Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC
Aς δώσει κάποιος μια τελική απάντηση για το αν υπάρχει πιθανότητα true balanced συνδεσμολογίας για το βουβάλι να ξέρω αν θα συμμετάσχω, γιατί αλλιώς δεν το βλέπω... Δεν θέλω να δώσω την εικόνα του περίεργου αλλά ειλικρινά δεν έχει νόημα έτσι...
εγραψα χθες το βραδυ για τον cary pre 05.
ακουσα τα μυρια οσα και τωρα κανεις πισω? καηκες ...
Ρε συ Βλάση είναι φουσκωτός ο Αλέξανδρος...?
(αν όχι να πάμε να τον πάρουμε σηκωτό!

)
Άλεξ μην ανησυχείς βρε... Οι συνθήκες και το set up θα αναφερθούν επακριβώς, όπως είπαμε... :a0210:
Αβίαστο;
Αβάδιστο αβασάνιστο;

1) Στερεοφωνική εικόνα; Δεν μας νοιάζει;
2) Ο όγκος που αναφέρεται αν δεν αναφέρεται στο χαμηλό;
3) Πως μπορεί να έχεις το 30 σαν άριστα όταν έχεις 7 κουτάκια να βαθμολογήσεις; Με άριστα το 4.28 θα βαθμολογείτε βρε;
Για κάντο τάλαρα...
Ρε συ ακόμα δεν έμαθες τι σημαίνει "αβίαστο"...
Νομίζω ότι ο ποιητής εννοεί να μην ζορίζεται το μηχανάκι στην απόδοση των συχνοτήτων... σε αυτό μπλέκονται και άλλα πράγματα, βέβαια.
Θα το συζητήσουμε αναλυτικά την Παρασκευή και θα δούμε. Αν δεν χρειάζεται το πετάμε...
1) Τα είπε ο caraudiotest... προσωπικά συμφωνώ... θεωρώ αδύνατο να βγάλουμε ασφαλή εικόνα για την απόδοση των DACs σε αυτό το τομέα.
Περισσότερο κρίση του ενισχυτή του Βλάση θα κάναμε, καθώς και της τοποθέτησης των ηχείων παρά των DACs...
Παρ' όλα αυτά θα το συζητήσουμε... :a0210:
2) Βασικό ρόλο στον όγκο έχουν οι χαμηλές, αλλά πιστεύω και εγώ ότι όλο το φάσμα παίζει το ρόλο του.
Ειδικά αν μιλάμε για ηχεία, πολύ πρόχειρα θυμάμαι τα μη παραδοσιακά neat και mirage... τα twiter είναι εντελώς αλλού για αυτό το λόγο!
3) 30 θα είναι το άριστα σε κάθε κατηγορία (βλέπε κολώνες). Δες και την μπλέ σημείωση...
Το άριστα θα είναι 30Χ7=210. Το δύσκολο κατα τη γνώμη μου είναι να κόψεις βαθμό... το σε ποια κατηγορία είναι αυτό που ακούς μου μοιάζει πιο εύκολο. Αλλά το λάθος που πιθανόν να ακούσει κάποιος ίσως να είναι σωστό για κάποιον άλλο. Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε διεκδικούμε το αλάθητο.
Ότι καλύτερο είναι για μένα αυτή η αξιολόγηση. Και πάλι όμως δεν είναι τελεσίδικη. Θα συζητηθεί και εδώ και μεταξύ μας και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί...:2thumb22sup:
Πολύ καλή λίστα Νικ!
Καλύπτει ευρύ φάσμα συχνοτήτων και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας
στην αναπαραγωγή!
Well done!
υγ: Αναφέρομαι στις μουσικές επιλογές.
Ευχαριστώ για τη λίστα Captain...
Είναι μερικά από τα tracks που προσωπικά χρησιμοποιώ (υπάρχουν και πολλά άλλα, πιο προσωπικού γούστου, γιατί δεν είμαι ιδιαιτέρα οπαδός της κλασσικής για παράδειγμα... προσπάθησα να βάλω πασίγνωστα κομμάτια που μπορούν να κάνουν την δουλειά...
Αυτά όμως είναι τα πιθανά δείγματα για την "κρίση των κριτών", πριν τις ακροάσεις.
Σαφώς θέλουμε να ξέρουμε πόσο καλά θα αξιολογηθούν τα DACs, οπότε θα περάσουμε ένα τεστ τους κριτές αλλά και το σύστημα του Βλάση εναλλάσσοντας 4-5 κομμάτια σε mp3 192kbits και wav με τυχαία σειρά, χωρίς DAC και ισοσταθμίσεις.
Αν δεν παίζει το cary αντιγραμμένα θα φέρω το HDX-1000 για back up.
Eίναι επίσης κάτι που θα συζητηθεί δεν μιλάμε για τετελεσμένα γεγονότα.
Όσον αφορά τις ακροάσεις στο τυφλό θα χρησιμοποιήσουμε δείγματα από δισκάκια της ΕΜΜΑ... φυσικά σε όλο το συχνοτικό εύρος κτλ
Θα τα συζητήσουμε όλα εκτενώς την Παρασκευή και ίσως και το Σάββατο το πρωί και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί.
:a0210: