TV 46-47-50

Το λευκό φως των LED και των CCFL που χρησιμοποιούνται στις LCD, παράγεται και αυτό από διεγερμένο φώσφορο, όπως και στις Plasma. Λαμβάνοντας υπόψη πως το θερμικό stress που υπόκειται ο φώσφορος σε ένα λευκό LED είναι μεγαλύτερο απ' ό,τι σε μία λάμπα CCFL ή σε ένα σύγχρονο πάνελ πλάσματος, οι ισχυρισμοί της LG, τουλάχιστον ως προς τις αναλογίες τους, δε φαντάζουν εξωπραγματικοί.

Η διαφορά μεταξύ 3D και 3D-Ready, έχει απλώς να κάνει με το ότι οι δεύτερες, θα πωλούνται χωρίς τα γυαλιά και τη μονάδα ασύρματου συγχρονίσμου, τα οποία θα μπορούν να αποκτηθούν σε δεύτερο χρόνο.

Το λευκό φως των LED και των CCFL που χρησιμοποιούνται στις LCD, παράγεται και αυτό από διεγερμένο φώσφορο, όπως και στις Plasma. Λαμβάνοντας υπόψη πως το θερμικό stress που υπόκειται ο φώσφορος σε ένα λευκό LED είναι μεγαλύτερο απ' ό,τι σε μία λάμπα CCFL ή σε ένα σύγχρονο πάνελ πλάσματος, οι ισχυρισμοί της LG, τουλάχιστον ως προς τις αναλογίες τους, δε φαντάζουν εξωπραγματικοί.

Η διαφορά μεταξύ 3D και 3D-Ready, έχει απλώς να κάνει με το ότι οι δεύτερες, θα πωλούνται χωρίς τα γυαλιά και τη μονάδα ασύρματου συγχρονίσμου, τα οποία θα μπορούν να αποκτηθούν σε δεύτερο χρόνο.

αν ειναι ετσι, τοτε γιατι οι πρωτες plasma ειχαν τραγικα λιγη διαρκεια ζωης και δεν εχουν service, αφου αν παθουν κατι δεν φτιαχνονται? τωρα με τα νεα πανελ προσπαθουν να φτασουν τις lcd, σιαβασε την απαντηση που δινει πιο πανω εξειδ. σελιδα σε πλασμα.

Για το 3d ready, που γραφεις, ειναι το ιδιο με το hd ready. Οπως με μια full hd εξωτερικη πηγη θα στην υποστηριξει, ετσι και με μια 3d! Διαβασε πιο προσεκτικα τι γραφω παραπανω, αφου το ιδιο πραγμα λες. Το θεμα ειναι οτι ακομα δεν ξερουμε πως θαναι το 3d. Π.χ. Καποια νεα μοντελα 3d ths samsung θαχουν 3d proccessor που θα μετατρεπει 2d σε 3d, akomh και τηλεοπτικο σημα. Πως μπορεις να προτεινεις σε καποιον παρε 3d ready οταν δεν ξερεις πως θαναι το 3d?

αν ειναι ετσι, τοτε γιατι οι πρωτες plasma ειχαν τραγικα λιγη διαρκεια ζωης και δεν εχουν service, αφου αν παθουν κατι δεν φτιαχνονται?

Για κοιταξε λιγο στις βλαβες-επισκευες ποσες LCD υπαρχουν με χαλασμενα πανελ που επισης δεν φτιαχνονται καθως το κοστος υπερβαινει την αγορα καινουργιας τηλεορασης...

Εχεις "δαιμονοποιησει" τις πλασμα λες και οι υπολοιπες τηλεορασεις ειναι τελειες...συμφωνα με το Αμερικανικο consumer reports το ποσοστο βλαβων σε LCD και πλασμα ειναι το ιδιο ακριβως δηλαδη 3%...

http://www.engadget.com/2007/11/03/survey-says-lcd-and-plasma-tvs-highly-reliable/

α
Για το 3d ready, που γραφεις, ειναι το ιδιο με το hd ready. Οπως με μια full hd εξωτερικη πηγη θα στην υποστηριξει, ετσι και με μια 3d! Διαβασε πιο προσεκτικα τι γραφω παραπανω, αφου το ιδιο πραγμα λες. Το θεμα ειναι οτι ακομα δεν ξερουμε πως θαναι το 3d. Π.χ. Καποια νεα μοντελα 3d ths samsung θαχουν 3d proccessor που θα μετατρεπει 2d σε 3d, akomh και τηλεοπτικο σημα. Πως μπορεις να προτεινεις σε καποιον παρε 3d ready οταν δεν ξερεις πως θαναι το 3d?

Είναι ξεκαθαρισμένο αυτό. Active 3d με shutter glasses. Το άλλο που περιγράφεις είναι μια επιπλέον δυνατότητα των Samsung. Και πάλι θέλει γυαλιά.

Καμία σχέση με το Hd ready.

Και γνωρίζουμε απολύτως πως θα είναι όλα τα είδη 3D σε όλα τα προιόντα.

Με το μπαρδόν. Δηλαδή η samsung 50c7000 (που από ότι κατάλαβα είναι 3D και όχι "3D ready") πωλείται μαζι με τα γυαλιά 1440 ευρώ? Αυτά ειναι εξαιρετικά νέα!

yperion, δεν έχω δαιμονοποιήσει τις Plasma, ούτε τις LCD
Απλά αναφέρω τα υπέρ και τα κατά...
Ίσα ίσα που νομίζω ότι έχουν παρατονιστεί τα υπερ της plasma...
Εδώ ξένοι ειδικοί και δεν μπορούν να αποφασίσουν υπερ μιας ή άλλης τεχνολογίας, τόσα Links σου παρέθεσα.
'Οπως ανέφερα η επιλογή είναι του καθενός. Ας δει τις tv σε οικιακό περιβάλλον και ας αποφασίσει...
Νομίζω συμφωνούμε απόλυτα εδώ. :a0210:

Το παράδειγμα που μου φέρνεις με το αυτοκίνητο δεν είναι ορθό, αφού πρόκειται για μια αυτόνομη πηγή. Οι τηλεοράσεις όμως, που χρησιμοποιούν το οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση.

Δε νομίζω ότι σε συμφέρει να πάρεις για παράδειγμα δε, τις νέες φωτολαμπτήρες LED... Πρακτικά κατανάλωση 1 Watt, διάρκεια ζωής άπειρη...

pleo>>
από που τις γνωρίζεις, γιατι δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα καμμία.
Κάνεις λάθος για τα 3d γυαλιά, ήδη αναπτύσσεται τεχνολογία 3d που δεν θα χρειάζεται γυαλία, και σόρρυ κιόλας το θεωρώ εντελώς ξενέρωτο να βλέπεις τηλεόραση σπίτι με αυτούς τους αντιαισθητικούς σκελετούς.
ΜΟυ κάνει εντύπωση που γνωρίζεις πως είναι το 3d. Το κληρονομικό χάρισμα διαθέτεις ? ;);)

για το 3d ready είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το HD ready. Δεν καταλαβαίνω που δεν γίνομαι κατανοητός. Υποστηρίζει fullhd από εξωτερική πηγή. ΓΙα παράδειγμα αν ποτε εκπέμψουν 3d κανάλια (p.x. SKY 3d) θα χρειαστεί ειδικό 3d αποκωδικοποιητή. Το ίδιο δεν κάνουμε και τώρα με τις HD ready tv για ναέχουμε fullhd?

pleo>>
από που τις γνωρίζεις, γιατι δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα καμμία.
Κάνεις λάθος για τα 3d γυαλιά, ήδη αναπτύσσεται τεχνολογία 3d που δεν θα χρειάζεται γυαλία, και σόρρυ κιόλας το θεωρώ εντελώς ξενέρωτο να βλέπεις τηλεόραση σπίτι με αυτούς τους αντιαισθητικούς σκελετούς.
ΜΟυ κάνει εντύπωση που γνωρίζεις πως είναι το 3d. Το κληρονομικό χάρισμα διαθέτεις ? ;);)

για το 3d ready είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το HD ready. Δεν καταλαβαίνω που δεν γίνομαι κατανοητός. Υποστηρίζει fullhd από εξωτερική πηγή. ΓΙα παράδειγμα αν ποτε εκπέμψουν 3d κανάλια (p.x. SKY 3d) θα χρειαστεί ειδικό 3d αποκωδικοποιητή. Το ίδιο δεν κάνουμε και τώρα με τις HD ready tv για ναέχουμε fullhd?

Είπαμε γνωρίζουμε γιατί το έχουμε ψάξει μήνες τώρα.

