Turntable

Απάντηση: Re: Turntable

παντωs μια περιεργεια για το τι κεφαλεs φορανε τα "κτηνη",την εχω

άρα σου μένει να αποκτήσεις και κάποιο κτήνος.
:grinning-smiley-043:ernaehrung004::ADFADF1:

New chapter. Έχοντας αποκτήσει το συνδυασμό Linn LP12, Alphason, Zyx r100, EAR 834p, ποιο είναι το επόμενο βήμα, αν θέλω να έχω λίγο πιο εμφατικές φωνές και γενικά μεσαία περιοχή? Νοιωθω λίγο recessed το άκουσμα του setup..

New chapter. Έχοντας αποκτήσει το συνδυασμό Linn LP12, Alphason, Zyx r100, EAR 834p, ποιο είναι το επόμενο βήμα, αν θέλω να έχω λίγο πιο εμφατικές φωνές και γενικά μεσαία περιοχή? Νοιωθω λίγο recessed το άκουσμα του setup..

Τα χω ξαναπεί,αν θες τον ήχο του Original LP12 θρύλου,τότε AC ,Lingo 1/2 early 3 (?),Naim Armageddon αν θες DC ,Radical δηλαδή Akurate ή Klimax,αλλά δεν θα έχει μεγάλη σχέση μ αυτό που λέμε ήχος Sondek.
Αλλά αυτά είναι θέματα που έχουμε ξαναπεί...έχω φίλο με Lingo 4 και ακόμα πιστεύει ότι ακούει Linn Sondek.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να 'μαζέψουμε' όλες τις upgrade ,που έχουν κυκλοφορήσει για το θρυλικό αυτό μηχάνημα, (όπως τους retippers).
Απ την τελευταία φορά μαζεύτηκαν και άλλες...
Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται, να υπάρχουν τόσες εταιρείες που να πουλάνε και επιβιώνουν με αναβαθμίσεις όχι του δικού τους πικάπ, αλλά του LP 12.
Το Armageddon θα το βρεις ακόμα ,μ ένα recap θα παίζει απίστευτα.

Για το θέμα της αλλαγής 'ύφους' στα αναβαθμισμένα Sondek LP12 ,συνηθίζεται η ρήση:'' it lost something,as it got better..''
Τα καινούρια LP 12 είναι λεπτομερέστερα,αναλυτικότερα,πιο ουδέτερα,πιο ήσυχα,κοντύτερα σε πιο σύγχρονο αναλογικό ήχο,αλλά δεν είναι αυτό που ακούς με τίποτα και αν βρεθείς ποτέ σε σημείο που έχει στημένα 3-4 (όχι στην χώρα μας),θα καταλάβεις τι εννοώ.
Πάντως οι λύσεις για τροφοδοτικό ακόμα και σε DC είναι πολλές (επιεικώς)....κοινώς και η κουτσή Μaria θα έχει ένα upgrade για το Linn του Μπάρμπα Mac.

Ίσως πρέπει να στραφείς σε λύση συνόλου, δηλαδή ομόσταυλο βραχίονα και κεφαλή.
Επίσης πριν μπεις σε Αναλογική ρουλέτα ,δοκίμασε recap του Valhala (αν θυμάμαι αυτό είχες).

Για το θέμα της αλλαγής 'ύφους' στα αναβαθμισμένα Sondek LP12 ,συνηθίζεται η ρήση:'' it lost something,as it got better..''
Τα καινούρια LP 12 είναι λεπτομερέστερα,αναλυτικότερα,πιο ουδέτερα,πιο ήσυχα,κοντύτερα σε πιο σύγχρονο αναλογικό ήχο,αλλά δεν είναι αυτό που ακούς με τίποτα και αν βρεθείς ποτέ σε σημείο που έχει στημένα 3-4 (όχι στην χώρα μας),θα καταλάβεις τι εννοώ.
Πάντως οι λύσεις για τροφοδοτικό ακόμα και σε DC είναι πολλές (επιεικώς)....κοινώς και η κουτσή Μaria θα έχει ένα upgrade για το Linn του Μπάρμπα Mac.

Ίσως πρέπει να στραφείς σε λύση συνόλου, δηλαδή ομόσταυλο βραχίονα και κεφαλή.
Επίσης πριν μπεις σε Αναλογική ρουλέτα ,δοκίμασε recap του Valhala (αν θυμάμαι αυτό είχες).

Δεν ειμαι σιγουρος ποιο Valhala εννοείς, δηλωνω αδαης στα αναλογικά! Οταν λες ομόσταυλα, βραχίονα και κεφαλή, θα είχες κάτι να προτείνεις?

To valhalla ειναι το τροφοδοτικο του πικαπ. Καλο ειναι να αλλακτουν οι πυκνωτες και μια αντισταση που θα δεις οτι μαυρισε.

Re: Απάντηση: Turntable

To valhalla ειναι το τροφοδοτικο του πικαπ. Καλο ειναι να αλλακτουν οι πυκνωτες και μια αντισταση που θα δεις οτι μαυρισε.

ok, noted!

Έχουν κάνει πολλοί κάτοχοι recap του onboard τροφοδοτικού του Linn και λένε ότι έδωσε άλλο αέρα.
Φυσικά με καλύτερους πυκνωτές.
Σίγουρα θα σου προτείνει ο Πάνος.
Θα δω τι μου πρότεινε παλιότερα κάποιος άλλος.
Από κει και πέρα έχει πολλές λύσεις για εξωτερικό τροφοδοτικό, είτε μείνεις Ac,είτε πας DC..και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα βγαίνει και μια καινούρια, φυσικά έξω απ την κάλυψη της Linn.
Έχω ξαναγράψει ότι παλιοί dealers έχουν αναλάβει να κάνουν upgrade σε διάφορα τμήματα της αλυσίδας του πλατό και έχουν δοκιμάσει πολλές αναβαθμίσεις, τόσο ώστε υπάρχουν πια και περιοδικά της ELSA ,που προτείνουν συγκεκριμένες...
Κοίτα εδώ η Symbosis ,που έχει πάνω από δέκα στημένα πλατό όποτε πας για ακρόαση, έχει τιμοκατάλογο της Tiger Paw,μιας εταιρείας που ασχολείται κυρίως με αναβάθμιση Linn Sondek.

https://www.cymbiosis.com/download/tiger-paw-pricelist-2018/

Ποιος μπορεί να αναλάβει την αναβάθμιση του Valhalla?

Recap μπορούν να κάνουν πολλοί.
Ο κ. Ιωνάς σίγουρα, ο κ. Χάιτας, ο Audiolytic τεχνικοί επίσης, απευθύνσου στον υπάρχοντα τεχνικό της Linn 215451575,Ρίτσος,Ντρόβας της Sonus.

Κι από που θα πρότεινες να ξεκινήσω;

Η κεφαλή και δη MC είναι είδος πολυτελείας ,το recap μαζί με κάποιο έλεγχο και ρύθμιση ώστε να αποδίδει 85 (+ - 5%),κοστίζει γύρω στα 120 ευρώ χωρίς τα μεταφορικά.O τύπος επισκευάζει ακόμα και τσουρουφλισμένα Valhala και γενικά τροφοδοτικά.
Ευτυχώς δεν ζούμε εποχές που στήναμε κ@λο για ένα ανταλλακτικό επειδή ένας έμπορος δεν υποστήριζε μα αντιπροσωπεία που έχασε, παρόλο που τ αγόρασες απ αυτόν.
Δεν είχα Zyx ποτέ μου, αλλά αν αποκωδικοποιώ σωστά αυτά που αναζητάς, πιστεύω ότι μια κεφαλή με πιο ζεστή μεσαία περιοχή, τύπου Benz,V.D.H και επειδή έχω κάποια τμήματα του αναλογικού σου, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη τονίζω, εκεί εστιάζω ..
Στον Alphason έχω βάλει 2 MC ONE,μία Frog,10,TWO και δένει εκεί που περιγράφεις, στις φωνές ειδικά.. μπορεί κα να μου τα 'στήνανε' λάθος.
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μία από εκεί που στο 'έστησε', δύσκολο βέβαια να υπάρχει κεφαλή σε demo τέτοιες εποχές.

αν δεν μάθει κάποιος να "στήνει" μόνος του πικάπ, σωστή δουλειά δεν μπορεί να κάνει.
γενικά το λέω και μην ρωτήσει κανείς πως "στήνουμε" σωστά πικάπ...
το καθένα πέρα από τους κοινούς κανόνες έχει τα δικά του "χούγια".
βάλτε και στην εξίσωση τις απαιτήσεις της κάθε κεφαλής....