Τυφλό Συγκριτικό DAC

να σας πω την αληθεια δεν θελω να βαζουμε κ να βγαζουμε καλωδια απο τον τελικο.

τότε μιά και θα είναι τυφλό, μπορείτε απλά να τα χαϊδεύετε....:worshippy:

Βλάσση κατανοητό αυτό που λες, κανένα πρόβλημα, επειδή εμένα έχει μόνο xlr όμως, να μη το κουβαλάω τσάμπα, θα έρθω απλά να ακούσω τα υπόλοιπα αν είναι.

Βλάσση κατανοητό αυτό που λες, κανένα πρόβλημα, επειδή εμένα έχει μόνο xlr όμως, να μη το κουβαλάω τσάμπα, θα έρθω απλά να ακούσω τα υπόλοιπα αν είναι.

με ανταπτορες γινεται?

1) exp4nder
2) Dalanik
3) Chris1967
4) Μodright
5) Jadisboy
6) Dippie
7) Μagellan
8) VaSiLiS-T
9) Lemon
10)Theodosis O.
11) INTERNET KING
12)DOLFON

ξεχνα το. θα ερθεις οπωσδηποτε !!!!!!!!!!!!!!

επειδη το σπιτι ειναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ οποιοι ειναι βαζελοι να ειναι σεμνοι λογω και της ημερας...........:smash:

Προ με xlr από βάζελο δέχεσαι? χεχε...
Πλάκα κάνω, λοιπόν, πρέπει να βρεθεί ένας προ true balanced οπωσδήποτε, έχει κανέναν ο Αντώνης που να μπορεί να σου δώσει μήπως?

Last edited:
Βλάση δεν έχετε δώσει την διεύθυνση σου στα πμ που έστειλε ο νταλαλίνκ...Πρέπει να την στείλετε σε νέα...

Η διεύθυνση θα σταλεί σήμερα το βράδυ σε όσους κάνουν confirm τη συμμετοχή τους (επαγγελματική δουλειά... :flipout:)

στα γρήγορα να πω ότι ο Densen μου είναι διαθέσιμος εφόσον χρειαστεί αλλά δεν διαθέτει XLR...

Μια στιγμή να διαβάσω τα μηνύματά σας γιατί μόλις μπήκα σπίτι και επανέρχομαι...

:ernaehrung004:

@Larry
Μανώλης = lemon

@Μήτσος Θ.
Απόλυτο κριτήριο δεν υπάρχει αλλά θα έχουμε δείγματα και σημειώσεις αναγνωρισμένες και ικανές να απλοποιήσουν την διαδικασία.
H καταμέτρηση θα είναι παιγνίδι...

@Tzimisce
δεν υπάρχει θέμα πρότασης αγοράς DAC… θα γίνει πλήρως κατανοητό από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων αυτό.

@exp4nder Αλέξανδρε θα ήταν κρίμα να βάλουμε στο παιγνίδι και netbook/HiFace. Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα πετύχουμε τις ρυθμίσεις που πρέπει (αδιάβλητα) εκτός αν μας το εξασφαλίσεις εσύ!
Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μας δημοσιοποιήσεις τις ρυθμίσεις και να μετατρέψεις τα δείγματα που έχουμε σε flac. Φοβάμαι ότι δύσκολα θα γίουν όλα αυτά ως την Παρασκευή το βράδυ.
Γι’ αυτό άλλωστε και είπαμε να προχωρήσουμε μόνο με το cary.

Μακάρι να τα καταφέρναμε όσον αφορά πηγή-pc αλλά μου φαίνεται δύσκολο να σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες. Αν συμφωνούν και τα υπόλοιπα παιδιά καλό είναι να το αφήσουμε όσο πιο απλό γίνεται, πετώντας όσους περισσότερους αστάθμητους παράγοντες έξω...
Αυτό φυσικά είναι μόνο η γνώμη μου! ας το συζητήσουμε!
Ομοίως πιστεύω ότι πρέπει να βρεις αντάπτορα για τα XLR… σε άλλη περίπτωση θα έχουμε διαφορετικές συνθήκες στα συνοδά...
Είπε ο Τάσος (tmjuju) ότι έχει αντάπτορες για XLR… αν θες κάνε τη συνεννόηση και όποιος μένει κοντά πάει και τα παίρνει και φυσικά τα επιστρέφει το ΣΚ.

@Analyze_it Hλία να φέρεις και pink noise και ότι θες... αξιολογούμε επι τόπου τη χρήση του ή όχι.
Απλά επειδή η λίστα είναι πλήρης και πρέπει να σεβαστούμε το χώρο του Βλάση, θα περιμένεις κάποια ακύρωση συμμετοχής! Θα σε ειδοποιήσω έως αύριο το βράδυ έτσι κι αλλιώς!

+++
Μερικά ακόμα γενικά σχόλια

1) Οι στάθμες θα ισοσταθμιστούν από τον lemon στη βάση που έθεσε ο Κωσταντίνος Τ. (πολύμετρο, CD με ημίτονο...
Το αποτέλεσμα θα ελεγχθεί με το αυτί και θα προσημειώσουμε την ένταση του ενισχυτή για κάθε DAC.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπούμε σε ένα παραπάνω κόπο και να μετρηθεί και το level σαν επαλήθευση (μπορεί να το κάνει ο caraudiotest την Παρασκευή...)

2) Αξιολόγηση κριτών... μπορούμε άνετα να δοκιμάσουμε mp3 128kbit και CD και έτσι οι ίδιοι οι κριτές να δούν αν τα καταφέρνουν ή όχι.
Θα κάψω ένα CD με mp3 και θα φέρω και τα αντίστοιχα δισκάκια, αλλά όχι 10 κομμάτια δεν υπάρχει χρόνος γι’ αυτό. 3-4 νομίζω ότι αρκούν και ο καθένας ας κρίνει μόνος του.

Οι κριτές μόνο και εφόσον το θελήσουν θα δώσουν βαθμολογίες δεν είναι υποχρεωτικό. Πέραν του τυφλού συγκριτικού θέλουμε να είμαστε εκεί και για την εμπειρία.

Σε ευχαριστώ Νίκο απλά ήθελα να γνωρίζουν όλοι με βάση ποιων τα κριτήρια γίνετε το συγκριτικό σας!!

Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

2) Αξιολόγηση κριτών... μπορούμε άνετα να δοκιμάσουμε mp3 128kbit και CD και έτσι οι ίδιοι οι κριτές να δούν αν τα καταφέρνουν ή όχι.
Θα κάψω ένα CD με mp3 και θα φέρω και τα αντίστοιχα δισκάκια, αλλά όχι 10 κομμάτια δεν υπάρχει χρόνος γι’ αυτό. 3-4 νομίζω ότι αρκούν και ο καθένας ας κρίνει μόνος του.

Μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό:

Παίρνεις ένα CD σου, ριπάρεις ένα κομμάτι σε WAV, το μετατρέπεις σε MP3 (θα έλεγα 160kbps, τα 128άρια παραείναι εύκολα..), και μετά πάλι σε WAV. Γράφεις σε ένα CD 10 φορές το κομμάτι, κάνοντας τυχαίο συνδυασμό των original WAV και αυτών που προέκυψαν από το MP3. Σημειώνεις κάπου (όχι πάνω στο CD) ποια από τα tracks προέκυψαν από MP3.

Βάζετε τους κριτές (έναν έναν ή όλους ταυτόχρονα, αλλά προσέχοντας να μην αντιγράφουν :p) να αποφασίσουν ποια από τα tracks είναι συμπιεσμένα και ποια ασυμπίεστα.. Όσοι δεν τα πάνε καλά, βγαίνουν εκτός.

Έχουν επισημοποιήσει για την Παρασκευή οι κάτωθι:
1) Chris1967 (Χρήστος) μετά τις 2000
2) caraudioτεστ (Νίκος) μετά τις 2000
3) Μοdright (Γιώργος)
4) Lemon (Mανώλης)
5) Dalanik (Nίκος)

Περιμένω pm από Internet King για το Xindak και Εxp4nder (Αλέξανδρος) για το Βuffalo+αντάπτορα

Έχουν επισημοποιήσει τη συμμετοχή τους για το Σάββατο οι κάτωθι:
1) Chris1967 (Χρήστος)
2) caraudioτεστ (Νίκος) μετά τις 1400
3) Μοdright (Γιώργος)
4) Lemon (Mανώλης)
5) Dalanik (Nίκος)

αναμένω pm από τους exp4nder, Jadisboy, Theodosis O., Dipie, Μagellan, VaSiLiS-T, Internet King και Dolfon ώστε να αποστείλω με pm τη διεύθυνση του Bλάση (Bλάση αν το έχεις κανονίσει ενημέρωσε... θα σε πάρω και τηλέφωνο κατά τις 2200...

Το αργότερο αύριο το μεσημέρι πρέπει να δημοσιευτεί η λίστα συμμετοχής ώστε να δούμε τις ακυρώσεις και να δωθεί η ευκαιρία σε κάποια άλλα παιδιά που θέλουν επίσης να έρθουν!

Last edited:
Νίκο, με αντάπτορες xlr πάμε κατευθείαν σε -6db δυναμικό εύρος + όποια υποβάθμιση, έστω και ελάχιστη, θα έχω από τον αντάπτορα bnc->rca. Οπότε, να το φέρω αλλά με όλους αυτούς τους αντάπτορες δεν θα δείτε τί μπορεί να κάνει το βουβαλάκι...στο λέω γιατί το έχω ακούσει και έτσι και αλλιώς....

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Σε ευχαριστώ Νίκο απλά ήθελα να γνωρίζουν όλοι με βάση ποιων τα κριτήρια γίνετε το συγκριτικό σας!!

Τι πρόεδρος είσαι εσύ ωρέ που δεν ξέρεις και τους 40000 "υπηκόους" σου και με τα μικρά ονόματα? :smash:

Θα γίνει εκτενής αναφορά, τόσο για τη μέθοδο όσο και για τα πάντα μετά το συγκριτικό.
Μερικά πράγματα είναι ρευστά ακόμα.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα κάνουμε και όχι ποιός μας το είπε!

:ernaehrung004: -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Νίκο, με αντάπτορες xlr πάμε κατευθείαν σε -6db δυναμικό εύρος + όποια υποβάθμιση, έστω και ελάχιστη, θα έχω από τον αντάπτορα bnc->rca. Οπότε, να το φέρω αλλά με όλους αυτούς τους αντάπτορες δεν θα δείτε τί μπορεί να κάνει το βουβαλάκι...στο λέω γιατί το έχω ακούσει και έτσι και αλλιώς....

Αλεξ. να συζητηθεί και από τα υπόλοιπα παιδιά καλύτερα.
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αξιολογήσουμε τα DACs όπως παίζουν καλύτερα αλλά με αυτή τη λογική το μπερδεύουμε το πράγμα με τα συνοδά και φοβάμαι ότι θα υπάρξει θέμα...

Ας το συζητήσουμε τώρα... να ακουστούν όλες οι απόψεις...
:ernaehrung004: