Τυφλό Συγκριτικό DAC

Μα πες τα βρέ φίλε... μας χαρίζουν γάιδαρο και εμείς τον κοιτάζουμε στα δόντια...

άσε ξέρω... και οι δύο πρώτοι-πρώτοι είναι στις εκδηλώσεις... σιγά μη δεν έρθουνε...
προφανώς για να γίνει σωστότερα κόπτονται!

Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Καπταιν,νομιζω σας ασκει εντεχνως ψυχολογικο πολεμο :flipout::flipout::flipout::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Μπα, όχι Πάνο!..Ο Νίκος όπως και τα άλλα παιδιά το κάνουν
από το πάθος και το μεράκι τους για την Κατηγορία...

Αλλά, έχω εκφράσει και στο παρελθόν και τώρα τις απόψεις μου επί του
θέματος..Αν είναι για συγκέντρωση μεταξύ φίλων και γνωστών
να πιούμε τα κρασάκια μας και να κάνουμε την πλάκα μας αλλάζοντας
μηχανάκια έτσι από χομπίστικη διάθεση, είμαι μέσα με τα χίλια!!!

Αν όμως, τα αποτελέσματα που θέλουμε να αποκομίσουμε- και να θεωρούνται
σοβαρά και αξιόπιστα- και θα οδηγήσουν κάποια από τα νεώτερα μέλη μας
σε προσανατολισμό αγοράς, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν.

Και όχι γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην κρίση των ακροατών, αλλά
θα πρέπει να πληρούνται και άλλες προυποθέσεις, που δυστυχώς,δεν έχουμε
προς το παρόν την δυνατότητα να καλύψουμε..

Επίσης μιας και όλοι εμείς που καταναλώνουμε σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μας, θέλουμε μόνο το καλό του φόρουμ, θέλουμε ότι γίνεται να έχει
και ένα κύρος πρός τα μέλη και τους επισκέπτες μας...

Μα πες τα βρέ φίλε... μας χαρίζουν γάιδαρο και εμείς τον κοιτάζουμε στα δόντια...

άσε ξέρω... και οι δύο πρώτοι-πρώτοι είναι στις εκδηλώσεις... σιγά μη δεν έρθουνε...
προφανώς για να γίνει σωστότερα κόπτονται!
To ξερω οτι γι αυτο κοπτονται:smile:

Ε καλά σας λέει ο κάπταιν...Εχουμε χιλιοσυζητήσει περί τυφλών...

Απλά περάστε καλά.

Ασφαλώς και δεν είναι θέμα ατόμων και προθέσεων.Απλά διαβάστε τι σημαίνει επιστημονικά στημένο τυφλό τέστ.Χρειάζεται να προσλάβετε ειδικούς να σας το στήσουν...

... έχεις δίκιο βέβαια βρε Διονύση, αλλά ίσως υπερβάλλεις λίγο.
Πιστέυω οτι μ ένα καλό μετρητικό και κάποιες γνώσεις που μπορεί να τις έχει κάποιος χομπιστας μπορεί να γίνει ένα υποτυπώδες έστω τυφλό.
Απο την (ομολογουμένως μικρή) μέχρι τώρα εμπειρία μου ακούγεται ΠΑΝΤΑ αυτό που πάιζει δυνατότερα.

Απ την άλλη,αν δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα σε "τυφλό" φαντάσου σε "φανερό" πόσο υποκειμενικά έιναι τα συμπεράσματα.

Ωστόσο, όποιοι έιναι χαλαροί και θέλουν απλώς να κάνουν την πλάκα τους είναι σίγουρο οτι θα περάσουν καλά .....

Μπα, όχι Πάνο!..Ο Νίκος όπως και τα άλλα παιδιά το κάνουν
από το πάθος και το μεράκι τους για την Κατηγορία...

Αλλά, έχω εκφράσει και στο παρελθόν και τώρα τις απόψεις μου επί του
θέματος..Αν είναι για συγκέντρωση μεταξύ φίλων και γνωστών
να πιούμε τα κρασάκια μας και να κάνουμε την πλάκα μας αλλάζοντας
μηχανάκια έτσι από χομπίστικη διάθεση, είμαι μέσα με τα χίλια!!!

Αν όμως, τα αποτελέσματα που θέλουμε να αποκομίσουμε- και να θεωρούνται
σοβαρά και αξιόπιστα- και θα οδηγήσουν κάποια από τα νεώτερα μέλη μας
σε προσανατολισμό αγοράς, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν.

Και όχι γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην κρίση των ακροατών, αλλά
θα πρέπει να πληρούνται και άλλες προυποθέσεις, που δυστυχώς,δεν έχουμε
προς το παρόν την δυνατότητα να καλύψουμε..

Επίσης μιας και όλοι εμείς που καταναλώνουμε σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μας, θέλουμε μόνο το καλό του φόρουμ, θέλουμε ότι γίνεται να έχει
και ένα κύρος πρός τα μέλη και τους επισκέπτες μας...

Ναι οντως δεν ειναι ευκολο να στηθει ενα τετοιο τεστ και να οδηγησει σε πληρως σωστα και αντικειμενικα αποτελεσματα.Ειμαι βεβαιος ομως οτι θα γινει οσο σωστοτερα γινεται και θα περασετε και καλα.Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου σε μερικα σημεια επι τροχαδην,
1.Σιγουρα οι ακροατες δεν πρεπει να βλεπουν τα μηχανηματα που θα χρησιμοποιηθουν στο τεστ.
2.Αν δεν θα εχετε την δυνατοτητα διακοπτη για την μεταβαση απο το ενα στο αλλο μηχανημα,οι ακροατες πρεπει να βγαινουν απο το δωματιο καθε φορα που θα γινεται η δεν θα γινεται αλλαγη.
3.Οι εντασεις πρεπει να ειναι οι ιδιες σε ολα τα μηχανηματα που θα δοκιμασθουν,εκτος κι αν οι ακροατες ζητησουν να αλλαξει η ενταση κατα την διαρκεια μιας ακροασης.
4.Κατα την διαρκεια των ακροασεων πρεπει ολοι να αποφευγουν να κανουν οτιδηποτε μπορει να επηρεασει τους ακροατες.Και σιγουρα δεν μιλαει κανεις.
5.Θα παιρνουν σημειωσεις οι οποιες ασφαλως θα διασταυρωθουν με το "πρωτοκολο" που θα προσυμφωνηθει,οσον αφορα τις αλλαγες απο το ενα μηχανημα στο αλλο.

Αυτα ειναι μαλλον τα πιο ουσιωδη για ενα καλο,ουσιαστικο τεστ.Οσον αφορα το τι θα ακολουθησει μετα το τεστ,ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ολα θα γινουν πιο........επιστημονικα:flipout:

Ναι οντως δεν ειναι ευκολο να στηθει ενα τετοιο τεστ και να οδηγησει σε πληρως σωστα και αντικειμενικα αποτελεσματα.Ειμαι βεβαιος ομως οτι θα γινει οσο σωστοτερα γινεται και θα περασετε και καλα.Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου σε μερικα σημεια επι τροχαδην,
1.Σιγουρα οι ακροατες δεν πρεπει να βλεπουν τα μηχανηματα που θα χρησιμοποιηθουν στο τεστ.
2.Αν δεν θα εχετε την δυνατοτητα διακοπτη για την μεταβαση απο το ενα στο αλλο μηχανημα,οι ακροατες πρεπει να βγαινουν απο το δωματιο καθε φορα που θα γινεται η δεν θα γινεται αλλαγη.
3.Οι εντασεις πρεπει να ειναι οι ιδιες σε ολα τα μηχανηματα που θα δοκιμασθουν,εκτος κι αν οι ακροατες ζητησουν να αλλαξει η ενταση κατα την διαρκεια μιας ακροασης.
4.Κατα την διαρκεια των ακροασεων πρεπει ολοι να αποφευγουν να κανουν οτιδηποτε μπορει να επηρεασει τους ακροατες.Και σιγουρα δεν μιλαει κανεις.
5.Θα παιρνουν σημειωσεις οι οποιες ασφαλως θα διασταυρωθουν με το "πρωτοκολο" που θα προσυμφωνηθει,οσον αφορα τις αλλαγες απο το ενα μηχανημα στο αλλο.

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Πάνο!..Thanks!

Αυτα ειναι μαλλον τα πιο ουσιωδη για ενα καλο,ουσιαστικο τεστ.Οσον αφορα το τι θα ακολουθησει μετα το τεστ,ειμαι απολυτα σιγουρος οτι ολα θα γινουν πιο........επιστημονικα:flipout:

Ασε, έχω βρεί μια καινούρια επαναστατική μέθοδο για σιμουλτανε ban!!:flipout::flipout:

Και μετά να κάθονται στην ίδια ακριβώς θέση...

Ο προενισχυτής να έχει ρύθμιση level σε κάθε είσοδο ο οποίος πρακτικά να είναι τέλειος και να μην χαλάει τον ήχο στην είσοδο που χαμηλώνεις.
Να υπάρχει αξιόπιστος μετρητής decibel και γενήτρια ροζ θορύβου.

Για αυτό δοκιμάζουμε λίγα μηχανήματα και ο καθένας μόνος του για να μη βλέπει ο ένας την ξινή μούρη του διπλανού του και επηρεάζεται...
Εκτός αυτού υπάρχει και η κόπωση στη μέση...

Και όπως είπα και πιο πάνω, είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε απόλυτα το σύστημα και την ηχογράφηση.

Για αυτό ξαναλέω... Καλά να περάσετε, αυτό είναι το βασικό!

Υπάρχει δυνατότητα μετρητικού, μπορώ να το φέρω.
Υπάρχει και καλή θέληση για το τυφλό τεστάκι.
Υπάρχει και μια μείωση του γεγονότος ίσως και δικαιολογημένη*, αλλά πραγματικά μπορώ να βοηθήσω στην ακρόαση, αν γίνει τελικά.

* Ο τρόπος που γίνεται μια ηχητική αξιολόγηση πρέπει να είναι συγκεκριμένη με χαρτί και με μολύβι περι Α Β Γ προιόν είτε είναι τυφλό είτε οπτικό. Δεν γνωρίζω με ποιόν τρόπο έχουν γίνει άλλες δοκιμές ώστε να υπάρχει "σύγχυση" η αναξιπιστία.

Ξεχάσατε το βασικότερο.
Φέρτε δισκάκια, στικάκια, βασικά φέρτε μουσική.
Ο Βλάσης έχει μόνο Diana Krall και Έφη Θώδη

Kατι ακομη,οι αλλαγες θα γινονται μονον απο 2 ατομα κοινης αποδοχης βασει προαποφασισμενης σειρας,και αφου οι υπολοιποι θα ειναι εξω απο το δωματιο ακροασης.
Καπταιν,σιγουρα θα θελουμε πληρη αναφορα και για την after-test εξελιξη:flipout:

Και μετά να κάθονται στην ίδια ακριβώς θέση...

Ο προενισχυτής να έχει ρύθμιση level σε κάθε είσοδο ο οποίος πρακτικά να είναι τέλειος και να μην χαλάει τον ήχο στην είσοδο που χαμηλώνεις.
Να υπάρχει αξιόπιστος μετρητής decibel και γενήτρια ροζ θορύβου.

Για αυτό δοκιμάζουμε λίγα μηχανήματα και ο καθένας μόνος του για να μη βλέπει ο ένας την ξινή μούρη του διπλανού του και επηρεάζεται...
Εκτός αυτού υπάρχει και η κόπωση στη μέση...

Και όπως είπα και πιο πάνω, είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε απόλυτα το σύστημα και την ηχογράφηση.

Για αυτό ξαναλέω... Καλά να περάσετε, αυτό είναι το βασικό!

:a0210:

Υπάρχει και μια μείωση του γεγονότος ίσως και δικαιολογημένη*, αλλά πραγματικά μπορώ να βοηθήσω στην ακρόαση, αν γίνει τελικά.

Αλίμονο!
Σαν forum θα ήμασταν τρισευτυχισμένοι αν θα είχαμε καταφέρει να έχουμε πιστοποιημένο περιβάλλον για τυφλές δοκιμές!
Γουστάρουμε να βλέπουμε τους χρήστες να ασχολούνται με το χόμπυ, να περνάνε καλά, να κάνουν συγκεντρώσεις, ακόμη και να δημιουργούνται φιλίες μέσα από αυτό το χώρο.
Άλλωστε εκτός από τις κλασικές συναντήσεις που κάνει το avclub κάθε χρόνο διοργανώνουμε και άλλες.
Είναι όμως άτοπο, και θα κατηγορηθούμε για αυτό, αν βγουν συμπεράσματα τα οποία δεν μπορούν να τεκμηριωθούν.
Μία τυφλή δοκιμή έχει σαν αυτοσκοπό να αναδείξει έναν νικητή!
Και άντε και βγήκε.
Says who?
3-4 ερασιτέχνες που μαζεύτηκαν να κάνουν τον χαβαλέ τους ένα πρωί χωρίς να γνωρίζουν το σύστημα και την ηχογράφηση; Χωρίς να έχουν την εμπειρία να βγάλουν τον νικητή;

Για αυτό ξαναλέω.
Περάστε καλά, κάντε το χαβαλέ σας, κερδίστε εμπειρίες, πιείτε και ένα κρασάκι για αυτούς που δεν μπορούμε να έρθουμε και, γιατί όχι, οργανώστε από μία τέτοια δοκιμή κάθε εβδομάδα!

Αυτο ισως να μην ειναι και απολυτο.Ενας αρκετα εμπειρος ακροατης μαλλον θα ειναι σε θεση να εντοπισει διαφορες εστω και σε ενα σχετικα αγνωστο συστημα.Ας προσπαθησει ο καθε ακροατης να εντοπισει διαφορες,και οχι τοσο πιο ειναι το καλυτερο dac.Ετσι κι αλλιως δεν θα ξερει πιο απο τα δυο ακουει.

Θα ήθελα να δηλώσω συμμετοχή και εγώ... να γνωρίσω την παρέα, και αν επιτρέπεται μπορεί να φέρω δύο DAC ή αυτό περιπλέκει τα πράγματα?

..... πιείτε και ένα κρασάκι για αυτούς που δεν μπορούμε να έρθουμε και, γιατί όχι, οργανώστε από μία τέτοια δοκιμή κάθε εβδομάδα!
Αν πιουν ενα κρασακι για τον καθενα μας που δεν θα παει,
πρωτον θα τους παρει πανω απο μια βδομαδα να συνελθουν,αρα δεν ειναι εφικτο ενα τεστ καθε βδομαδα,εκτος βεβαια κι αν ειναι alcotest....
....και δευτερον,δεν θα θυμουνται τι εκαναν πριν τα πιουν :flipout::flipout:

Αυτο ισως να μην ειναι και απολυτο.Ενας αρκετα εμπειρος ακροατης μαλλον θα ειναι σε θεση να εντοπισει διαφορες εστω και σε ενα σχετικα αγνωστο συστημα.

Wanna bet?
Να σου κουμπώσω έναν ενισχυτή Mcintosh σε ένα ζευγάρι Klipsh να δούμε τι συμπεράσματα θα βγουν; :flipout:

Όσον αφορά την σύνδεση πηγής-προ
- αν ο προενισχυτής έχει δύο line in γιατί να αλλάζουμε τα καλώδια?
- την χρήση hubs και διακλαδωτή στη πηγή την απορρίπτουμε φαντάζομαι...
Μήπως να βρίσκαμε διπλές ίδιες πηγές και δύο ίδιους ενισχυτές? Να στηθούν δηλαδή δύο συστήματα... δύσκολο? Νομίζω ότι δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι εξωτικό... απλά να αναγνωρίζεται απ' όλους ότι μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές επαρκώς...

Aν γίνει χρήση dbμετρου πριν το συγκριτικό για τον προκαθορισμό της στάθμης για κάθε dac, λύνεται το πρόβλημα? Τόσο διαφορετικά θα παίζει ο προ αν τσιμπήσουμε λίγο την ένταση?

Aπό μουσική πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να αποφασιστεί κάτι δημοφιλές... ας μην ψάχνουμε τόσο τις συχνότητες... πολλά γνωστά κομμάτια κλασσικής έως ροκ προσφέρονται για δοκιμές!

Στο θέμα transport... επίσης πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά.
Για πολλούς (όπως εγώ) που θέλουν χρησιμοποιούν τόσο οπτικό οδηγό, όσο και σκληρό δίσκο είναι σημαντικό να δοκιμαστούν και τα δύο...

Συνδέσεις? Καλώδια? πρέπει να δοκιμαστούν όλα έτσι δεν είναι?
Και δεν μιλάω μόνο για RCA, ΧLR, cοaxilal ή optical...... ακόμα και τα κατά περίσταση τροφοδοσίας ή τα usb και firewire πρέπει να είναι τα ίδια! Δεν λέω ότι παίζουν διαφορετικά, απλά ότι πρέπει να είναι τα ίδια!

Ας μας πεί ο Βλάσης όταν βρεί χρόνο τι ακριβώς υπάρχει τώρα και ας δούμε τι μπορεί να φέρει ο καθένας!

Και κάτι ακόμα... προσωπικά πάνω από 2 ώρες (και πολύ λέω) δεν μπορώ να είμαι προσηλωμένος σε αυτό που ακούω, δεν ξέρω εσείς...
Μήπως θα ήταν καλό να χωριστούμε σε 2-3 ομάδες ακροατηρίων ώστε να αποφύγουμε την κόπωση? Όσο νά´ναι από 40-50 λεπτά πρέπει να τα ακούμε τα μηχανάκια, έτσι δεν είναι?

Τέλος να πω ότι προσφέρομαι, για ball boy και ότι άλλο διαθέτω από το φτωχικό μου...

@ caraudiotest: Προσωπικά ευχαριστώ για την συνεισφορά σου! Είσαι πλέον στη λίστα των πωλητών που θα ήθελα να ακούσω τα μηχανήματα που πουλάει!
Για την συμμετοχή σου, όμως, καλύτερα επικοινώνησε με τον Βλάση που έχει την ευθύνη του συγκριτικού. Αν και απ' ότι κατάλαβα είναι ανοιχτός σε όλα!

Πες μας όμως και τι σχετικό μπορείς να φέρεις, θα βοηθούσε πολύ αυτό!

:ernaehrung004: