Τυφλό Συγκριτικό DAC

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό:

Παίρνεις ένα CD σου, ριπάρεις ένα κομμάτι σε WAV, το μετατρέπεις σε MP3 (θα έλεγα 160kbps, τα 128άρια παραείναι εύκολα..), και μετά πάλι σε WAV. Γράφεις σε ένα CD 10 φορές το κομμάτι, κάνοντας τυχαίο συνδυασμό των original WAV και αυτών που προέκυψαν από το MP3. Σημειώνεις κάπου (όχι πάνω στο CD) ποια από τα tracks προέκυψαν από MP3.

Βάζετε τους κριτές (έναν έναν ή όλους ταυτόχρονα, αλλά προσέχοντας να μην αντιγράφουν :p) να αποφασίσουν ποια από τα tracks είναι συμπιεσμένα και ποια ασυμπίεστα.. Όσοι δεν τα πάνε καλά, βγαίνουν εκτός.

Θα το κάνω dimdim και θα το συζητήσουμε με τα παιδιά να γίνει ότι είναι δυνατόν καλύτερο.

Βλάση το Cary παίζει τα πάντα όλα από αντιγραμμένα? Να φέρω το ΗDX καλύτερα?

Έχεις δίκιο, μπερδεύει όντως το πράγμα, οπότε, απλά, υπό αυτές τις προϋποθέσεις καλύτερα να μη το φέρω, μη δημιουργηθούν και λάθος εντυπώσεις, το βουβάλι θέλει οπωσδήποτε balanced, τί να κάνουμε...
Νo big deal πάντως...υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα dac να ακούσουμε και η συμμετοχή είναι πολύ ενθαρρυντική!!
Μπορώ ίσως απλά να το φέρω με τον ενισχυτή μου και το netbook-m2tech μου και να το ακούσουμε απλά στο τέλος...έτσι για άποψη!

Νίκο, με αντάπτορες xlr πάμε κατευθείαν σε -6db δυναμικό εύρος + όποια υποβάθμιση, έστω και ελάχιστη, θα έχω από τον αντάπτορα bnc->rca. Οπότε, να το φέρω αλλά με όλους αυτούς τους αντάπτορες δεν θα δείτε τί μπορεί να κάνει το βουβαλάκι...στο λέω γιατί το έχω ακούσει και έτσι και αλλιώς....

βαλε του το balsie και δυο rca πισω.

ανταπτορας απο rca σε xlr δουλευη καλα αλλα xlr σε rca εχει σοβαρο προβλημα.

Η πλάκα είναι ότι έχω βάλει και το balse με την τροφοδοσία του και τα rca του και τα όλα του, απλά έχω ένα τεχνικό θεματάκι που δεν έχω λύσει γι αυτό δεν παίζει αυτή τη στιγμή. Επειδή όμως για κάποιο καιρό το έπαιζα με το balse για να το δοκιμάσω, μπορώ να σου πω πως είναι υποδεέστερο από ότι με balanced. Και αυτό είναι λογικό άλλωστε, βάζει ο τελεστικός την υπογραφή του...

Η πλάκα είναι ότι έχω βάλει και το balse με την τροφοδοσία του και τα rca του και τα όλα του, απλά έχω ένα τεχνικό θεματάκι που δεν έχω λύσει γι αυτό δεν παίζει αυτή τη στιγμή. Επειδή όμως για κάποιο καιρό το έπαιζα με το balse για να το δοκιμάσω, μπορώ να σου πω πως είναι υποδεέστερο από ότι με balanced. Και αυτό είναι λογικό άλλωστε, βάζει ο τελεστικός την υπογραφή του...

το ξερω και δεν ειναι μονο ο τελεστικος.

αλλα με ανταπτορα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα.

Βρε Αλέξανδρε το συγκριτικό θα χάσει πολύ χωρίς το buffalo...

Aς παίξει με αντάπτορα ή όπως αλλιώς και κάνουμε σημείωση ότι μπορεί και καλύτερα σύμφωνα με τη γνώμη των κατόχων!

Ξέρω και καταλαβαίνω ότι είναι κρίμα να μην το ακούσουμε όπως πρέπει αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε?

Επιμένω (εσύ αποφασίζεις) ότι πρέπει να το φέρεις....

