Τυφλό Συγκριτικό DAC

Καλά άς το πώ εγώ,για να μην βαράτε τον κάπταιν...

Τυφλό τέστ σε επιστημονική βάση και με αξιόπιστα αποτελέσματα,δεν μπορείτε-ρούμε παιδιά να στήσετε-σουμε.

Μην επιμένετε να ονομάζετε κάτι με κάτι που δεν είναι...Δεν βοηθάει όσους μας διαβάζουν.Ετσι κάποιοι -λόγω γενικής άγνοιας-γράφουν ότι μαμακία τους κατέβει κι οι νέοι κι άσχετοι στο χόμπυ μένουν μ' ανοιχτά τα στόματα με τις...γνώσεις των διάφορων αυτόκλητων γκουρού...

Last edited:
γιατί είσαι τόσο απόλυτος Διονύση?
προδιαγραφές υπάρχουν.
Είναι ζήτημα του κατα πόσο θέλει κάποιος να το υλοποιήσει

Τα blind test δεν είναι όσο απλά φαίνονται Δημήτρη..

Δεν αρκεί μια κουρτίνα και μερικοί φίλοι για να βγούν ασφαλή συμπεράσματα

Οι ακροατές των blind test πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι, συνήθως
περνάνε από δεκαήμερο σεμινάριο, πριν θεωρηθούν κατάλληλοι να συμμετάσχουν στην διαδικασία...
Επίσης τα μηχανήματα θα πρέπει να δουλέψουν κάτω από τις ίδιες ακριβώς
συνθήκες, δηλαδή πέρα από τα απλά, κοινά καλώδια ενδοσύνδεσης, τροφοδοσίας
τα οποία θα πρέπει να είναι τόσα όσα και τα μηχανήματα, για να μπορεί να γίνεται άμεσα η σύγκριση, χωρίς να μεσολαβούν 10 λεπτά από την σύνδεση του ενός dac-στην προκειμένη περίπτωση- με το άλλο,με ότι αυτό συνεπάγεται..Συν το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρχουν-πάλι στη συγκεκριμένη περίπτωση- αντίστοιχα laptops ομοια ρυθμισμένα, με ακριβώς ίδιο software κλπ...

Για περισσότερα

http://en.wikipedia.org/wiki/Blind_experiment

http://en.wikipedia.org/wiki/High_fidelity

ωραια ολα αυτα
στο σπιτι του Ανδρεα θα τηρουνται ολα τα παραπανω εκτος τις κουρτινας ????
και μην μου πειτε οτι δεν θα ειναι ενα συγριτικο ΤΕΣΤ αλλα απλα μια ακροαση μηχανηματων διοτι θα παριστανετε τους αφελεις και δεν εισται
και για του λογου το αληθες θα το δουμε σημερα το βραδυ στα γραφομενα καποιον

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

γιατί είσαι τόσο απόλυτος Διονύση?
προδιαγραφές υπάρχουν.
Είναι ζήτημα του κατα πόσο θέλει κάποιος να το υλοποιήσει

Μήτσε απλά καταλαβαίνω διαβάζοντας τι σημαίνει τυφλό σε επιστημονική βάση.Αυτά που λέω τώρα,τα λέω πάντα...

Εντάξει μπορεί να οργανωθεί κάτι σχετικό,αλλά πρέπει όλοι να ξέρουμε γιατί μιλάμε...

ωραια ολα αυτα
στο σπιτι του Ανδρεα θα τηρουνται ολα τα παραπανω εκτος τις κουρτινας ????
και μην μου πειτε οτι δεν θα ειναι ενα συγριτικο ΤΕΣΤ αλλα απλα μια ακροαση μηχανηματων διοτι θα παριστανετε τους αφελεις και δεν εισται
και για του λογου το αληθες θα το δουμε σημερα το βραδυ στα γραφομενα καποιον

Μην τα μπλέκεις Νίκο.Αλλο στο σπίτι του Αντρέα, και άλλο τι θέλει να κάνει
ή τι σκέφτεται να κάνει ο Βλάσσης..

Μην τα μπλέκεις Νίκο.Αλλο στο σπίτι του Αντρέα, και άλλο τι θέλει να κάνει
ή τι σκέφτεται να κάνει ο Βλάσσης..
αν καταλαβα καλα αυτο που θελει να κανει ειναι
να βαλει στον παγκο 3-4-5 dac να τα συνδεσει με το συστημα του να μην ξερουν οι ακροατες πιο ακουνε και να πουν την αποψη τους πιο ειναι το καλυτερο στο συγκεκριμενο συστημα
ειναι και κατι αλλο????????

Διονύση και captain

αναφέρομαι σε εσάς μιας και δείχνεται ότι ξέρετε καλύτερα από διαδικασίες blind test (χωρίς να υποτιμώ τα άλλα παιδιά) μιας και αναφερθήκατε στα προβλήματα ενός blind test καλό θα ήταν να κάνετε το εξής...

1) Να συμμετέχετε στη προσπάθεια του Bλάση

2) Να δώσετε, αναλυτικά, τα φώτα σας όσον αφορά το βέλτιστο στήσιμο του test και να προσπαθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις για την κατά το δυνατόν επιτυχία του...

3) Aν δεν μπορείτε ένα από τα δύο, μάλλον καλύτερα θα είναι να μην ασχολείστε... αφήστε να μας κοροϊδεύει ο κόσμος... δεν έχετε να χάσετε τίποτα απ' αυτό έτσι δεν είναι? Εμάς θα κοροϊδεύουν... όχι εσάς...

Φιλικά πάντα... μη χαλάτε εσείς (αυτή τη φορά) την προσπάθεια... βοηθήστε...

αν καταλαβα καλα αυτο που θελει να κανει ειναι
να βαλει στον παγκο 3-4-5 dac να τα συνδεσει με το συστημα του να μην ξερουν οι ακροατες πιο ακουνε και να πουν την αποψη τους πιο ειναι το καλυτερο στο συγκεκριμενο συστημα
ειναι και κατι αλλο????????

Οτι γράφει στο αντίστοιχο νήμα...

Μόνο το ηλεκτρικό ταίριασμα τόσων μηχανημάτων και καλωδίων μεταξύ τους σε κάθε άλλαγή και στο συγκεκριμένο χώρο,θα δημιουργήσει ένα μοναδιαίο ηχητικό αποτέλεσμα,που δεν πρόκειται να επαναληφθεί πουθενά αλλού...

Γι' αυτό πιείτε κανένα κρασί.:a0210:

Βλασούκο για κρασί έρχομαι κι εγώ!Με θές;

Last edited:
Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Διονύση και captain

αναφέρομαι σε εσάς μιας και δείχνεται ότι ξέρετε καλύτερα από διαδικασίες blind test (χωρίς να υποτιμώ τα άλλα παιδιά) μιας και αναφερθήκατε στα προβλήματα ενός blind test καλό θα ήταν να κάνετε το εξής...

1) Να συμμετέχετε στη προσπάθεια του Bλάση

2) Να δώσετε, αναλυτικά, τα φώτα σας όσον αφορά το βέλτιστο στήσιμο του test και να προσπαθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις για την κατά το δυνατόν επιτυχία του...

3) Aν δεν μπορείτε ένα από τα δύο, μάλλον καλύτερα θα είναι να μην ασχολείστε... αφήστε να μας κοροϊδεύει ο κόσμος... δεν έχετε να χάσετε τίποτα απ' αυτό έτσι δεν είναι? Εμάς θα κοροϊδεύουν... όχι εσάς...

Φιλικά πάντα... μη χαλάτε εσείς (αυτή τη φορά) την προσπάθεια... βοηθήστε...

Αρχίζω να φορτώνω σιγά-σιγά....

Ποιός είπε ότι θέλουμε-ειδικά εγώ δεν μου επιτρέπεται κιόλας- να τορπιλλίσουμε την προσπάθεια
του Βλάσση, Νίκ?
Απλά είπα οτι η συγκέντρωση-ακρόαση που προθυμοποιήθηκε να κάνει ο οικοδεσπότης, δεν θα είναι ακριβώς- με την επιστημονική έννοια- blind test..

Thats all

Last edited:
Γράψε βρε καπετάνιε ή δώσε μας ένα link με την επιστημονική έννοια του όρου blind test, να δούμε τι μπορεί να γίνει... δεν χρειαζόταν ο χαρακτηρισμός... επιμένω...

Αλλά ας μη σταθούμε σε αυτό! αναγνωρίζω καλή πρόθεση όπως το λές (δεν αμφιβάλλω!).
Όλοι θέλουμε να πετύχει και αυτή η εκδήλωση, όσο γίνεται περισσότερο... έτσι δεν είναι?

DACs θα βρεθούν, τι άλλο χρειάζεται?

δύο ίδια τράνσπορτ, συνδεμένα με ίδια καλώδια στα DACs και από εκεί στα ενισχυτικά... και πολύ καλή μουσική (από διάφορα ήδη)... άλλο?

Το συμπέρασμα θα είναι: στο σύστημα "τάδε", στο σπίτι του Βλάση (χχ τετραγωνικά), το YY DAC ακούστηκε καλύτερα για αυτόν και τον άλλο λόγο, το δείνα DAC έρχεται δεύτερο κοκ...

Μαμώ την επιστήμη μου πια... πυρηνικό αντιδραστήρα θα στήσουμε...???

Σηκώστε μανίκια για προσφορά ή μην ασχολείστε... επιμένω...

Γράψε βρε καπετάνιε ή δώσε μας ένα link με την επιστημονική έννοια του όρου blind test, να δούμε τι μπορεί να γίνει... δεν χρειαζόταν ο χαρακτηρισμός... επιμένω...

Αλλά ας μη σταθούμε σε αυτό! αναγνωρίζω καλή πρόθεση όπως το λές (δεν αμφιβάλλω!).
Όλοι θέλουμε να πετύχει και αυτή η εκδήλωση, όσο γίνεται περισσότερο... έτσι δεν είναι?

DACs θα βρεθούν, τι άλλο χρειάζεται?

δύο ίδια τράνσπορτ, συνδεμένα με ίδια καλώδια στα DACs και από εκεί στα ενισχυτικά... και πολύ καλή μουσική (από διάφορα ήδη)... άλλο?

Το συμπέρασμα θα είναι: στο σύστημα "τάδε", στο σπίτι του Βλάση (χχ τετραγωνικά), το YY DAC ακούστηκε καλύτερα για αυτόν και τον άλλο λόγο, το δείνα DAC έρχεται δεύτερο κοκ...

Μαμώ την επιστήμη μου πια... πυρηνικό αντιδραστήρα θα στήσουμε...???

Σηκώστε μανίκια για προσφορά ή μην ασχολείστε... επιμένω...

Bρε σύ γιατί το έχεις πάρει τόσο επί πόνου;:flipout:

Οι συνθήκες σε ένα επιστημονικά οργανωμένο τυφλό τέστ(για να έχει αξία κι αξιοπιστία),πρέπει να είναι καθωρισμένες κι ελεγχόμενες απο ειδικούς επιστήμονες-πολλούς και πολλών ειδικοτήτων.

Υπάρχει περίπτωση να κάνετε κάτι τέτοιο;

Last edited:
Υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε κάποιο μηχάνημα με ακροάσεις καλύτερες από αυτές που έχουμε στο συγκριτικό αυτό ή στην εκδήλωση του Ανδρέα?
Εσύ Διονύση πως ακριβώς κάνεις τα συγκριτικά σου πρίν ψωνίσεις? Πως λές ότι αυτό μου αρέσει περισσότερο ή προτείνω σε κάποιον κάτι ως καλύτερο?

Ποιό είναι το "κακό" σε αυτό το συγκριτικό?
Δεν μας αρέσει ο χώρος? τα συνοδά? δεν θα ταιριάξουν τα ρεύματα?
Πείτε το να δούμε τι λύσεις θα υπάρξουν...

Ας βοηθήσουν και οι αντιπρόσωποι... αν δεν το έχουν καταλάβει μπορούν να διαφημιστούν με αυτό το τρόπο... τσάμπα και προς όφελος του χόμπυ μας...

+++
Το "επί πόνου" Διονύση το ξέρεις, γιατί ήσουν από τους λιγοστούς (μαζί και Καπετάνιος) που ασχολήθηκαν...
Είχα κάνει πρόταση για συνακροάσεις και συγκριτικά (όχι μόνο ήχου) και είναι κάτι που θέλω να συμμετέχω σφόδρα!

Αυτό που με κάνει να απορώ είναι, γιατί δεν γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις ή ακόμα περισσότερο γιατί μανουριάζουμε (αυτό έγινε και στα δύο νήματα ως τώρα)...

Aς συγκεντρωθούμε στο συγκριτικό τώρα... νταξ? :cool:

:ernaehrung004:

Ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά...
Τυφλή δοκιμή μπορεί να κάνει ένας ηχολήπτης σε δική του ηχογράφηση (που την ξέρει) και στα μηχανήματά του, αλλάζοντας μόνο έναν κρίκο.
Εδώ δεν έχετε ακούσει καν το σύστημα του Βλάση!
Άντε να καταλήξετε στο ότι τα DAC μεταξύ τους έχουν διαφορές στον ήχο.
Που και πάλι δεν έχετε τόσες τιμές για να βγει κάτι στατιστικά σωστό.
Αν κουρέψετε δηλαδή τις ακραίες τιμές θα μείνουν 1-2 δείγματα (και αυτά αμφισβητούμενα) για να βγάλουν το αποτέλεσμα... :p

Για αυτό χαρείτε το, κάντε χαβαλέ (αυτό είναι το ζητούμενο) και αποκτήστε εμπειρίες.

Υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε κάποιο μηχάνημα με ακροάσεις καλύτερες από αυτές που έχουμε στο συγκριτικό αυτό ή στην εκδήλωση του Ανδρέα?
Εσύ Διονύση πως ακριβώς κάνεις τα συγκριτικά σου πρίν ψωνίσεις? Πως λές ότι αυτό μου αρέσει περισσότερο ή προτείνω σε κάποιον κάτι ως καλύτερο?

Ποιό είναι το "κακό" σε αυτό το συγκριτικό?
Δεν μας αρέσει ο χώρος? τα συνοδά? δεν θα ταιριάξουν τα ρεύματα?
Πείτε το να δούμε τι λύσεις θα υπάρξουν...

Ας βοηθήσουν και οι αντιπρόσωποι... αν δεν το έχουν καταλάβει μπορούν να διαφημιστούν με αυτό το τρόπο... τσάμπα και προς όφελος του χόμπυ μας...

+++
Το "επί πόνου" Διονύση το ξέρεις, γιατί ήσουν από τους λιγοστούς (μαζί και Καπετάνιος) που ασχολήθηκαν...
Είχα κάνει πρόταση για συνακροάσεις και συγκριτικά (όχι μόνο ήχου) και είναι κάτι που θέλω να συμμετέχω σφόδρα!

Αυτό που με κάνει να απορώ είναι, γιατί δεν γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις ή ακόμα περισσότερο γιατί μανουριάζουμε (αυτό έγινε και στα δύο νήματα ως τώρα)...

Aς συγκεντρωθούμε στο συγκριτικό τώρα... νταξ? :cool:

Τα είχαμε κουβεντιάσει και παλαιότερα Νικ, εδώ..

Δεν μπορώ να μην το θυμάμαι το νήμα... εγώ το άνοιξα!

Αν ενοχλεί πάντως ο τίτλος του εγχειρήματος (γιατί επί της ουσίας δεν έχω διαβάσει κάτι που δεν γίνεται) ας το αλλάξουμε... σε "βάζω μια κουρτίνα και ακούω διαφορετικά dacs στο σύστημα του Bλάση..." ή όπως αλλιώς θέλετε...

(πολύ λυπάμαι που δεν διαθέτω το κατάλληλο χώρο...
κάθε εβδομάδα συγκριτικά θα έκανα... )

Καπταιν,νομιζω σας ασκει εντεχνως ψυχολογικο πολεμο :flipout::flipout::flipout::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Μαλλον σας βλεπω να πηγαινετε:a0210: