TV κυριως για τηλεοπτικο σημα

geokaza

New member
18 June 2008
13
Καλως σας βρηκα. Ειναι το πρωτο μου post εδω αν και σας παρακολουθω καιρο.
Ενδιαφερομαι για μια τηλεοραση 42 - 46 ιντσων (θα προτιμουσα 46)
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΘΟΝΗ PLASMA!!
Η χρηση της θα ειναι 80% κλασσικο τηλεοπτικο σημα, και 10% απλο DVD και αλλα 10% slide show φωτογραφιων.
Φασμα τιμης εως 1300-1400 ευρω το πολυ.
Χρειαζομαι τελικα τα 1920X1080 η για την χρηση που την θελω και οι HD Ready θα με ικανοποιησουν;;
Παραδειγμα η Philips 47PFL5522D ή η Samsung 46'' LE46S86B θα ειναι ΟΚ για αυτες τις χρησεις;

Last edited:
Μόνο από περιέργεια, γιατί αποκλείεις τις πλάσμα;
Δεν λέω να πάρεις με το ζόρι, απλά για την αιτία είμαι περίεργος.

Απάντηση: Re: TV κυριως για τηλεοπτικο σημα

Μόνο από περιέργεια, γιατί αποκλείεις τις πλάσμα;
Δεν λέω να πάρεις με το ζόρι, απλά για την αιτία είμαι περίεργος.

Και να μην τις απεκλειε λιγο δυσκολο στα 1,300 ευρω να βρει κατι μεγαλυτερο απο 42".

Μπορει να ανηκει στο κομμα της " λευκης αδελφοτητας " .........
Μπορει να γουσταρει τις πιο " ξανθειες" και ευκολες ............
Μπορει να τσιγγουνευετε το ρευμα...................
Μπορει να εχει burnofovia ...........
Η απλα να ειναι τυπος " Amstel" και απλα ετσι να του αρεσει .
Εμεις απλα του επισημαινουμε οτι ναι μεν περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ,αλλα υπαρχουν οι γλυκιες και οι αλμυρες .
a056.gif

Μπορει να ανηκει στο κομμα της " λευκης αδελφοτητας " .........
Μπορει να γουσταρει τις πιο " ξανθειες" και ευκολες ............
Μπορει να τσιγγουνευετε το ρευμα...................
Μπορει να εχει burnofovia ...........
Η απλα να ειναι τυπος " Amstel" και απλα ετσι να του αρεσει .
Εμεις απλα του επισημαινουμε οτι ναι μεν περι ορεξεως κολοκυθοπιτα ,αλλα υπαρχουν οι γλυκιες και οι αλμυρες .
a056.gif

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Θα συμφωνήσω κι εγώ με το Γιάννη ότι για τα λεφτά που διαθέτεις κι αφού δεν θέλεις την αγορά plasma, τότε η Sony 46D3500 δείχνει να είναι ίσως η ιδανική επιλογή για εσένα φίλε geokaza.

Πριν μια εβδομάδα επισκέφτηκα το media mark με σκοπό να δω και να αγοράσω lcd 46-47in FullHD.
Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται για θέαση τηλεοπτικού σήματος, δορυφορικού, αλλά θα υπάρχει και μόνιμη σύνδεση MediaPc για ταινίες (και ολίγον σερφάρισμα από τον καναπέ).
Είδα δίπλα δίπλα συνδεδεμένες με την ίδια πηγή (Blueray) την philips pfl5522d (hd ready) και μια άλλη philips (που δεν θυμάμαι τώρα μοντέλο - μάλλον σειρά 7) FullHD.
Η pfl5522d ήτανε αναλογικά συνδεδεμένη με την συσκευή, η δε FullHD δεν φαινότανε η σύνδεσή της.
Οι εντυπώσεις:
Η philips pfl5522d (hdready) έδειχνε το ίδιο καλά με την κατά πολύ ακριβότερη FullHD της ίδιας εταιρίας.
Προσωπικά δεν κατάλαβα καμιά διαφορά από τα δύο μέτρα απόσταση που τις κοίταγα, για την ακρίβεια δείχνανε και οι δύο , μπορώ να πω υπέροχα (Hi definition υλικό βέβαια).
Τώρα είμαι στην σκέψη να αγοράσω την pfl5522d (στα 1.035,00 που βρήκα την φτηνότερη τιμή).
Οι ενδοιασμοί μου είναι οι εξής: Θα δείχνει το ίδιο καλά μια hd ready και στα τηλεοπτικά προγράμματα και στην σύνδεση με το pc; Μήπως η διαφορά τιμής από μία FullHD δεν προκύπτει μόνο από την μικρότερη ανάλυση του panel αλλά και από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά;
Αν τα σύγχρονα panel FullHD δείχνουν πολύ καλήτερα το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα, τότε αξίζει η διαφορά των 400+ ευρώ από μια hdready, αλλά αν δείχνουν το ίδιο νομίζω πως δεν δικαιολογείται μια τόσο ακριβή αγορά (την στιγμή που η τεχνολογία των τηλεοράσεων εξελίσεται φοβερά γρήγορα).

Δεν θα μπορουσα να εκφρασω αναλυτικοτερα και τις δικες μου αποριες.
Ας περιμενουμε τωρα τις ο,ποιες απαντησεις

[:offtopic:]

Και να μην τις απεκλειε λιγο δυσκολο στα 1,300 ευρω να βρει κατι μεγαλυτερο απο 42".

Samsung PS50C96 1199 Euro...

Αν και μοντέλο προς κατάργηση, μόλις χτες την πήραν για το σπίτι τους οι γονείς μου.

Προς το παρόν τους έβαλα να τη στρώνουν με το γνωστό DVDάκι, αλλά από το λίγο που την περιεργάστηκα μου φάνηκε πολύ καλή περίπτωση για τα χρήματά της...

Και το αντίστοιχο νήμα: εδώ.

[/:offtopic:]

Τώρα είμαι στην σκέψη να αγοράσω την pfl5522d (στα 1.035,00 που βρήκα την φτηνότερη τιμή).

Εγω την συγκεκριμενη την θεωρω απο τις χειροτερες LCD της αγορας.

Το θεμα ομως ειναι οτι στα 1,000 ευρω δεν νομιζω να υπαρχει στο μεγεθος αυτο και κατι αλλο να παρεις σε LCD.

Σε πλασμα εχω δει την Samsung 50C91 στο Practiker στα 999 ευρω πριν καμια εβδομαδα. Εννοειται οτι εχει πολυ καλυτερη εικονα απο την 5522.

...
Σε πλασμα εχω δει την Samsung 50C91 στο Practiker στα 999 ευρω πριν καμια εβδομαδα.
...

Τελικά μάλλον είχε γίνει λάθος με την τιμή σε κάποια καταστήματα όπως γράφτηκε στο νήμα: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και η τιμή ήταν για τη 42", οπότε όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Είχα πει στους γονείς μου να πάνε να την πάρουν από το κατάστημα της Πάτρας την προηγούμενη Δευτέρα (μια εβδομάδα μετά την έναρξη της προσφοράς) και είχε εξαντληθεί.
Ενώ αρχικά τους είπαν ότι θα παραλάβουν Τετάρτη καινούργια κομμάτια, τελικά, την Παρασκευή, τους είπαν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα και μάλλον δε θα την ξαναφέρουν...

Σε τι απόσταση θα την βάλεις; Φαντάζομαι για να θέλεις 46άρα για να βλέπεις TV έχεις τουλάχιστον 5+ μέτρα.

Σε τι απόσταση θα την βάλεις; Φαντάζομαι για να θέλεις 46άρα για να βλέπεις TV έχεις τουλάχιστον 5+ μέτρα.

για 46' έχω την εντύπωση οτι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη απόσταση θέασης ...

Εγώ πάντως από την Sony KDS - 55A2000 (οπίσθιας προβολής) είμαι υπέρευχαριστημένος. Στο τηλεοπτικό σήμα έχει απίστευτη ποιότητα (για το μέγεθος της τηλεόρασης πάντα). Επειδή όμως ξεφεύγει στην τιμή, την αποκλείουμε.

Πριν από μία εβδομάδα όμως πήγα στον Κωτσόβολο Άρτας και είχαν μία Panasonic οπίσθιας προβολής 47" - δυστυχώς δε ρώτησα μοντέλο και χαρακτηριστικά - και την είχαν σε τιμή προσφοράς 700 ευρώ. Δε χάνεις να ρωτήσεις, πραγματικά για τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ καλή επιλογή

Τελικά μάλλον είχε γίνει λάθος με την τιμή σε κάποια καταστήματα όπως γράφτηκε στο νήμα: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και η τιμή ήταν για τη 42", οπότε όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

Δεν νομιζω να ηταν για την 42" γιατι την ειδα σε ενα φυλαδιο την προηγουμενη εβδομαδα 749 ευρω!

46αρα απο τα 5 μετρα?:BDGBGDB55:

Στα 5 μετρα μιλαμε τουλαχιστον για προβολεα και 120".