Και το autostereoscopic 3D το έχω δοκιμάσει (αυτό χωρίς γυαλιά). Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Κάνε μια βόλτα προς Saturn μεριά και παίξε με την κάμερα της Fujifilm.

Κατά τα λοιπά, τόσες εκθέσεις έγιναν και μας τα έδειξαν όλα.

Και πάλι είσαι λάθος για το SKY 3d. Είναι ο ίδιος δέκτης που έχεις στο SKY HD, αλλά θες καινούργια TV. To δε 3D του SKY θα είνα passive με πολωτικά γυαλιά.

Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Δικαιολογημένα βέβαια γιατί υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση. Φαντάσου ότι κάποιοι μιλάνε για 200Hz και HDMI 1.4 :flipout::flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: TV 46-47-50

Nα μου επιτρέψετε να πώ ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο στα περισσότερα. Ανάλογα τη χρήση και οι δύο τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα. Τέλειες δεν είναι ούτε θα υπάρξουν. Ρίξτε μια ματιά έξω από το παράθυρό σας και θα καταλάβετε πόση απόσταση τις χωρίζει από αυτό που θα θέλαμε να δείχνουν!

... το θεωρώ εντελώς ξενέρωτο να βλέπεις τηλεόραση σπίτι με αυτούς τους αντιαισθητικούς σκελετούς.
...

Μη πέρνεις όρκο για αυτό.
Παίζει και το σενάριο στο μέλλον να καταργηθούν οι τηλεοράσεις και να μείνουμε με τα γυαλιά... :flipout:.

Σε πρωτότυπα και εκθέσεις? χαίρω πολύ!
εκεί τα έχω δει και εγώ.
Τo θέμα είναι στην μαζική παραγωγή...

Ξέρεις πόσα πρότυπα δημιούργησαν/εμφάνισαν ένα σωρό προβλήματα όταν τέθηκαν σε μαζική παραγωγή. Αν είσαι ενημερωμένος, το ξέρεις ήδη αυτό .

Γνωρίζεις για παραδειγμα τι panel θα φορούν?
αν θα έχουν πρόβλημα με αντανακλάσεις ή ανακλάσεις?
τι ταχύτητα σάρω

για το autostereoscopic 3D συγχαρητήρια που τα έχεις δοκιμάσει, εγώ πάλι δεν το έχω δει. Μπορείς να μου πεις τι συνδεσιμότητα HDMI θα χρησιμοποιούν (1.4 ή 2.0?) Μπορείς να μου πεις τι ανανέωση απαιτούν?

Για το HD ready και 3d ready που σου έγραψα πιο πάνω, δεν μου απάντησες... Να θεωρήσω ότι έγινε κατανοητό ?

Μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο. Δικαιολογημένα βέβαια γιατί υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση. Φαντάσου ότι κάποιοι μιλάνε για 200Hz και HDMI 1.4 :flipout::flipout:

Φαντάζομαι ξέρεις γιατι πράγμα μιλάμε ε?

3D-ready TV sets are those that can operate in 3D mode (in addition to regular 2D mode), in conjunction with LCD shutter glasses, where the TV tells the glasses which eye should see the image being exhibited at the moment, creating a stereoscopic image. These TV sets usually support HDMI 1.4 and a minimum (input and output) refresh rate of 120Hz; glasses may be sold separately.

για τις τεχνολογίες που λες,τσέκαρε εδώ. Φαντάζομαι τις έχεις δει όλες ε?
http://en.wikipedia.org/wiki/3D_television

μπορείς να βρεις και ένα σωρο σχετικά άρθρα

Σε πρωτότυπα και εκθέσεις? χαίρω πολύ!
εκεί τα έχω δει και εγώ.
Τo θέμα είναι στην μαζική παραγωγή...

Ξέρεις πόσα πρότυπα δημιούργησαν/εμφάνισαν ένα σωρό προβλήματα όταν τέθηκαν σε μαζική παραγωγή. Αν είσαι ενημερωμένος, το ξέρεις ήδη αυτό .

Γνωρίζεις για παραδειγμα τι panel θα φορούν?
αν θα έχουν πρόβλημα με αντανακλάσεις ή ανακλάσεις?
τι ταχύτητα σάρω

για το autostereoscopic 3D συγχαρητήρια που τα έχεις δοκιμάσει, εγώ πάλι δεν το έχω δει. Μπορείς να μου πεις τι συνδεσιμότητα HDMI θα χρησιμοποιούν (1.4 ή 2.0?) Μπορείς να μου πεις τι ανανέωση απαιτούν?

Για το HD ready και 3d ready που σου έγραψα πιο πάνω, δεν μου απάντησες... Να θεωρήσω ότι έγινε κατανοητό ?

Για το 3d ready ισχύει αυτό που σου είπε ο JL.
To 3d ανάλογα τη συχνότητα που θέλουμε να στείλουμε και όχι εκείνη της μετέπειτα επεξεργασίας που κάνει η TV, είναι ανάλογο της έκδοσης HDMI.
Έχουμε στο 1.4 έως 60Hzx2 σε ανάλυση 1080p. Πολύ απλά να θυμάστε ότι όταν λέμε 3D δεν εννοούμε απαραίτητα 3D σε FullHD. Προσοχή λοιπόν στο marketing. Γιατί και το PS3 θα μπορεί να έχει 3D αλλά όχι 1080p για κάθε εικόνα σε 60Hz (λόγω 1.3).

Για τα πρώτυπα και τα πανελ δεν γνωρίζω. Πάντα οι νέες τεχνολογίες φέρνουν προβλήματα. Αλίμονο. Από πάντα ίσχυε αυτό.

Last edited:
@soundholics:

Σε ποιές τηλεοράσεις plasma έχεις δει εικόνα; Οχι βέβαια σε κατάστημα, αλλά σε οικιακό περιβάλλον.

Σε σπίτια μόνο δύο την προηγούμενη εβδομάδα.
Και αυτό μετά απο την προτροπή φίλων που έγραφαν εδώ στο forum.

Συγκεκριμένα,
μια G10 που σε θέαση dvd ήταν αξιόλογη, και μια PS7000 που ήταν μαύρα χάλια σε SD

και τις δύο στην Καλαμάτα όπου βρίσκομαι για το Πασχα... Λες να παίζει ρόλο η υγρασία ?
:flipout::flipout::flipout:

Φαντάζομαι ξέρεις γιατι πράγμα μιλάμε ε?

3D-ready TV sets are those that can operate in 3D mode (in addition to regular 2D mode), in conjunction with LCD shutter glasses, where the TV tells the glasses which eye should see the image being exhibited at the moment, creating a stereoscopic image. These TV sets usually support HDMI 1.4 and a minimum (input and output) refresh rate of 120Hz; glasses may be sold separately.

για τις τεχνολογίες που λες,τσέκαρε εδώ. Φαντάζομαι τις έχεις δει όλες ε?
http://en.wikipedia.org/wiki/3D_television

μπορείς να βρεις και ένα σωρο σχετικά άρθρα

Δεν κατάλαβα, που ακριβώς διαφωνούμε? Αυτά ακριβώς έλεγα κι εγώ και μάλιστα οι πηγές από τη wiki είναι η απόδειξη για τους τύπους του 3D.

Δεν κατάλαβα, που ακριβώς διαφωνούμε? Αυτά ακριβώς έλεγα κι εγώ και μάλιστα οι πηγές από τη wiki είναι η απόδειξη για τους τύπους του 3D.

που διαφωνούμε?
στα bold γράμματα :flipout:

These TV sets usually support HDMI 1.4 and a minimum (input and output) refresh rate of 120Hz;

επειδή είδα ότι ειρωνευόσουν αυτά που έγραφα πριν.. .Για τις τεχνολογίες, στις πόσταρα όλες για να πεις αν τις έχεις δει όλες..
Αν ναι, προτεινε μας τι θεωρείς καλύτερο, μιας και είσαι από τους λίγους που τις έχουν δει. .

Συγκεκριμένα,
μια G10 που σε θέαση dvd ήταν αξιόλογη, και μια PS7000 που ήταν μαύρα χάλια σε SD

Συνεπώς η γνώμη σου βασίζεται σε θέαση υλικού SD (τηλεοπτικό σήμα και DVD) και όχι HD.

Ο.Κ. η απάντησή σου με κάλυψε πλήρως.

που διαφωνούμε?
στα bold γράμματα :flipout:

These TV sets usually support HDMI 1.4 and a minimum (input and output) refresh rate of 120Hz;

επειδή είδα ότι ειρωνευόσουν αυτά που έγραφα πριν.. .Για τις τεχνολογίες, στις πόσταρα όλες για να πεις αν τις έχεις δει όλες..
Αν ναι, προτεινε μας τι θεωρείς καλύτερο, μιας και είσαι από τους λίγους που τις έχουν δει. .

Α, είδες ότι ειρωνευόμουν κιόλας? Καλά χαλάρωσε.... δικό σου συμπέρασμα ήταν αυτό και δε μας ενδιαφέρει.

Καλύτερη τεχνολογία είναι εκeίνη που έχει το λιγότερο crosstalk μεταξύ των χρωμάτων και της εκόνας (δανείζομαι τον όρο από το hifi για να γίνει κατανοητό αυτό που λέω) και μεγαλύτερη γωνία θέασης καθώς και την ευκολία χωρίς τα γυαλιά.

Θα είναι λοιπόν το autostereoscopic 3D όταν δείξει εικόνα σαν αυτή με τα active shutter glasses (και αποκτήσει μεγαλύτερες οθόνες).

yperion, δεν έχω δαιμονοποιήσει τις Plasma, ούτε τις LCD
Απλά αναφέρω τα υπέρ και τα κατά...
Ίσα ίσα που νομίζω ότι έχουν παρατονιστεί τα υπερ της plasma...
Εδώ ξένοι ειδικοί και δεν μπορούν να αποφασίσουν υπερ μιας ή άλλης τεχνολογίας, τόσα Links σου παρέθεσα.

Ποιος ειπε οτι δεν μπορουν να αποφασιζουν?

If you're in the market for a big screen television — and we're talking 50 inches and above — then we'd suggest plasma as a safe bet. Plasmas give you more bang for your buck at the big end of town, and while LCDs can give you better resolution, plasma still has the edge in terms of picture quality.

http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm

Δε νομίζω ότι σε συμφέρει να πάρεις για παράδειγμα δε, τις νέες φωτολαμπτήρες LED... Πρακτικά κατανάλωση 1 Watt, διάρκεια ζωής άπειρη...

Διαρκεια ζωης απειρη? Αυτο απο που προκυπτει? Καλα τις 30,000 ωρες δεν τις ειδες? Αν χαλασει η επιστρωση των LED τοτε η τηλεοραση ειναι για πεταμα αφου χαλαει η χρωματικη ισορροπια...δεν ειναι αναγκη να καουν τα LED δηλαδη αρκει να μην βγαζουν το σωστο χρωματικο φασμα...

Διαβασε ενα πειραμα που δειχνει οτι οι ιδιοτητες των LED μειωθηκαν σημαντικα μετα απο μολις 15,000 ωρες...

http://www.nickhill.co.uk/white_LED_life_expectancy.html

Originally Posted by Pleo

όταν γράφεις τα παραπάνω, και αναφέρεσαι σε μένα που έχω γράψει λίγα posts πιο πριν για 200 HZ και HDMI 1.4, ναι πιστεύω ότι ειρωνεύεσαι.
Δεν πειράζει όμως, αφου είχες άδικο....

yperion, επιμένεις να ποστάρεις για την ποιότητα της εικόνας. Ε δεν μετρά αυτό μόνο, πως να το κάνουμε. Σε σένα μπορεί, σε άλλους όχι... Υπάρχουν και κάποια αρνητικά που καλό είναι να αναφέρονται.. Ας το κλείσουμε εδώ, πιστεύω ότι γίναμε και δύο αντιληπτοι.
Το άπειρη διάρκεια ζωής βρε yperion, πάει στους led φωτολαμπτήρες. Έχουν περίπου 50.000 h για συνεκρινε το με τους συμβατικούς λαμπτήρες φθορισμού που έχουν το 1/20 ζωής...

kblachos>
αυτά είχα στην διάθεσή μου, δυστυχώς. Αφού σε κάλυψα ομως, οκ...
Να σου πω την αλήθεια, σε μελλοντική μου αγορά, και οι δικες μου αναγκες ειnai Nova/Dvd/avi, άρα με ενδιαφέρουν και λίγο παραπάνω. Εσένα πάλι μπορεί όχι...
Επειδή, όμως, παρατηρώ ένα κλίμα αρνητικό, δεν απαξιώνω την plasma τεχνολογία, ίσα ίσα... την αποδέχομαι, και ιδίως σε term value for money την θεωρώ ίσως και μονόδρομο.
απλά καλό είναι να γράφονται όλα, τίποτα παραπάνω...