Τυφλό Συγκριτικό DAC

Από δείγματα wav/mp3 έχω ετοιμάσει αρκετά... ρίξτε καμιά ιδέα σχετικά...

κάποια απο αυτά είναι τα παρακάτω (όλα είναι πολύ γνωστά μη σας προβληματίζουν οι τίτλοι):

- Sunrise - Richard Strauss - London Philarmonic Orchestra (2001- A Space Odyssey theme)

- The ride of the Volkyries - Wagner - Oslo Philarmonic Orchestra (Apocalypse now theme)

- Jazz Suite No.2 , Waltz No.2 - Shostakovich - Philadelphia Orchestra

- "Ode to Joy" Symphony No9 Op.125 'Choral' - Bethoven - Philadelphia Orchestra

- Alegro conbrio opening - Mozart - Academy of St. Martin in the Fields

- Piano cocerto No1 - Tchaikovsky

- The heart asks pleasure - Michael Nyman

- Morcheeba - Friction

- Massive Attack - Karmakoma

- Rolling Stones - Little Red Rooster

- Fleetwood Mac - Albatross

τικ τοκ... τικ-τοκ
-bye-

Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αβίαστο;
Αβάδιστο αβασάνιστο; :p
1) Στερεοφωνική εικόνα; Δεν μας νοιάζει;
2) Ο όγκος που αναφέρεται αν δεν αναφέρεται στο χαμηλό;
3) Πως μπορεί να έχεις το 30 σαν άριστα όταν έχεις 7 κουτάκια να βαθμολογήσεις; Με άριστα το 4.28 θα βαθμολογείτε βρε; :flipout:

Για κάντο τάλαρα... :p

Πολύ καλή λίστα Νικ!

Καλύπτει ευρύ φάσμα συχνοτήτων και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας
στην αναπαραγωγή!

Well done!

υγ: Αναφέρομαι στις μουσικές επιλογές.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αβίαστο;
3) Πως μπορεί να έχεις το 30 σαν άριστα όταν έχεις 7 κουτάκια να βαθμολογήσεις; Με άριστα το 4.28 θα βαθμολογείτε βρε; :flipout:

Σωστή παρατήρηση.
Όγκος, μάζα δεν είναι απαραίτητο προνόμοιο των χαμηλών, αλλά και μια γυναικεία φωνή ακόμα κι ένα πιατίνι, μεσουωηλές συχνότητες πιάνοθ πρέπει να έχουν τη μάζα του.
Η στερεοφωνική εικόνα θα το καθυστερήση πολύ γιατί για να αξιολογηθεί σωστά πρέπει να αρχίσουν (πλάτος-ύψος-βάθος-αριστερό-κεντροαριστερό-κέντρο-κεντροδεξί-δεξί).
Περισσότερο έχει να κάνει με τη χωροθέτηση τοων ηχείων παρά με το τα dac.

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Aς δώσει κάποιος μια τελική απάντηση για το αν υπάρχει πιθανότητα true balanced συνδεσμολογίας για το βουβάλι να ξέρω αν θα συμμετάσχω, γιατί αλλιώς δεν το βλέπω... Δεν θέλω να δώσω την εικόνα του περίεργου αλλά ειλικρινά δεν έχει νόημα έτσι...

εγραψα χθες το βραδυ για τον cary pre 05.
ακουσα τα μυρια οσα και τωρα κανεις πισω? καηκες ...:flipout:

Ρε συ Βλάση είναι φουσκωτός ο Αλέξανδρος...?
(αν όχι να πάμε να τον πάρουμε σηκωτό!:flipout:)

Άλεξ μην ανησυχείς βρε... Οι συνθήκες και το set up θα αναφερθούν επακριβώς, όπως είπαμε... :a0210:

Αβίαστο;

Ρε συ ακόμα δεν έμαθες τι σημαίνει "αβίαστο"...:flipout:

Νομίζω ότι ο ποιητής εννοεί να μην ζορίζεται το μηχανάκι στην απόδοση των συχνοτήτων... σε αυτό μπλέκονται και άλλα πράγματα, βέβαια.
Θα το συζητήσουμε αναλυτικά την Παρασκευή και θα δούμε. Αν δεν χρειάζεται το πετάμε...

1) Τα είπε ο caraudiotest... προσωπικά συμφωνώ... θεωρώ αδύνατο να βγάλουμε ασφαλή εικόνα για την απόδοση των DACs σε αυτό το τομέα.
Περισσότερο κρίση του ενισχυτή του Βλάση θα κάναμε, καθώς και της τοποθέτησης των ηχείων παρά των DACs...
Παρ' όλα αυτά θα το συζητήσουμε... :a0210:

2) Βασικό ρόλο στον όγκο έχουν οι χαμηλές, αλλά πιστεύω και εγώ ότι όλο το φάσμα παίζει το ρόλο του.
Ειδικά αν μιλάμε για ηχεία, πολύ πρόχειρα θυμάμαι τα μη παραδοσιακά neat και mirage... τα twiter είναι εντελώς αλλού για αυτό το λόγο!

3) 30 θα είναι το άριστα σε κάθε κατηγορία (βλέπε κολώνες). Δες και την μπλέ σημείωση...
Το άριστα θα είναι 30Χ7=210. Το δύσκολο κατα τη γνώμη μου είναι να κόψεις βαθμό... το σε ποια κατηγορία είναι αυτό που ακούς μου μοιάζει πιο εύκολο. Αλλά το λάθος που πιθανόν να ακούσει κάποιος ίσως να είναι σωστό για κάποιον άλλο. Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε διεκδικούμε το αλάθητο.
Ότι καλύτερο είναι για μένα αυτή η αξιολόγηση. Και πάλι όμως δεν είναι τελεσίδικη. Θα συζητηθεί και εδώ και μεταξύ μας και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί...:2thumb22sup:

Πολύ καλή λίστα Νικ!

Καλύπτει ευρύ φάσμα συχνοτήτων και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας
στην αναπαραγωγή!

Well done!

υγ: Αναφέρομαι στις μουσικές επιλογές.

Ευχαριστώ για τη λίστα Captain...
Είναι μερικά από τα tracks που προσωπικά χρησιμοποιώ (υπάρχουν και πολλά άλλα, πιο προσωπικού γούστου, γιατί δεν είμαι ιδιαιτέρα οπαδός της κλασσικής για παράδειγμα... προσπάθησα να βάλω πασίγνωστα κομμάτια που μπορούν να κάνουν την δουλειά...

Αυτά όμως είναι τα πιθανά δείγματα για την "κρίση των κριτών", πριν τις ακροάσεις.
Σαφώς θέλουμε να ξέρουμε πόσο καλά θα αξιολογηθούν τα DACs, οπότε θα περάσουμε ένα τεστ τους κριτές αλλά και το σύστημα του Βλάση εναλλάσσοντας 4-5 κομμάτια σε mp3 192kbits και wav με τυχαία σειρά, χωρίς DAC και ισοσταθμίσεις.
Αν δεν παίζει το cary αντιγραμμένα θα φέρω το HDX-1000 για back up.
Eίναι επίσης κάτι που θα συζητηθεί δεν μιλάμε για τετελεσμένα γεγονότα.

Όσον αφορά τις ακροάσεις στο τυφλό θα χρησιμοποιήσουμε δείγματα από δισκάκια της ΕΜΜΑ... φυσικά σε όλο το συχνοτικό εύρος κτλ

Θα τα συζητήσουμε όλα εκτενώς την Παρασκευή και ίσως και το Σάββατο το πρωί και θα αποφασίσουμε όλοι μαζί.

:a0210:

Last edited:
Να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ντίνο (Database Error) ο οποίος παρ' ότι απ' ότι φαίνεται δεν θα τα καταφέρει να έρθει μου επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι μπορώ να πάρω αύριο το benchmark! :SFGSFGSF:

Τα συγχαρητήρια μου στoν Dalanik, κατ' αρχάς για την οργανωτική του ικανότητα και στη συνέχεια για την προσπάθεια που καταβάλει για μας ενημερώσει και να μας διαφωτίσει με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την αξιολόγηση των συσκευών προς δοκιμή.

κάποια απο αυτά είναι τα παρακάτω (όλα είναι πολύ γνωστά μη σας προβληματίζουν οι τίτλοι):

- Sunrise - Richard Strauss - London Philarmonic Orchestra (2001- A Space Odyssey theme)

- The ride of the Volkyries - Wagner - Oslo Philarmonic Orchestra (Apocalypse now theme)

- Morcheeba - Friction

τικ τοκ... τικ-τοκ
-bye-

Να προτείνω και το:

The Battle on the Ice - Alexander Nevsky - Serge Prokofiev (London Symphony Orchestra/Claudio Abbado)
[Track 5, 447 419-2, Deutsche Grammophon]

- Morcheeba - Friction

τικ τοκ... τικ-τοκ
-bye-

η λίστα είναι γιά....:violent-smiley-030:

Σορρυ ε....
ρωτήσατε...:a0210:

Παιδιά καλή επιτυχία στο συγκριτικό σας
και με τη νίκη Βλάση!!!!!

καλά συγκριτικό χωρις sound of silence???
που είναι τα καμπανάκια???... οεο
Aλλά είναι σχετικά ευκολα τα κομμάτια που θα ακούσετε

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε στη λίστα σας το sweetest taboo από nova
http://www.youtube.com/watch?v=Wrn7kWMK9t0&feature=related

Εχει τοση πληροφορία σε ολο το φασμα από πανω μεχρι κάτω
στο youtube μπορει να ακουγεται απαισια αλλά είναι μοναδική εμπειρία σε υψηλής αναλυσης αρχείο.
Να πιασουν τόπο και τα 5VA του τελικού.

Και ενα απλό κομματακι για φωνητικά, να ενα που μου ερχεται

http://www.youtube.com/watch?v=tcW3PskigoM

Υ.Γ. Αν ακούσει η Αρλέτα πως τη βγάζει ο Pass... θα κάνει το σταυρό της:BDGBGDB55:
αλλά αν πραγματικά εχει τοσες διακυμάνσεις η φωνή της.....το 99% δεν ξερει πως τραγουδά:flipout:

και μία χορωδία
http://www.youtube.com/watch?v=68W-TRoLvf8

Last edited:
Ενα ευκολο κομματακι ειναι και το Vikings. :flipout:
(Αλλα αυτο ειναι πιο πολυ για να δεις ενισχυτη και ηχεια τι ψαρια πιανουν.)

Kαι καμιά ιδέα για το evaluation paper (για ηχεία είναι αυτό αλλά έχει καλά στοιχεία)
http://www.linkwitzlab.com/Loudspeaker evaluation.htm

Εγώ δεν έχω προ, παίζω κατευθείαν στον αρκετά ευαίσθητο τελικό μου...

Αντε τυχερουλη θα ακουσεις για πρωτη φορα πως παιζει πραγματικα το Buffalo με τον προενισχυτη που θα χρησιμοποιησετε....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Ολοι σχεδόν οι προενισχυτές χρησιμοποιούν unbalanced ποτενσιόμετρο, άρα σε κάποιο σημείο το σήμα μετατρέπεται εσωτερικά σε unbalanced.

Ευτυχώς που υπάρχει και η balance συνδεσμολογία γιατί στο ένα μέτρο είναι δύσκολα τα πράγματα…

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αυτά όμως είναι τα πιθανά δείγματα για την "κρίση των κριτών", πριν τις ακροάσεις.
Σαφώς θέλουμε να ξέρουμε πόσο καλά θα αξιολογηθούν τα DACs, οπότε θα περάσουμε ένα τεστ τους κριτές αλλά και το σύστημα του Βλάση εναλλάσσοντας 4-5 κομμάτια σε mp3 192kbits και wav με τυχαία σειρά, χωρίς DAC και ισοσταθμίσεις.

Βρε τρελαμένοι διαβάστε λίγο καλύτερα τι έγραψα...:flipout:
Και μάλλον δεν βλέπω να παίζουν 4-5... αλλά 1 το πολύ δύο όπως έγραψε και ο dimdim, γιατί θα πάει μακριά η βαλίτσα.

Αυτό που περιμένω από εσάς είναι να πείτε μια ιδέα για το ποιό από τα παραπάνω θα αναδείξει καλύτερα τις διαφορές ενός mp3 από ένα wav... :a0210:

Δεν θα γίνει το τυφλό με αυτά τα δείγματα. της ΕΜΜΑ θα χρησιμοποιήσουμε... :2thumb22sup:

ps. Υπέρηχα γράφε ελεύθερα. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις... θα συζητηθούν όλα σήμερα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο...

-bye-

Να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ντίνο (Database Error) ο οποίος παρ' ότι απ' ότι φαίνεται δεν θα τα καταφέρει να έρθει μου επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι μπορώ να πάρω αύριο το benchmark! :SFGSFGSF:

Δεν κανει τιποτα βρε συ :a0210:

Απλα να μου στειλετε τα σχολια σας πριν τα δημοσιοποιησετε, επειδη θελω να το πουλησω, και αν το θαψετε με καψατε !!!

:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Ευτυχώς που υπάρχει και η balance συνδεσμολογία γιατί στο ένα μέτρο είναι δύσκολα τα πράγματα…

Για μένα που έχω true balanced dac και τελικό, χωρίς προ, έχει νόημα η balanced συνδεσμολογία, ακόμα και για 1μ....