TX 50UT50E vs TX 50XT50E

Παντως διαβαζοντας τα νηματα και για τις plasma, ειτε για panasonic, ειτε για samsung, βλεπω πως και παλι ρισκαρεις με την αγορα για διαφορα προβληματακια με τα πανελ κτλ.
Τι να πω... Οτι και να παρεις δηλαδη πρεπει να παρακαλας να μην πεσεις σε αυτη με τα εμφανη ελατωματα? Δινεις ενα αξιοσεβαστο ποσό, και ελπιζεις πως θα εισαι απο τους τυχερους που θα παρουν το κομματι χωρις κανενα προβλημα...

Απ'οτι βλεπω η πανυ δε δινουν καθολου γυαλια, ενω η samsung δινει 2 ζευγαρια. Γνωριζει καποιος ποσο στοιχιζουν τα γυαλια των 2 αυτων εταιρειων?
Παντως επιμενω να θελω να μου πει καποιος αν γνωριζει ποσο στοιχιζουν τα γυαλια, γιατι διαβασα στα νηματα της πανυ κατι 70αρια το ζευγαρι.
Εγω εχω μαθει με τα γυαλια του παθητικου (μου εδωσαν 12 ζευγαρια με την αγορα) να μαζευω παρεα και να βλεπουμε 3d. Επειδη με την αγορα θα αγορασω κατευθειαν τουλαχιστον 4 ζευγαρια θα ηθελα να ξερω για να συνυπολογισω και αυτο το κοστος.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: TX 50UT50E vs TX 50XT50E

Παντως διαβαζοντας τα νηματα και για τις plasma, ειτε για panasonic, ειτε για samsung, βλεπω πως και παλι ρισκαρεις με την αγορα για διαφορα προβληματακια με τα πανελ κτλ.

Οι Panasonic φέτος και πέρυσι έχουν dirty screen effect , οι Samsung δεν έχουν αλλά όπως όλες οι πλάσμα μπορούν να πάθουν burn in.

To θέμα όμως είναι ότι με 1000 ευρώ το πολύ πολύ να πάρεις μια μέτρια 46-47" LED LCD άρα είναι επιλογές με πολύ καλό value for money.

Για τα γυαλιά δες εδώ...

http://www.skroutz.gr/c/1373/3d_glasses.html?from=catspan&keyphrase=samsung+3d+glasses

Last edited:
Mολις γυρισα απο τα public. Ειδα την ut50 και διαπιστωσα και ο ιδιος πως πραγματι εχει πολλες αντανακλασεις. Διπλα της ηταν μια plasma samsung αλλα προηγουμενο μοντελο, δε θυμαμαι ακριβως ποιο. Την 550 δεν την ειχε εκει.
Επισης ειδα μια εκθεσιακη GT30 50αρα, την οποια μου την δινει στα 965 ευρω με 5 χρονια εγγυηση. Ο πωλητης μου ειπε πως την εχουν στο μαγαζι περιπου στους 2μιση μηνες, οποτε υπολογιζω και λιγο παραπανω.
Αυτο που εχω να πω για την GT30 ειναι πως ενθουσιαστηκα με το μαυρο της, αλλα απογοητευτηκα με το ασπρο της. Αυτο ποιυ με προβληματισε επισης, ειναι πως μου ειπαν, οτι τα γυαλια της σειρας 50 δεν κανουν στην 30, και της 30 τα γυαλια στοιχιζουν 79 ευρω το ζευγαρι. Επισης με τα γυαλια της samsung των 20 ευρω, μπορεις να δεις στην σειρα 50 ενω στην 30 οχι.
Ισχυουν τα παραπανω με τα γυαλια? Για την GT30 ποια η γνωμη σας? Λογικα εχει στρωθει κιόλας αφου παιζει ταινιες απο bd χωρις υποτιτλους απο οτι ειδα. Το ασπρο της panasonic γιατι ηταν τοσο σκουρο? Διπλα στις lcd μονο ασπρο δεν εμοιαζε...

βάλε κάτι παραπάνω και πήγαινε στην st50. σε πολλούς κωτσόβολους την δίνουν μετρητά 999. αν πάλι δεν θέλεις να τρέχεις με ενδεχόμενο προβληματικό πάνελ της σειράς 50 πήγαινε σε μια από τις samsung με πρώτη επιλογή την e6500 λόγω καλύτερου φίλτρου + 2 γυαλιών που αν δεν κάνω λάθος τα έχει μέσα στη συσκευασία.

γενικα με εκθεσιακές πλάσμα θέλει προσοχή και πολύ σχολαστικό έλεγχο σε σκοτεινές συνθήκες και σε μαύρη καρτέλα κάτι που είναι δύσκολο να πετύχεις στα καταστήματα. ναι μεν στρώνουν αλλά πολλές φορές καίγονται κιόλας λόγω δυναμικής ανάλυσης αν και στα παμπλικ όποτε έχω πάει παίζουν υλικό 16:9 οπότε είναι λίγο μικρότερος ο κίνδυνος αλλά και πάλι υπαρκτός.

Η GT30 σε διαβεβαιώ ως κάτοχος ότι είναι μία έξοχη τηλεόραση είτε βλέπεις μέρα, είτε νύχτα, είτε sd, είτε hd, είτε 2d, είτε 3d...
Aυτό με τα γυαλιά ισχύει, αν την πάρεις να απαιτήσεις να σου δώσουν και 2 ζευγάρια γυαλιά στην τιμή του ενός (έτσι έκανα και εγώ). Μη σου πω να σου ρίξουν κι άλλο την τιμή...

Ισχυουν τα παραπανω με τα γυαλια? Για την GT30 ποια η γνωμη σας? Λογικα εχει στρωθει κιόλας αφου παιζει ταινιες απο bd χωρις υποτιτλους απο οτι ειδα. Το ασπρο της panasonic γιατι ηταν τοσο σκουρο? Διπλα στις lcd μονο ασπρο δεν εμοιαζε...

Οι πλάσμα δεν έχουν την φωτεινότητα των LED LCD και αποδίδουν καλύτερα από μέτριο φωτισμό έως καθόλου φωτισμό (σκοτάδι).

http://www.skroutz.gr/s/2156450/Samsung-SSG-4100GB.html
Αυτα τα γυαλια κανουν και για την σειρα 50 της πανυ? Στα public ετσι μου ειπαν. Οτι παρολο που ειναι αλλης εταιρειας κανουν. Συγνωμη που επιμενω τοσο στο θεμα γυαλια, αλλα θελω να ξερω και το μετα κοστος για την αγορα τους. Γιατι για να παρω της πανυ με 60 και 70 ευρω το ζευγαρι δεν παιζει...

Θεωρητικά κάνουνε και αυτά, αλλά και πολλά άλλα γυαλιά active 3d με συγχρονισμό rf bluetooth.
Eμφανισιακά όμως μοιάζουν με γυαλιά ληγμένου εξωγήινου! :flipout:

Μαλιστα! Λοιπον, κυριοι σας ευχαριστω ολους πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας!!
Σε λιγο την κοπαναω απο Αθηνα και παω 2 βδομαδουλες διακοπες, οποτε θα τα ξαναπουμε τελη Αυγουστου!
Η αγορα θα γινει αρχες με μεσα Σεπτεμβρη, καλως ερχοντων των πραγματων...
Προς το παρων επικρατει στο μυαλο μου η ST50 αλλα θα παω να δω και την samsung 550.
Ευχομαι σε ολους καλο υπολοιπο καλοκαίρι και καλη ξεκουραση!!
Και παλι σας ευχαριστω πολυ για τον μεχρι τωρα χρονο σας!!!

Κυριοι επανεχομαι μετα τις διακοπουλες μου, (μακαρι να ειχα αλλες τοσες μερες) και σημερα πηγα στον Κωτσοβολο στην Βουλιαγμενης και ειδα τις εξης
pany yt50 και st50 και samsung E550.
Ο χωρος ηταν παρα πολυ φωτεινος και σιγουρα δεν ηταν και ο καταλληλοτερος για τις plasma. Εστω και σε αυτον τον χωρο ομως πηρα μια μικρη ιδεα.
Καταρχας απογοητευτηκα απιστευτα με την εμφανιση της st50!!! Αυτο το γκριζο χρωμα στο πλαισιο της μου θυμισε tv 20ετιας και... Θα μου πειτε ειναι αυτο κριτηριο??? Πραγματικα σας μιλαω και 500 ευρω να μου την εδιναν δεν την επαιρνα για το σπιτι μου
Η UT50, πραγματικα ειχε πολυ εντονη αντανακλαση και τα χρωματα της διπλα στην st εμοιαζαν ξεθωριασμενα. Θα μου πειτε ο χωρος ηταν φωτεινοτατος γι'αυτο. Με χαλασε παντως πολυ. Και ενταξει, μπορει οι περισσοτερες ταινιες που βλεπω να ειναι υπο σκοτεινες συνθηκες, αλλα θα με χαλαει πολυ βλεποντας τηλεοπτικο σημα μερα μεσημερι να ξεθωριαζουν τοσο τα χρωματα.
H samsung δεν ειχε σχεδον καθολου αντανακλασεις και η εικονα της σε φωτεινο περιβαλλον μου αρεσε. Θελω να παω να την δω και καπου σε πιο σκοτεινο περιβαλλον ωστε να βγαλω πιο ασφαλη συμπερασματα, ειδικα για το μαυρο της.
Οπως καταλαβαινεται κλινω προς την samy, αλλα εχω ενδoιασμoυς για το μαυρο της, αν μπορει και κατα ποσο πλησιαζει το μαυρο της st50 ή της gt30 που ειχα δει στα public, αλλα κσι προβληματιζομαι για τον συνδιασμο plasma + samsung...
Μεχρι τωρα ειχα συνδιασει την τεχνολογια πλασμα με τις πανυ...
Εσεις τι λετε???

Γνωριζει καποιος, κανενα καταστημα στην Αττικη, που να εχει στημενη την Ε550 και να μην επικρατουν ''φωταμψίες'' οπως στον Κοτσωβολο? Αν ειναι και προς Νοτια ή κεντρο ακομα καλυτερα...

Οπως καταλαβαινεται κλινω προς την samy, αλλα εχω ενδoιασμoυς για το μαυρο της, αν μπορει και κατα ποσο πλησιαζει το μαυρο της st50 ή της gt30 που ειχα δει στα public, αλλα κσι προβληματιζομαι για τον συνδιασμο plasma + samsung...Μεχρι τωρα ειχα συνδιασει την τεχνολογια πλασμα με τις πανυ...

Η E6500 έχει πολύ αποτελεσματικό φιλτρο και δειχνει καλή εικονα και με εντονο φως κάτι πολυ πιο σημαντικο για μια τηλεοραση απο το μαυρο σε απόλυτα σκοτεινο δωματιο. Εγω θα σου έλεγα να περίμενεις κάποια προσφορά και πάρε αυτην.

Για τον σχεδιασμο των Panasonic τα έχω γράψει και εγω , δυστυχως και στον τομέα αυτο (εκτος απο τις LED LCD) υπάρχει προβλημα.

H ταυτιση Plasma με Panasonic και η συνεχης αναφορά στην τεχνολογία που έχει κληρονομήσει απο την Pioneer οφείλονται κυριως στο marketing και στα διάφορα fanboys των forum.

Η Ε550, μου βγαινει με το γνωστο ''κουπόνι'' στα 800 ευρω. Που σημαινει πως ειμαι εντελως μεσα στο μπατζετ μου και μαλιστα μου μενουν και ρεστα για τα γυαλια που ειχα πει πως θα αγοραζα τουλαχιστον 4 ζευγαρια εξτρα.
Ενω η Ε6500 βγαινει στα 1013,60. Που σημαινει πως ειδη ειμαι ενα 100αρικο πανω απο τον αρχικο μου υπολογισμο και χωρις να παρω εξτρα γυαλια.
Αν δεν σας κουραζω, ποιες ειναι οι υπολοιπες διαφορες μεταξυ αυτων των 2, εκτος απο το φιλτρο?

Τελικα ο τιτλος του νηματος επρεπε να ειναι ''PS51E550 vs PS51E6500'' :2thumb22sup:
Θα προσπαθησω να βρω και τις 2 σε ενα καταστημα, ωστε να μπορεσω να τις συγκρινω αμεσα και να αποφασισω. Αρκει να τις βρω και τις 2 μαζι σε ενα καταστημα...

Σίγουρα 200 ευρώ είναι πολλά για το καλύτερο φίλτρο και λίγο πιο πολυτελή σχεδιασμό.

Να έχεις τις "κεραίες" σου ανοιχτές και μπορεί να υπάρξουν και άλλες προσφορές.

Πηγα σημερα σε media και Ηλεκττρονικη. Στα media ειδα την 6500. Γμτ το γκρι του μαμω!! Ενταξει δεν ειναι σαν την st50 που ειδα χθες αλλα και αυτο το τιτανιουμ και καλα χρωμα, με χαλασε. Η εικονα της πολυ καλη αλλα μου φανηκε λιγο πιο σκοτεινη σε σχεση με μια Ε530 που ειχε ακριβως διπλα.
Στην Ηλεκ/κη τωρα, εχει την πανυ ST30 σφραγισμενη, στα 850 ευρα! Πολυ καλη εικονα, αλλα με χαλαει οτι ειναι πανακριβα τα γυαλια της. Εμφανισικα δεν ειναι τοσο μοντερνα οσο η σαμυ Ε550 αλλα δε με χαλασε κιολας οσο οι αλλες.
Τωρα θελω να πετυχω καπου την Ε550 με ηπιο φωτισμο για να καταληξω.
Υπεριωνα, αναμεσα σε ST30 και Ε550 ποια προτεινεις??? Φυσικα και οι υπολοιπες γνωμες μετρανε ετσι...!!!

Με την ST30 παίζεις κορώνα γράμματα να υπάρχει πρόβλημα ομοιομορφίας του panel. Αν έχεις, πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει σωστή αντιμετώπιση ως προς θέμα DOA από το κατάστημα ή 'τα λεφτά μου πίσω' για να πάρεις άλλο μοντέλο τηλεόρασης. Εγώ θα έπαιρνα την Ε550 από τις δύο.