Τυφλό Συγκριτικό DAC

Ναι, παραλείψαμε να πούμε πως το βουβάλι έπαιζε σε όλο το τεστ με το μπλου σκάι κι έναν gainclore ιδιοκατασκευής που οδηγούσε χωρίς κανένα πρόβλημα τα ηχεία του Βλάσση!!

Χαχαχαχα, λοιπόν, είχαμε ένα πρόβλημα ground loop που δημιουργήθηκε μόνο με το cary και έπρεπε να μονώσουμε με ταινία την γείωση του ρευματολήπτη για να παίξει το βουβάλι. Βέβαια ο internet king με ενημέρωσε για το τί πρέπει να προσθέσω στην είσοδο του βουβαλιού για να μην τυχόν ξαναδημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα με ΠΕΡΙΕΡΓΑ :flipout:players!! Thanks again George!!

ακόμα μια καταγγελία:

Το βουβάλι συγχρονίζονταν σωστά μόνο με το θρυλικό bluesky γιατί με το Cary του Wind ως ψηφιακό transport είχε πρόβλημα :flipout:

Και ενώ ήμασταν έτοιμοι να τραβήξουμε τα μαλλιά μας βρήκες τη λύση! :SFGSFGSF:

Ναι, παραλείψαμε να πούμε πως το βουβάλι έπαιζε σε όλο το τεστ με το μπλου σκάι κι έναν gainclore ιδιοκατασκευής που οδηγούσε χωρίς κανένα πρόβλημα τα ηχεία του Βλάσση!!

Χαχαχαχα, λοιπόν, είχαμε ένα πρόβλημα ground loop που δημιουργήθηκε μόνο με το cary και έπρεπε να μονώσουμε με ταινία την γείωση του ρευματολήπτη για να παίξει το βουβάλι. Βέβαια ο internet king με ενημέρωσε για το τί πρέπει να προσθέσω στην είσοδο του βουβαλιού για να μην τυχόν ξαναδημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα με ΠΕΡΙΕΡΓΑ :flipout:players!! Thanks again George!!

Θα σε παρακαλούσα να μην πεις σε κανένα τη λύση στο πρόβλημα γιατί δεν πρόκειται να σου εμπιστευτώ άλλο μυστικό. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να το έχουν όλα τα βουβάλια αφού ο κατασκευαστής δεν είχε προβλέψει το βουβάλι να πάιζει με το Cary ως transport :flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

έχω λύσεις και για τα μαλλιά :afro:

Αν είχε γίνει αυτο που αναφέρθηκε στο post 506 στη σελίδα 51 .... μπορεί κάποια μαλλιά να είχαν πέσει ήδη...... :afro: :flipout:

Θα σε παρακαλούσα να μην πεις σε κανένα τη λύση στο πρόβλημα γιατί δεν πρόκειται να σου εμπιστευτώ άλλο μυστικό. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να το έχουν όλα τα βουβάλια αφού ο κατασκευαστής δεν είχε προβλέψει το βουβάλι να πάιζει με το Cary ως transport :flipout:

Πλάκα έχετε και σας χαίρομαι! Βασικά έτσι μας θέλω και όχι στον "τοίχο" και ρίξτε τους...

Λοιπόν Αλέξανδρε, κοίτα αυτό που σου προτείνει ο Γιώργος γιατί να πω και το μυστικό, ότι αυτό που ξεσυγχρόνισε την ώρα της αναπαραγωγής και όλοι είπαμε "γιατί σταμάτησε!" ήταν το Buffalo (το οποίο πρέπει να είχε μια διαρκή :violent-smiley-030: με το Cary...κάποια προβλήματα ασύγχρονης επικοινωνίας άκουσε το αυτάκι μου όταν έψαχνα την αιτία...κάτι τέτοιο του ψιθύριζε το Carry, σιχτιρίζοντας το... του έλεγε ότι εάν συνεχίσει έτσι θα του κόψει τη ψηφιακή μετάδοση και του το δώσει αναλογικά με όση τάση μπορεί να βγάλει και θα το στείλει κατευθείαν στον κατασκευαστή του!

Φυσικά στη διένεξή τους, τους έριξα άλλη μια στρώση ταινίας εκεί στη γείωση του Carry...τους πόνεσε μάλλον...γιατί στη συνέχεια δεν έκαναν κιχ!

Μία παρατήρηση, όχι ένσταση, μια και έλαβε μέρος ένα Benchmark DAC-1.
Αυτό που θέλω να πώ, αφού διάβασα το αξιόλογη δοκιμή σας, είναι οτι σωστό θα ήταν για ένα επώνυμο προϊόν, και όχι ιδιοκατασκευή, να είναι το εργοστασιακό μοντέλο. Δεν υπονοώ οτι το συγκεκριμένο ήταν χειρότερο, απλά ήταν άλλο από αυτό που εσείς αναφέρετε με αυτό το όνομα.
Επίσης σε κάποια άλλη δοκιμή, αν θέλετε ζητήστε μου ένα από τα νεώτερα DAC-1 pre ή DAC-1 HDR, που είναι σαφώς καλύτερα από το απλό.

Last edited:
εισαστε ολοι ασχετοι. ειναι παγκοσμια γνωστο οτι ο κατασκευαστης της Cary ηταν κυνηγος βουβαλιων.:flipout:

παντως με αφορμη το γεγονος αυτο θα φερω τον ηλεκτρολογο να μετρησει την γειωση.

Mα στο είπα και τότε, ένα diy dac δεν καταδέχεται να παίζει με πανάκριβα players, θέλει τα δικά του...
Πέρα από τη πλάκα, όπως σας είπα και εχθές, πρώτη φορά δεν κλειδώνει κατευθείαν το βουβάλι με οποιοδήποτε τράνσπορτ που το συνδέω (pc,cdp) και από τη στιγμή που η λύση ήταν τόσο απλή, δεν το θεωρώ ζήτημα, αλλά καλά κάνετε και το αναφέρετε! Ούτως η άλλως, τώρα που θα απομονώσω γαλβανικά την είσοδό του δεν υπάρχει πιθανότητα να ξανασυμβεί αυτό με οποιοδήποτε πλαυερ...

Αυτό που θέλω να πώ, αφού διάβασα το αξιόλογη δοκιμή σας, είναι οτι σωστό θα ήταν για ένα επώνυμο προϊόν, και όχι ιδιοκατασκευή, να είναι το εργοστασιακό μοντέλο. Δεν υπονοώ οτι το συγκεκριμένο ήταν χειρότερο, απλά ήταν άλλο από αυτό που εσείς αναφέρετε με αυτό το όνομα.
Επίσης σε κάποια άλλη δοκιμή, αν θέλετε ζητήστε μου ένα από τα νεώτερα DAC-1 pre ή DAC-1 HDR, που είναι σαφώς καλύτερα από το απλό.

ΟΚ Θέμη!..Σε κάποιο μελλοντικό συγκριτικό και αν ταιριάζει με το
κονσεπτ, θα τα πούμε σίγουρα..

Περιέργο πάντως που δεν υπήρχε κανένα DacMagic στο συγκριτικό, θα ενδιέφερε πολύ κόσμο σίγουρα & είναι σαφώς στην κατηγορία που τεστάρατε...

αυτό όντως
ΠΡΕΠΕΙ να τονιστεί.
επίσης αν κάποιος γνωρίζει τις επεμβάσεις που έχουν γίνει στο benchmark ας τις αναφέρει. Υπάρχουν αρκετές πηγές στο διαδίκτυο που προσφέρουν τέτοια upgrades. Αν είναι κάτι τέτοιο καλό είναι να ξέρουμε ώστε ο καθένας να βγάλει τα (δικά του) συμπεράσματα, μιά και η δοκιμή δεν έγινε με εργοστασιακό.
Πλήν όμως να τονιστεί ότι ΚΑΙ το beresford ήταν αναβαθμισμένο.
Τέλος να σημειώσω ότι από την εμπειρία μου το βουβάλι του expander είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ εργοστασιακό.

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Περιέργο πάντως που δεν υπήρχε κανένα DacMagic στο συγκριτικό, θα ενδιέφερε πολύ κόσμο σίγουρα & είναι σαφώς στην κατηγορία που τεστάρατε...

Έχουμε συγκρίνει με παιδιά στο σπίτι μου dacmagic με το βουβάλι, αν θες στείλε pm για να σου πω τη ΓΝΩΜΗ μας...

Χωρίς δεκάρα πώς θα παντρευτούμε Μανωλιό μου,
σε blind test θα παντρευτούμε ή στον Αϊ Γιάννη;
γιατί να αλλάζουμε μόνο dac κι όχι στεφάνι στον Αϊ Γιάννη ;

Mε δύο dac το καημένο με 'χεις αρραβωνιασμένο,
τρίτο δε θ' αντέξω με τον dipie θα τα μπλέξω. (δις)
Δύο χρόνια το καημένο με 'χεις αρραβωνιασμένο,
τέταρτο dac δε θ' αντέξω με τον καπετάνιο θα τα μπλέξω. (δις)

Χωρίς δεκάρα τι θα μαγειρεύω Μανωλιό μου,
με βουβάλι ποιος περνάει όταν πεινάει.

Last edited:
Απ ότι φαίνεται το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο για τέτοιου είδους ακροάσεις..... το συγκεκριμένο νήμα πάει για ρεκόρ σε θεάσεις (views) και αριθμό απαντήσεων (replies).

Σίγουρα πρέπει να διοργανωθούν ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον...

:SFGSFGSF:

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι το dual mono Buffalo dac διέθετε αναλογικό ποτενσιόμετρο στην έξοδο και δυστυχώς αναγκαστήκαμε να το τοποθετήσουμε στο τέρμα ωστε να βγεί εκτός, κάτι που κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό ούτε δίκαιο. Το δίκαιο θα ήταν το dual mono buffalo να παίξει απευθείας με τον τελικό. Τότε ίσως να είχαμαι και ανατροπή του αποτελέσματος.

Το volume ειναι ψηφιακο.
Πιστευω η διαφορα οφειλεται στον opamp LME49720 που χρησιμοποιηται στην dual mono η στο ματσαρισμα με τον συγκεκριμενο προ.

Αναλυτικα

Buffalo II dual mono
αποτελούμενο από :

* 2 BuffaloII dac
* 2 Placid για τη τροφοδοσία των dac
* 2 μετασχηματιστες Γιατρας 9V 50VA για τα dac
* 1 Volumite Ψηφιακο volume
* 2 Legato 1 χωρις buffer με το on board Bal/se με τον opamp LME49720
* 2 ΒPPlacid για τη τροφοδοσία των 2 Legato, ένα το καθένα
* 2 μετασχηματιστές Γιατρας 2χ15V 100VA για την τροφοδοσία των BPPlacid
* Βύσματα, XLR neutrik και το bnc Κατουμας
* Φιλτρακι EMI/RFI απλο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Το volume ειναι ψηφιακο.
Πιστευω η διαφορα οφειλεται στον opamp LME49720 που χρησιμοποιηται στην dual mono η στο ματσαρισμα με τον συγκεκριμενο προ.

Αναλυτικα

Buffalo II dual mono
αποτελούμενο από :

* 2 BuffaloII dac
* 2 Placid για τη τροφοδοσία των dac
* 2 μετασχηματιστες Γιατρας 9V 50VA για τα dac
* 1 Volumite Ψηφιακο volume
* 2 Legato 1 χωρις buffer με το on board Bal/se με τον opamp LME49720
* 2 ΒPPlacid για τη τροφοδοσία των 2 Legato, ένα το καθένα
* 2 μετασχηματιστές Γιατρας 2χ15V 100VA για την τροφοδοσία των BPPlacid
* Βύσματα, XLR neutrik και το bnc Κατουμας
* Φιλτρακι EMI/RFI απλο

Δεν το ήξερα ότι είχες χρησιμοποιήσει το ψηφιακό Volumite volume control.
Αξιολογη κατασκευή που θελω οπωσδήποτε να ξανακουσω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Δεν το ήξερα ότι είχες χρησιμοποιήσει το ψηφιακό Volumite volume control.
Αξιολογη κατασκευή που θελω οπωσδήποτε να ξανακουσω

είναι πολύ καλό, αυτό χρησιμοποιώ και εγώ (το έχω βάλει αλλά το έχω στο τέρμα μέχρι να αποφασίσω αν θα πάω σε τελικό απ ευθείας), αλλά όπως είπα στο Θεοδόση θα ήταν ο τελευταίος ύποπτος γιά αναζήτηση ευθυνών.
Θα κοίταζα πρώτα στο φίλτρο και ίσως μετά στους μτς...

σε blind test θα παντρευτούμε ή στον Αϊ Γιάννη;
γιατί να αλλάζουμε μόνο dac κι όχι στεφάνι στον Αϊ Γιάννη ;

Mε δύο dac το καημένο με 'χεις αρραβωνιασμένο,
τρίτο δε θ' αντέξω με τον dipie θα τα μπλέξω. (δις)
Δύο χρόνια το καημένο με 'χεις αρραβωνιασμένο,
τέταρτο dac δε θ' αντέξω με τον καπετάνιο θα τα μπλέξω. (δις)

:flipout::flipout:

Μελοποιημένο θα αποτελέσει το κυρίως κομμάτι
για το επόμενο συγκριτικό!!