:ernaehrung004:

Καλύτερα να μας πει πρώτα και ο Βλάσσης αν μπορεί να βρει προ true balanced...έχω την αίσθηση πως θα τα καταφέρει!!:worshippy:

Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Καλύτερα να μας πει πρώτα και ο Βλάσσης αν μπορεί να βρει προ true balanced...έχω την αίσθηση πως θα τα καταφέρει!!:worshippy:

Αν ο προενισχυτής δεν διαθέτει balanced ποτενσιόμετρο τότε δεν έχει νόημα να ασχολείστε με το θέμα της balanced διασύνδεσης μεταξύ του DAC και του προενισχυτή. H unbalanced διασύνδεση μέχρι το 1μ. για οικιακή χρήση κρίνεται επαρκέστατη.

Οταν ο προενισχυτής υποδέχεται το balanced σήμα που αποδίδει το DAC και στη συνέχεια με ένα τελεστικό το μετατρέπει σε unbalanced (single ended) ποιο το νόημα ύπαρξης της balanced εισόδου όταν το DAC απεχει 1μ από τον προ ?
Aυτή η συνδεσμολογία μπορεί να σας δίνει πιο δυναμικό ήχο, αλλά όχι πιο σωστό ήχο.

Last edited:
Mακάρι Aλέξανδρε να βρεθεί λύση... :worshippy::worshippy:

Έχουν επισημοποιήσει για την Παρασκευή οι κάτωθι:
1) Chris1967 (Χρήστος) μετά τις 2000
2) caraudioτεστ (Νίκος) μετά τις 2000
3) Μοdright (Γιώργος)
4) Lemon (Mανώλης)
5) Dalanik (Nίκος)
6) Internet King

Έχουν επισημοποιήσει τη συμμετοχή τους για το Σάββατο οι κάτωθι:
1) Chris1967 (Χρήστος)
2) caraudioτεστ (Νίκος) μετά τις 1400
3) Μοdright (Γιώργος)
4) Lemon (Mανώλης)
5) Dalanik (Nίκος)
6) exp4nder (Aλέξανδρος)
7) Theodosis O. (Θεοδόσης)
8) Ιnternet King

αναμένω pm από τους Jadisboy, Dipie, Μagellan, VaSiLiS-T και Dolfon ώστε να αποστείλω με pm τη διεύθυνση του Bλάση
Όπως καταλαβαίνεται δεν είναι σωστό να στείλω την διεύθυνση παντού, ακόμα και σε όσους δεν έρθουν. Στη περίπτωση που δεν επισημοποιήσετε δεν λαμβάνετε από εμένα αλλά επικοινωνείτε με το Βλάση απευθείας.
Βοηθήστε τη διαδικασία!

Το αργότερο αύριο το μεσημέρι πρέπει να δημοσιευτεί η λίστα συμμετοχής ώστε να δούμε τις ακυρώσεις και να δωθεί η ευκαιρία σε κάποια άλλα παιδιά που θέλουν επίσης να έρθουν!

Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Αν ο προενισχυτής δεν διαθέτει balanced ποτενσιόμετρο τότε δεν έχει νόημα να ασχολείστε με το θέμα της balanced διασύνδεσης μεταξύ του DAC και του προενισχυτή. H unbalanced διασύνδεση μέχρι το 1μ. για οικιακή χρήση κρίνεται επαρκέστατη.

αμα ειναι ψευδοbalanced εχεις δικιο αλλα σε true balanced αλλαζουν τα πραγματα.

υ.γ.μπορειτε να συγκρινεται buffalo-benchmark χωρις προ και wolfson-mf με προ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Ολοι σχεδόν οι προενισχυτές χρησιμοποιούν unbalanced ποτενσιόμετρο, άρα σε κάποιο σημείο το σήμα μετατρέπεται εσωτερικά σε unbalanced.

@ backousis
Μόλις πριν μια ώρα έθεσα ακριβώς αυτό το θέμα τηλεφωνικά σε φίλο που θα συμμετάσχει και υπάρχουν σοβαρές (και αιτιολογημένες) ενστάσεις για το αν θα γίνει προκριματικός ή θα ακουστούν το καθένα ξεχωριστά.

Επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα μπει στο "τυφλό" και το xindak...

Μάλλον όλα αυτά θα τεθούν σε ψηφοφορία από τους συμετέχοντες.

Η ιδέα σου πάντως είναι σωστή κατά την άποψή μου, απλά πάμε για κάτι μεγαλύτερο από 2 ξεχωριστά τυφλά... θα δούμε!

Ένας true ballanced προ θα μας βοήθαγε πολύ...

Παρακαλουνται οι συμμετεχοντες να μην φανε πολυ αυτες τις ημερες ωστε να βγουμε ωραιες φωτογραφιες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλό Συγκριτικό DAC

Aκριβώς!

Καλή ιδέα και αυτό που λες, αλλά δεν θέλει ο Βλάσσης κατευθείαν στον τελικό του...