ...

Επανέρχομαι με μερικές διορθώσεις και νεότερα για την εγγραφή:

1) Διορθωση: Στις οδηγίες για την τοποθέτηση Τ δεν ισχύει η τελευταία ρύθμιση, ότι δηλαδή πρέπει ένα καλώδιο να φύγει άπο το RF Out του αποκωδικοποιητή και να πάει στην TV. Αυτό το βήμα παραλείψτε το.

2) Νεότερα: Οσον αφορά την εγγραφή με Usb Flash, πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο και μίλησα με την τεχνική υποστήριξη εκεί μου έιπαν να δοκιμάσω και με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και άν δεν γράφει τότε να πάω τον αποκωδικοποιητή στο Service του Πλαίσιο. Μου είπε επίσης ότι δεν παίζει ρόλο αν είναι FAT ή NTFS. Εχω έναν εξωτερικό παλιό, τον είχα μέσα στον Η/Υ και μετά από αναβάθμιση τον έβαλα σε μια θήκη και τον "εξωτερικοποίησα" και είναι IDE φυσικά φορμαρισμένος σε NTFS και τον δοκίμασα. Αναγνώρισε τα 2 paritition που είχα στο σκληρό και έκανε κανονικά εγγραφή!
Αν γίνει εγγραφή σε PS MODE τότε το αναγνωρίζει ο Η/Υ, εμένα τουλάχιστον το έπαιξε ο Η/Υ αμέσως με το Nero Showtime. Κάτι άλλο που παρατήρησα, αλλά δεν ξέρω μήπως έχει να κάνει με την ποιότητα, είναι ότι σε ΤS τα 30sec κατέλαβαν 18MB ενώ σε PS τα 30sec κατέλαβαν 11,4MB.
Το παλαβό είναι που δεν γράφει σε φλασάκι. Δοκίμασα 2: Ενα transcend 4GB Fat32 και ένα Silicon power 8GB σε Fat32 άλλα και NTFS.
Τα συμπεράσματα δικά σας!
icon6.gif

Επανέρχομαι με μερικές διορθώσεις και νεότερα για την εγγραφή:

1) Διορθωση: Στις οδηγίες για την τοποθέτηση Τ δεν ισχύει η τελευταία ρύθμιση, ότι δηλαδή πρέπει ένα καλώδιο να φύγει άπο το RF Out του αποκωδικοποιητή και να πάει στην TV. Αυτό το βήμα παραλείψτε το.

2) Νεότερα: Οσον αφορά την εγγραφή με Usb Flash, πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο και μίλησα με την τεχνική υποστήριξη εκεί μου έιπαν να δοκιμάσω και με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και άν δεν γράφει τότε να πάω τον αποκωδικοποιητή στο Service του Πλαίσιο. Μου είπε επίσης ότι δεν παίζει ρόλο αν είναι FAT ή NTFS. Εχω έναν εξωτερικό παλιό, τον είχα μέσα στον Η/Υ και μετά από αναβάθμιση τον έβαλα σε μια θήκη και τον "εξωτερικοποίησα" και είναι IDE φυσικά φορμαρισμένος σε NTFS και τον δοκίμασα. Αναγνώρισε τα 2 paritition που είχα στο σκληρό και έκανε κανονικά εγγραφή!
Αν γίνει εγγραφή σε PS MODE τότε το αναγνωρίζει ο Η/Υ, εμένα τουλάχιστον το έπαιξε ο Η/Υ αμέσως με το Nero Showtime. Κάτι άλλο που παρατήρησα, αλλά δεν ξέρω μήπως έχει να κάνει με την ποιότητα, είναι ότι σε ΤS τα 30sec κατέλαβαν 18MB ενώ σε PS τα 30sec κατέλαβαν 11,4MB.
Το παλαβό είναι που δεν γράφει σε φλασάκι. Δοκίμασα 2: Ενα transcend 4GB Fat32 και ένα Silicon power 8GB σε Fat32 άλλα και NTFS.
icon6.gif
Τελικά πως έχεις συνδέσει την κεραία?
Πρώτα στον αποκωδικοποιητή και από την έξοδο RF του στην τηλεόραση?
Ή την κεραία στο ταυ και μετά από την κάθε έξοδο του ταυ τροφοδοτείς την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή?
Αυτό μου φαίνεται και το πιο λογικό

Καλημέρα σε όλους,
Εχω κι εγώ τον TurboX εδώ και 1 μήνα περίπου. Για τα χρήματα του καλός είναι, συγκριτικά με κάποιον της Funai που είδα σε φίλο και κάνει 70 ευρώ, ο TurboX πετάει, ο άλλος ούτε το EPG έχει στα ελληνικά. ..

Ο φίλος σου φαίνεται δεν διαβαζει το φορουμ,καθώς ο Funai έχε διορθώσει τα προβλήματα του, και σε επιδόσεις (αν τις χρειάζεται κάποιος) είναι καλύτερος από τον TurboX .

Σε τι τι χρειάζεσαι το NTFS ;

Last edited:

George είναι η δεύτερη επιλογή που αναφέρεις, δηλαδή η κεραία στην TV και μέσω του Τ στον αποκωδικοποιητή.

Leonidas33: Δεν ξέρω αν διαβάζει το φόρουμ, αλλά όταν τον είχα δει εγώ, δεν είχε πληροφορίες στα Ελληνικά, κάτι πολύ αρνητικό για αποκωδικοποητή που προορίζεται στην Ελληνική αγορά. Δεν ξέρω αν μετά απο αναβάθμιση διορθώθηκε το πρόβλημα (ελπίζω να διορθώθηκε) αλλά κόστιζε (ή κοστίζει) και 20 ευρώ επιπλέον από τον TurboX ο οποίος κατά την αναβάθμιση του μόνο την ώρα και τη γλώσσε βελτίωνε, τα υπόλοιπα ήταν jet. Τώρα για τις επιδόσεις δεν ξέρω τι εννοείς μιας και όλοι σε αυτά τα χρήματα (50-80 ευρώ) τα ίδια είναι, μόνο το HD αλλάζει. Πρέπει να ανέβεις στα 100+ για κάτι καλύτερο. Αυτό είναι τεκμηριωμένο από κατάστηματα που εμπορεύονται αποκωδικοποιητές.

Οσον αφορά το NTFS (αν διάβασες αυτα που έγραψα) το δοκίμασα αφού δεν έκανε εγγραφή (όλοι ξέρουμε τι χαζά που είναι τα ηλεκτρονικά), από την τεχνική υποστήριξη με προέτρεψαν να το δοκιμάσω, άλλωστε ο TurboX δίνει επιλογή για διαμόρφωση συσκευής και Fat αλλά και NTFS.
Πάντως και άλλες δυο εγγραφές που έκανα σήμερα το πρωί, δούλεψε άψογα με τον σκληρό.
Μήπως παρεπιπτόντως ξέρει κανείς αν μπορώ να τον προγραμματίσω να κάνει μια εγγραφή π.χ. μετά από δυο ημέρες;
Ευχαριστώ και καλημέρα σε όλους...

Μήπως παρεπιπτόντως ξέρει κανείς αν μπορώ να τον προγραμματίσω να κάνει μια εγγραφή π.χ. μετά από δυο ημέρες;
Ευχαριστώ και καλημέρα σε όλους...[/QUOTE]
Φυσικά και μπορείς να τον προγραμματίσεις να γράψει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε μέρα και ώρα!
Διαδικασία
Την ώρα που βλέπεις ένα κανάλι πατάς το κουμπί EPG.
Θα σου εμφανιστεί ο οδηγός προγράμματος για όλα τα κανάλια.Στην κάτω θέση του μενού θα δεις τις ενδείξεις "χρόνος" (κόκκινο τετραγωνίδιο) και "χρονοδιακόπτης" (κίτρινο τετραγωνίδιο).
Πιέζοντας το πλήκτρο "sub" του τηλεκοντρόλ (κίτρινο) έχεις πρόσβαση στο επόμενο μενού του χρονοδιακόπτη.Θα σου εμφανίσει ημερομηνία-ώρα, τύπος χρονοδιακόπτη "μια φορά", "καθημερινά", ανάλογα τι θέλεις, τις αλλαγές τις κάνεις από το κέντρο του τηλεκοντρόλ (κουμπιά πάνω κάτω δεξιά αριστερά).
Στην "υπηρεσία χρονοδιακόπτη" επιλέγεις "εγγραφή" και αποθηκεύεις τις επιλογές σου.Πλέον ο δέκτης είναι έτοιμος να γράψει, έστω κα αν τον βάλεις σε κατάσταση standby, ανάβει μόνος του την ώρα που πρέπει και κάνει την εγγραφή.:music-smiley-005:

Leonidas33: Δεν ξέρω αν διαβάζει το φόρουμ, αλλά όταν τον είχα δει εγώ, δεν είχε πληροφορίες στα Ελληνικά, κάτι πολύ αρνητικό για αποκωδικοποητή που προορίζεται στην Ελληνική αγορά. Δεν ξέρω αν μετά απο αναβάθμιση διορθώθηκε το πρόβλημα (ελπίζω να διορθώθηκε) αλλά κόστιζε (ή κοστίζει) και 20 ευρώ επιπλέον από τον TurboX ο οποίος κατά την αναβάθμιση του μόνο την ώρα και τη γλώσσε βελτίωνε, τα υπόλοιπα ήταν jet. Τώρα για τις επιδόσεις δεν ξέρω τι εννοείς μιας και όλοι σε αυτά τα χρήματα (50-80 ευρώ) τα ίδια είναι, μόνο το HD αλλάζει. Πρέπει να ανέβεις στα 100+ για κάτι καλύτερο. Αυτό είναι τεκμηριωμένο από κατάστηματα που εμπορεύονται αποκωδικοποιητές.

Οπως έγραψα παραπάνω οι επιδόσεις (αν τις χρειάζεται κάποιος) κάνουν την διαφορά της τιμής.Με 20 ευρώ παραπάνω ο Funai έχει αρκετά καλό upscaler (ΗDMI) για συγχρονη τηλεόραση ,παίζει avi αρχεία με υποτιτλους ενσωματωμένους,εχει καλύτερο menυ,πληροφορίες κλπ, έξοδο σε συνδέσεις ΑV RCA και για τρίτη συσκευή εκτός από πχ DVD recorder, μεγαλύτερη εγγύηση αντιπροσωπείας απο τον turbo-x .(Το μόνο μειονέκτημα του Funai είναι οι ασυμβατότητες του τηλεχειριστηριού με LG τηλεοράσεις). Αν διαβάσεις προδιαγραφές άλλων προιόντων στην κατηγορία 50-80 ευρώ είναι 1-2 από τις καλύτερες επιλογές.

Τώρα από ποιοτητα κατασκευής όλων,ο χρόνος θα δείξει....

Οσον αφορά το NTFS (αν διάβασες αυτα που έγραψα) το δοκίμασα αφού δεν έκανε εγγραφή (όλοι ξέρουμε τι χαζά που είναι τα ηλεκτρονικά), από την τεχνική υποστήριξη με προέτρεψαν να το δοκιμάσω, άλλωστε ο TurboX δίνει επιλογή για διαμόρφωση συσκευής και Fat αλλά και NTFS.
Πάντως και άλλες δυο εγγραφές που έκανα σήμερα το πρωί, δούλεψε άψογα με τον σκληρό. .

Απλά νόμιζα εννούσες ότι το NTFS αποδίδει καλύτερα ....αλλά όλα εξαρτούνται πως μοιράζει τις εγγραφές το λογισμικό σε αρχεία και χρόνο.

George ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μέχρι ενός σημείου έκανα τη διαδικασία αλλά βλέποντας τις λέξεις "χρονοδιακόπτης" και "μια φορά" είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο είδος αφύπνισης.

Leonidas33 σίγουρα οι "επιδόσεις" που παραθέτεις είναι καλύτερες του TurboX.
Οταν τον είδα πάντως σε λειτουργία, έπαιζε όντως σε LCD TV Philips, αλλά δεν είδα διαφορές στο χρόνο που χρειάζεται για να αλλάξει κανάλι, βλέποντας όμως από τη λειτουργία EPG ψιλοαπογοητεύτηκα, γιατί κι εγώ ειχα ακούσει καλά λόγια. Οσο για την αναπαραγωγή avi σίγουρα είναι πολύ θετικό μιας και πολλοί αναπαράγουν μόνο φωτό και μουσική.
Τέλος πάντων, σίγουρα θα εμφανιστούν σιγά σιγά αποκωδικοποιητές με ένα σωρό καλούδια, εμείς απλώς θα περαμένουμε θεατές στο παιχνίδι των εταιρειών.

Eνας HD δεκτης εκτός ότι καλύπτει κάτι μελλοντικό (αν ποτε θα έχουμε HD σήμα σε αυτό το σύστημα) ,με τα σημερινά δεδομένα μια καλή συνδεση HDMI βελτιώνει και το SD σήμα σε μια τηλεόραση LCD/plasma.

Απο εκεί και πέρα η απόκριση αλλαγής καναλιών είναι κάτι σχετικό.Αυτό είναι συνδιασμός του λογισμικού και του επεξεργαστή του κάθε δέκτη,και του τρόπου εκπομπής και λήψης των καναλιών.

Ως τώρα μόνο λίγοι (και συνήθως ακριβοί) δέκτες (και δέκτες σε τηλεοράσεις) έχουν πολύ καλό λογισμικό και επεξεργαστή,για να μειώνουν από την μεριά τους τον χρόνο αλλαγής των καναλιών.

George ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Μέχρι ενός σημείου έκανα τη διαδικασία αλλά βλέποντας τις λέξεις "χρονοδιακόπτης" και "μια φορά" είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιο είδος αφύπνισης.

Leonidas33 σίγουρα οι "επιδόσεις" που παραθέτεις είναι καλύτερες του TurboX.
Οταν τον είδα πάντως σε λειτουργία, έπαιζε όντως σε LCD TV Philips, αλλά δεν είδα διαφορές στο χρόνο που χρειάζεται για να αλλάξει κανάλι, βλέποντας όμως από τη λειτουργία EPG ψιλοαπογοητεύτηκα, γιατί κι εγώ ειχα ακούσει καλά λόγια. Οσο για την αναπαραγωγή avi σίγουρα είναι πολύ θετικό μιας και πολλοί αναπαράγουν μόνο φωτό και μουσική.
Τέλος πάντων, σίγουρα θα εμφανιστούν σιγά σιγά αποκωδικοποιητές με ένα σωρό καλούδια, εμείς απλώς θα περαμένουμε θεατές στο παιχνίδι των εταιρειών.
Πολύ φοβάμαι πως ό,τι και να επιλέξουμε να αγοράσουμε, τα πράγματα δείχνουν τόσο ρευστά, όσο είναι και με τους υπολογιστές.
Πριν 3 χρόνια αγόρασα, όπως και αρκετές χιλιάδες άλλοι έναν επίγειο αποκωδικοποιητή mpeg-2.Τότε ήταν από τους "καλούς", σήμερα είναι για "πέταμα", αν σήμερα αγοράσει κάποιος έναν "full hd", ποιό είναι το όφελος?
Το upscaling στις τηλεοράσεις full hd έτσι κι αλλιώς γίνεται!
Ποιο είναι καλύτερο?Αυτό του δέκτη των 70 ευρώ ή αυτό της τηλεόρασης?
Ποιο είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα?Ειλικρινά δεν ξέρω!
Πόσο εύκολα τα κανάλια, τη στιγμή που άρχισαν εκπομπές σε sd θα αλλάξουν σε υψηλή ευκρίνεια?
Αν αγόραζα δέκτη full hd θα ήταν το λεπτό (και μοναδικό) καλώδιο hdmi που είναι προτιμότερο από το "τριπλό" component και το πολύ "χοντρό" και δύσχρηστο scart.
'Οπως έχω ξαναγράψει, full hd "τσάμπα" το βλέπω εντελώς απίθανο, ειδικά για τις ελληνικές συνθήκες με την οικονομική κρίση και τη μικρή αγορά.
Το πιθανότερο (αν γίνει) θα είναι να είναι με συνδρομή, δηλ. θα θέλει άλλο δέκτη με υποδοχή κάρτας.
Τρέχα γύρευε, δηλαδή ποιός θέλει να αγοράζει συνέχεια το ίδιο μηχάνημα?
Και όλες αυτές οι "δυνατότητες" για την συντριπτική πλειοψηφία των μη εξοικειωμένων με τη σύγχρονη τεχνολογία τηλεθεατών είναι απλά "περιττές".Το ζητούμενο γι αυτούς είναι "να πιάνει τα κανάλια", τόσο απλά. :chinscratch:

Οπως έγραψα παραπάνω οι επιδόσεις (αν τις χρειάζεται κάποιος) κάνουν την διαφορά της τιμής.Με 20 ευρώ παραπάνω ο Funai έχει αρκετά καλό upscaler (ΗDMI) για συγχρονη τηλεόραση ,παίζει avi αρχεία με υποτιτλους ενσωματωμένους,εχει καλύτερο menυ,πληροφορίες κλπ, έξοδο σε συνδέσεις ΑV RCA και για τρίτη συσκευή εκτός από πχ DVD recorder, μεγαλύτερη εγγύηση αντιπροσωπείας απο τον turbo-x .(Το μόνο μειονέκτημα του Funai είναι οι ασυμβατότητες του τηλεχειριστηριού με LG τηλεοράσεις). Αν διαβάσεις προδιαγραφές άλλων προιόντων στην κατηγορία 50-80 ευρώ είναι 1-2 από τις καλύτερες επιλογές.

Τώρα από ποιοτητα κατασκευής όλων,ο χρόνος θα δείξει....

Απλά νόμιζα εννούσες ότι το NTFS αποδίδει καλύτερα ....αλλά όλα εξαρτούνται πως μοιράζει τις εγγραφές το λογισμικό σε αρχεία και χρόνο.
τα πράγματα είναι απλά... αν θέλεις να τον βάλεις σε tv που δεν έχει hdmi τότε μια χαρά είναι ο turbo-x.

Αν η tv έχει hdmi καλύτερα να δώσεις τα 20 παραπάνω....

Παιδια εχω ενα προβλημα μ αυτον τον δεκτη.Συγκεκριμενα με το EPG.Δηλαδη για να καταλαβετε: π.χ. οι ειδησεις ειναι στις 20.00.Με εμφανιζει στο ΕPG 21.00.Μια ωρα πιο μπροστα δηλαδη.Μονο στα καναλια της Digea.Τις ΕΡΤ ειναι ΟΚ.

το ιδιο προβλημα εχς και εγω με τον xoro
ρωτησα το γαμπρο μου που εχει τον turbo-x και ειπε οτι δε του εμφανιζει το προβλημα αυτο..τωρα τι να πω. Δε βγαζω ακρη αν φταιει η digea ή ο δεκτης

δοκιμάσατε να ενεργοποιείσετε το summer time ?

Φυσικα και το ενεργοποιησα.Αλλα παλι τα ιδια.Ομως σημερα διορθοθηκε.Μαλλον ηταν προβλημα της Digea γιατι οπως εχω προαναφερει τα ψηφιακα της ΕΡΤ ηταν ΟΚ.

πραγματα τωρα επανηλθε το epg...το προβλημα μαλλον ηταν μεσω της digea