Τυφλό Συγκριτικό DAC

Παιδιά συγχαρητήρια!!!!
Δεν μπορω να μπω σε απόλυτα κριτήρια γιατί πιστευω δεν εχει νόημα.
Η ουσιά είναι οτι επιβεβαιώσατε και την δική μου αποψη σχετικά με δύο του συγκριτικού σας Benchmark, Buffalo οπως και το γεγονός ότι ενα καλό cd δεν χρειαζεται βοήθειες...

Προτείνω αν θέλετε βέβαια να οριστεί μόνιμη κριτική επιτροπή για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μπράβο παίδες, Γιώργο και Αντρέα!

Και επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον Μανώλη- lemon για τα αναλυτικότατα
στοιχεία που μας παρέθεσε!!

Η αίσθηση που είχα ήταν ότι τα καλώδια δεν επέδρασαν στο αποτέλεσμα.

Παρ' όλα αυτά δεν τηρήθηκε απόλυτα αυτό που θα θέλαμε λόγω έλλειψης 6 ίδιων καλωδίων...

Ας περιμένουμε τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο Mανόλης... λίγο αργότερα θα κοινοποιηθούν!

+++
Η οδηγία που δόθηκε και συμφωνήθηκε προς του κριτές ήταν να ακούν μόνο τα όργανα και όχι το σύνολο ώστε να βαθμολογούν μόνο την ειδική κατηγορία (χαμηλές, μεσαίες κτλ). Υπάρχει παράδειγμα κριτής ο οποίος βαθμολογούσε (έγραφε στο έντυπο) σε συγκεκριμένο σημείο του ίδιου κομματιού! Τι άλλο καλύτερο να γίνει?

+++
Όσον αφορά το μέτρο σύγκρισης / αναφοράς ήταν ότι καλύτερο ακούστηκε στην εισαγωγή, δλδ την παρουσίαση των DACs!

+++
H βαθμολογία ήταν χωρισμένη σε 6 κατηγορίες... Το γεγονός ότι οι δύο τελευταίες κατηγορίες δεν έχουν επεξήγηση είναι γιατί δεν θέλαμε να έχουν επεξήγηση. Πρέπει να το καταλάβατε αυτό... Θα μπορούσαμε να πούμε εύκολα "κακό" και "με έπιασε πονοκέφαλος, βγάλτο!" δεν θέλαμε...

+++
Το όλο εγχείρημα δεν στήθηκε για να δούμε πόσο καλώς κριτής είναι ο τάδε...

Τα τεχνικά στοιχεία που θα παρουσιαστούν είναι αυτό που τουλάχιστον εμένα ενδιαφέρει....

Το γεγονός ότι οι κριτές "συντονίστηκαν" στη πλειοψηφία των παρουσιάσεων απλά μας ευχαριστεί και τίποτα παραπάνω.

Δεν πρόκειται για σύσταση αγοράς, εκτός αν διαθέτετε το σύστημα και το σπίτι του Βλάση... ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα!

-bye-

Παρακαλώ προσέξτε το παρακάτω:

Παιδιά, έγινε μια παράλειψη. Στο blind έπρεπε να βάλετε 1 ή 2 dacs να παίξουν 2 φορές για να δούμε την αντιστοιχία των αποτελεσμάτων στους ακροατές και να δούμε αν θα έβαζαν την ίδια βαθμολογία.

πχ

1. Dac1
2. Dac2
3. Dac1
4. Dac3
5. Dac4
6. Dac2
7. Dac5
8. Dac6

έπρεπε να έχουν παραπλήσιες βαθμολογίες μεταξύ τους οι αριθμοί 1και3 , και επισης οι 2και6

Με τον παραπάνω τρόπο ο ακροατής που θα έβαζε στην ακρόαση 1 (dac1) χαμηλό με βαθμολογία 25 και στην ακρόαση 3 (πάλι dac1) χαμηλό με βαθμολογίΑ 7 ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ OFF.

Tα αποτελέσματα πρέπει να είναι παραπλήσια για μία συσκευή που έπαιξε 2 φορές στην ακρόαση.

Αυτή τη μεθοδολογία την ακολουθούμε από τότε με την ακρόαση των cd players πολλά-πολλά χρόνια πριν και αποτελεί μέτρο για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Παρακαλώ διαβάστε το παραπάνω και αν δεν το έγραψα κατανοητά, πείτε μου να προσπαθήσω να το γράψω με άλλα λόγια.

Στο blind δεν πρέπει να αξιολογούνται μόνο οι συσκευές αλλά και οι ακροατές, οι οποίοι θα πρέπει να βαθμολογούν με παραπλήσιο βαθμό το ίδιο μηχάνημα μέσα στη δοκιμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θέλω να μειώσω την προσπάθειά σας σε καμμία περίπτωση, ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ!

Last edited:
Γράφουμε "βροχή" και δεν προλαβαίνουμε με τίποτα.

Στη διαδικασία που προαναφέρθηκα στο #500 μήνυμά μου, παρέλειψα να αναφέρω ότι πριν ξεκινήσει η κανονική δοκιμή, έπαιξαν όλα τα dac με την ίδια σειρά (a, b, c, d, e, f) από μια φορά το κομμάτι Νο3 (ζητήθηκε από το ακροατήριο για να έχουν μία προκαταρκτική ακουστική άποψη πριν τη βαθμολογία). Υπόψη είχε προηγηθεί η στάθμιση της έντασης.

Nordost Frey (xlr).
CD Siltech SPX30 G5 mk2 (καλώδια τελικού, cd-player)

Το Nordost έπαιξε μεταξύ προ και τελικού ή μεταξύ Buffalo και προ ρε παίδες, γιατί μπερδεύτηκα?

Μια καταγγελία:

Το τεστ είναι άκυρο γιατί:

Α) Οι κύριοι Dipie και Internet King μασούλαγαν τυροπιτάκια
κατά την ώρα της ακρόασης και αλλοίωναν το ηχητικό αποτέλεσμα!

Β) Ο Chris1967 και εγώ είχαμε πρόβλημα με τις αντανακλάσεις ( δεν φόραγα
το καπελλάκι μου και ο Chris μάλιστα, δεν έφερε καθόλου κασκέτο )!!

Γ) Ο κριτής Modright ήταν πολύ ψηλός και ως εκ τούτου εκτός
άξονα ακρόασης, άρα η γνώμη του δεν μετράει!!!!

:flipout::flipout:

Tα Nordost νομίζω έπαιζαν μεταξύ προ και τελικού, το βουβάλι ήταν συνδεδεμένο με τον προ με xlr ιδιοκατασκευής.

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Γράφουμε "βροχή" και δεν προλαβαίνουμε με τίποτα.

Στη διαδικασία που προαναφέρθηκα στο #500 μήνυμά μου, παρέλειψα να αναφέρω ότι πριν ξεκινήσει η κανονική δοκιμή, έπαιξαν όλα τα dac με την ίδια σειρά (a, b, c, d, e, f) από μια φορά το κομμάτι Νο3 (ζητήθηκε από το ακροατήριο για να έχουν μία προκαταρκτική ακουστική άποψη πριν τη βαθμολογία). Υπόψη είχε προηγηθεί η στάθμιση της έντασης.

Tο ανέφερα εγώ σε προηγούμενο post.

Το Nordost έπαιξε μεταξύ προ και τελικού ή μεταξύ Buffalo και προ ρε παίδες, γιατί μπερδεύτηκα?

μεταξυ προ και τελικου nordost frey. to βουβαλι συνδεθηκε με τον προ με ενα καθαρο ασημι diy .

Μια καταγγελία:

Το τεστ είναι άκυρο γιατί:

Α) Οι κύριοι Dipie και Internet King μασούλαγαν τυροπιτάκια
κατά την ώρα της ακρόασης και αλλοίωναν το ηχητικό αποτέλεσμα!

Β) Ο Chris1967 και εγώ είχαμε πρόβλημα με τις αντανακλάσεις ( δεν φόραγα
το καπελλάκι μου και ο Chris μάλιστα, δεν έφερε καθόλου κασκέτο )!!

Γ) Ο κριτής Modright ήταν πολύ ψηλός και ως εκ τούτου εκτός
άξονα ακρόασης, άρα η γνώμη του δεν μετράει!!!!

:flipout::flipout:

Α). ξεβουλωναν τ αυτακια τους. :flipout:
Β). ο INTERNET KING ξεχασε να φερει μαζι του τα δειγματα. :flipout:
Γ). μαζι με τον πιο κοντο εξισοροπουσαν τον μεσο ορο υψους. :flipout:

Παρακαλώ προσέξτε το παρακάτω:

Παιδιά, έγινε μια παράλειψη. Στο blind έπρεπε να βάλετε 1 ή 2 dacs να παίξουν 2 φορές για να δούμε την αντιστοιχία των αποτελεσμάτων στους ακροατές και να δούμε αν θα έβαζαν την ίδια βαθμολογία.

πχ

1. Dac1
2. Dac2
3. Dac1
4. Dac3
5. Dac4
6. Dac2
7. Dac5
8. Dac6

έπρεπε να έχουν παραπλήσιες βαθμολογίες μεταξύ τους οι αριθμοί 1και3 , και επισης οι 2και6

Με τον παραπάνω τρόπο ο ακροατής που θα έβαζε στην ακρόαση 1 (dac1) χαμηλό με βαθμολογία 25 και στην ακρόαση 3 (πάλι dac1) χαμηλό με βαθμολογίΑ 7 ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ OFF.

Tα αποτελέσματα πρέπει να είναι παραπλήσια για μία συσκευή που έπαιξε 2 φορές στην ακρόαση.

Αυτή τη μεθοδολογία την ακολουθούμε από τότε με την ακρόαση των cd players πολλά-πολλά χρόνια πριν και αποτελεί μέτρο για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Παρακαλώ διαβάστε το παραπάνω και αν δεν το έγραψα κατανοητά, πείτε μου να προσπαθήσω να το γράψω με άλλα λόγια.

Στο blind δεν πρέπει να αξιολογούνται μόνο οι συσκευές αλλά και οι ακροατές, οι οποίοι θα πρέπει να βαθμολογούν με παραπλήσιο βαθμό το ίδιο μηχάνημα μέσα στη δοκιμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θέλω να μειώσω την προσπάθειά σας σε καμμία περίπτωση, ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ!

Αυτό το εφαρμόζουμε από πολλά χρόνια πριν, η πρώτη φορά ήταν σε ακρόαση με Πολυχρονίδη και Μανωλάκο, Μιχαλη Κορ, McZab (συγνώμη αν ξεχνώ και κάποιους άλλους)

Last edited: