Για το συγκεκριμένο που λέει ο toliskot δεν ξέρω κάτι.
Γι´αυτό όμως που παραθέτει ο Ντίνος από πάνω έχω να πω τα καλύτερα. Διευκρινίζω πως το δικό μου, δεν είναι με σερπαντίνα στην πλάτη της εστίας.
Η πλάτη και το σημείο που καίγονται τα ξύλα, με λίγα λόγια η ¨γωνιά¨ που λέμε, είναι γεμάτο νερό. (όχι στα τοιχώματα)
Η απόδοση του είναι μεγάλη, και τα 5 σώματα που υπάρχουν στο σπίτι, τα θερμαίνει με χαρακτηριστική άνεση.
Το σπουδαιότερο είναι ότι δεν χρειάζεται συνεχόμενη ισχυρή φωτιά, με συνεχόμενη τροφοδοσία ξύλων.
Ένα καλό ¨φούντωμα¨ στην αρχή, έως το νερό να πάρει την απαραίτητη θερμοκρασία, και μετά συντήρηση με λίγη φλόγα και ξύλα.
Πολλές φορές το πρωί τα σώματα είναι ακόμα χλιαρά, από κάποια ξύλα που σιγοκαίγονταν εως τις 12 -12:30
Είναι με κλειστό δοχείο διαστολών...
Το τζάκι έχει όλα τα απαραίτητα ασφαλιστικά
Έχει βαλβίδα ασφαλείας όπου μόλις ανέβει η θερμοκρασία πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο , γεμίζει μια σερπαντίνα με κρύο νερό (νερό δικτύου) και κατεβάζει τη θερμοκρασία του τζακιού
Έχει βαλβίδα εκτόνωσης 2,5 μπαρ που εκτονώνει στο μπαλκόνι
Και το δικό του UPS όχι σαν αυτά που έχουμε στα pc αλλά καθαρού ημίτονου με 45 αμπερ μπαταρία για πολλές ώρες αυτονομία.
Επίσης έχει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη εισαγωγή αέρα μέσω πίνακα ελέγχου και αναλόγως την θερμοκρασία του ρυθμίζει και τον εισερχόμενο αέρα για την καύση.
:smash:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.