Τυφλή δοκιμή

tyflos.jpg

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Το πεινιρλι του Ελευθεριαδη ειναι 1000 φορες καλυτερο.............

Δηλαδής πετάς το γάντι σε τυφλή δοκιμή; Πάμε!

Λες να μας χτύπησε το κουδούνι το delivery boy και να μην το ακούσαμε ?

Καταπιαστήκαμε με τα καλώδια και τους ενισχυτές και δεν παραγγείλαμε τελικά... :(
Χρωστάω Τεχλικίδη την επόμενη φορά! ;)

Το επόμενο Σάββατο πρέπει να ξαναδούμε το θέμα. Εννοείται ότι θα σου έρθω με παλμογράφο και με test CDs.

Άντε να δούμε...
Μετά πάμε και από τον Kharmacoma να παίξουμε μιας και θα έχουμε τα εργαλεία να του ανοίξουμε τα μηχανήματα! :p

Ανελεητο monitor ειναι το kharma του Μιχαλη και διαφορα αλλα ηχεια (π.χ. Von Schweikert VR4&5, Wilson watt-puppy κ.α.)

Για να μιλάμε και για τιμές...
Τα ATC που έχουν την ίδια τιμή με τα watt-puppy (τα οποία θεωρά πολύ καλά αλλά χρωματισμένα ηχεία) αν δεν είναι ενεργά θέλουν υποσταθμό της ΔΕΗ από πίσω. :p
Όπως και στην τιμή των kharma.
Στην τιμή των 3000 δεν έχω ακούσει άλλο ηχείο που να μου θυμίζει τα στούντιο που δούλευα όσο το SCM 40 . :)
Για το πενηντάρι δεν το συζητώ, αν δεν το πάρεις ενεργό είναι "φέρτε μου ενισχυτές να ξεκοκαλίσω!" :music-smiley-005:

εντέλει πότε και που ? η τυφλοδοκιμη ?

Ακόμη περιμένω αντιπροσώπους να κάνουν προσφορά για καλώδια και άτομα που θα την παρακολουθήσουν.
Βέβαια, επειδή έχει κανονιστεί και κάποια ακρόαση ενδιάμεσα και θέλω να ελέγξουμε τον ενισχυτή πρώτα με τον King, θα πάμε αρκετά αργότερα.
Δηλώστε συμμετοχές και ετοιμαζόμαστε! :)

Καλησπέρα Tzimisce . Ευχαριστώ για την φιλοξενία , τις δοκιμές :ears: και το υπέροχο κρασί σου :ADFADF1: . Αν θέλεις μπορώ να βοηθήσω στις δοκιμές με τα πεϊνιρλί :popcorn:

Για να μιλάμε και για τιμές...
Τα ATC που έχουν την ίδια τιμή με τα watt-puppy (τα οποία θεωρά πολύ καλά αλλά χρωματισμένα ηχεία) αν δεν είναι ενεργά θέλουν υποσταθμό της ΔΕΗ από πίσω. :p
Όπως και στην τιμή των kharma.
Στην τιμή των 3000 δεν έχω ακούσει άλλο ηχείο που να μου θυμίζει τα στούντιο που δούλευα όσο το SCM 40 . :)
Για το πενηντάρι δεν το συζητώ, αν δεν το πάρεις ενεργό είναι "φέρτε μου ενισχυτές να ξεκοκαλίσω!" :music-smiley-005:

Αγαπητε Μιχαλη θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω οσον αφορα το θεμα της οδηγησης.

Πολυ φιλος (και πελατης) χαιφιντελιστας εχει το 50 το anniversary και το 100 (εχει και ενα kharma σαν του Μιχαλη σαν το βασικο του ηχειο), και τα δυο παθητικα.

Δεν ειναι και τοσο δυσκολα στην οδηγηση οσο αφηνεις να εννοηθει.
Απλα ειναι ιδιορυθμα ηχεια και θελουν τον....καταλληλο ενισχυτη με ικανη βεβαια ισχυ (αλλα οχι και μεγαθηριο), που θα τα κανει να τραγουδησουν.

Προσωπικα μου εχει τυχει πολλες φορες στο παρελθον να εχω δυσκολα αναισθητα ηχεια και μονιμως να εχω την ψευδαισθηση οτι χρειαζομαι περισσοτερη ενισχυτικη ισχυ. Οταν λοιπον την διεθετα τελικα στα ηχεια αυτη την παραπανισια ισχυ.....δεν αλλαζαν και πολλα πραγματα...Μερικα ηχεια απλα αρνουνται να παιξουν δυνατα και με τον τροπο που εμεις επιζητουμε λογω αναισθησιας και σχεδιαστικης φιλοσοφιας κατασκευης.

Τωρα οσον αφορα το στουντιο αυτο που λες ισχυει διοτι η πλειοψηφια των στουντιο για διαφορους λογους (που βεβαια δεν εχουν να κανουν με το high end) χρησιμοποιει αντιστοιχου ειδους ηχεια με τα atc η ακομη και atc (τετραγωνα κουτια με μεγαφωνα υψηλης προσληψης ισχυος κτλ).

Θεωρω οτι αυτο που κυνηγαμε ολοι μας τελικα στο high end, ειναι η ζωντανη ηχητικη ψευδαισθηση. (Κοινως οτι μπροστα μας δεν υπαρχει συστημα, αλλα οι ιδιοι οι μουσικοι που παιζουν).

Κι αυτο μπορει να επιτευχθει μονο απο ενα ηχειο που εξαφανιζεται κυριολεκτικα στον χωρο.

Ενα τετοιο ηχειο προσωπικα πιστευω, οτι ειναι το απολυτο καi ανελεητο monitor ΚΡΙΤΗΣ, για την οποιαδηποτε ηχογραφηση και την οποιαδηποτε συσκευη.

Off topic.Αλλά θα το πώ.
Οι περισσότεροι ψαχνόμαστε-παιδευόμαστε συνήθως με τα ηχεία,γιατί ακριβώς δεν είναι ο πιό "ανελέητος" αλλά ο πιό ατελής-ανεξέλικτος κρίκος στην αλυσσίδα αναπαραγωγής.
Επομένως,όποια κρίση για ηχεία μπορεί να γίνει μόνο σε σχέση μ' άλλα ηχεία.Το καλύτερο ηχείο στον κόσμο,δεν είναι ακόμα σε θέση ν' ακολουθήσει τις δυνατότητες των υπόλοιπων μηχανημάτων,ενός εξαιρετικού συστήματος.

Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Off topic.Αλλά θα το πώ.
Οι περισσότεροι ψαχνόμαστε-παιδευόμαστε συνήθως με τα ηχεία,γιατί ακριβώς δεν είναι ο πιό "ανελέητος" αλλά ο πιό ατελής-ανεξέλικτος κρίκος στην αλυσσίδα αναπαραγωγής.
Επομένως,όποια κρίση για ηχεία μπορεί να γίνει μόνο σε σχέση μ' άλλα ηχεία.Το καλύτερο ηχείο στον κόσμο,δεν είναι ακόμα σε θέση ν' ακολουθήσει τις δυνατότητες των υπόλοιπων μηχανημάτων,ενός εξαιρετικού συστήματος.

Συμφωνω.

Αυτος ειναι κι ο λογος που ειδικα στα ηχεια καθε βημα μπροστα, μας φερνει πολυαριθμα βηματα πλησιεστερα στο live γεγονος. (Αυτο ισχυει σε μικροτερο βαθμο και για τις ψηφιακες πηγες).

Πρεπει λοιπον να κοιταμε εμπρος και να μην μενουμε προσκολλημενοι σε παλιες σχεδιασεις.

Τελευταια εξαιρετικες σχεδιασεις και υλοποιησεις ηχειων (κυριολεκτικα "αφαντων" που εξαφανιζονται πληρως απο τα δρωμενα), ειναι πλεον διαθεσιμες (δυστυχως ακριβες αλλα υπαρχουν).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Συμφωνω.

Αυτος ειναι κι ο λογος που ειδικα στα ηχεια καθε βημα μπροστα, μας φερνει πολυαριθμα βηματα πλησιεστερα στο live γεγονος. (Αυτο ισχυει σε μικροτερο βαθμο και για τις ψηφιακες πηγες).

Πρεπει λοιπον να κοιταμε εμπρος και να μην μενουμε προσκολλημενοι σε παλιες σχεδιασεις.

Τελευταια εξαιρετικες σχεδιασεις και υλοποιησεις ηχειων (κυριολεκτικα "αφαντων" που εξαφανιζονται πληρως απο τα δρωμενα), ειναι πλεον διαθεσιμες (δυστυχως ακριβες αλλα υπαρχουν).

Δεν ανοίγεις ένα νέο θέμα σχετικά;
Ποιά ηχεία ή νέες τεχνολογικές εξελίξεις έχεις κατά νου;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Δεν ανοίγεις ένα νέο θέμα σχετικά;
Ποιά ηχεία έχεις κατά νου;

Ανεφερα μερικα πιο πανω.

Θα αναφερω μερικα ακομη ανεξαρτητως τιμης:

Kharma grand reference exquisite
Kharma mini & midi exquisite
Von Schweikert VR9SE
Magico Minis II
MBL 101E (κορυφαιο στην..."εξαφανιση")
B&W Nautilus

Επισης "οικονομικα" ηχεια που μου εχουν κανει εντυπωση στο συγκεκριμενο τομεα τηρουμενων των αναλογιων, ειναι τα εξης:

Audio Physic Virgo II
Acoustic Zen Adagio

Off-topic για τυφλές δοκιμές:
Μια παρατήρηση για τη λεγόμενη τυφλή δοκιμή: Είναι μεν ένας τρόπος αξιολόγησης αλλά είναι αρκετό χοντροειδής τρόπος. Πολλές φορές η διαφορά δεν είναι άμεσα αντιληπτή. Ή επειδή το αυτί έχει συνηθήσει σε κάτι μπορεί κάτι άλλο να του φαίνεται χειρότερο επειδή είναι διαφορετικό απ´αυτό που έχει συνηθίσει. Με άλλα λόγια, ίσως μπορείς πεις ότι με ένα blind test υπάρχει ακουστή διαφορά αλλά είναι παρακινδυνευμένο να πεις προς ποιά κατεύθυνση είναι η διαφορά.
Bottom Line: Αντί για τυφλή δοκιμή παίρνεις τα καλώδια σπίτι σου, ακούς ότι άκους για μια εβδομάδα με τα καινούργια καλώδια, βάζεις τα παλιά και μετά διαλέγεις αβίαστα αυτά που προτιμούν τα αυτιά σου (βέβαια εκ των πραγμάτων δοκιμάζεις ένα κάθε φορά αλλά πας "ασφαλέστερα").

Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή

Oχι φανταζομαι τον Μιχαλη με το κατσαβιδι του, να ξερογλυφεται πανω απο τον Diablo....:flipout:

Kharm acoma τον Diablo έχεις ;;; :smileJap:

Μήπως ήρθε η ώρα να του αλλάξουμε τους ξεραμένους πυκνωτές ;;; να του κάνουμε και ένα lifting μπας και του σηκωθούν οι μπόρνες ; :bigcry:

Last edited:

Καλησπέρα Tzimisce . Ευχαριστώ για την φιλοξενία , τις δοκιμές :ears: και το υπέροχο κρασί σου :ADFADF1: . Αν θέλεις μπορώ να βοηθήσω στις δοκιμές με τα πεϊνιρλί :popcorn:

Νάσαι καλά. :)
Ε, θα κανονίσουμε κάποιο βράδυ που θα είμαι χαλαρός (σπάνια είναι αυτά) να κάνουμε μία χαλαρή ακροασούλα με πεϊνιρλί. ;)

Αγαπητε Μιχαλη θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω οσον αφορα το θεμα της οδηγησης.

Πολυ φιλος (και πελατης) χαιφιντελιστας εχει το 50 το anniversary και το 100 (εχει και ενα kharma σαν του Μιχαλη σαν το βασικο του ηχειο), και τα δυο παθητικα.

Δεν ειναι και τοσο δυσκολα στην οδηγηση οσο αφηνεις να εννοηθει.
Απλα ειναι ιδιορυθμα ηχεια και θελουν τον....καταλληλο ενισχυτη με ικανη βεβαια ισχυ (αλλα οχι και μεγαθηριο), που θα τα κανει να τραγουδησουν.

Tα 40άρια που έχω οδηγούνται ακόμη και από λαμπάτο. Δεν έχουν πρόβλημα στο να οδηγηθούν σωστά και δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά σε αντιστάσεις.
Το πρόβλημά τους είναι η ισχύς που ζητάνε η οποία πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΗ.
Το καλό ή κακό τους είναι ότι "ξεβρακώνουν". Όχι τόσο όσο τα μεγάλα ATC αλλά ναι, ξεβρακώνουν όσο λίγα ηχεία στον κόσμο και πιστεύω κανένα άλλο ηχείο στην κατηγορία τους. Αυτό εννοώ όταν λέω monitor. :)

Θεωρω οτι αυτο που κυνηγαμε ολοι μας τελικα στο high end, ειναι η ζωντανη ηχητικη ψευδαισθηση. (Κοινως οτι μπροστα μας δεν υπαρχει συστημα, αλλα οι ιδιοι οι μουσικοι που παιζουν).

Συμφωνώ απόλυτα. Κυνηγάμε τον live ήχο όσο το Κογιότ το Beep Beep. Μόνο που έχουμε την ίδια τύχη.
Αν θέλεις να ακούσεις πως παίζει μία κιθάρα βάλε τη κατευθείαν σε ενισχυτή χωρίς να περάσει από κόφτη.
1) Θα ακούσεις τον σωστό ήχο της κιθάρας
2) Θα καεί το σύμπαν γιατί τα συστήματα ήχου ΔΕΝ δέχονται ασυμπίεστο ήχο.

B&W Nautilus

Επισης "οικονομικα" ηχεια που μου εχουν κανει εντυπωση στο συγκεκριμενο τομεα τηρουμενων των αναλογιων, ειναι τα εξης:

Audio Physic Virgo II

Για αυτά τα δύο που έχω ακούσει διαφωνώ.
Τα Nautilus είναι απλά πολύ δύσκολο να οδηγηθούν. Είναι τόσο monitor όμως που με το που τα ακούς ξέρεις ότι είναι b&w. Πολύ καλή εταιρία μεν, αλλά έχει τον δικό της γνώριμο ήχο που ξεχωρίζει από μίλια μακρυά.
Όταν κάνεις ηχοληψία με Nautilus (τα χρησιμοποιούν κατά κόρον στα studio) πρέπει να έχεις πάντα υπ' όψιν σου τον χαρακτήρα τους.
Τα Audio Physic είναι πολύ ωραία ηχεία αλλά τόσο monitor όσο τα Sonus Faber.

Ξεραμενο ειναι το κεφαλι σου ρε.......:flipout:

Βρε όλοι μας θα ξεραθούμε στα γέλια με τη φάτσα σου όταν δείς τον King με το κολλητήρι στο χέρι!
Θες να έρθεις το Σαββάτο που θα μετράμε τον Copland; Θέλω να τη ξαναδώ αυτή τη φάτσααααα!!! :flipout:

Tα 40άρια που έχω οδηγούνται ακόμη και από λαμπάτο. Δεν έχουν πρόβλημα στο να οδηγηθούν σωστά και δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά σε αντιστάσεις.
Το πρόβλημά τους είναι η ισχύς που ζητάνε η οποία πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΗ.
Το καλό ή κακό τους είναι ότι "ξεβρακώνουν". Όχι τόσο όσο τα μεγάλα ATC αλλά ναι, ξεβρακώνουν όσο λίγα ηχεία στον κόσμο και πιστεύω κανένα άλλο ηχείο στην κατηγορία τους. Αυτό εννοώ όταν λέω monitor. :)
................................................................................................

Δεν νομιζω οτι τα μεγαλα "ξεβρακωνουν" περισσοτερο απο τα δικα σου. Απο την προσωπικη μου εμπειρια το 100αρι ειναι τουλαχιστον μια κλαση πανω απο το 50αρι, αλλα και τα δυο εοναι σαφως υποδεεστερα στο "ξεβρακωμα" απο ενα Kharma crm3.2fe reference monitor π.χ.

.................................................................................................

Για αυτά τα δύο που έχω ακούσει διαφωνώ.
Τα Nautilus είναι απλά πολύ δύσκολο να οδηγηθούν. Είναι τόσο monitor όμως που με το που τα ακούς ξέρεις ότι είναι b&w. Πολύ καλή εταιρία μεν, αλλά έχει τον δικό της γνώριμο ήχο που ξεχωρίζει από μίλια μακρυά.
Όταν κάνεις ηχοληψία με Nautilus (τα χρησιμοποιούν κατά κόρον στα studio) πρέπει να έχεις πάντα υπ' όψιν σου τον χαρακτήρα τους.

...............................................................................................

Εννοουσα τα original Nautilus με το σχημα κοχυλιου. Τα αλλα απο την σειρα 800 εχουν οντως αρκετο εως πολυ χαρακτηρα και προσωπικα δεν ειμαι φαν.
...............................................................................................

Τα Audio Physic είναι πολύ ωραία ηχεία αλλά τόσο monitor όσο τα Sonus Faber.

.................................................................................................

Διαφωνω καθετα. Καμια σχεση με τα Sonus τα οποια σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να χαρακτηριστουν ουδετερα. Και επαναλαμβανω μιλαω συγκεκριμενα για τα Virgo II και οχι για αλλα μοντελα της εταιριας.

....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Κυνηγάμε τον live ήχο όσο το Κογιότ το Beep Beep. Μόνο που έχουμε την ίδια τύχη.
Αν θέλεις να ακούσεις πως παίζει μία κιθάρα βάλε τη κατευθείαν σε ενισχυτή χωρίς να περάσει από κόφτη.
1) Θα ακούσεις τον σωστό ήχο της κιθάρας
2) Θα καεί το σύμπαν γιατί τα συστήματα ήχου. ΔΕΝ δέχονται ασυμπίεστο ήχο.

Συμφωνώ απόλυτα. Ακόμα και με φτηνιαδούρες καλώδια υπάρχει τεράστια διαφορά στο live καθώς δεν υφίσταται ο όρος: ηχογραφημένο πρόγραμμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

Δεν νομιζω οτι τα μεγαλα "ξεβρακωνουν" περισσοτερο απο τα δικα σου. Απο την προσωπικη μου εμπειρια το 100αρι ειναι τουλαχιστον μια κλαση πανω απο το 50αρι, αλλα και τα δυο εοναι σαφως υποδεεστερα στο "ξεβρακωμα" απο ενα Kharma crm3.2fe reference monitor π.χ.

Σε αυτό μάλλον θα πρέπει να μας απαντήσει κάποιος άλλος γιατί έχω ακούσει τα active ATC σε κάποια studio και μόνο από εκεί μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Kharma δεν έχει τύχει να ακούσω προς το παρόν. :p

Εννοουσα τα original Nautilus με το σχημα κοχυλιου. Τα αλλα απο την σειρα 800 εχουν οντως αρκετο εως πολυ χαρακτηρα και προσωπικα δεν ειμαι φαν.

Τo original δεν το έχω ακούσει. Τα 801 χρησιμοποιούν πολλές φορές στα studio αλλά και πάλι ξέρεις ότι δεν είναι wyhiwyg.

Διαφωνω καθετα. Καμια σχεση με τα Sonus τα οποια σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να χαρακτηριστουν ουδετερα. Και επαναλαμβανω μιλαω συγκεκριμενα για τα Virgo II και οχι για αλλα μοντελα της εταιριας.

Το Virgo II το έβγαλε σε τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τα άλλα ηχεία της;
Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο, αλλά μου ακούγεται περίεργο να μην έχει τη φιλοσοφία ήχου της ένα συγκεκριμένο ηχείο.

Συμφωνώ απόλυτα. Ακόμα και με φτηνιαδούρες καλώδια υπάρχει τεράστια διαφορά στο live καθώς δεν υφίσταται ο όρος: ηχογραφημένο πρόγραμμα.

Ποτέ δεν χρησιμοποιείς "φτηνιαδούρες καλώδια" εκτός και αν θέλεις να κουρδίσεις την κιθάρα σου σύμφωνα με τον πλησιέστερο ραδιοφωνικό σταθμό. :flipout:
Βέβαια δεν χρησιμοποιείς ανάλογα των στερεοφωνικών αλλά της τάξης των 20 - 30 ευρώ.

Υπ' όψιν, ΜΗΝ το δοκιμάσετε να βάλετε κιθάρα σε απλό ενισχυτή. Είναι καλομαθημένοι και δεν θα παίξουν ποτέ ασυμπίεστο ήχο. Εκτός και αν θέλετε να δείτε κάτι το θεαματικό, όπως π.χ. το από τι είναι φτιαγμένο ένα μεγάφωνο, το γιατί οι όμορφοι ενισχυτές όμορφα καίγονται κλπ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή

"Υπ' όψιν, ΜΗΝ το δοκιμάσετε να βάλετε κιθάρα σε απλό ενισχυτή. Είναι καλομαθημένοι και δεν θα παίξουν ποτέ ασυμπίεστο ήχο. Εκτός και αν θέλετε να δείτε κάτι το θεαματικό, όπως π.χ. το από τι είναι φτιαγμένο ένα μεγάφωνο, το γιατί οι όμορφοι ενισχυτές όμορφα καίγονται κλπ"
To έχεις δοκιμάσει ποτέ ή πιθανολογείς θεωρητικά????
Γιατί η κιθαρούλα της φωτό με απλό ολοκληρωμένο πάιζει των 2χ30WRMS...
Ο ασημί που φαίνεται στην φωτό.
Βέβαια είναι διαφορετικό το ηχείο πίσω της...

Attachments

• DSC01108.JPG
    DSC01108.JPG
    74.9 KB · Views: 47